FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=10)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=4008)

Posted by Dr Greenthumb on 05-02-2002 16:14:

Exclamation Łącze :)

Jakie jest minimalne łącze na którym można postawić serwer dedykowany CS'owi, tak aby nie było problemu z lagami itp. ?

Co by było gdybym załozył sewer na SDI?

Posted by Ex00 on 05-02-2002 16:41:

wlasciwie to 1 na 1 na SDI mozna zagrac

Posted by Dr Greenthumb on 05-02-2002 16:48:

Talking

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Ex00
wlasciwie to 1 na 1 na SDI mozna zagrac

sprawa wygląda tak: w blokach koło mojego mieszka około 6-8 moich znajomych którzy za chęcia zagraliby razem ze mną w CS'a.
Jeśli ping nie przekraczałby 200 ewentualnie 250 to można by sie pofatygować

Update: aha oni maja tez SDI i jeden chyba ma modemik

THX anyway

Posted by Squall on 05-02-2002 16:58:

Jeżeli dla ciebie 200-250 to gra "bez problemnów" to serwer postaw sobie na modemiku. A tak na serio to lepiej pograjcie sobie gdzie indziej - w Polsce 1/4 jest wiecznie pusta.

Posted by Dr Greenthumb on 05-02-2002 17:04:

Nie jest to wspaniały ping, ale jak sie jest upartym to można i na pignu 400 grac
Chodzi mi poprostu o to, czy mając SDI i szybki sprzet na serwer (athlon 1ghz 256 ramu) moge (czyt. czy jest to możliwe) pograc sobie z 6-8 osobami mieszkajacymi w poblizu przy pingu ponizej 200 z czego spora czesc z nich rowniez ma SDI?

Posted by di0nizy on 05-02-2002 17:22:

Hmmm wiekszosc adminow mowi ze 1mbit wystarcza dla grania 1/1 ale wiesz musisz miec ten mbit malo obciazony... Bo inaczej beda pingi hmmm lepiej nie mowic jakie

Posted by Squall on 05-02-2002 17:28:

quote:
Napisane oryginalnie przez Dr Greenthumb
Nie jest to wspaniały ping, ale jak sie jest upartym to można i na pignu 400 grac
Chodzi mi poprostu o to, czy mając SDI i szybki sprzet na serwer (athlon 1ghz 256 ramu) moge (czyt. czy jest to możliwe) pograc sobie z 6-8 osobami mieszkajacymi w poblizu przy pingu ponizej 200 z czego spora czesc z nich rowniez ma SDI?

Jak chcesz grać na upartego to nawet na modemie przy można serwer na 20 osób założyć... Natomiast na SDI nie dawałbym więcej niż 4-5, bo pingi mogą skakać.

Posted by Dr Greenthumb on 05-02-2002 17:29:

1mbit i lagi !!!!! o ku*** ja myslalem, ze na takim laczu to mozna sie bedzie calkiem normalnie pograc z 10 osobami wiec co dopiero o SDI mowa?

ech...

Posted by Squall on 05-02-2002 17:33:

Ale di0n sobie tylko jaja robił, nie słuchaj go.

Posted by Dr Greenthumb on 05-02-2002 17:35:

di0n psik nie dobry chłopczyk !! ja tu poważne i ważne temty porzuszam a Ty naśmiewasz się z takiej lamki jak ja...

Wrócmy do tematu

Posted by Coen Hunter on 05-02-2002 18:46:

Na SDI moga grac 3-4 osoby maksymalnie , mozna zapomniec o postawieniu serwera !

Ram tez stoji troche na przeszkodzie , ale nie tak bardzo !

MSN [email protected]

Posted by =cs=Hitman on 05-02-2002 19:13:

Talking lacza

a czy ja moge mam 512 kb chello duron 800 i kilka rzeczy jeszcze

Posted by AdaX on 05-02-2002 23:09:

Re: lacza

quote:
Napisane oryginalnie przez =cs=Hitman
no nie wiem!
jak kolega Alercik stawia server to jak ktos gral z wawy - ping 50!
a np. podlaczyl sie kolo z mazur, a dokladnie Ketrzyna - ping 200 -400, wiec chyba nie mozesz postawic serva! a co do sprzetu to mial Athlona 600 lub 700 - nie wiem dokladnie!

Posted by Dr Greenthumb on 06-02-2002 05:47:

No dobra dzieki za pomoc. Teraz drugi problem zwiazany z serwerem na SDI

W domu mam siec i serwer do ktorego mam podlaczone SDI i mam IP lokalne oraz normalne i co nalezy zrobic, aby po podaniu mojego tego odpowiedniego IP kumplom oni beda mogli zobaczyc moj serwer na liscie serwerow.

Rozumiecie?

Posted by nights.kt on 06-02-2002 06:23:

Jesli chodzi o LAN to powinni tylko odswiezyc serwery

Posted by Dr Greenthumb on 06-02-2002 11:48:

Thumbs down

quote:
Napisane oryginalnie przez nights.kt
Jesli chodzi o LAN to powinni tylko odswiezyc serwery

No własnie w tym problem, że nie mamy LAN'a

Posted by Coen Hunter on 06-02-2002 12:47:

Czy serwer przez ktory wszysycy sie lacza ma firewalla ? Czy kazdy z osobna ma SDI czy kilku uzytkownikow uzywa jednego IP z maska podsieci ? Bo jesli na oba pytania odpowiedz jest TAK , to wtedy niestety zaden z was nie bedzie mogl postawic serwera !

MSN [email protected]

Posted by on 06-02-2002 13:18:

Serwer na sdi? LOL
Uwierz mi nie warto sie fatygowac! Lepiej zrobcie tak jak ktos wspominal i pograjcie sobie na jednym z kilkudziesieciui serverow, ktory zawsze stoi pusty

Posted by Dr Greenthumb on 06-02-2002 14:48:

Question

quote:
Napisane oryginalnie przez Kitab Al Azif
Czy serwer przez ktory wszysycy sie lacza ma firewalla ? Czy kazdy z osobna ma SDI czy kilku uzytkownikow uzywa jednego IP z maska podsieci ? Bo jesli na oba pytania odpowiedz jest TAK , to wtedy niestety zaden z was nie bedzie mogl postawic serwera !
A jeśli na pierwsze pytanie odpowiedź brzmi NIE a na drugie TAK to co?

Posted by Dr Greenthumb on 06-02-2002 14:50:

quote:
Napisane oryginalnie przez DeStRuCt0r
Serwer na sdi? LOL
Uwierz mi nie warto sie fatygowac! Lepiej zrobcie tak jak ktos wspominal i pograjcie sobie na jednym z kilkudziesieciui serverow, ktory zawsze stoi pusty

DeStRuCt0r do odważnych świat nalezy

Hmm...pograc na pustym serwie, też można. ale wtedy nie masz admina i nie możesz sobie pograc na swoich ukochanych mapkach

Posted by Coen Hunter on 06-02-2002 15:40:

quote:
A jeśli na pierwsze pytanie odpowiedź brzmi NIE a na drugie TAK to co?

Tzn macie jedno SDI na siec lokalna , czy kilka SDI ?

MSN [email protected]

Posted by Dr Greenthumb on 06-02-2002 15:46:

Smile

quote:
Napisane oryginalnie przez Kitab Al Azif

Tzn macie jedno SDI na siec lokalna , czy kilka SDI ?

Nie w domu mam siec do ktorego podlaczone jest SDI. Na jednym kompie postawie dedykowany serwer a na drugim sam bede gral (niestety trzeci jest za słaby do gry w CS'a ) Reszta osób ma SDI wyłącznie dla siebie (są podłączone bezposrednio do komputera) i polacza sie ze mna
Rozumiesz?

Posted by Beaker on 06-02-2002 17:30:

Re: lacza

quote:
Napisane oryginalnie przez =cs=Hitman

buahahahaah
czy wzyciu miales wieskzy ytranfer mniz 70 kilo na chello
a po 2 to 512 kilo to ejst w sieci lokalnej (to zmoe bys uzyskal jak bys sciagal ze zstrony chello, ale malo mozliwe) a na siec maz 128...

Posted by =34= on 06-02-2002 19:14:

quote:
DeStRuCt0r do odważnych świat nalezy

Hmm...pograc na pustym serwie, też można. ale wtedy nie masz admina i nie możesz sobie pograc na swoich ukochanych mapkach

VOTEMAP no chyba że niema takiej mapy na serwerze.

Posted by ON. on 07-02-2002 00:49:

quote:
Napisane oryginalnie przez di0nizy
Hmmm wiekszosc adminow mowi ze 1mbit wystarcza dla grania 1/1 ale wiesz musisz miec ten mbit malo obciazony... Bo inaczej beda pingi hmmm lepiej nie mowic jakie

E tam na 4 graczy dwa mega spokojnie styka al etylko jak graja w rozdzialce 640

Posted by Dr Greenthumb on 07-02-2002 13:45:

Exclamation

quote:
No dobra dzieki za pomoc. Teraz drugi problem zwiazany z serwerem na SDI

W domu mam siec i serwer do ktorego mam podlaczone SDI i mam IP lokalne oraz normalne i co nalezy zrobic, aby po podaniu mojego tego odpowiedniego IP kumplom oni beda mogli zobaczyc moj serwer na liscie serwerow.

Rozumiecie?

Własnie się dowiedziałem, że serwer LAN'owy można ustawić tak, że porty z których działą CS (27015) ustawić na wyjściowe (lub coś w tym stylu, nie pamietam) i wtedy wszystko działa w porząsiu

Ej Ci co mają kwiarenki na pewno też tak mają, że kopmutery podłaćzone do LAN'a trzeba odpowiedznio skonfigurować, aby można było zakładać na nich netowe serwery, więc nie bądzie pipy i pomóżcie takiej biednej lamce jak ja!!! PLIZZZ

Posted by ON. on 07-02-2002 18:40:

quote:
Własnie się dowiedziałem, że serwer LAN'owy można ustawić tak, że porty z których działą CS (27015) ustawić na wyjściowe (lub coś w tym stylu, nie pamietam) i wtedy wszystko działa w porząsiu

Ej Ci co mają kwiarenki na pewno też tak mają, że kopmutery podłaćzone do LAN'a trzeba odpowiedznio skonfigurować, aby można było zakładać na nich netowe serwery, więc nie bądzie pipy i pomóżcie takiej biednej lamce jak ja!!! PLIZZZ

Nie myl pojec. Nie wejdzie nikt do ciebie z sieci na lokalne ip. Wybij sobie z glowy taka mozliwosc bez odpowiedniego sprzetu.

Posted by on 07-02-2002 19:11:

Re: Re: lacza

quote:
Napisane oryginalnie przez Beaker

buahahahaah
a po 2 to 512 kilo to ejst w sieci lokalnej (to zmoe bys uzyskal jak bys sciagal ze zstrony chello, ale malo mozliwe) a na siec maz 128...

chello suxorz nie?

Posted by AdaX on 07-02-2002 20:11:

Re: Re: Re: lacza

quote:
Napisane oryginalnie przez DeStRuCt0r

chello suxorz nie?

lepszy rydz niz nic ...

Posted by =cs=Hitman on 15-02-2002 16:16:

Re: Re: lacza

quote:
Napisane oryginalnie przez Beaker

buahahahaah

mialem 199 transfer ACHA LEPIEJ KUP SOBIE SLOWNIK

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 07:56.