FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=77)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=4888)
tecza - czyli slowo o moich avi'kach
mam problem, mianowicie chodzi o moje aviki, dzisiaj rano wlaczylem kompa i chcialem poraz kolejny obejrzec sobie LOTR'a, odpalam vplayera wczytuje plik i... ale ladna tecza - niewiem co sie stalo, ale wszystkie pliki avi (obojetnie czy kodowane divx'em czy nie ) sa odtwarzane jako zbior kolorowych pikseli (dzwiek jest) :/ , przeinstalowalem chyba wszystko co mozna (divx'y od 3.1 do 5, ap, directx'a, stery od karty) i nic nie pomoglo, obraz jest zakodowany (?) w playerach takich jak wspomniany juz vplayer, bestplayer, tmplayer no i w windows media player, ale co najdziwniejsze wszystko wporzadku jest w The Playa (czy jakos tak ) tylko ze on nie moze wyswietlac napisow - to ofkoz wyklucza uszkodenie tych plikow
jesli ktos sie juz spotkal z takim lub podobnym problemem to bardzo prosze o pomoc
z gory dzieki
pozdro...
\/
ej no co jest, nikt z tutaj obecnych i udzielajacych sie nie jest w stanie mi pomoc ?
\/
Hmmmm ... nie wiem... byc moze wina jakiegos wirusa?
Szczerze mowiac z takim przypadkiem jescze sie nigdy nie spotkalam ale popytam znajomych
"Dziecko Chi�czyk i dziecko Japo�czyk to si� niczym od siebie w og�le nie r�ni�. No tylko nazw�: Chi�czyk, a tu Japo�czyk. No, chyba tylko jak Chi�czyk jest ch�opiec, a Japo�czyk dziewczynka. To si� r�ni� od siebie: p�ci�. To wtedy ju� tak jak u ludzi." - Robotnik Budowlany, Warszawa, 1978
sxn | blog
quote:
Napisane oryginalnie przez Saari
Hmmmm ... nie wiem... byc moze wina jakiegos wirusa?
Szczerze mowiac z takim przypadkiem jescze sie nigdy nie spotkalam ale popytam znajomych![]()
quote:
Napisane oryginalnie przez LoveBeer
moglo ci cos siasc.. zobacz czy nie sfaczyl sie wiatrak na procesorze na przyklad... bo imo to procesor... moze sie przydac takze jakis monitor temperatury...
\/
No to zr�b jeszcze jeden ma�y test.
Odpal to Media Playerem. VPlayer korzysta z mediaplayera (pewnie the playa te�, ale go nie znam, wi�c nie powiem ci na pewno)
Je�li p�jdzie OK, to wina VPlayera, je�li nie, to przeinstaluj najpierw MPlayera, a jak nie pomo�e, to ju� chyba tylko reinstall windy.
No to zr�b jeszcze jeden ma�y test.
Odpal to Media Playerem. VPlayer korzysta z mediaplayera (pewnie the playa te�, ale go nie znam, wi�c nie powiem ci na pewno)
Je�li p�jdzie OK, to wina VPlayera, je�li nie, to przeinstaluj najpierw MPlayera, a jak nie pomo�e, to ju� chyba tylko reinstall windy.
\/
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 20:26.