FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=46)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=4102)
Pleeze Help !
Odpalam Tribes 2 w byle jakim trybie i po paru minutach wyskakuje napis :
"Error ressurecting the texture cache.
Possible cause: a bitmap was deleted durning the course of gameplay."
Co jest ? Ma ktoś jakiś pomysł ?? Z góry dzięki !
Re: Pleeze Help !
> Error ressurecting the texture cache.
> Possible cause: a bitmap was deleted durning the course of
> gameplay."
YA. możliwe ze gra sie zle instalnela. Zrób reinstala i updatuj.
Re: Re: Pleeze Help !
hmm tak jak icea powiedzial reinstalka powinna pomodz, lecz jezeli nie to popros kogos o pliki z teksturami (a troszke ich jest)
np.
textures.vl2
skins.vl2
i tam jeszcze jakis jest z texturami podlozy ...
a teraz moj problem ...
normalnie zrobilem sobie folder
base\textur(czy jakso tak)\skins
i biore daje tam moje skiny, lecz nie chca dzialac (dzialaja dopiero jak wezme i je do archiwum skins.vl2 ... (co mi sie nie podoba bo za kazdym razem kiedy cos tam daje to archiwum jest na nowo robione i to troszke trwa...)
a teraz kolejny problem ...
czesto bywa ze jak podlanczam sie do serwera, to laduje mi sie..
Loadin Missions a gdy pasek dojdzie (najczesciej) do literki S to sie zatrzymuje i sie juz nic nie laduje, i jedyne co moze mi pomodz to restart kompa ...
hmm czy tu tez jedynym sensownym wyjsciem jest reinstal wszystkiego ? ...
Ze skinami nie pomoge, moge powiedziec jedynie tyle, ze rekompilowanie skins.vl2 to bardzo glupi pomysl :-P gdyz narusza strukture oryginalnych plikow t2 i nie daje gwarancji, ze Cie kiedys to z jakiegos serwa nie wywali.
Jesli chodzi o to zatrzymanie wczytywania - tez to mam. Reinstal nie ma nic do rzeczy, cos sie kopie w SYSTEMIE, a nie w grze (tj. gra kopie w systemie i system jest skopany, lol) i jedynym wyjsciem jest restart.
Skiny moga nie chodzic dlatego ze moga nosic zle nazwy...skiny musza byc przynajmiej do wszystkich modeli jednej plci.
np.
*.lmale.png
*.mmale.png
*.hmale.png
Lub płutna sa różnych rozmiarów...
Tez mi sie czasem wiesza w trakcie ladowania misji. Wydaje mi sie ze ma to zwiazek z laczem, bo kiedy gram sam raczej sie nie zdarza.
No i wystarczy Tribes wylaczyc a nie kompa resetowac (jak sie ma 2000 okienek
)
uu szkoda :> lecz jak narazie zainstalowalem ponownie sobie tribes i jeszcze w dzisiejszym dniu ani razu nie zawiesil sie 
a co do skinow, jezeli przedrostek bedzie temp.mmale.png to nie bedzie potrzeba trzch gosci (czyli jeszcze lmale,hmale)by bylo widac skina
(tylko bedziesz mogl go zobaczyc w tym menu bo podczas gry nie zadziala, bynajmniej tak gdzies czytalem 
ale i tak juz kopiowalem z gry i anzywalem je lmale mmale hmale (i tak nie dziala....)
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 14:50.