FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=10)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=4989)

Posted by [SPECNAZ]Koras on 20-03-2002 18:20:

Question XP a openGL w CS'ie

Mam problem, od czasu kiedy zainstalowalem XP'ka CS nie chce mi dzialac pod openGL, wyskaqje napis ze "ur card doesnt support opengl", a na windzie 98 wszystko dzialalo OK, nie wie ktos moze skad mozna sciagnac patcha albo co ? Moj grafik "prophet gf2 gts pro", mam najnowsze detonatory i qpa

Posted by CzAsZeK on 20-03-2002 19:09:

�ci�gnij najnowsze sterowniki do karty graficznej - u mnie zadzia�a�o

Posted by AdaX on 20-03-2002 20:18:

quote:
Napisane oryginalnie przez CzAsZeK

Jak ja wgrywalem stare wgrywalem stare drivery to nawet juz przy ME tak mi wyskakiwalo, a po sciagnieciu problem znikl jak reka odjal.

Posted by KosiMazaki on 20-03-2002 20:35:

Czaszku u mnie tak samo bylo po swiezej instalce systemu .... polecam jak wyzej sciagnac sterowniki do karty.

Posted by AMDom� on 20-03-2002 20:40:

quote:

u mnie tez

Posted by c35 on 20-03-2002 21:08:

ja tez jestem posiadaczem XP, mam rive TNT2 M64 32MB i sciagnalem najnowsze detonatory stad:
http://www.teleport.pl/windowsxp/download_graph_nv.html lub
http://www.nvidia.com/view.asp?PAGE=windows2000
(karty nvidii)
nie wiem czy to Ci pomoze, ale moj problem zlikwidowalo ( a mialem taki sam )
aha.. zainstalowalem je w menadzerze urzadzen.. (czy jakos tak )

Posted by Mantis on 21-03-2002 09:44:

Ludzie jak chcecie grac to nie na windzie XP bo ten sustem nie nadaje sie jeszcze do grania. Wezcie sobie zainstalujcie 2000 Professional albo starego WIN98 i grajcie pod tymi OSami bo XP nie ma jeszcze odpowiednich service packow !!

Posted by c35 on 21-03-2002 11:11:

quote:
Napisane oryginalnie przez Mantis
Ludzie jak chcecie grac to nie na windzie XP bo ten sustem nie nadaje sie jeszcze do grania. Wezcie sobie zainstalujcie 2000 Professional albo starego WIN98 i grajcie pod tymi OSami bo XP nie ma jeszcze odpowiednich service packow !!

ze co ??
u mnie normalnie chodzi cs na winXP, nie narzekam i nie mam zamiaru zmieniac go na inny...

Posted by [FPP]Back on 21-03-2002 11:33:

Ja mam wina Xp i mi chodz bez problemu ja gram na Direct 3d

Posted by KosiMazaki on 21-03-2002 11:47:

quote:

No chyba ze chcesz pograc w PONGa lub TETRISa to z emulowaniem mozesz miec problem

Ale w innym wypadku wszystko mi bangla

Posted by CzAsZeK on 21-03-2002 13:01:

XP jest troche wolniejszy moim zdaniem.
www.nvidia.pl <--- polecam

Posted by c35 on 21-03-2002 14:23:

quote:

wiecej ramu zjada

Posted by bOleK on 21-03-2002 14:24:

XP sux i tyle

Posted by AMDom� on 21-03-2002 20:31:

quote:

Umnie smiga jak , chmm no coz by tu powiedziec smiga jak XP PP

Posted by Mantis on 21-03-2002 20:48:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]c35

ze co ??
u mnie normalnie chodzi cs na winXP, nie narzekam i nie mam zamiaru zmieniac go na inny...

c35 heh uwiez mi bo mam XP mam 2000 i mam 98 i wiem jaka wydajnosc w grach ma kazdy z tych systemow, XP jest najlepszy do pracy a WIN98 do grania bo pod niego i jego kod sa robione gierki a jak chcesz to pogodzic (granie i prace) to proponuje ci WIN 2000 Professional bardzo dobrze chodzi po service packach.

Posted by c35 on 21-03-2002 20:56:

quote:

c35 heh uwiez mi bo mam XP mam 2000 i mam 98 i wiem jaka wydajnosc w grach ma kazdy z tych systemow, XP jest najlepszy do pracy a WIN98 do grania bo pod niego i jego kod sa robione gierki a jak chcesz to pogodzic (granie i prace) to proponuje ci WIN 2000 Professional bardzo dobrze chodzi po service packach.

no coz .. mozliwe..

Posted by [FPP]Back on 21-03-2002 21:04:

Moim zdaniem na windzie XP da sie grac!!!! i mi nikt kitu nie wcisnie mam same orginalne gierki i KAZDA MI CHODZI NAWET DESTRUKTION DERBY 2 (na serio ch�opcy) tyle ze trzeba pokombinowac w kodach z rozdzielczosciami itp. Naprawde polecam. Apropo program�w Win XP mi sie czesciej zawiesza na pogramach niz na grach !!!

Posted by [FPP]Back on 21-03-2002 21:06:

quote:
Napisane oryginalnie przez bOleK
XP sux i tyle

Bo pewno go nie masz i nawet nie wiesz jaki jest zajeb.... dobra zkoncze juz z tym tematem bo zaraz bede musial wypic zi�ka i isc na terapie do psychologa

Posted by AMDom� on 21-03-2002 21:11:

XP to najlepszy jaki mailem WIN .. nie wiesza sie dziala szybko i tak dalej i tak dalej ...

Posted by [FPP]Back on 21-03-2002 21:18:

quote:
Napisane oryginalnie przez AMDom�
XP to najlepszy jaki mailem WIN .. nie wiesza sie dziala szybko i tak dalej i tak dalej ...

I MASZ 100000000000000000000000000% RACJI!!!! WIN ME JEST NAJWIEKRZYM SYFEM JAKIEGO WIDZIA�EM!!!! A XP THE BEST

Posted by AMDom� on 21-03-2002 21:31:

swieta racja

Posted by Mantis on 21-03-2002 22:13:

quote:
Napisane oryginalnie przez B@CK
Moim zdaniem na windzie XP da sie grac!!!! i mi nikt kitu nie wcisnie mam same orginalne gierki i KAZDA MI CHODZI NAWET DESTRUKTION DERBY 2 (na serio ch�opcy) tyle ze trzeba pokombinowac w kodach z rozdzielczosciami itp. Naprawde polecam. Apropo program�w Win XP mi sie czesciej zawiesza na pogramach niz na grach !!!

Heh widze ze jestes specjalista od OSow. Koles ja ci zwiesze kazdy OS w ciagu kilkunastu sekund ale nie o to chodzi zeby je zwieszac tylko o to zeby nie dopuszczac do sytuacji ze ci sie maszyna zwiesza calkowicie - i mam nadzieje ze rozrozniasz zwieszenie pojedynczego procesu a zwieszenie maszyny.
Ja wiem ze gierki chodza pod XP ale nie wykorzystuja maksymalnie mozliwosci sprzetu bo ten system im na to nie pozwala , nie wiem czy wiesz ze XP ma samo uwalnianie pamieci i jeszcze kilka innych bajerow !!

Posted by Squall on 21-03-2002 22:57:

XP wcale nie jest wolniejsze od innych Windows�w, trzeba tylko umie� sobie �adnie wszystko skonfigurowa�. Osobi�cie nienawidz� lamek, kt�re zainstaluj� sobie system, zaraz potem gr� i dziwi� si� dlaczego co� jest potem nie tak jak trzeba. Wydajno�� na XP mam mniej wi�cej tak� sam� jak na 98, jednak jestem zmuszony mimo to korzysta� z tego drugiego do gry w CS. Powodem tego jest zachowanie si� myszki, na domy�lnych ustawieniach zupe�nie nie da si� gra� (XP w��cza akceleracj� i ustawia myszk� na 50 Hz). Po zainstalowaniu najnowszych sterownik�w i skonfigurowaniu tego wszystkiego, zmiany s� znacze, jednak jak dla mnie dzia�anie gryzonia nadal pozostawia wiele do �yczenia. Wi�c je�eli kto� ma Logitecha i chce gra� w FPP, to polecam prac� na dw�ch OS'ach.

Posted by KosiMazaki on 22-03-2002 01:54:

Ja proponuje Linucha(linuxa)

Posted by [FPP]Back on 22-03-2002 07:39:

quote:

Heh widze ze jestes specjalista od OSow. Koles ja ci zwiesze kazdy OS w ciagu kilkunastu sekund ale nie o to chodzi zeby je zwieszac tylko o to zeby nie dopuszczac do sytuacji ze ci sie maszyna zwiesza calkowicie - i mam nadzieje ze rozrozniasz zwieszenie pojedynczego procesu a zwieszenie maszyny.
Ja wiem ze gierki chodza pod XP ale nie wykorzystuja maksymalnie mozliwosci sprzetu bo ten system im na to nie pozwala , nie wiem czy wiesz ze XP ma samo uwalnianie pamieci i jeszcze kilka innych bajerow !!

Oczywiscie ze rozr�zniam ale XP jest stabilnym systemem lecz on zostaje w tyle za linuxem i windos'em (na serio jest taki OS) JA tez Ci zawiesze kompa wiec nie masz si� czym chwalic hehhe A propo musze jechac do gniezna do psychologa

Posted by Mantis on 22-03-2002 12:03:

quote:
Napisane oryginalnie przez B@CK

Oczywiscie ze rozr�zniam ale XP jest stabilnym systemem lecz on zostaje w tyle za linuxem i windos'em (na serio jest taki OS) JA tez Ci zawiesze kompa wiec nie masz si� czym chwalic hehhe A propo musze jechac do gniezna do psychologa

Tak tak jedz lepiej bo bredzisz !!

Posted by CzAsZeK on 22-03-2002 13:32:

Squall lol
To wszystko mozna sobie zmienic...

Posted by Squall on 22-03-2002 13:42:

A bawi�e� sie kiedy� ustawieniami Logitecha pod XP? Skoro jeste� taki m�dry to podaj mi tu kompletn� metod� na ustawienie myszki 100 % tak, jak w 98! Bo jak narazie to ty jeste� lol... �a�osne...

Posted by Mantis on 22-03-2002 15:26:

quote:
Napisane oryginalnie przez Squall
A bawi�e� sie kiedy� ustawieniami Logitecha pod XP? Skoro jeste� taki m�dry to podaj mi tu kompletn� metod� na ustawienie myszki 100 % tak, jak w 98! Bo jak narazie to ty jeste� lol... �a�osne...

Ja mam logitech Wingman Gaming Mouse i nie uzywam Mouseware bo to syf nie da sie z tym grac. A co do XP nie mow ze ze zlacza USB ci ktore ma 125 Hz XP ci zrobi 50 Hz lol XP ma poprostu wbudowana akceleracje myszy ktora sie da wylaczyc jak sie dobrze poszuka (moj kolega tak zrobil bo ja nie mialem tego problemu)

Posted by Squall on 22-03-2002 15:32:

Tak, masz racj� - 50 Hz jest tylko w PS/2... Ja te� u�ywam USB, nawet w 98. Ale w XP to dalej nie to samo, nawet po wy��czeniu akceleracji.

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 05:10.