FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=64)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=3807)
Niechciane i Zapomniane ( mapki multi )
Bohaterkami tego tematu będą odrzucone i pogardzane niemal przez wszystkich graczy mapki do multiplayera ...
mp_village ( jako najbardziej poszkodowana IMO ) , mp_destruction ( mam wrażenie , że nie zagram już na niej na serwie publicznym , mp_castle ( ho ho , czy jest osoba , która lubi tę mapkę ? chyba nie jestem jedynym ?
) oraz mp_sub ( tu rzecz ma się trochę lepiej - statystycznie w 1 miesiącu przypada jeden callvote na tę mapkę ...wspaniale )
No właśnie - z czego wynika to , że na te mapki patrzycie dość surowym okiem ?
Z tego co się zorientowałem , to po prostu wg Was te mapki nadają się na ... ale ... czemu nie dać im ( mapkom ) drugiej szansy ? ( ehh , to zabrzmiało jak w taniej telenoweli
Fajnie by było , gdyby te mapki naprawdę były grywane ...
jednak nie ... niektórzy wolą zagrać widocznie na silo base albo canyon ... ehhh gdzie wasz gust ( taak wiem , de gustibus non est disputantum )
Optymalną rzeczą byłaby ROTACJA mapek ( ale tylko tych firmowych od Nerve/Matter/Id )
/callvote map_recycle - F1
No wiesz stray jakby sie zmienilo pare kruczkof dodalo to wycielo to---przerobic w malym stopniu te mapy to moze by cos z tego wyszlo.
Na temat tych i innych map juz sie wypowiadano i to juz nie jeden raz....byly zazuty za i przeciw.....
kurde popieram temat w 100% ja tam nie mam nic do mapek castle, destruction nawet w sub bym zagral - nie czytalem o bledach ale zawsze przeciez mozna wlaczyc StopWatch'a! Wtedy chyba byloby ok?? Mi juz bokami wychodzi granie na Bicz!!!! Proponuje ta mapke usunac w nastepnym patch'u do RTCW - wszystkim wyjdzie to na dobre!!!!
Inna sprawa ze jest masa mapek i generalnie 99% nie jest rozgrywanych bo? bo jej nie znam qrde WTF? cisne F2! Moze by tak pograc na paru je poznac i sie okashe ze sa k? zamiast lupac w bridge...... ass...bitch..depot......base..... innych nie widze... a jest o wiele wiecej.. czekam na mp tanka ktorych mi siem podoba tam beda jatki, oby byla tylko wyrownana
Nie wiem czy map cycle nie jest gut idea.... szto wy na to? kamaraden, towarisz?
No bo na serwach są sami zawodowcy, którzy grają tylko w to co znają. No bo pomyślcie jak mogli by oni zagrać na mapie, której nie znają. Stoją sobie spokojnie a tu wróg za ich plecami wychodzi jakimś ukrytym przejściem i buuum. Nadodatek to na starość nie chce nikomu się uczyć(podstawówka, liceum, studia-wystarczy). Ale nie jest az tak źle jak Xceed pisze-czasem można znaleźć takich co chcą pograć na nowych (a wtedy przychodzi jakiś lamer i mówi że mapka jest do bani, chociaż jej nie zna i kończy się zabawa). Chociaż co do Castle to nie wiem o co wam chodzi-mi ta mapka sie podoba.
Na poczatek witam wszystkich stalych i niestalych bywalcow forum.
Odnosnie mapek, tez denerwuje mnie to ze wszyscy graja na paru tylko. Ale powiedzmy sobie szczerza, mapy typu mp_castle, czy mp_sub nie nadaja sie za bardzo do gry na niej 24 osob .
Co nie zmienia fakty ze wiekszosc osob ma awersje do wciskania f1 (jesli chodzi o zmiane mapy). Ludziska grajmy rowniez na innych mapkach, bedzie ciekawiej.
Innym problemem jest sprawa, wysypywania sie wolfa przy zmianie mapy. Coz, ciekaw jestem ile osob przezywa ten proces bez frustracji
Wlasnie ze wzgledu na map rotating wole grac np. na norweskim wasterze niz na polskich serwach na ktorych non-stop trwa jakies glosowanie. W 90% to glosowanie nie przechodzi, bo jakis kolo puszcza text ze ta mapa mu sie nie podoba, po czym zabawa zaczyna sie od poczatku, bo on zglasza swoja propozycje, ktora nie podoba sie innemu graczowi. I tak w kolko, az ktos zglosi beach, na ktory osobiscie nie moge juz patrzec, a ktory w votach najczesciej przechodzi.
quote:
Napisane oryginalnie przez ProspeR
Ale powiedzmy sobie szczerza, mapy typu mp_castle, czy mp_sub nie nadaja sie za bardzo do gry na niej 24 osob.
Wydaje mi sie że najlepshym sposobem aby siakaś mapa była tolerowana jest poprostu ustawienie siakiegoś popularnego servera by na kilka dni nie było na nim *normalnych* map (base, ass, depot, bridge) lecz *poshkodowane* mapy (castle, sub...). Lecz czy naprawde to ów *poshkodowane* mapy są naprawde takie dobre by były godne uwagi ???
Huh.. calym sercem zgadzam sie z tym topikiem - jesli chce sobie zagrac na destruction to musze lezc za granice a tam pingi ogromne.. a szkoda bo mapka imho najfajniejsza ze wszystkich (depot, bitch i assault tez niby fajne ale ile mozna??? ).. reszta mapek tez biedna i niezauwazona..
Zreszta z tego co widze to w ogole zmiana mapy na jakakolwiek inna jest trudna - ludzie nie wciskajcie od razu na chama f2 tylko popatrzcie i przemyslcie te decyzje.. mnie bokiem wychodzi granie pod rzad 10 razy na jednej mapie
Ale jaka przyjemna rzeznia. Jeden granat moze nawet 4-5 osob zalawić;p
quote:
Napisane oryginalnie przez ProspeR
Glazer, moim zdanem bez sensu grac na mapce mp_castle w 32 osoby.
Wtedy nie liczy sie zadna taktyka skill i podchody. To juz tylko jesr rzeznia a wygrana przez ktorys z teamow to sprawa przypadku.
Topic na czasie. Nie wiem czemu castle i village nie są grane. Village to na Byry chyba nigdy nie było a szkoda bo obie mapy mi się bardzo podobają. To jest na zasadzie "ale ta village to taka, panie, trudna i pokręcona. jak sam mam ją przejść? że jak? śjakiś tim plej niby? a o ssoo chozzzi jakby?". Od paru godzin obserwuję jak na byry jest ciągle depot... Jezu jak ja tej mapy nienawidzę!!! Tak samo bridge mam już dosyć. Dlaczego nie może być więcej "nowych" mapek??? Lamerom mówimy zdecydowanie nie!!!
CZasem trzeba ludzi zmusic
Wchodze na nasz serv clanowy a tam MP-beach....
POwiedzialem: zmienieamy mape na inna.. na mp_sub.
"neeee hehe chyba nie lales"
Dalem Vote. 8 przeciw 3 za.
Ok.. i zmienilem na twardo bez zabawy w glosowania.
PO pierwszej grze... ktos dal Vote na BEACh hehe
8:3 za Beach.. Zblokowalem zmiane.
Jedna osoba wyszla z serva. Weszly 4. kolejna gra... VOTEEEE!!!! BEACH!!!! Zablokowalem...
Kolejna gra... i nastepna...Ludzie zaczeli kumac co, gdzie na mapce...zaczeli sprytniej dobierac sprzeciory...itp itd.
Kolejne Vote na Beach: 8:3 Dla Mp_sub
I wiecie co? Gralo sie zajebiscie.
I tutaj BadIdea podunal rozwiazanie. Czesc ludzi nie chce nowych mapek bo ich nie zna i zawsze bedzie votowac na nie. Wprowadzic na byry map rotation, albo najlepiej wyrzucic na jakis czas z serwera mapy beach/depot/assault/base/bridge
Ludzie no ile mozna grac na tych samych mapach???
Tak na twardo siłą. Jeśli ma być ta rotacja mapek to prosze uwzględnijcie tundre-naprawde zapowiada sie fajnie.
quote:
Napisane oryginalnie przez BadIdea
Jasne
CZasem trzeba ludzi zmusic
Wchodze na nasz serv clanowy a tam MP-beach....
POwiedzialem: zmienieamy mape na inna.. na mp_sub.
"neeee hehe chyba nie lales"
Dalem Vote. 8 przeciw 3 za.
Ok.. i zmienilem na twardo bez zabawy w glosowania.
PO pierwszej grze... ktos dal Vote na BEACh hehe
8:3 za Beach.. Zblokowalem zmiane.
Jedna osoba wyszla z serva. Weszly 4. kolejna gra... VOTEEEE!!!! BEACH!!!! Zablokowalem...
Kolejna gra... i nastepna...Ludzie zaczeli kumac co, gdzie na mapce...zaczeli sprytniej dobierac sprzeciory...itp itd.
Kolejne Vote na Beach: 8:3 Dla Mp_sub
I wiecie co? Gralo sie zajebiscie.
Map cycle dawac na byry i koniec dyskusjii... a jak ktos chce przynudzac non stop na jednym to niech spada na inny serwer . Poisony zmuscie Byry zeby to wlaczyl dzis juz! Co 6 meczykow na przyklad (3 w jednym teamie i 3 w drugim) albo i wiecej. Oczywiscie wykluczajac depot, beach, assault i bridge... aha i zeby tundre dodal bo ostatnio vote przeszedl ale mapy nie bylo.
Heh ale ludziom sie nei chce szukac po internecie nowych map i uwazaja ze sa tylko atkie a po drugie to wiekszasc gra na modemie czy w kawiarenkach i nei maja zasu na sciaganie map a jest naprawde tmasa superowych map jak np trench toast czy tundra albo forest czy najnowsza wersja bridge
Dokladnie tak Panowie i Panie!
MapCycle wszystko zmienia,
a nie bez sensu Depot do znudzenia!
Ciekawe co do Castle tez macie.
mozescie slabi - dlatego nie gracie?
Post Scriptum.
Jesli ktos mapek nowych znalezc nie moze,
klan Poison chetnie go wspomoze,
sciagnijcie i wrzuccie w Main katalog znany,
nie placzcie tylko gdy was na Byry spotkamy!
http://host.fpp.pl/poison/index.html
(generalnie kazda mapka tam wisi)
pozdrowienia dla DarkXeno
quote:
Napisane oryginalnie przez Glazer
Podobnie dzisiaj na ByRy albo infinity, juz nie pamietam. Przeszlo glosowanie z bridge na westerplatte. Gralo sie calkiem milo, ale jednak troche za malo ludzi na ta mape (6 vs 6), wiec przeszla zmiana na Dam The Man. Po krotkiej konsternacji gralo sie bardzo fajnie, a ludzie zaczeli pisac, ze "zajebista mapa", " dlaczego wczesniej tu nie gralismy"itp.
F1 na nowe mapy!!!!!!!
quote:
Napisane oryginalnie przez Przecinek
Hmm to ciekawe bo dla mnie Dam The Man to naprawde mega-badziwiewna mapka bez polotu ( chodzi o ta z tama ? -> jezeli sie myle to sorx ) . Wszystko tak wyglada jakosc monokolorowo na jedno kopyto a juz wogole wymieklem jak zobaczylem ze zamiast schodow sa zrobione pochyle rampy ala Qwak . Nie mushe mowic ze zrobienie takiej rampy to kilka minut a dobrych schodow od podstaw liczy sie w godzinach . To obrazuje stosunek tworcy do swojej mapy .
terrain?
Ciekawi mnie czy jest szansa zagrac na ByRy w mapke Terrain?
Bardzo mi sie spodoobala ale dotychczas gralem na niej tylko na serwerach zagranicznych! Powiedzcie czy mam inny gust czy jest jeszcze ktos komu sie ten Zamek podoba?
quote:
Hmm to ciekawe bo dla mnie Dam The Man to naprawde mega-badziwiewna mapka bez polotu ( chodzi o ta z tama ? -> jezeli sie myle to sorx ) . Wszystko tak wyglada jakosc monokolorowo na jedno kopyto a juz wogole wymieklem jak zobaczylem ze zamiast schodow sa zrobione pochyle rampy ala Qwak . Nie mushe mowic ze zrobienie takiej rampy to kilka minut a dobrych schodow od podstaw liczy sie w godzinach . To obrazuje stosunek tworcy do swojej mapy .
Re: terrain?
quote:
Napisane oryginalnie przez [P2]MazioMir
Ciekawi mnie czy jest szansa zagrac na ByRy w mapke Terrain?
Bardzo mi sie spodoobala ale dotychczas gralem na niej tylko na serwerach zagranicznych! Powiedzcie czy mam inny gustczy jest jeszcze ktos komu sie ten Zamek podoba?
Re: Re: terrain?
quote:
Napisane oryginalnie przez Glazer
Na jakim serwie grales, jakos nie moge trafic. Jak przegladam w all-seeing serwy to zenada i monotonia. w kolko depot/beach/assault czasem inne podstawowe. Zdarza sie tez wizerness... i to tyle.
quote:
Sprawa wynika z małej ilości serwerów. Przydały by się i takie gdzie mapy się zmieniają i takie gdzie się głosuje. Z czasem może to przypominać sprawę Q2 gdzie na wielu serwerach ustawiona byla jedna mapa Q2dm1 - dobra ale którą osobiście żygam ;-)
Pozdrawiam
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 23:26.