FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=42)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=4718)
Coolnet 2
Są jakieś newsy co do drugiego serwerka UT na Coolnecie?
Mówiło się, że w zeszłym tygodniu się zajawi,jak na razie odemnie go nie widać,wiecie coś na ten temat?
Znaczy, że nikt nic nie wie?Problem dla mnie ostatnio i tak jakby akademicki,bo mój provider w godzinach najlepszej "grywalności" router konserwuje czy coś:(
Na urbanterror pl robią jakiś apetyt że powsatnie coolnet 2 no ale narazie to cicho na temat coolnet'a 2.
Napisane oryginalnie przez DarK
Na urbanterror pl robią jakiś apetyt że powsatnie coolnet 2 no ale narazie to cicho na temat coolnet'a 2.
brrrrrr
Jest jedno rozwiazanie by serw ut.pl ruszyl , mianowicie mozemy zlozyc sie na kompa , na ktorym bedzie stal serw ut
Right here, right now
rzuc ip to i my newbies sobie pogramy :O
~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-
Ches+3r [ 8lo0d ]
Death is close ... closer than you think ...
Re: serv ut.pl
quote:
Napisane oryginalnie przez nOne
Jest jedno rozwiazanie by serw ut.pl ruszyl , mianowicie mozemy zlozyc sie na kompa , na ktorym bedzie stal serw ut![]()
co do serv ut.pl to, zwrucilem na to uwage, ze text "server w fazie testoof" widnieje jush od poczatku powstania ut.pl .
kokojumbo i do przodu to moje haslo
Re: qlnet2
quote:
slyszalem ostatnio z godnych zaufania zroodel ze ma ruszyc qlnet 2 w najblizszym czasie
Re: Re: qlnet2
quote:
Napisane oryginalnie przez PAPUGa
a dokladniej to next week. a jszcze dokladniej - jak D.B znajdzie czas, aby pojechac na ul.P., gdzie go wstawi do szafy. Maszyna juz jest gotowa, skonfigurowana, wygrzana -- kwestia tylko zawiezienia jaj (cos kolo 30 kilowkrecenia w szafie, okablowania, odpalenia netu i voila.
Aha - i bedzie stal w jeszcze lepszym miejscu sieci, niz dotychczasowy - tuz kolo WIXa (warsaw internet exchange). I w zwiazku z tym (moze) kazdy bedzie go dobrze widzial. Dotychczasowy coolnet, stoi na laczu 2x155Mb + 4x34Mb. Nowy bedzie mial ZNAACZNIE wiecej (hm, nie mozna tak liczyc, ale mozna powiedziec ze lacznie jakies kilkanascie Gb![]()
Zadowoleni?
Apetyty rozbudzone?
To za mychy i terenowac!![]()
a dokladniej to next week. a jszcze dokladniej - jak D.B znajdzie czas, aby pojechac na ul.P., gdzie go wstawi do szafy. Maszyna juz jest gotowa, skonfigurowana, wygrzana -- kwestia tylko zawiezienia jaj (cos kolo 30 kilowkrecenia w szafie, okablowania, odpalenia netu i voila.
Aha - i bedzie stal w jeszcze lepszym miejscu sieci, niz dotychczasowy - tuz kolo WIXa (warsaw internet exchange). I w zwiazku z tym (moze) kazdy bedzie go dobrze widzial. Dotychczasowy coolnet, stoi na laczu 2x155Mb + 4x34Mb. Nowy bedzie mial ZNAACZNIE wiecej (hm, nie mozna tak liczyc, ale mozna powiedziec ze lacznie jakies kilkanascie Gb![]()
Zadowoleni?
Apetyty rozbudzone?
To za mychy i terenowac!![]()
ale tak nie mozna liczyc....
mowilem: nie mozna tak liczyc ze sumujesz przepustowiosci wszystkich providerow w WIXie.
Przyjmijmy, ze coolnet2 bedzie mial (prawdopodobnie) 100Mbps lub 10Mbps - to sa wiarygodne wartosci (ethernet lub fastethernet )
polaczenie bedzie bez lagow (jesli beda powstawaly lagi, straty pakietow, duze czasy pingow) - to gdzies dalej, blizej Was.
Ale - pozyjemy, zobaczymy.
pogramy , zobaczymy
Panie, daj mi sile...
quote:
Napisane oryginalnie przez Sniezek
Slyszalem ze ostatnio wlasciciele atmo , nie placa za lacze i dlatego tak laguje i w konsekwencji nie dziala....a chaos nie ma czasu caly czas stawiac od nowa servera
quote:
Napisane oryginalnie przez 8lo0d
No właśnie sux, już od jakiś 2 tygodni nie chodzą oba atmo ... a szkoda ...
Re: ale tak nie mozna liczyc....
quote:
polaczenie bedzie bez lagow (jesli beda powstawaly lagi, straty pakietow, duze czasy pingow) Ale - pozyjemy, zobaczymy.
Re: Re: ale tak nie mozna liczyc....
quote:
pozyjemy - zobaczymy
Re: no i znowu sam sobie odpowiadam :P
quote:
no i wyszlo ze sam sobie odpowiadam
Re: Re: no i znowu sam sobie odpowiadam :P
quote:
Re: Re: Re: ale tak nie mozna liczyc....
quote:
(cos w rodzaju 26graczy, TDM,60 mapek do wyboru, niepelne glosowanie i takie tam), po rcony CLow prosze o zglaszanie sie do mnie.
od razu zastrzegam - to beda jednorazowe rcony (zeby potem nie bylo - dlaczego mi zabrales
rcona?)
Napisane oryginalnie przez Sniezek
nieeeee tylko nie TDM...
quote:
o kim mowisz z tymi rconami.. ? czy ktos cie meczyl ostatnio ? dajmy na to tak hipotetycznie przez gadugadu ?![]()
Re: Re: Re: Re: Re: ale tak nie mozna liczyc....
quote:
dlaczego nie?
a moze CTF?
aktualnie mam u siebie monitorowane 11 polskich servow (pomijam jak czesto one padaja).
na WSZYSTKICH difoltowo jest TS....
bez komentarza.
nie, jasze nie - ale wole dmuchac na zimne.
i od razu - w piatek rusza liga - ma pierwszenstwo na rcona na coloolnet2 (o ile wszystko z nim bedzie ok do tego czasu).
w miedzyczasie jesli komus wypadnie sparing,terning czy co tam - to zapraszam (ale raczej tak sobota,niedziela) na GG po rcona.jednorazowego.
![]()
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 17:47.