FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=73)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=4647)

Posted by DarkXenocide on 07-03-2002 13:17:

No fake names

Sprawa dotyczy ligi wiec ja tu opisze.

Jako ze liga PRL od nastepnej edycji wejdzie w sklad lig esports.pl skupiajacego w sobie pare lig czolowych gier. Postanowilismy usprawnic jej dzialanie w ramach tej edycji.

W zw, z tym na byry zostanie wprowadzona zasada NO FAKE NAMES. Zapobiegajaca uzywaniu w duzym stopniu cudzych nickow i bezkarnosci zachowan anonimowych userow... Sprawa jest prosta haslo otrzymuja wyznaczone osoby na ten serwer. Jesli na serwie jest osoba ktora nie widnieje w bazie danych jest automatycznie usuwana. Rejestr obejmie nicki graczy wraz z ich IP. Zapewni nam wszystkim to lepszy komfort gry i wyzszy jej poziom na tym serwerze. Po dopracowaniu system zostanie on zastosowany na innych serwerach ligowych, podobne rozwiazania dzialaja w UT, CS i sa tam usprawniane. W przypadku servera byry projekt ten bedzie dzialal 24h , w przypadku innych wedle uznania ich adminow (poza meczami ligowymi).

Chetni do pomocy moga sie kontaktowac ze mna.

FIRST IMPACT: board.hive.pl

Posted by BadIdea on 07-03-2002 16:03:

100% mojego poparcia

Posted by Xceed on 07-03-2002 16:57:

Question

Wszystko OK poza 1 : dla jednego gracza jest tylko jedno IP ma si� rozumie� ? Hmmm , ja gram w RtCW z r�nych miejsc z r�nymi IP , wi�c chyba b�d� mia� pH ? A mo�e nie ?

2ga rzecz : co , je�li kto� posiada dynamiczne IP ?

Response plz .

Posted by zaraza on 07-03-2002 17:36:

Super pomysy� wymy�leli�cie,ale jak go wprowadzicie w �ycie?Przecie� jest ponad 50 warto�ciowych graczy kt�rzy maj� has�o na byry.Troche wam zajmie skompletowanie bazy danych.Czy to si� r�wna z tym,�e nowy gracz w RTCW nie b�dzie m�g� wchodzi� na serwy?Ten pomys� jest wy�mienity dla ligi,a nie do gry normalnej.Nied�ugo chat na wolfie zacznie kto� monitorowa�.B�dzie nowy Big Brother.

"Dogde this" - Trinity

Posted by Allan on 07-03-2002 18:29:

Mi sie tez pomysl bardzo podoba i mam jedno pytanie. Jezeli jakis gracz grajacy na byry w trakcie gry zmieni sobie ksywke na taka ktorej nie ma w bazie danych to go wywali z serva natychmiast ?

Posted by [SPECNAZ]RoL on 07-03-2002 18:44:

quote:
Napisane oryginalnie przez Allan!VMC!
Mi sie tez pomysl bardzo podoba i mam jedno pytanie. Jezeli jakis gracz grajacy na byry w trakcie gry zmieni sobie ksywke na taka ktorej nie ma w bazie danych to go wywali z serva natychmiast ?

Jakby natychmiast wywala�o, to by nie mo�na by�o u�ywa� animowanych nick'�w... QL .

Posted by kag on 07-03-2002 23:08:

rzecz jest sprawdzona w innych grach i dziala wiec i tu powinno... jak beda szczegoly to sie bedziemy martwic, ale nie mozemy zostwic ludzi z dyn ip na przyslowiowym lodzie

Posted by DarkXenocide on 08-03-2002 01:07:

Nie wywali natychmiast zapewne, raczej na wejsciu sprawdzi, tak to widze teraz.

Tak 1 gracz moze miec pare IP, ale znanych bazie danych.

Inni? jasne, ze moga jesli tylko sa political correct i maja jakis skill.

Przyklad Pan MuMu biega bluzga i robi TK, temu panu dziekujemy jednorazowo .

Czesto tez jest tak,ze idzie pass w swiat po 2 dniach masa :lamerii: jak sami mowicie pozniej o nich je ma..... skad? nie wnikam , to zablokuje taka zabawe.

Sprawa 3: pozowli egzekwowac z latwoscia sprawy typu obrazanie POISON czyli gospodasha serwa, na to nikt normlny nie pozwoli na swoim podwurq.

Mowilem o ByRy teraz.

W lidze wypracujemy rozwiazananie kompromisowe, lub jesli naprawde nie beda ludzie chcieli to w RTCW tego nie bedzie. W koncu nic na sile, to wy tam gracie. (My- ale tu stosuje wy, bo jestem "zlym" sedzia i pisze jako PRL )

Posted by [FPP]Saari on 08-03-2002 05:55:

Bylo juz o kilku IP.. o Dynamicznym IP to ja jeszcze zapyram co jak jest jedno IP?

U mnie w domu na byry graja trzy osoby i kazda ma innego nicka w dodatku czesto siedza dwie osoby naraz - nie bedzie to robic serwowi problemow?

Posted by zaraza on 08-03-2002 07:00:

quote:
Napisane oryginalnie przez Saari
Bylo juz o kilku IP.. o Dynamicznym IP to ja jeszcze zapyram co jak jest jedno IP?

U mnie w domu na byry graja trzy osoby i kazda ma innego nicka w dodatku czesto siedza dwie osoby naraz - nie bedzie to robic serwowi problemow?

U mnie jest tak samo tyle,�e gram ja z bratem.Wtedy ilo�� graczy zn�w uro�nie.Nie znam si� za dobrze na serwach,ale taka weryfikacja danych gracza chyba lekko obci��y serwer.Je�li nie to prosze emaila do osoby,kt�ra robi to c� na byry.Na naszym serwie przyda�oba si� taka bramka z dozorc�,ja osobi�cie mam ju� do�� bezklanowc�w (i niekt�rych klanowc�w) kt�rzy przychodz� na nasz serwer i bluzgaj� Hunter�w.

"Dogde this" - Trinity

Posted by Chrumkules on 08-03-2002 10:40:

Re: No fake names

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]DarkXenocide

Jako ze liga PRL od nastepnej edycji wejdzie w sklad lig esports.pl skupiajacego w sobie pare lig czolowych gier. Postanowilismy usprawnic jej dzialanie w ramach tej edycji.

W zw, z tym na byry zostanie wprowadzona zasada NO FAKE NAMES. Zapobiegajaca uzywaniu w duzym stopniu cudzych nickow i bezkarnosci zachowan anonimowych userow... Sprawa jest prosta haslo otrzymuja wyznaczone osoby na ten serwer. Jesli na serwie jest osoba ktora nie widnieje w bazie danych jest automatycznie usuwana. Rejestr obejmie nicki graczy wraz z ich IP. Zapewni nam wszystkim to lepszy komfort gry i wyzszy jej poziom na tym serwerze. Po dopracowaniu system zostanie on zastosowany na innych serwerach ligowych, podobne rozwiazania dzialaja w UT, CS i sa tam usprawniane. W przypadku servera byry projekt ten bedzie dzialal 24h , w przypadku innych wedle uznania ich adminow (poza meczami ligowymi).

bardzo dobre posuniecie chcialbym zeby tak bylo na kazdym serwie bo wczoraj jak POISON'ki trenowaly na byry wlazlem na TAQ - szkoda slow - nie bede wymienial nickami bo to nie o to chodzi ale jeden pan najwyrazniej gral bez patcha 1.1 bo potrafil przez pare minut klepac ciagle jeden i ten sam tekst, drugi rzucal miesem na innych graczy no i oczywiscie nie dalo sie przeglosowac kicka dla nich jako ze siedzialo widocznie tam paru ich qpmli po prostu syf jakich malo. Mam nadzieje ze BK skorzysta z waszego patencika i wprowadzi podobne zasady!

Posted by MAr-n on 15-03-2002 18:29:

Question

A ja mam pytanie jezeli ktos gra w RTCW ja gram na nikogo nie bluzgam i jak wy wprowadzicie to co chcecie to w jaki sposob mozna dostac haslo i te sprawy a jezeli admin mi nie da bo cos takiego sie moze zdarzyc to co wtedy, a jezeli zaden admin mi nie da to co mam zrobic w tym przypadku usunac wolfa i grac w co innego Uwazam ze ten pomysl jest dobry ale pomyslcie tez o osbach dopiero co rozpoczynajacych gre w RTCW co taki osobnik ma zrobic jezeli pomysl wypali i wszystkie szanowane serery to zrobia co ma taki szary czlowiek zrobic grac na zagranicznych serwerach gdzie pingi 300 na SDI to normalka ?? To jest tylko moja sugestia. Rozumiem sprawe dani komus bana na serer za bluzgi bo chamsto trzeba tepic a nie danie komus kicka po to rzeby wszedl znowu i na dodatek zrobil TK dla zemsty albo wybral sie na inny serwer i zaczal od nowa

(c) Edgard Allan Poe - The Black Cat
(...)
M�j avatar pochodzi z gazety "NIE" z tematu "Czy w polsce b�dzie jeszcze ta�sza w�dka"

Posted by kag on 15-03-2002 22:14:

problem rozwiaze tylko 1 - wiecej serwerow

Posted by [KmH]THunDeR on 18-03-2002 10:22:

Re: No fake names

quote:

Jest pysznie. Ale:
1)Sk�d gracze ligi maj� zdoby� has�o i ew. zarejestrowa� sw�j IP?
2)Jak zg�osi� bluzgajacego lamera (komu?), bo taki zawsze jaki� znajdzie has�o...

Posted by DarkXenocide on 19-03-2002 12:32:

IP podawac sie bedzie do formularzy auto.
Haslo nie wiem skad te lamy biora ja mam dosc. Zaczynamy akcje "wiosenny ban"

W tej chwili leca bany na all gosci, ktorzy nie dostali pass legal. Ci ktorzy im dali , poprostu zrobili im tzw. niedzwiedzia przysluge. Ile mozna prosic nie rozdawac hasla? no ile? jezz........ ludzie...
Nie wasze nie rozdawajcie nic mozecie uszanowac? Na new serwach Poison lista banow ta sama bedzie- shared.

Enought

Wszyscy gracze klanow maja automatyczne prawo grac na byry, inni ktorzy sie zglaszaja albo zawsze dostaja tez. Inne lamki weg. Why? Bo mamy zamiar utrzymywac poziom byry a nie grac z 5xPf newbies co dzis mialo miejsce, kropla.....przepelnila

Posted by Allan on 19-03-2002 13:04:

quote:
[i]

Wszyscy gracze klanow maja automatyczne prawo grac na byry, inni ktorzy sie zglaszaja albo zawsze dostaja tez. Inne lamki weg. Why? Bo mamy zamiar utrzymywac poziom byry a nie grac z 5xPf newbies co dzis mialo miejsce, kropla.....przepelnila [/B]

Ja proponuje zeby haslo nie dostawaly wszystkie klany tylko te co cos prezentuja soba, bo np skuma sie 11 lam i zalozy klan [LamerPower] i tez beda mieli haslo? Ale akcja Wiosenny Ban (fajna nazwa) jest dla mnie cool idea.

Posted by PsychOPAT on 19-03-2002 14:05:

quote:
...

He he he. Ty chyba dorabiasz sobie w policji na wymyslaniu kryptonimow akcji

IRCnet: #polishlegion

Posted by [KmH]THunDeR on 19-03-2002 17:04:

quote:

W tej chwili leca bany na all gosci, ktorzy nie dostali pass legal. Ci ktorzy im dali , poprostu zrobili im tzw. niedzwiedzia przysluge. Ile mozna prosic nie rozdawac hasla? no ile? jezz........ ludzie...
Nie wasze nie rozdawajcie nic mozecie uszanowac? Na new serwach Poison lista banow ta sama bedzie- shared.

Enought

Wszyscy gracze klanow maja automatyczne prawo grac na byry, inni ktorzy sie zglaszaja albo zawsze dostaja tez. Inne lamki weg. Why? Bo mamy zamiar utrzymywac poziom byry a nie grac z 5xPf newbies co dzis mialo miejsce, kropla.....przepelnila

"Wiosenny ban" - ma�o z krzes�a nie spad�em. Zajebatsu nazwa, zajebatsu.
Z tego co zrozumia�em b�d� m�g� nadal gra� na ByRy nie musz�c nic z tym robi� w tej chwili.
Ql. Tyle chcia�em do szcz�cia.

Posted by Xaoo on 19-03-2002 18:29:

haslo powinny dostac klany, ktore wystartowaly w lidze PRL i osoby, ktore reprezentuja wysoki poziom gry. reszcie mozna podziekowac

Prepare to be [POISONED]
[POISON]VICTA!

Posted by DarkXenocide on 20-03-2002 00:26:

Tak bezklanowi jasne ale nie lamas.... i wystarczy spytac F1/F2... a nie od "qmpla" brac ktory defacto zalatwia mu bana na czesc dzieki temu i no chances... ale dopisujemy na walla serwa i zostaje tam po wieki

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 14:41.