FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=42)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=5079)

Posted by GuriaS on 24-03-2002 00:16:

Angry Granie z newbies...

jak by tu zaczac... lubicie grac z poczatkujacymi na serverach? ja nienawidze... szczegolnie jak ktos sie nie potrafi bandazowac, i nic nie mowi. Przedchwila grgalem z none'm na coolnecie, i po prostu sie nie dalo. Byle gdzie wejde, ktos mnie blpkuje albo naparza do mnie ktos z mojej druzyny... to nie jest gra!

Posted by panNA on 24-03-2002 01:33:

Suuuuuuuuuuuper

Powinienem cicho siedzie�, bo sam jestem newbie, ale tak si� sk�ada, �e ca�y wiecz�r ci�gn� bet� Warcrafta III (transfer 4,09 KB/s ,serwer "nie zna" getrighta ani innych robot�w, zero mo�liwo�ci kontynuacji jakby si� uwali�o a ma to ponad 260MB) wi�c posty sobie czytam i pisz� :)
Bravo GuriaS !
I jak to brzmi na tle wszechobecnych wo�a� o rozw�j sceny, o zawi�zywanie nowych klan�w, o namawianie kumpli i znajomych do gry w UT ? Naprawd� my�lisz, �e newbiech trza do worka, zawi�za� i do rzeki? A mo�e masz znajomych gdzie trzeba? To za�atw skanowanie sieci, niech "oldies" po IP spisz�, a reszta won albo hase�ka mailem rozes�a� i spok�j.

PS. i jakby� mia� chwilk� to wyt�umacz newbiemu co znaczy
BLPKUJE.

Posted by GruChA on 24-03-2002 11:06:

Talking hehe

hehe GuriaS ale Cie zaraz beda jechac, panNA juz to zrobil hehe
zmieniaj nicka, wyprowadzaj sie z domu, zacznij udawac ze nigdy w ut nie grales, a moze okaza Ci �aske hehe

Posted by GuriaS on 24-03-2002 11:28:

Re: Suuuuuuuuuuuper

quote:
Napisane oryginalnie przez panNA
PS. i jakby� mia� chwilk� to wyt�umacz newbiemu co znaczy
BLPKUJE.

co z tego ze mu wytlumacze jak on i tak pewnie nic nie czyta i nie pisze...

quote:
Naprawd� my�lisz, �e newbiech trza do worka, zawi�za� i do rzeki?

nie, ale powinni chociaz nauczyc sie podstawowych zazsad gry na LANie [np. bandazowanie itp.]

quote:
Napisane oryginalnie przez GruChA
hehe GuriaS ale Cie zaraz beda jechac, panNA juz to zrobil hehe
zmieniaj nicka, wyprowadzaj sie z domu, zacznij udawac ze nigdy w ut nie grales, a moze okaza Ci �aske hehe

hehe

Posted by panNA on 24-03-2002 11:48:

Nie ma co, go�c si� wkurzy� na powa�nie.
Bez urazy, ja ci� GuriaS w sumie rozumiem, sam par� razy dosta�em w czach� od totala,kt�ry my�la� �e gra Q3 FFA, ale troszk� tolerancji, nie ? Ka�dy kiedy� by� pocz�tkuj�cy, chyba �e ty ju� na porod�wce M4 i granat w r�czce trzyma�e�?

PS.a jakie komentarze w trakcie gry masz na my�li, wieczne qrw* czy nawo�ywania do kickni�cia kogo�?Od gadania to jest BOARD albo gg, jak s�dz� :P

Posted by GuriaS on 24-03-2002 11:55:

quote:
PS.a jakie komentarze w trakcie gry masz na my�li, wieczne qrw* czy nawo�ywania do kickni�cia kogo�?Od gadania to jest BOARD albo gg, jak s�dz�

a jak nie znam jego numeru gg a on nic nie mowi? a jak nie jest zarejestrowany na boarda? Wtedy m�wie mu na servie �eby mnie nie blokowa�/nie "ry�" sie/nie zabija� swoich. Je�eli sytuacja si� powtarza, to nie daje mu kicka ani nic, tylko po prostu jak mnie blokuje to mu wale heda i uciekam ile si� w nogach.

Posted by GrEaTEyE on 24-03-2002 12:24:

ehe

Nienawidze niubaj�w, dzisiaj na dockach go�� tak przyblokowa� 5 os�, �e ani w t� ani w tamt� strone ucieka�....brrr i do tego gosc jest op�niony w rozwoju bo trzyma� granata w r�ce...argh
ByEbYE

GrEaTEyE

Posted by panNA on 24-03-2002 12:40:

quote:
Napisane oryginalnie przez GuriaS

a jak nie znam jego numeru gg a on nic nie mowi? a jak nie jest zarejestrowany na boarda? :P Wtedy m�wie mu na servie �eby mnie nie blokowa�/nie "ry�" sie/nie zabija� swoich. Je�eli sytuacja si� powtarza, to nie daje mu kicka ani nic, tylko po prostu jak mnie blokuje to mu wale heda i uciekam ile si� w nogach. :P

A to si� nie zrozumieli�my, sorka za uszczypliwy PS :)
I chyba si� domy�lam co znaczy blpkuje,a ja newbie my�la�em �e ma to co� wsp�lnego z playerkiller :)))

Posted by [JP]Shadow on 24-03-2002 13:55:

Hmm rozumiem guriasa w 100% bo by�em tam z nim.PO chwili ruszy�em na odsiecz aby�my sobie razem pobiegali ale by�o to samo.Zrezygnowany gurias odszed� i sam gra�em.PO wybiciu ze 4 swoich w paru rundach postanowi�em opu�ci� server

Posted by nOne on 24-03-2002 14:03:

Mnie tam w sumie granie z newbies nie przeszkadza ...
(gdy sa przeciw mnie)...
No ... , ale czasami sie wqrwiam jak w moim teamie ktos przyblokuje cala druzyne ....

Posted by GuriaS on 24-03-2002 14:06:

quote:
Napisane oryginalnie przez nOne
(gdy sa przeciw mnie)...

tu chodzi o gre z newbies jak sa w twoim teamie... zreszta gra z poczatkujacymi gdzie w przeciwnej druzynie jest 6 newbies to tez szit, bo sami sie zaabijaja i sa latwe fragi. Ja wole grac przeciw dobrym zazwodnikom, i uczy� sie na bledach niz strzelac przed siebie a nOOby wlaza pod lufe

M�j 700 post !

Posted by [JP]Shadow on 24-03-2002 14:24:

701

Posted by GrEaTEyE on 24-03-2002 19:27:

hheehe

Co tam guri 700 post�wniepisz od dzisiaj postoof to ciebie za 2 lata dogonie, a co njubajsOOf to mam zastrze�enie..chcia�em go�cia zapier.......a go�c z jego teamu rozwali� w tego co zap....... .
mam nadziej� �e newbies naucz� si� gra� w jak najbli�szym czasie...
PozdOOfKa

GrEaTEyE

Posted by 8lo0d on 24-03-2002 19:51:

quote:
Napisane oryginalnie przez [JP]Shadow
701

702
Ojj stary ... nie nabijaj tak, ju� napisz co� po�ytecznego, mo�e by� kr�tkie. ale �eby by�o zwi�zane z tematem cho� w cz�ci ...
Co do newbies, ja te� nie lubie gra� z nimi, co innego przeciwko nim, ale zauwa�y�em �e jak wkurzasz si� na takiego �e Ci blokuje przej�cie to go�� te� si� wkurza na Ciebie i potem to specjalnie robi, wi�c trzeba ruszy� kulturk� i spokojnie mu powiedzie� zeby "ruszy� dupsko", a jak si� nie umie banda�owa� to mu powiedzie� co i jak ...

Posted by Sniezek on 25-03-2002 06:44:

Ech.....***** mac za przeproszeniem...pieknie rozwijacie scene ut.pl....tez kiedys bylem newbie i bardzo sie ciesze ze nie czesto spotykalem guriasa albo shadowa bo chyba przestalbym grac....

Posted by [JP]Shadow on 25-03-2002 09:39:

hmm ja laduje serie w plery albo z buta i biegne sobie dalej byle by mnie nie zastrzelil zakare

Posted by GuriaS on 25-03-2002 14:06:

quote:
Napisane oryginalnie przez Sniezek
Ech.....***** mac za przeproszeniem...pieknie rozwijacie scene ut.pl....tez kiedys bylem newbie i bardzo sie ciesze ze nie czesto spotykalem guriasa albo shadowa bo chyba przestalbym grac....

sniezek ale chyba trzeba znac podstawowe czynnosci jakie sie robi podczas gry zanim sie wejdzie na sever prawda? przeciez jak ktos nie wie jak sie bandazowac, to chyba znaczy ze nawet do KONTROLSOW nie wchodzil, tylko odrazu na server... do tego sa luidze, ktorzy ani nie pisza ani nie czytaja ut_czata [] to jak im wytlumaczyc jak sie gra?

Posted by Sniezek on 25-03-2002 14:33:

no spoko, ja tez nie umialem bandazowac....i wogole nie wiedzialem ze cos takiego istnieje , tak samo jak nie wiedzialem ze mozna sie podciagac....dopiero kiler i fatal mi powiedzieli co jest potrzebne a co nie itd....
ech..gurias nie kazdy jest supergraczem tak jak ty.....

Posted by F4+4L on 25-03-2002 14:34:

No fajnie widzisz to jest tak �e do UT nie zamieszczaj� ksi��eczki (instrukcji) obs�ugi... Jedynym �r�d�em info jeste� ty czyli gracz kt�ry ju� swoje wie. Zamiast wyklina� takiego newbie to lepiej mu powiedz o co biega...

Posted by Sniezek on 25-03-2002 14:38:

ech...fatal przeciez nie wytlumaczysz guriasowi zeby wytlumaczyl poczatkujacego...gurias jest chyba z tych co sie beda smiali z niego...za trudno wytlumaczyc....

Posted by 8lo0d on 25-03-2002 14:42:

quote:
ech...fatal przeciez nie wytlumaczysz guriasowi zeby wytlumaczyl poczatkujacego...gurias jest chyba z tych co sie beda smiali z niego...za trudno wytlumaczyc....

Ale to wpierdala cz�owieka, jak idzie taki i w Ciebie strzela, cho� jest z tob� w teamie ...

Posted by Sniezek on 25-03-2002 14:44:

mnie tez sie to zdaza.......

Posted by Merlin on 25-03-2002 15:41:

Cool hmmm

trzeba pomagac newbie pametam jak sam takowym bylem jakies 2-3 mieszki temu i jedyna osoba ktora mnie wszystkiego nauczyla byl sniegu ( dzieks ci za to ) gdyby nie postawa (wtedy tez newbie) sniezka nadla gralbym z smietana w cpma

Posted by panNA on 26-03-2002 01:01:

Na wojnie jak to na wojnie.

Strasznie mnie GuriaSq zeschizowa�e�, teraz albo gin� bo dwa razy patrz� do kogo strzelam, albo dla odmiany maximum perversum, i 3 strza�y ze szpaska potrafi� swojemu o�eni� bo nerwowy si� zrobi�em ;\
A potem stoimy jak bukiety i leczymy si� a obcy tu� ...

Posted by GuriaS on 26-03-2002 08:22:

Unhappy

quote:

sniezek czy w tym topicu napisalem ze sie smieje z poczatkujacych?
po za tym mowie ci, ze nie malo razy gralem na servie przyszedl ktos i sie spytal o co biega w grze itp. i kazdzy dorzucil cos swojego.

Posted by Sniezek on 26-03-2002 09:37:

ale gdy nie wie co to jest bandazowanie to sie o to nie zapyta chyba nie ?

Posted by GuriaS on 26-03-2002 12:27:

Unhappy

quote:
ale gdy nie wie co to jest bandazowanie to sie o to nie zapyta chyba nie ?

masz racje, nie zapyta... ale w takim wypadku bym mu powiedzial zeby luknal do kontrolsow pod czym ma binda Bandage...
po za tym zmienilismy troche topic. Mi w nim chodzilo o to, ze nie lubie grac z newbies [przynajmniej niektorymi] ktorzy wchodza w droge i blokukja. Napewno ty sie tez spotkales z takim czyms, ze cie zabili, powiedziales takiemu graczowi zeby cie nie blokowal, a on nadal to robi. Po za tym kazdemu, nawet "zaawansowanemu" graczowi moze sie zdarzyc ze kogos zablokuje niechcacy, bo mi sie to tez zdarzylo kilka razy, a do niektorych poczatkujacych mozna mowic, a oni nadal to samo beda robic. Przeciez nie jestem jakas menda, ktora nikomu nie pomoze tylko odrazu pierdzielnie w leb byle by jak najwiecej fragow zdobyc, bo tak nie
jest. Dam ci przyklad gry z przed kilku dni. Gralem z shadowem w teamie red, i bylo jakichs 3 kolesi ktorzy non-stop blokowali albo co. Zginalem raz bo mi ktos rzucil granata pod nogi z moich [oczywiscie zadnego SORRY ani nic nie uslyszalem]. Zginalem drugi raz przez nie moznosc ruszenia sie, spowodowana zablokowaniem przez wyzej wymienionego gracza. Powiedzialem zeby mnienie blokowali, i shadow tez powiedzial co moze potwierdzic. Za trzecim razem, jak znowu mnie ktos zablokowal juz mi nerwy puscily i pieprznalem gosciowi w leb ze spasa. Potem zrezygnowalem z takiej gry i poszedlem grac gdzie indziej, bo to nie mozna nazwac gra. Po prostu jak ktos nie czyta ut_czata/jest uparty jak cholera to co mam zrobic?

peace...

Posted by Sniezek on 26-03-2002 12:38:

piss.... znaczy peace

Posted by [JP]Shadow on 26-03-2002 12:53:

ja tam lubie wyjebac ze spasa a teraz t z m4 ***** po nogach jak *** . Jest sporo pierdzieli kt�zy jak sobei biegne i skacze lub biegne wskakuja przedemn� i mi ekranem �uca atedy ja sie **** i bym w nogi gosc automatycznie zostaje w tyle a kiedy juz sie zabandazuje to mnie nie moze znalezc i sobie spokuj daje

Gurias radze jeb w nogi

Posted by 8lo0d on 26-03-2002 14:00:

quote:
Napisane oryginalnie przez [JP]Shadow
ja tam lubie wyjebac ze spasa a teraz t z m4 ***** po nogach jak *** . Jest sporo pierdzieli kt�zy jak sobei biegne i skacze lub biegne wskakuja przedemn� i mi ekranem �uca atedy ja sie **** i bym w nogi gosc automatycznie zostaje w tyle a kiedy juz sie zabandazuje to mnie nie moze znalezc i sobie spokuj daje

Gurias radze jeb w nogi

Shadow, wsad� w swoje wypowiedzi troch� kulturki, bo nie da sie odczyta� tego co piszesz, bo co chwile jest **** itp ...

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 01:04.