FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=42)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=5032)

Posted by fragi on 22-03-2002 13:12:

problem z UT

kurde mam taki problem z gra ze shock , mialem ladnie config ustawiony itp. a wiec wlaczam gre patrze a tu picmip 0, a standardowo 3, 1 fps w niektorych miejscach przesune sie troche dalej to mam 40 fps, , przestawilem sobie ustawienia graficzne spowrotem takie jaie mialem i ok, wlaczam od nowa gre i wszystko na standard ustawienia no kurde nie idzie grac, powiedzcie mi o co chodzi i co mam zrobic ?

Posted by fragi on 22-03-2002 22:41:

:(

please dajcie jakakolwiek odpowiedz

Posted by GruChA on 22-03-2002 22:57:

MAGIC

Posted by LuZnY on 22-03-2002 23:01:

Re: problem z UT

quote:
Napisane oryginalnie przez fragi
kurde mam taki problem z gra ze shock , mialem ladnie config ustawiony itp. a wiec wlaczam gre patrze a tu picmip 0, a standardowo 3, 1 fps w niektorych miejscach przesune sie troche dalej to mam 40 fps, , przestawilem sobie ustawienia graficzne spowrotem takie jaie mialem i ok, wlaczam od nowa gre i wszystko na standard ustawienia no kurde nie idzie grac, powiedzcie mi o co chodzi i co mam zrobic ?

heh, ut tak sobie czasami grymasi - zmiany ustawien graficznych, tryb strzelania broni (mi sie ciagle na burst samo zmienia ), proponuje skasowanie configa i zrobienie nowego, ja zawsze tak postepuje - tzn. nie tworze, tylko wgrywam kopie starego (sprawdzonego) z plyty
jesli skasowanie nie pomoze to reinstall kolejno: ut, q3, windy
wiecej niestety nie jestem w stanie ci pomoc

pozdro...

\/

Posted by panNA on 23-03-2002 13:22:

Taa, cos w tym jest ... U mnie jakbym tego nie zapisywa�, zawsze UT wstaje w High Quality, ja mu Fastest, a nast�pny za�adunek gry i tak HQ :(
Taka chyba ju� uroda tej bety.

Posted by OpTiCaL on 26-03-2002 16:42:

quote:

fragi mam ten sam problem co ty
jak w�anczam gre to za ka�dym razem w�anczaj� sie maksymalne ustawienia graficzne i musze je za ka�dym razem zmienia�
ale si� ju� do tego przyzwyczai�em

Pozdrowka 4 all

>-------===-------<

Posted by M.G----->RuLeZ on 01-04-2002 22:02:

Re: Re: problem z UT

quote:
Napisane oryginalnie przez OpTiCaL

fragi mam ten sam problem co ty
jak w�anczam gre to za ka�dym razem w�anczaj� sie maksymalne ustawienia graficzne i musze je za ka�dym razem zmienia�
ale si� ju� do tego przyzwyczai�em

Ja niewiem jak to naprawic ale jagged mial cos podobnego wiec spytam sie go bo tu na 90 % wam nie napisze[ultima]

Jak cos to sie spytam i wam pomoge nara all.

M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.GM.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.GM.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.GM.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G

Posted by kmb007 on 02-04-2002 17:23:

Talking

Ja mam za to bardziej powazny problem.Jak ktos moze to niech napisze jak to zrobic!!! Z tym ze wchodze i zawsze mam burst, ze zawsze mam najnizsza grafike i musze za kazdym razem zmieniac to tez mam tak ja wy, ale mam tez tak ze jak wychodze z UT albo wogole z Q3 to mi sie komp restaruje.Przeinstalowalem sterowniki nawet do karty dzwiekowej bo wszystkiego innego juz uzywalem, q3 Ut renstall directx itd nie pomaga.Nie wiem cio to moze byc!!! POMOCY

Tak jak prosiliscie <�(((><�

Posted by GrEaTEyE on 02-04-2002 18:06:

quote:

heheh pomaga jedna rzecz z ustawieniami grafiki....a wi�c musisz albo skasowa� configa i wklei� nowego, albo wej�� do config. i poustawia� tam grafike i te inne bzdety(mi tak pomog�o)
P.S a co do tego bursta to jest rozwi�zanie typu "delete config", to na 100% pomo�e, lu�ny....ehhehe pierwzy chcia�em to napisac...ale nieszkodzi chyba? A i jeszcze jedno fragi, we� wpisz w dosie tak� komende: "format c"to pomaga dla UT sie od�wierzy�...spr�buj a po�a�ujesz...[joke]

GrEaTEyE

Posted by M.G----->RuLeZ on 02-04-2002 19:00:

quote:
Napisane oryginalnie przez GrEaTEyE

heheh pomaga jedna rzecz z ustawieniami grafiki....a wi�c musisz albo skasowa� configa i wklei� nowego, albo wej�� do config. i poustawia� tam grafike i te inne bzdety(mi tak pomog�o)
P.S a co do tego bursta to jest rozwi�zanie typu "delete config", to na 100% pomo�e, lu�ny....ehhehe pierwzy chcia�em to napisac...ale nieszkodzi chyba? A i jeszcze jedno fragi, we� wpisz w dosie tak� komende: "format c"to pomaga dla UT sie od�wierzy�...spr�buj a po�a�ujesz...[joke]

A moze " sprobuj a polubisz"

M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.GM.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.GM.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.GM.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G M.G

Posted by fragi on 02-04-2002 21:48:

quote:
Napisane oryginalnie przez GrEaTEyE

lol, format c: to ja mam za czesto i potem do kupy nie moge sie poskladac , eeehhhh te wasze pomysly co pisaliscie to ja przed napisaniem tego postu robilem, i nic nie pomaga, myslalem ze cos inengo wymyslicie

Posted by LuZnY on 06-04-2002 12:01:

Re: Re: Re: problem z UT

quote:

eeehhhh te wasze pomysly co pisaliscie to ja przed napisaniem tego postu robilem

to trzeba bylo napisac co juz robiles

jest jeszcze jeden sposob plik configa dac jako "Tylko do odczytu" we wlasciwosciach,
aha zauwazylem takze duza zaleznosc miedzy ustawieniami graficznymi ut i zwyklego q3, sprawdz jak masz w kwaku i najlepiej ustaw takie same opcje dla obu

\/

Posted by kmb007 on 06-04-2002 12:07:

Angry kupa

fajnie ze ktos mi odpisal na moj problem z ciaglym restartem kompa po wyjciu z UT.

Posted by LuZnY on 06-04-2002 12:29:

Re: kupa

quote:
Napisane oryginalnie przez kmb007
fajnie ze ktos mi odpisal na moj problem z ciaglym restartem kompa po wyjciu z UT.

pewnie utona w gaszczu innych postow
imho to raczej wina sprzetu (pamiec), ale najpierw reinsalnij winde to pomaga na wszystko

\/

Posted by kmb007 on 07-04-2002 01:44:

Talking kupa

No niby tak ale mam xp i z nim sa pewne problemy bo chodza na niego przewaznie programy pisane tylko pod xp tak ze jak bede reinstalowal to mam przy tym kupe roboty zeby to skonfigurowac odpopwiednio i mi sie troche nie chce ale chyba bede musial , bo po kazdym wyjsciu z UT sam sie robi restart kompa.Troche to jest denerwujace !!!

Posted by panNA on 07-04-2002 02:40:

Re: Re: Re: Re: problem z UT

quote:
Napisane oryginalnie przez LuZnY

to trzeba bylo napisac co juz robiles :D

jest jeszcze jeden sposob plik configa dac jako "Tylko do odczytu" we wlasciwosciach,
aha zauwazylem takze duza zaleznosc miedzy ustawieniami graficznymi ut i zwyklego q3, sprawdz jak masz w kwaku i najlepiej ustaw takie same opcje dla obu

Ja tak pr�bowa�em, tj. natal Q3 i UT stara�em si� tak samo skonfigurowa�, a potem ju� w UT configa zapisa� jako "tylko do odczytu" ... Dalej skubany wstaje jako High Quality i nie ma na niego si�y.
A co do twoich, kmb007 problemskich, to ciemny jestem, nie wiem i tyle ... u mnie kiedy� na s3 Savageu by�o takie jajo, �e po wyj�ciu z Q3 przestawia�o grafik� w systemie na max jasno��, ale �eby restartowa�o ca�e Windy ? Albo pami�tki albo plik wymiany, dynamicznie masz czy sta�y rozmiar da�e� ?

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 18:29.