FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=64)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=4642)
Czy Cos Sie Dzieje Nie Tak ?
Nie wiem czy to spostrzeżenie jest tylko moje, czy też ktoś z Was również to zauważył.
W ostatnim czasie widzę dość znaczne zmiany na scenie RTCW (biorąc pod uwagę jej wielkość w Polsce) jeżeli chodzi o klany. Kilka z nich się rozpadło a inne znacznie pomniejszyły/zmodyfikowały swój stan osobowy.
Innym problem jest bardzo duże zróżnicowanie zespołów tzn. malutka góra 4 – 5 klanów z w miarę silnymi składami i reszta (ale ten temat był już chyba kiedyś poruszany).
Osobiście w necie (stały dostęp) jestem od niedawna i nie maiłem większych doświadczeń ze scenami innych gier i nie wiem czy jest to normalna sytuacja czy też początek jakiejś choroby. Może ten temat jest zbyt akademicki, ale musiałem się z nim podzielić.
Pozdrawiam Wszystkich.
Cóż o tym myślicie ?
Nie zwrocilem co prawda uwagi na ten fakt o ktorym wspomina Solar, ale doloze do tego swoje trzy grosze:
jesli ludzie grajacy w Polsce regularnie w RTCW nie zaczna byc lepiej informowani, a zarazem bardziej otwarci na nowe mapy (gotowych modow chyba jeszcze nie ma) to niestety przyjdzie czas gdy poza garstka fanatykow, ktorzy kochaja klimat WW2 (Jawohl! ) trudno bedzie znalezc przeciwnika i partnera do dalszej gry. Tym bardziej, ze nadchodza nowe tytuly a niektore zapowiadaja sie bardziej niz cool ("Battlefield 1942" chociazby).
Wolfenstein jest jednak dobrym tytulem, jest dynamiczny i wniosl wiele dobrego do gier FPP (dosyc durnego fragowania w deathmatchu Quakow) - wniosl podzial na role i teamplay to daje mu szanse na dlugie przetrwanie choc wiadomo ze sporo osob skacze z kwiatka na kwiatek bo kochaja nowinki i tych nic tu nie zatrzyma.
Trzeba tylko propagowac nowe mapy, bo niektore z nich naprawde nie sa gorsze od oryginalnych a zawsze jest to powiew swiezosci i odpoczynek od ciaglego, rutynowego prawie powtarzania tych samych tras, ruchow czy fragow poraz milion piecdziesiaty na Beach, Depot czy Assault bo nawet czesc z oryginalnych map nie jest u nas grana (czemu nie lubimy jatki z Destruction czy pogoni za lisem w Village? ).
Mocno zniechecajace jest napewno rowniez to, ze pojawia sie tez sporo niedopracowanych czy lammerskich wrecz map, ktore stawiaja w zlym swietle takie tytuly jak: Ardennes Blitzkrieg, Tank, Forrest Blitzkrieg, Omaha2 czy jeszcze wiele innych, ktorych tytulow nie bede wymienial bo o gustach sie nie dyskutuje jak powiedzial kiedys ktos madry.
Wiele nowych mapek jest jak cholera grywalnych (ze uzyje takiego madrego sformulowania ) i zastanawia mnie co powoduje, ze nie chcecie w nie grac na swoich ulubionych serwerach. Z trudem przebijaja sie nowosci, chociaz na horyzoncie pojawiaja sie czasem promyczki nadzieji (Wizernes czy Tundra na serwerze [POISON]ByRyFFA).
Mysle ze tu wlasnie lezy droga dalszej przyszlosci RTCW przynajmniej w oczekiwaniu na pierwsze dobre mody. Jesli chodzi o niechec do nowych map to tlumacze to sobie tym. ze moze ich po prostu nie macie? Bo chyba nie lameria i strachem przed nieznanym co?
ps. wszystkie dobre mapki szybko ciagna sie z tego linku:
http://www.planet-wolfenstein.ch/wb...2&styleid=1
silwuple!
No ja tez zauwazylem te agonie. Kiedys jak gralem w wolfa, to tylko skakalem z serwa na serwer i moglem siedziec kilkanascie godzin non-stop. Teraz? Czesto niechce mi sie odpalic wolfa, bo jak sobie pomysle ze setny raz dziwka or inna base to mi sie niedobrze robi. Wczoraj w czasie naszego klanowego treningu zaczelismy zmieniac mapy na "niekonwencjonalne". Pierwszy raz od dawna niemoglem sie oderwac od gierki, a jak to juz zrobilem, to tylko pomyslalem "kiedy znoof bedzie na to szansa..."
W naszym kraju zawsze slabo bylo z "innymi" mapami, ale mam wrazenie, ze jak ruszyla liga, to wszyscy zaczeli tylko myslec o tym, zeby stukac to, co grane jest na lidze.
LUDZIE LIGA, TO LIGA, ALE TRZEBA SIE CZASAMI ODERWAC I ZAGRAC W NIESTANDARDOWE MAPY !!! "F1"
Mysle ze jest OK czas ligi naturalnie odstrzelil najgorzej zoorganizowane klany.... Ludzi gra sporo w RTCW, jest to taki okres spokoju,,, teraz powoli zaczna sie tworzyc nowe klany silne, z innych graczy ktorzy maja gut skill, a nie dostana sie do C4 POISON BK FUZZ etc etc bo tam praktycznie nie ma miejsc... ile mozna przyjac? jest kres, my jestesmy przepelnienie poprostu, ciezko ustalic zeby kazdy mial szanse grac (mowie o POISON).
Ci inni musza gdzies pojsc i pojda. Cala rzecz polega na tym ze nowym klanow BRAK CIERPLIWOSCI... jak chcecie w 3-4 tygodnie nadrobic miesiace pracy tych best klanow? tak sie nie da.... z czasem wszyscy sie zgrywaja, maja takty swoje, znaja + i - etc, tego nie mozna jakos przyspieszyc,,,,, stan nie powinno sie rozwiazywac nowych klanow ktore dostaly pare razy od veteranow hehe bo cudow nie ma..... musza dostac w dupsko na wstepie i tym wlasnie zdobywac doswiadczenie aby przegonil uczen mistrza.
Ja mysle ze all okej bedzie.
Na PL scenie duzo sie dzieje, bardzo duzo. Jednak mysle ze powoli idziemy w gut kierunku sila rzeczy poznajemy sie coraz lepiej i mimo ze ktos jest PALANTEM to z dnia na dzien moze sie okazac ze nie az takimi bo idzie pogadac za miech jest dosc ok,,,,,, kwestia kontaktu etc.
Liga przycmila mniejsze klany i napewno wyciagnie z kazdego klanu kazda jego slabosc..... tyle ze te mniejsze maja ich wiecej i szybciej pekaja.. szkoda. Ja np, naprawde nie wiem kto wygra PRL? Nie wiem, nie sadze ze by serio byl 1 czarny kon,,, kazdy wyciagnie all asy na koniec i wyjdzie ile blefu bylo ile tajnych rezerw i przygotowan....
Napisane oryginalnie przez [POISON]Maziomir
Trzeba tylko propagowac nowe mapy, bo niektore z nich naprawde nie sa gorsze od oryginalnych a zawsze jest to powiew swiezosci i odpoczynek od ciaglego, rutynowego prawie powtarzania tych samych tras, ruchow czy fragow poraz milion piecdziesiaty na Beach, Depot czy Assault bo nawet czesc z oryginalnych map nie jest u nas grana (czemu nie lubimy jatki z Destruction czy pogoni za lisem w Village?).
ps. wszystkie dobre mapki szybko ciagna sie z tego linku:
http://www.planet-wolfenstein.ch/wb...2&styleid=1
silwuple!![]()
Az mi sie niedobrze zrobilo po tych waszych postach (
Odplynela ze mnie cala pozytywna energia, nie bede dzisiaj gral w RtCW, nie chce mi sie .....
Napisane oryginalnie przez Blitz
Az mi sie niedobrze zrobilo po tych waszych postach(
Odplynela ze mnie cala pozytywna energia, nie bede dzisiaj gral w RtCW, nie chce mi sie .....![]()
Download.... ma byc ale jesio troche, upadty skriny, beda, lacze mi sie wali i wrzucanie skrina to horror.... poprostu. Btw sam maziomir mial cos pisac jakies arty
PRL i next jego edycja w ramach 5lig (kazda inna) pochalania teraz potwornie zasoby , pechowo glownie ludzi z rtcw...fpp... Sygnal odebralem popracujemy nad poprawa sytuacji
Napisane oryginalnie przez [FPP]DarkXenocide
JA powiem tak, nie myslalem nad tym dluzej niz 30sek, wiec moje zdanie nie jest glebooookie
Mysle ze jest OK czas ligi naturalnie odstrzelil najgorzej zoorganizowane klany.... Ludzi gra sporo w RTCW, jest to taki okres spokoju,,, teraz powoli zaczna sie tworzyc nowe klany silne, z innych graczy ktorzy maja gut skill, a nie dostana sie do C4 POISON BK FUZZ etc etc bo tam praktycznie nie ma miejsc... ile mozna przyjac? jest kres, my jestesmy przepelnienie poprostu, ciezko ustalic zeby kazdy mial szanse grac (mowie o POISON).
Ci inni musza gdzies pojsc i pojda. Cala rzecz polega na tym ze nowym klanow BRAK CIERPLIWOSCI... jak chcecie w 3-4 tygodnie nadrobic miesiace pracy tych best klanow? tak sie nie da.... z czasem wszyscy sie zgrywaja, maja takty swoje, znaja + i - etc, tego nie mozna jakos przyspieszyc,,,,, stan nie powinno sie rozwiazywac nowych klanow ktore dostaly pare razy od veteranow hehe bo cudow nie ma..... musza dostac w dupsko na wstepie i tym wlasnie zdobywac doswiadczenie aby przegonil uczen mistrza.
Ja mysle ze all okej bedzie.
Na PL scenie duzo sie dzieje, bardzo duzo. Jednak mysle ze powoli idziemy w gut kierunku sila rzeczy poznajemy sie coraz lepiej i mimo ze ktos jest PALANTEM to z dnia na dzien moze sie okazac ze nie az takimibo idzie pogadac za miech jest dosc ok,,,,,, kwestia kontaktu etc.
Liga przycmila mniejsze klany i napewno wyciagnie z kazdego klanu kazda jego slabosc..... tyle ze te mniejsze maja ich wiecej i szybciej pekaja.. szkoda. Ja np, naprawde nie wiem kto wygra PRL? Nie wiem, nie sadze ze by serio byl 1 czarny kon,,, kazdy wyciagnie all asy na koniec i wyjdzie ile blefu bylo ile tajnych rezerw i przygotowan....![]()
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 03:19.