FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=77)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=4884)
17
Zamierzam w niedalekiej przyszłości kupić monitor 17, cena do 14500.
Oczywiście nie wiem co kupić. Oki niby wiele artykułów jest w necie i prasie, no ale..............
1.Niby Trinitrony , no ale te paski. Mam z nimy do czynienia na uczelni (nowsze , nowiuteńkie i starsze DELL'e). Wszedzie paski, no ale jakość obrazu OK Ale , hehe jakoś często się psują.
2. LG - brak paskow, ale gorsze kolory niż w Trinitronach
3. coś innego (Samsung? CTX? ............)
a powaznie to ja zdecydowanie polecam sony i philipsy z kineskopami sony... trinitron rulz a poskow to sie nie zauwaza...
ja mam sony E400 i jest doprze. polecam Sony...
sony.
"Dziecko Chińczyk i dziecko Japończyk to się niczym od siebie w ogóle nie różnią. No tylko nazwą: Chińczyk, a tu Japończyk. No, chyba tylko jak Chińczyk jest chłopiec, a Japończyk dziewczynka. To się różnią od siebie: płcią. To wtedy już tak jak u ludzi." - Robotnik Budowlany, Warszawa, 1978
sxn | blog
Re: 17
quote:
Napisane oryginalnie przez rcube
Zamierzam w niedalekiej przyszłości kupić monitor 17, cena do 14500.
Oczywiście nie wiem co kupić. Oki niby wiele artykułów jest w necie i prasie, no ale..............
1.Niby Trinitrony , no ale te paski. Mam z nimy do czynienia na uczelni (nowsze , nowiuteńkie i starsze DELL'e). Wszedzie paski, no ale jakość obrazu OKAle , hehe jakoś często się psują.
2. LG - brak paskow, ale gorsze kolory niż w Trinitronach
3. coś innego (Samsung? CTX? ............)
![]()
Problemy trzeba rozwiązywać, a nie stwarzać!
Ja mam proview , ale na przyszlosc kupuje Nec z plaskim ekranem bo z kinoskopem z 4000 tys bo kosztował
"Dziecko Chińczyk i dziecko Japończyk to się niczym od siebie w ogóle nie różnią. No tylko nazwą: Chińczyk, a tu Japończyk. No, chyba tylko jak Chińczyk jest chłopiec, a Japończyk dziewczynka. To się różnią od siebie: płcią. To wtedy już tak jak u ludzi." - Robotnik Budowlany, Warszawa, 1978
sxn | blog
Samsung może być.
Tylko że jestem urażnony do marki przez ich HDDki
Ja mam jakiś Brigde 17F i jakoś chodzi.
Otóż:
a) nie kupuj Samsunga - jeśli już to 757 DFX, czyli najmocniejsza z 17 - tylko ten jest wart kupna;
b) LG i tylko LG jeśli nie masz dużo kasy - 775 FT i 795 FT+ (ja mam 915 FT+, ale to 19") to najlepsze monitory w swoich klasach. Testowalismy kilkanascie egz. roznych marek monitorow, i LG zdecydowanie ownuje. Poza tym, to oprocz Sony jedyny calkowicie plaski monitor - tzn. kineskop, a nie tylko powleczony szklem.
c) CTX - nie oplaca się, to jest na Sony, ale drozsze.
Werdykt:
wersja a) masz mniej kasy: kupuj LG 775 FT
wersja b) masz duzo kasy: LG 795 FT+ - lepszy od Multiscan G220 i E230. Kupować w ciemno! Świetna jakość, panel dotykowy, odświeżanie 100 Hz, hub USB itd. Cena to ok. 1034 zł (no i zostanie ci kasy np. na HDD albo na DVD!)
Wszystkim wielkie dzięki
Ale no niewiem. Nie mam jakoś zaufania do LG. Monitory tej marki
niby są chwalone, ale Flatrony jak długo są na rynku?
Bo jak sie kupuje monitor (przynajmniej ja ) to na co najmniej
3 , 4 latka albo i dłużej.
Narazie to czekam na kase, więc problem monitora chyba odłoże do wakacji. A no i wtedy dłużej flatrony będą na rynku
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 23:06.