FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=8)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=5334)
PSX oR GC!
Dosyc mam kuchnia tego ciaglego wydawania kasy, na coraz to nowsze karty graficze, procki, memorsy i inne piz...stwa! Srednio rocznie wydaje na modernizacje kompa 35-40 bankow. I tak ostatnio sobie pomyslalem, ze skoro gram z gierek na pc tylko "ku trzy", to czy niebyloby rozsadniej zostawic se pc do kwasa i netu i zainwestowac w konsole. Podczas ostatniej zagranicznej eskapady (17-30 marca) napalilem sie troche na psx2, gc (gamecube), xbox`a (m$ shit tu se daruje). Rozwazam ostatnio powaznie kupno konsoli, co o tym sadzicie i ktora z next-genow uwazacie za nalepsza. Moze ktos ma jakas konsolke, to niech zareklamuje!
narazie jestem zdecydowany na psx2, tylko jeszcze nie wiem jakie ceny sa i jak z gierami z netu.
gamecube nie bedzie mial net'u - gierki wydawac bedzie chyba tylko nintendo, gry beda na mini-dvd - wiec trzeba bedzie bulic jeszcze wiecej niz za pc
x-box - moze byc ciekawy - pozyjemy obaczymy...
Ka�dy �adnie cztery elementy jednych tchem wymienia i ja te� je wymieni�, co tak b�d� g�upio sta� to: pieni�dze, forsa i oczywi�cie szmal.
Wiem ,�e to troche nie w temacie ale najch�tniej sprawi� bym sobie GBA, naprawde s� na ni� �wietne gierki (od typowych "arkad�wek" po eRPGi)
Najlepiej kup X BOXa dla takich gierek jak Hallo warto miec ta console
Z tych pokreconych odpowiedzi wynika mi, ze najlepiej bedzie jak kupie sobie psx2. Xbox i hallo + pare innych gier to za ma�o, na psx3 ne chce mi sie czekac, gba bardzo fajny, ale juz niedlugo powinna sie pojawic nowa mala konsolka ps32. Z malych to najlepiej kupic teraz neogeo pocketa za 150 zl + po 100 gierki - calkiem sporo ich jest.
Prosze o bardziej konstruktywne wypowiedzi
Napisane oryginalnie przez [FPP]Insmac
Generalnie polecam PS2. Ale gry s� drogie (200 z� - 300 z�), chyba �e chcesz je kupowa� "legalnie inaczej"![]()
bede uzywac kopi bezpieczenstwa dostepnych w necie![]()
tylko teraz wez pod uwage to ze doom3 i q4 wychodza najpierw na xboxa potem na pc a niewiadomo czy kiedykolwiek na ps2. poza tym xbox to prafie pecet wiedz nie poczujesz tak bardzo tej przesiadki noi z zapowiedzi gier wynika ze specyfika gier na xboxa nie bedzie odbiegala wiele od pecetowych za to ps2 to calkiem inny swiat tam najwiekszym priorytetem jest grafa
quote:
Napisane oryginalnie przez pietros
tylko teraz wez pod uwage to ze doom3 i q4 wychodza najpierw na xboxa potem na pc a niewiadomo czy kiedykolwiek na ps2. poza tym xbox to prafie pecet wiedz nie poczujesz tak bardzo tej przesiadki noi z zapowiedzi gier wynika ze specyfika gier na xboxa nie bedzie odbiegala wiele od pecetowych za to ps2 to calkiem inny swiat tam najwiekszym priorytetem jest grafa
tia hardware nie lecz softwarowo bardzo, popatrz na serie tekkena na psx. a niestety na pececie programisci ida na latwizne a my za to placimy ze swojej skarbonki. nie jestem zwolennikiem psx2 pecet to dla mnie podstawa lecz gdybym mial sie przesiasc to na xboxa.
quote:
Napisane oryginalnie przez pietros
tia hardware nie lecz softwarowo bardzo, popatrz na serie tekkena na psx. a niestety na pececie programisci ida na latwizne a my za to placimy ze swojej skarbonki. nie jestem zwolennikiem psx2 pecet to dla mnie podstawa lecz gdybym mial sie przesiasc to na xboxa.
poza tym licz� si� gry...
tylko na ps2 (i ewentualnie arcade) zagrasz w takie gry jak Final Fantasy X i Tekken 4...
ale Ja zobaczy�bym najpierw jak b�dzie z x-box'em - bo wbrew pozorom to mo�e by� niez�a maszyna...
poza tym licz� si� gry...
tylko na ps2 (i ewentualnie arcade) zagrasz w takie gry jak Final Fantasy X i Tekken 4...
ale Ja zobaczy�bym najpierw jak b�dzie z x-box'em - bo wbrew pozorom to mo�e by� niez�a maszyna...
(..)ale Ja zobaczy�bym najpierw jak b�dzie z x-box'em - bo wbrew pozorom to mo�e by� niez�a maszyna...
Xbox to zwykly pecet z windowsem 2000, wiec kazda gra spod niego predzej czy pozniej wyjdzie na pc. Wiec ps2 wydaje sie lepszym wyborem jezeli ma sie wypasionego peceta (a wnioskuje to z kasy jaka wydajesz na niego). Sony siedzi w tym biznesie na tyle dlugo, ze wypchnelo sege i pare innych firm z podworka i praktycznie wszytkie firmy pisza dla nich gry. Co z tego ze bill sypnie kaska producentom jezeli pozniej nie bedzie komu sprzedac tych gier a na razie ps2 ma wieksza sprzedalnosc w usa a o japoni lepiej nie wspominac.
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 12:31.