FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=10)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=4989)
XP a openGL w CS'ie
Mam problem, od czasu kiedy zainstalowalem XP'ka CS nie chce mi dzialac pod openGL, wyskaqje napis ze "ur card doesnt support opengl", a na windzie 98 wszystko dzialalo OK, nie wie ktos moze skad mozna sciagnac patcha albo co ? Moj grafik "prophet gf2 gts pro", mam najnowsze detonatory i qpa
-[ CzAsZeK @ SoGamed ]-
quote:
Napisane oryginalnie przez CzAsZeK
�ci�gnij najnowsze sterowniki do karty graficznej - u mnie zadzia�a�o![]()
�ci�gnij najnowsze sterowniki do karty graficznej - u mnie zadzia�a�o![]()
ja tez jestem posiadaczem XP, mam rive TNT2 M64 32MB i sciagnalem najnowsze detonatory stad:
http://www.teleport.pl/windowsxp/download_graph_nv.html lub
http://www.nvidia.com/view.asp?PAGE=windows2000
(karty nvidii)
nie wiem czy to Ci pomoze, ale moj problem zlikwidowalo ( a mialem taki sam )
aha.. zainstalowalem je w menadzerze urzadzen.. (czy jakos tak )
Ludzie jak chcecie grac to nie na windzie XP bo ten sustem nie nadaje sie jeszcze do grania. Wezcie sobie zainstalujcie 2000 Professional albo starego WIN98 i grajcie pod tymi OSami bo XP nie ma jeszcze odpowiednich service packow !!
quote:
Napisane oryginalnie przez Mantis
Ludzie jak chcecie grac to nie na windzie XP bo ten sustem nie nadaje sie jeszcze do grania. Wezcie sobie zainstalujcie 2000 Professional albo starego WIN98 i grajcie pod tymi OSami bo XP nie ma jeszcze odpowiednich service packow !!
Ja mam wina Xp i mi chodz bez problemu ja gram na Direct 3d
quote:
XP jest troche wolniejszy moim zdaniem.
www.nvidia.pl <--- polecam
XP sux i tyle
Napisane oryginalnie przez CzAsZeK
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]c35
ze co ??
u mnie normalnie chodzi cs na winXP, nie narzekam i nie mam zamiaru zmieniac go na inny...
quote:
c35 heh uwiez mi bo mam XP mam 2000 i mam 98 i wiem jaka wydajnosc w grach ma kazdy z tych systemow, XP jest najlepszy do pracy a WIN98 do grania bo pod niego i jego kod sa robione gierki a jak chcesz to pogodzic (granie i prace) to proponuje ci WIN 2000 Professional bardzo dobrze chodzi po service packach.
Moim zdaniem na windzie XP da sie grac!!!! i mi nikt kitu nie wcisnie mam same orginalne gierki i KAZDA MI CHODZI NAWET DESTRUKTION DERBY 2 (na serio ch�opcy) tyle ze trzeba pokombinowac w kodach z rozdzielczosciami itp. Naprawde polecam. Apropo program�w Win XP mi sie czesciej zawiesza na pogramach niz na grach !!!
quote:
Napisane oryginalnie przez bOleK
XP sux i tyle![]()
XP to najlepszy jaki mailem WIN .. nie wiesza sie dziala szybko i tak dalej i tak dalej ...
quote:
Napisane oryginalnie przez AMDom�
XP to najlepszy jaki mailem WIN .. nie wiesza sie dziala szybko i tak dalej i tak dalej ...
swieta racja
quote:
Napisane oryginalnie przez B@CK
Moim zdaniem na windzie XP da sie grac!!!! i mi nikt kitu nie wcisnie mam same orginalne gierki i KAZDA MI CHODZI NAWET DESTRUKTION DERBY 2 (na serio ch�opcy) tyle ze trzeba pokombinowac w kodach z rozdzielczosciami itp. Naprawde polecam. Apropo program�w Win XP mi sie czesciej zawiesza na pogramach niz na grach !!!
XP wcale nie jest wolniejsze od innych Windows�w, trzeba tylko umie� sobie �adnie wszystko skonfigurowa�. Osobi�cie nienawidz� lamek, kt�re zainstaluj� sobie system, zaraz potem gr� i dziwi� si� dlaczego co� jest potem nie tak jak trzeba
. Wydajno�� na XP mam mniej wi�cej tak� sam� jak na 98, jednak jestem zmuszony mimo to korzysta� z tego drugiego do gry w CS. Powodem tego jest zachowanie si� myszki, na domy�lnych ustawieniach zupe�nie nie da si� gra� (XP w��cza akceleracj� i ustawia myszk� na 50 Hz
). Po zainstalowaniu najnowszych sterownik�w i skonfigurowaniu tego wszystkiego, zmiany s� znacze, jednak jak dla mnie dzia�anie gryzonia nadal pozostawia wiele do �yczenia. Wi�c je�eli kto� ma Logitecha i chce gra� w FPP, to polecam prac� na dw�ch OS'ach
.
Ja proponuje Linucha(linuxa)
quote:
Heh widze ze jestes specjalista od OSow. Koles ja ci zwiesze kazdy OS w ciagu kilkunastu sekund ale nie o to chodzi zeby je zwieszac tylko o to zeby nie dopuszczac do sytuacji ze ci sie maszyna zwiesza calkowicie - i mam nadzieje ze rozrozniasz zwieszenie pojedynczego procesu a zwieszenie maszyny.
Ja wiem ze gierki chodza pod XP ale nie wykorzystuja maksymalnie mozliwosci sprzetu bo ten system im na to nie pozwala , nie wiem czy wiesz ze XP ma samo uwalnianie pamieci i jeszcze kilka innych bajerow !!
quote:
Napisane oryginalnie przez B@CK
Oczywiscie ze rozr�zniam ale XP jest stabilnym systemem lecz on zostaje w tyle za linuxem i windos'em (na serio jest taki OS) JA tez Ci zawiesze kompa wiec nie masz si� czym chwalic hehheA propo musze jechac do gniezna do psychologa
Squall lol
To wszystko mozna sobie zmienic...
Napisane oryginalnie przez Squall
A bawi�e� sie kiedy� ustawieniami Logitecha pod XP? Skoro jeste� taki m�dry to podaj mi tu kompletn� metod� na ustawienie myszki 100 % tak, jak w 98! Bo jak narazie to ty jeste� lol... �a�osne...
Tak, masz racj� - 50 Hz jest tylko w PS/2... Ja te� u�ywam USB, nawet w 98. Ale w XP to dalej nie to samo, nawet po wy��czeniu akceleracji.
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 05:10.