FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=73)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=5007)
Chamstwo na serwach
Anonimowość internetu jak widzę jest dla wielu wystarczającym powodem do wyrażania własnych opinii w sposób ogólnie uznany za "chamski i wulgarny". Ciągle jedna za drugą wybucha kolejna sprawa w związku z bluzgami jednego gracza skierowanymi do drugiego.
Ludzie!!! Ile wy macie lat?? Słyszeliście o czymś takim jak szacunek?
Sprawa jest oczywista i sądzę, że strzępię sobie jak narazie język bo takie teksty docierają tylko do ludzi inteligentnych, a to nie tacy w większości zachowują się wulgarnie. Nie najeżdżam tu na nikogo konkretnego, chcę tylko powiedzieć, że z niekulturalnymi graczami w ogóle trzeba coś zrobić.
Uważam że metody są 2:
1)Wziąść sprawę "za mordę" i za KAŻDE zachowanie tego typu wykluczać z rozgrywek na czas nieokreślony/określony/na stałe.
Ta metoda powinna przemówić to mózgów graczy bluzgających. Problem w tym że skosi nam połowę ligi do 0 i będzie bądź co bądź pewnym atakiem na wolność osobistą graczy.
2)Apelować do rozsądku (co właśnie czynię) - ta metoda jest lepsza pod warunkiem że ktoś posłucha. Raczej nie posłucha i w tym problem.
ZACHOWUJCIE SIĘ, bo obawiam się że wkrótce trzeba będzie wprowadzić metodę nr1. Ktoś w końcu straci cierpliwość i dzień dziecka na PRL się skończy. Proszę więc : LUDZIE MYŚLCIE CO ROBICIE ZANIM COŚ ZROBICIE!!!
Jest jeszcze szansa na kulturę w lidze. Wszystko zależy od nas. Nie róbmy sobie gówna na własną wycieraczkę.
[KmH]THunDeR
P.S.:Ostatnie zdanie zabrzmiało jak cytat z Leppera conajmniej .
Jak gram PF-em to wyzywaja mnie od lamerow
jak gram Flamerem to wyzywaja mnie od cheaterow
Jak gram snajperem to od komperow
A bron boze! abym mial venoma!!!
I nie mowie tu o "bialych nick-ach" ale o czlonkach szanowanych klanow
"...I ujrzałem: oto koń trupio blady, a imię siedzącego na nim Śmierć, i Otchłań mu towarzyszyła..."
- Jan Apostoł
"Dogde this" - Trinity
Osobiście mnie to chamstwo nie dotkneło ( może jeszcze nie przyszła na mnie kolej ) ale faktycznie zachowania niektórych są delikatnie powiedziawszy niekulturalne i chamskie.
Mi w pamieci zapadła jedna gra na Depot w czasie której jeden z klanowiczów ( dowiedziałem się potem że Clan Lider ) przez jakieś 5 minut bluzgał na swoich ludzi z klanu że go niesłuchają i nie podsadzają w domku. W dodatku jeszcze pretensje były bezpodstawne bo ludzie bronili radia przed atakiem.
Naturalnie każdemu się może zdarzyć powiedzieć coś niemiłego innemu graczowi, ale we wszyskim trzeba zachowac jakieś granice.
W końcu jesteśmy ludźmi więc zachowujmy się jak ludzie.
Ciekawe bluzgal na swoich klanowiczow ?? i to na globalu heehhehe.......
Napisane oryginalnie przez DaBi!VMC!
no właśnie dlatego tak mi to zapadło w pamięć![]()
Kiedys gralem na serverze CD Action (na mapie base) podkladam ladunek, ktos z mojego teamu go rozbraja =P podkladam raz-2, i znow ktos rozbraja =P podlorzylem raz-3 i zostalem pilnowac, po jakis 5 sec. przybiega jakis koles i na moich oczach go rozbraja =]]]]]] dalem strzal ostrzegawczy... a on rozbraja dalej!!! rozwalam goscia.
A on na mnie bluzga ze go zabilem!!!!
Ignoruje to, podkladam dynamit pod 02 radar i czekam na Axis, pojawia sie ON i zaczyna do mnie strzelac!! ja oczywiscie go rozwalam a on znow bluzga!!! troche mnie to wq***lo wiec dalem kicka, a on nie dosc ze nie wylecial to zaczol spamowac bluzgami
i zaczol kickac mnie =]]]
MNie chamstwo nie dotknelo takze na szczescie aczkolwiek widzialam jak ktos na innego kogos rzucal zle slowa... i po co? Przeciez to w sumie gra i trzeba sie dobrze bawic a nie najezdzac na kogos tylko dlatego ze gra lepiej czy cus....
Sama czasem na kogos mowie "Ty pf'iarzu" czy cos takiego ale zawsze taka wypowiedz zakonczona jest usmiesziem - bo przeciez nie ma co sie obrazac chociaz czasami naprawde dostac cztery razy z rzedu to jest niefajnie
Co do bluzgania klanowiczow - to latwo mozna zlikwidowac jesli sie tylko chce. Cale POISON respektuje pkt 12 swojego regulaminu, u innych tez mogloby cos takiego zadzialac jesli byloby odpowiednio egzekwowane. Jesli nie prosba to grozba.
Napisane oryginalnie przez .:SSMAN:.
Kiedys gralem na serverze CD Action (na mapie base) podkladam ladunek, ktos z mojego teamu go rozbraja =P podkladam raz-2, i znow ktos rozbraja =P podlorzylem raz-3 i zostalem pilnowac, po jakis 5 sec. przybiega jakis koles i na moich oczach go rozbraja =]]]]]] dalem strzal ostrzegawczy... a on rozbraja dalej!!! rozwalam goscia.
A on na mnie bluzga ze go zabilem!!!!
Ignoruje to, podkladam dynamit pod 02 radar i czekam na Axis, pojawia sie ON i zaczyna do mnie strzelac!! ja oczywiscie go rozwalama on znow bluzga!!! troche mnie to wq***lo wiec dalem kicka, a on nie dosc ze nie wylecial to zaczol spamowac bluzgami
i zaczol kickac mnie =]]]
Cale POISON respektuje pkt 12 swojego regulaminu, u innych tez mogloby cos takiego zadzialac jesli byloby odpowiednio egzekwowane.
Newbie
Zgadzam się. Respekt dla chłopaków z [BK] - graliśmy z nimi (5:3 dla nich - sqoobani, przynajmniej do ostatniej walki mecz nie był przesądzony ) i żadnej chamówy nie porzypominam sobie.
Z POISON grałem tylko z pojedynczymi graczami, ale zawsze są kulturalni.
Naprawdę wzór. Aż przyjemnie z Wami przegrywać .
polecam demo z dzisiejszego meczu VMC vs HUNTER jest na ftp ligowym
Osobiście mnie to chamstwo nie dotkneło ( może jeszcze nie przyszła na mnie kolej) ale faktycznie zachowania niektórych są delikatnie powiedziawszy niekulturalne i chamskie
W końcu jesteśmy ludźmi więc zachowujmy się jak ludzie.
quote:
Hehehtiak niezle bluzgali
![]()
![]()
Mam demko, a na nim co pewien czlonek VMC mysli o PRL i o hunterachDEMO
Przyznaje my tez niezle TXT walilismy, ale dopiero po slowach (pewnych) ludzi z VMC dotyczacych klanu Hunter, honoru, PRL, i nas samych....
[=
quote:
Napisane oryginalnie przez Allan!VMC!
Udostepniasz skrawek jakiejs glupiej rozmowy
quote:
Pokaz cala te rozmowę a moze sie boisz bo moze Hunter zaczęlo
quote:
A w tym demku to i tak chyba bardziej sie popisuja Huntersi swoim zasobem słów
quote:Przeczytaj TO a sie dowiesz dlaczego...
Ale chyba to jest tak ze tylko VMC ponosi kary !!
Zobacz ze nasze slowa to odpowiedz na wasze ( a raczej AciD) bluzgi na klan hunters, PRL i sedziego....
Re: Re: [=
quote:
Napisane oryginalnie przez Allan!VMC!
Wasze ?? Ja juz nie jestem w VMC i w czasie Waszego meczu tez JUZ nie bylem. A pozatym kultura wymaga nie odpowiadania bluzgami na bluzgi. W tej sytuacji jestescie tak samo winni jak VMC i nie wazne kto zaczał !! Am i Right ?
Allan ma racje, skoro oni was wyzywaja w czasie meczu to pozniej poniosa konsekwencje z oczywistego powodu. ale jesli wy ich tez zaczeliscie wyzywac to jestescie tak samo winni jak oni, poniewaz naruszyliscie netykiete, ktora napewno przestrzega klan POISON i kilka innych. wymowka typu: "to oni zaczeli" jest na poziomie 10-latka: "uderzylem go bo on zabral mi lizaka"
Napisane oryginalnie przez Xaoo
jest na poziomie 10-latka
quote:
"uderzylem go bo on zabral mi lizaka"![]()
z mojej strony jedyne "CHAMSTWO" a dokładnie przejaw takowewgo zachodzi wtedy jak 3/4 ludzi gra na servie z Panzerem widac tylko wielkie WYBUCHY a gra traci wtedy sens no ofcoz nie wyzywam wszystkich tych co maja PF tylko (akurat dzisiaj zmienilem xywke na jebac_panzerfaust) przejawaim to textem to juz mnei zaczyna wk....iac te je....e panzerfausty, ale cush zrobic ludzie nie wolą juz powalczyc 1-1 tylko walnac PF (czesto zabijajac siebei podrodze) i miec fraga do przodu albo do tylu
(temat PF byl poruszany XXX razy) no i jeszcze kwestia medykuff którym nie daja ammo to tez czasami w....ia jak biegasz medem z nozem. to byylo by tyle "PRZEJAWU CHAMSTWA" z mojej strony
Ten "czlowiek" idzie drugi raz TA sama drogo i BUM!! a on mnie znowu wyzywa skoro dostaje tam z PF to powinien sie zorientowac ze bede tam ciagle stal, powinien zmienic droge, isc od pociagu, czy kanalami ale ON nie, znow (juz 3 raz) ta sama droga idzie
BUM!! hehe gdzie takich ludzi robia???
Albo na mp_bicz siedze z PF na przeciw bunkra.....
Maja respawn, chyba z 10 tamsiedzi i sie ammo/apteczkami wymieniaja NIKT nie wychodzi, poprostu tam stoja!!
Wale z PFa.... i zaraz jakis koles mnie od LAMEROW wyzywa
A jak siedze z venomem na tarasie i chyba z 10 gosci na min. kosze to mnie od komperow wyzywaja!! czy nie moga isc inna droga?? czy nie moga wziasc PF, snajperki, AIRa .......
Mnie troche wq**a kiedy (na depot) stoje sobie na "wyrwie" kolo AA gun z PFem, i jak ktos przechodzi to go BUM! heheh..... a potem jakis koles do mnie mowi ze jestem lama z PF....
Ten "czlowiek" idzie drugi raz TA sama drogo i BUM!! a on mnie znowu wyzywaskoro dostaje tam z PF to powinien sie zorientowac ze bede tam ciagle stal, powinien zmienic droge, isc od pociagu, czy kanalami ale ON nie, znow (juz 3 raz) ta sama droga idzie
![]()
![]()
BUM!! hehe gdzie takich ludzi robia???
Albo na mp_bicz siedze z PF na przeciw bunkra.....
Maja respawn, chyba z 10 tamsiedzi i sie ammo/apteczkami wymieniaja NIKT nie wychodzi, poprostu tam stoja!!
Wale z PFa.... i zaraz jakis koles mnie od LAMEROW wyzywa
A jak siedze z venomem na tarasie i chyba z 10 gosci na min. koszeto mnie od komperow wyzywaja!! czy nie moga isc inna droga?? czy nie moga wziasc PF, snajperki, AIRa .......
czajenia się koło respawnów
Ale dlaczego nazywac gosci lama czy kamperem mi sie wydaje ze jak jest team to musi byc jakis kolo z pf ktory jak by to powiedziec czysci droge innym inne zdanie jezeli widac ze gosc gra tylko z pf i niczym innym to mozna go tak nazwac , snajper na plazy tez jest przydatny ale na poczatku bo tez czysci droge swoim. Wydaje mi sie ze chyba po to wymyslili te bronie
(...)
Mój avatar pochodzi z gazety "NIE" z tematu "Czy w polsce będzie jeszcze tańsza wódka"
quote:
Ja sie nie czailempoprostu stalem przy drabince....
Potrze a tam z 10 ludzi z bunkra wyjsc nie moze to im pomoglem
Co innego gdybym stal na bunkrze z PF czy venomem...![]()
Kamping tak jak snajping jest pewnym stylem gry, skradania sie, krycia w "strategicznych" punktach, czy naglych atakow.
Jesli ktos obral taka taktyke (np: na depot) czy to zle??
PFy na "ruinach" sa bardzo przydatne , czyszcza droge dla innych klas... wiec czy ludzie powinni sie tego wstydzic??
Mnie wq*****a ludzie co dorwali sie do PC mamusi i odpalili jakies FPP, uslyszeli pare "slow" i jak ktos ich zabije to wala TXT w stylu "Ty jestes KOMPER!!!" (sami nie wiedza co to znaczy, myla Kompera z Lamerem, a czasem i z hackerem
) i tak przez cala gre
Dlatego tez nie gram na CD-Action
Albo inne TXT....
Gram se na TaQ, a tu nagle leci spam "EE wygralibysmy gdyby nie to ze nie znam mapy" i tak spamowal przez 30 sek. gralismy na mp_bicz
Kamping tak jak snajping jest pewnym stylem gry, skradania sie, krycia w "strategicznych" punktach, czy naglych atakow.
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 11:56.