FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=42)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=4718)

Posted by panNA on 10-03-2002 13:34:

Question Coolnet 2

Są jakieś newsy co do drugiego serwerka UT na Coolnecie?
Mówiło się, że w zeszłym tygodniu się zajawi,jak na razie odemnie go nie widać,wiecie coś na ten temat?

Znaczy, że nikt nic nie wie?Problem dla mnie ostatnio i tak jakby akademicki,bo mój provider w godzinach najlepszej "grywalności" router konserwuje czy coś:(

Posted by DarK on 24-03-2002 16:05:

Na urbanterror pl robią jakiś apetyt że powsatnie coolnet 2 no ale narazie to cicho na temat coolnet'a 2.

Posted by GuriaS on 24-03-2002 16:07:

Unhappy

quote:
Napisane oryginalnie przez DarK
Na urbanterror pl robią jakiś apetyt że powsatnie coolnet 2 no ale narazie to cicho na temat coolnet'a 2.

i servera ut.pl tez, a atmosfera w ogole nie dziala

Posted by GrEaTEyE on 24-03-2002 16:21:

hej

hej jak się wchodzi na server na ut.pl to pisze że jest w czasie testoof, jest testowamy...Czy tak długo się testuje servery?

GrEaTEyE

Posted by nOne on 24-03-2002 18:00:

Tak sie tylko mowi , naprawde go nie ma ...

Posted by GrEaTEyE on 24-03-2002 18:28:

Angry qrde

No i wielki pech że niema servera ut.pl(((bo jush mnie dobija to że 12 niemcoof na qlnecie, 2 polaków siedzi brrrrrr

GrEaTEyE

Posted by nOne on 24-03-2002 21:57:

Cool serv ut.pl

Jest jedno rozwiazanie by serw ut.pl ruszyl , mianowicie mozemy zlozyc sie na kompa , na ktorym bedzie stal serw ut

Posted by GuriaS on 24-03-2002 22:06:

Talking

a ja juz sobie znalazlem zajebis.ty serverek za granica, gdzie nie ma newbies [prawie ] i ping tez nie najgorszy... dzisiaj mialem kolo 100, ale na wieczor uroslo do 400

Posted by Sniezek on 25-03-2002 06:34:

rzuc ip to i my newbies sobie pogramy :O

Posted by 8lo0d on 02-04-2002 20:07:

Będzie wkońcu ten coolnet 2 ? Przydałby się bo na coolneta za hooya nie da się już wejść ...

Posted by fragi on 02-04-2002 20:13:

Re: serv ut.pl

quote:
Napisane oryginalnie przez nOne
Jest jedno rozwiazanie by serw ut.pl ruszyl , mianowicie mozemy zlozyc sie na kompa , na ktorym bedzie stal serw ut

Hehe wy sie lepiej mi na komp sciepnijcie ), bo nie da sie grac

Posted by kmb007 on 12-04-2002 19:34:

Ja widzialem ze jest coolnet2 ale nie dla UT tylko dla jakiejs innej gry (chyba dla moda do UT)!!!

http://top.gry-online.pl/mapy.php?s...;do=20&od=0

Tak jak prosiliscie <®(((><™

Posted by Avalone on 12-04-2002 19:45:

co do serv ut.pl

co do serv ut.pl to, zwrucilem na to uwage, ze text "server w fazie testoof" widnieje jush od poczatku powstania ut.pl .

Posted by Merlin on 12-04-2002 20:42:

qlnet2

slyszalem ostatnio z godnych zaufania zroodel ze ma ruszyc qlnet 2 w najblizszym czasie

Posted by PAPUGa on 12-04-2002 20:56:

Re: qlnet2

quote:
slyszalem ostatnio z godnych zaufania zroodel ze ma ruszyc qlnet 2 w najblizszym czasie

a dokladniej to next week. a jszcze dokladniej - jak D.B znajdzie czas, aby pojechac na ul.P., gdzie go wstawi do szafy. Maszyna juz jest gotowa, skonfigurowana, wygrzana -- kwestia tylko zawiezienia jaj (cos kolo 30 kilo wkrecenia w szafie, okablowania, odpalenia netu i voila.
Aha - i bedzie stal w jeszcze lepszym miejscu sieci, niz dotychczasowy - tuz kolo WIXa (warsaw internet exchange). I w zwiazku z tym (moze) kazdy bedzie go dobrze widzial. Dotychczasowy coolnet, stoi na laczu 2x155Mb + 4x34Mb. Nowy bedzie mial ZNAACZNIE wiecej (hm, nie mozna tak liczyc, ale mozna powiedziec ze lacznie jakies kilkanascie Gb

Zadowoleni?
Apetyty rozbudzone?
To za mychy i terenowac!

Posted by DreadOn3 on 12-04-2002 21:04:

Re: Re: qlnet2

quote:
Napisane oryginalnie przez PAPUGa

a dokladniej to next week. a jszcze dokladniej - jak D.B znajdzie czas, aby pojechac na ul.P., gdzie go wstawi do szafy. Maszyna juz jest gotowa, skonfigurowana, wygrzana -- kwestia tylko zawiezienia jaj (cos kolo 30 kilo wkrecenia w szafie, okablowania, odpalenia netu i voila.
Aha - i bedzie stal w jeszcze lepszym miejscu sieci, niz dotychczasowy - tuz kolo WIXa (warsaw internet exchange). I w zwiazku z tym (moze) kazdy bedzie go dobrze widzial. Dotychczasowy coolnet, stoi na laczu 2x155Mb + 4x34Mb. Nowy bedzie mial ZNAACZNIE wiecej (hm, nie mozna tak liczyc, ale mozna powiedziec ze lacznie jakies kilkanascie Gb

Zadowoleni?
Apetyty rozbudzone?
To za mychy i terenowac!

Milo to slyszec i milo wiedziec ze mam az tak poinfromowanego czlowieka w clanie

Posted by 8lo0d on 12-04-2002 23:01:

Re: Re: qlnet2

quote:

Zadowoleni?
Apetyty rozbudzone?
To za mychy i terenowac!

kilkanaście Gb ? Boshe ... lol lol ... nie mogę się już doczekać

Posted by PAPUGa on 13-04-2002 00:46:

ale tak nie mozna liczyc....

mowilem: nie mozna tak liczyc ze sumujesz przepustowiosci wszystkich providerow w WIXie.

Przyjmijmy, ze coolnet2 bedzie mial (prawdopodobnie) 100Mbps lub 10Mbps - to sa wiarygodne wartosci (ethernet lub fastethernet )
polaczenie bedzie bez lagow (jesli beda powstawaly lagi, straty pakietow, duze czasy pingow) - to gdzies dalej, blizej Was.

Ale - pozyjemy, zobaczymy.

Posted by Sniezek on 13-04-2002 10:53:

pogramy , zobaczymy

Posted by MaRcel on 13-04-2002 12:14:

Talking

A ktoś mi może odpowie co sie dzieje z atmosferą??
Tylko cosik innego jak to ze nie działa ))))

Posted by Sniezek on 13-04-2002 12:28:

Slyszalem ze ostatnio wlasciciele atmo , nie placa za lacze i dlatego tak laguje i w konsekwencji nie dziala....a chaos nie ma czasu caly czas stawiac od nowa servera

Posted by 8lo0d on 13-04-2002 14:37:

quote:
Napisane oryginalnie przez Sniezek
Slyszalem ze ostatnio wlasciciele atmo , nie placa za lacze i dlatego tak laguje i w konsekwencji nie dziala....a chaos nie ma czasu caly czas stawiac od nowa servera

No właśnie sux, już od jakiś 2 tygodni nie chodzą oba atmo ... a szkoda ...

Posted by PAPUGa on 17-04-2002 02:54:

quote:
Napisane oryginalnie przez 8lo0d

No właśnie sux, już od jakiś 2 tygodni nie chodzą oba atmo ... a szkoda ...

hm, ja mam w swoim monitoringu takie servery:

Q3S games.coolnet.pl:27960
Q3S snajper.pl:27966
Q3S 81.18.192.8:27963
Q3S 62.179.6.118:27960
Q3S 217.96.2.194:27960
Q3S 213.134.172.177:27960
Q3S 62.89.124.19:27960
Q3S 195.117.13.89:27960
Q3S 212.142.28.226:27961
Q3S 212.142.26.227:27961
Q3S kill2.it.pl:27960
Q3S kill.it.pl:27960

czy ktos zna jeszcze jakies POLSKIE? proszony jest o info....

Posted by PAPUGa on 17-04-2002 03:27:

Re: ale tak nie mozna liczyc....

quote:
polaczenie bedzie bez lagow (jesli beda powstawaly lagi, straty pakietow, duze czasy pingow) Ale - pozyjemy, zobaczymy.

no i dobrze ze zastrzeglem klauzule w ostatnim zdaniu

okazalo zie ze dzisiejsze lagi, sa spowodowane (njprawdopodobniej) kabelkiem ethernet (zbyt dlugi, linka a nie drut). W srode bedzie wymieniany - i testujcie !

Posted by PAPUGa on 17-04-2002 03:32:

Re: Re: ale tak nie mozna liczyc....

quote:
pozyjemy - zobaczymy

no i wyszlo ze sam sobie odpowiadam

otoz chcialem oglosic, ze niejako sie opiekuje coolnetem2 (mozecie na niego wlazic jak na kill2.it.pl, jesli ktos nie pamieta IPa.

Do piatku przygotuje konfig na Lige, potem przekaze rocna SedziomLigowym, potem konfig wroci do obecnego (cos w rodzaju 26graczy, TDM,60 mapek do wyboru, niepelne glosowanie i takie tam), po rcony CLow prosze o zglaszanie sie do mnie.

od razu zastrzegam - to beda jednorazowe rcony (zeby potem nie bylo - dlaczego mi zabrales
rcona?)

Posted by PAPUGa on 17-04-2002 10:05:

Cool Re: no i znowu sam sobie odpowiadam :P

quote:
no i wyszlo ze sam sobie odpowiadam

no bo ja sie Wam chcialem wlasnie pochwalic: ta zielona kropka na dole rysunku z prawej strony - to JA!

Posted by PAPUGa on 17-04-2002 10:08:

Angry Re: Re: no i znowu sam sobie odpowiadam :P

quote:

kurcze, puknalem nie ten guziczek co trzeba i zamiast dodac ataczment to punkalem wysluj posta
a w edycji posta juz sie nie da dodac atacza...
chcialem wiec skasowac mojego posta - nie mam do tego uprawnien

oto atacz...
niebieska linia - ilosc MAXplayers dozwolonych na servie,
przerwy w niebieskiej linii w dol - pady mojej dzierzawy,
zielone wypelnienie u dolu - ilosc graczy w danej chwili na servie.

Posted by Sniezek on 17-04-2002 15:04:

Re: Re: Re: ale tak nie mozna liczyc....

quote:

(cos w rodzaju 26graczy, TDM,60 mapek do wyboru, niepelne glosowanie i takie tam), po rcony CLow prosze o zglaszanie sie do mnie.

od razu zastrzegam - to beda jednorazowe rcony (zeby potem nie bylo - dlaczego mi zabrales
rcona?)

nieeeee tylko nie TDM...

o kim mowisz z tymi rconami.. ? czy ktos cie meczyl ostatnio ? dajmy na to tak hipotetycznie przez gadugadu ?

Posted by PAPUGa on 18-04-2002 01:04:

Re: Re: Re: Re: ale tak nie mozna liczyc....

quote:
Napisane oryginalnie przez Sniezek
nieeeee tylko nie TDM...

dlaczego nie?
a moze CTF?
aktualnie mam u siebie monitorowane 11 polskich servow (pomijam jak czesto one padaja).
na WSZYSTKICH difoltowo jest TS....
bez komentarza.

quote:

o kim mowisz z tymi rconami.. ? czy ktos cie meczyl ostatnio ? dajmy na to tak hipotetycznie przez gadugadu ?

nie, jasze nie - ale wole dmuchac na zimne.
i od razu - w piatek rusza liga - ma pierwszenstwo na rcona na coloolnet2 (o ile wszystko z nim bedzie ok do tego czasu).
w miedzyczasie jesli komus wypadnie sparing,terning czy co tam - to zapraszam (ale raczej tak sobota,niedziela) na GG po rcona.jednorazowego.

Posted by 8lo0d on 18-04-2002 18:29:

Re: Re: Re: Re: Re: ale tak nie mozna liczyc....

quote:

dlaczego nie?
a moze CTF?
aktualnie mam u siebie monitorowane 11 polskich servow (pomijam jak czesto one padaja).
na WSZYSTKICH difoltowo jest TS....
bez komentarza.

nie, jasze nie - ale wole dmuchac na zimne.
i od razu - w piatek rusza liga - ma pierwszenstwo na rcona na coloolnet2 (o ile wszystko z nim bedzie ok do tego czasu).
w miedzyczasie jesli komus wypadnie sparing,terning czy co tam - to zapraszam (ale raczej tak sobota,niedziela) na GG po rcona.jednorazowego.

No ja męczyłem go na gg ... ale rcon był mi pilnie potrzebny ... Ja jestem za TDM ... wszędzie jest TS i każdy od czasu na pewno chce sobie zagrać jakoś "inaczej" ....

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 17:47.