FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=8)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=4388)
Pochodzenie xywek
Moze opowiedzcie o pochodzeniu waszych xywek. Jak powstaly od czego pochodza albo cos takiego.
Moja pochodzi od nazwiska (ktorego nie bede podawal ) a nie od imienia Leszek jak wiele osob mysli. Nie wymyslilem jej sam ale qmple tak do mnie zaczeli moowic i tak jakos przyleglo
w podstawowce gralo sie w quaka2 na informatyce i potrzebna byla xywka... wpisywalem rozne dziwne rzeczy i wlasciwie to ciesze sie, ze tramwaj zostalo, bo moglo tez zostac kapucyn czy cos rownie chorego
potrafie brnac pod prad ogolnych prezekonan aby dowiesc swojej racji - jestem nieograniczony
przynajmniej tak o mnie mowia ludzie z ktorymi na codzien sie spotykam
nadano mi wiec taka xyve a ze troche dziwnie to brzmi po polsku wiec postanowilem ze bedzie Infinite gdzie juz o wiele latwiej o zdrobnienie np. infi jak sporo ludu sie do mnie zwraca albo infol
jest sporo modyfikacji
ale te 2 sa chyba najlepsze
nie nie nie... moja xywa nie wziela sie z jakiegos wydarzenia zwionzanego z qpom/bobem/kiblem, ani nie bylo zwionzane z sraniem na odleglosc... poprostu zaczol mnie tak brat nazywac eee 10 latek temu i tak zostalo... przyzywyczailem sie...
dosphe ze nie mam xywy qpa/pozeracz_kalu/sraka/sedes itp. bo BobeK jeszcze (chyba) przejdzie...
p.s. ten topic to nie miejsce na nasmiewanie sie z mojej xywki...
nikt sie z ciebie nie smieje
DEiMOss wzielo sie od Deimos... najmniejszego ksiezyca Marsa. Wielu kojarzy moja xywe z Daimosem - no way! Dopiero miesiac temu widzialem pierwszy raz ta anime. Nawet fajna, ale DEiMOss pochodzi skadinad.
Zamysl byl taki, zeby xywa nie byla smieszna, a budzila respect... hmmm...
Jak ktos chce znac moja biografie czy obejrzec fotki, niech wpadnie na http://wiem.onet.pl/
[ w tle: Big Dumb Face ~ Fightin` Stance ]
quote:
Napisane oryginalnie przez {z}BobeK
poprostu zaczol mnie tak brat nazywac eee 10 latek temu i tak zostalo... przyzywyczailem sie...
ale serio to powstala z mysla o sieciowym graniu, jeszcze w diuka... jej wczesniejsze odmiany byly conajmniej dziwne, mi.in. LoveBeer'n'Nuts (a to z kolei od biernata, pod ktora to ksywka jestem znany w swoim miescie
)
"Dziecko Chi�czyk i dziecko Japo�czyk to si� niczym od siebie w og�le nie r�ni�. No tylko nazw�: Chi�czyk, a tu Japo�czyk. No, chyba tylko jak Chi�czyk jest ch�opiec, a Japo�czyk dziewczynka. To si� r�ni� od siebie: p�ci�. To wtedy ju� tak jak u ludzi." - Robotnik Budowlany, Warszawa, 1978
sxn | blog
To bylo w 6 klasie szkoly podstawowej, w przeddzien rozegral sie mecz pilki nozenej turcja - ktos (nie pamietam) i gosc o imieniu Hakan strzelil tam bramke , byl jednym z lepszych pilkarzy , nastepnego dnia w szkole na WFie rozegrano mecz klasowy
gdzie ja strzelilem bramke i bylem jednym z lepszych no i przezwano mnie Hakan i tak juz zostalo. Teraz jestem na 3 roku i dalej znany powszechnie w srod znajomych jako Hakan, tak wiec xywka nie jest do gry tylko zyciowa
Masz oczy, masz m�zg i skal� warto�ci. Nie pozw�l, by ktokolwiek ci� oszuka�,
nawet ja. A kiedy nadejdzie czas, je�li nadejdzie, upewnij si�, �e wybierasz
samodzielnie. Nic co dzia�o si� wcze�niej,nie b�dzie wtedy mia�o znaczenia.
Roger Zelazny �Ksi��e chaosu�
A moj� dali mi kiedy� rodzice.
Chcia�bym skorzysta� z okazji i ich pozdrowi�
(juz z 5lat sie trzyma)
w szkole ochrzcili mnie mianem sernik'a .. ma radosc nie znala granic..
p.s. tramwaj - kapucyn lol lol
Moja - KLARKASH-TON - wziela sie z ksiazek Lovecrafta. Wydawala mi sie oryginalna, wiec wziolem taka. Kiedys bylem Fenriz, ale Fenrizow bylo duzo wiec zmienilem. W sumie to i tak kazdy myli moja ksywke, a znajomi skracaja ja do ASH.
A moja??? Hmmm......Oczywi�cie z filmu...ale najpierw by� ALIEN, ale stwierdzi�em, ze to ma�o oryginalne i lepszy jest AlieneK....
o to bedzie jakie� n3 lata....Ale coraz cz�ciej u�ywam xywy Ununuqadium-114.....
ja zosta�em ochszoczony przez koleg� z ulicy ksyw� "Maslaw" w 3 klasie podstawowki... Lecz gdy zaj��em sie robieniem Vlepek w 1gim. powroci�em do tego tylko w zmienionej formie, "v" zamiast "w". Kiedy� sie przewija�y ksywki w stylu "ferdydurke" albo "max" od imienia....
[SPEC]Mistrzu
-----------------------------
Here comes the fucking doom!
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Shooler
byl kiedys taki l33t mlodziezowy miesiecznik Gambler"miesiecznik elektronicznych szulerow"...
"Dziecko Chi�czyk i dziecko Japo�czyk to si� niczym od siebie w og�le nie r�ni�. No tylko nazw�: Chi�czyk, a tu Japo�czyk. No, chyba tylko jak Chi�czyk jest ch�opiec, a Japo�czyk dziewczynka. To si� r�ni� od siebie: p�ci�. To wtedy ju� tak jak u ludzi." - Robotnik Budowlany, Warszawa, 1978
sxn | blog
Moja pochodzi od zespo�u Astral Projection, ale chyba b�de musia� zmieni�, bo Astral�w jest jak mr�wk�w. Wcze�niej znany by�em jako calaphior, a w q2 grywa�em r�wnie� jako masta_campa.
"master of flamaster"...
ale 1_Al!EN_0 - w 8smej klasie zdobylem modem i potrzebna byla xywa do icq... wiec... uwielbialem X Files i mialem 10 numer w dzienniku i zeby nie bylo tak nieoryginalnie zrobilem male L i wykrzyknik zamiast i... i jest gitara, w miedzyczasie bylo fobia, mafo [od nazwiska oba] i lewiatan... ale jeden alien zero jest the besciarskie... no nie?
BTW: fajnie ze 400 poscie przedstawilem sie wam dokladnie... to jeszcze 100 i polmetek
Edytowane przez [Kosz]Krowa dnia 07-07-1977 o godz. 07:07
u mnie na poczatku bylSzatan - od nazwiska
Pozniej pojawil Irreligious. Wziela sie od tytulu plyty Moonspell'a i tego, ze w tym czasie bylem mega zbuntowanym dzieciakiem Dalej skrocilem i zostalo Irri.
Stwierdzilem, ze trzeba cos zmienic. Z pomoca przyszedl ZimZum. Krotka i nietypowa. Niektorych rozmiesza, innym wpada w ucho
Swego czasu na imprezach przylgnal do mnie DeathoZum, bo probowalem "podrywac na defa" , czasem wychodzilo
Kiedys na #q2 przekomarzalem sie z koltem, wyzwalem go od pizdoleta(na zarty of coz), to stwierdzil, ze jestem DziamDziam. Spodobalo mi sie i wrzucilem taka sobie na GG. Teraz w znajomi, ludzie ze szkoly zamiennie mowia na mnie DziamDziam lub ZimZum
Jak zaczyna�em chodzi� na si�owni� to bardzo si� tym podnieca�em -chodzi�em z r�kami "lekko" odchylonymi od t�owia (teraz ju� prawie nie musz� udawa� ), wi�c jaki� paker znaj�cy widocznie komiksy Marvela powiedzia�: "Co� ty taki Venom?". Doda�em do tego cz�stk� "tom" do imienia i powsta� Venotom
m�j qolega z klasy ma nazwisko Szatan....
Moja ksywka powstala podczas wyglopow, ale o tym pozniej.
Na oczatku byl QbeU, co wzielo sie od mojego imienia. Z biegiem czasu zaczelo sie to morfowac w Qbly, a to z tego powodu, iz mowil tak na mnie kolega.Z biegiem czasu powstal YaQuB. Niestety rozne ksywki pochodzace od imienia zaczely sie robic monotonne, wiec zmienilem to na idler. Niestety nie pamietam juz pisowni. Byl sobie taki idler i stwierdzil ze jest to nudne i powstal lazy (rowniez nie pamietam pisowni), ale nie zagoscil na lugo, poniewaz w moim chorym umysle narodzil sie StarFuckeR. Nie ma co, przyjemna ksywka. Potem byl chyba Crasher, ale powrocilem do StarFuckeR'a. Az w koncu, pewnedo razu gdy ze Sweepem gralismy w Quake'a 3 i zaczelismy sie wyglupiac ksywkami powstalo duzo roznych dziwnych, czasami smiesznych. Az w koncu nazwalem sie giBBeR i sie spodobalo nam obu i tak zostalo. Takie blache sytuacje moga swiadczyc o tak wielu.
U mnie bylo troszku skomplikowanie Bylo to jakis czas przed Mistrzostwami Europy 96 w Anglii... lecial w niemieckiej TV jakis tam mecz towarzyski Niemcy - costam i pamientam, ze wtedy do gustu mi przypadla gra Andreasa Mollera... zaczelem zbierac o nim informacje nosic jego koszulke itp. Tak sie trafilo, ze kumple z podworka tesh ogladali ten mecz i podczas przerwy leciala reklama jogurtu "moller" i jak zobaczyli mnie w jego koszulce to odrazu mowili na mnie jogurt
Potem zaczelismy przekrencac xywy kazdego z nas... od jogurt powstalo wiele innych art. spozywczych
az doszlo do kielbasa co wydawalo sie najsmieszniejsze... potem zaczelismy smiac sie z xywy komara, ze on jest naszym najlepszym "skrzydlowy" itp. mu bylo glupio i zmienil kielbasa na parowa... The End (???)
za gorami za lasami gralem na zx sectrum z kolegami no dobra nie tylko na zx spectrum, w salonach tez, no i trzeba bylo jakos tam wpisac zeby znajomi mogli sie nabawiac nerwicy probujac powbic te rekordy
zamieszalem danymi osobowymi
i jest kag, a innych nickow mi nikt jakos nie wymyslal
zauwazylem tez ze nikt jakos nie ma tendencji do skracania mopjego nicka, co przeciez jest powszechne, szczegolnie na irc juz raczej mi nick mutuje np w kaggy czy kagus
.. no niechby tylko ktos sprobowal
mozna mnie tez czasem spotkac jako Namo - do wygrania migacze do widelca jak ktos powie skad to
i borg, albo c'borg i inne tego wariacje a to dlatego ze jestem cyborgiem 2 generacji
Nie szukaj drogi, znajdziesz j� w sercu, smutna jest knajpa by�ych morderc�w... Niech Cie nie trwo�� gdy do niej wkroczysz, p�on�ce w mroku morderc�w oczy...
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 18:09.