FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=77)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=5341)

Posted by Mil0sh on 03-04-2002 15:07:

wypalic *.bin?

Sciagam sobie heroes4 w dwoch plikach, odpowiadaja one za dwie plytki (jeden ponad 700, drugi 180 mb). Pliki te maja rozszerzenie *.bin nie znam sie w ogole na nagrywaniu, podejrzewam ze to moze byc jakis obraz plyty. No i pytanie, jakim programem to wypalic, bo kumpel, ktory ma nagryware raczej sie nie zna, a nie chce sciagac 900 mb z netu na darmo :>.

Posted by [FPP]xen0m on 03-04-2002 17:28:

zobacz nero lub clane cd... chyba ktorys wypala

Posted by [STER]climhazzard on 03-04-2002 19:44:

hmm... z tego co widz�, to nero nagrywa iso, cue oraz nrg...

ale szukaj�c na www.google.com napewno znajdziesh jakie� informacje

Posted by d4 on 03-04-2002 20:28:

..:: .bin ::..

Masz 2 pliki - .bin i .cue.
Programik fireburner tym progsem mo�esz wypali� .bin, lub te� skonwertowa� do .iso aby Nero Ci wypali�o.

Posted by Mil0sh on 04-04-2002 13:44:

Thumbs up

dzieki

Posted by gazi on 04-04-2002 16:01:

mozna tez zainstalowac Deamon Tool. Stworzy on w windowsie virtualny cd-rom do ktorego mozesz wrzucac prosto z dysku wlasnie pliki *.bin *.cue

Posted by [FPP]xen0m on 05-04-2002 02:02:

dokladnie... potem mozesz tez po prostu wypalic przez nero ten virtualny cd jak z normalnego cdromu...

Posted by LoveBeer on 05-04-2002 09:47:

mozesz zalatwic takze winiso - program kazdy format ci obsluzy - z tego co wiem nawet nie bedziesz musial wtedy wypalac - po prostu rozpakujesz bezposrednio z binow

"Dziecko Chi�czyk i dziecko Japo�czyk to si� niczym od siebie w og�le nie r�ni�. No tylko nazw�: Chi�czyk, a tu Japo�czyk. No, chyba tylko jak Chi�czyk jest ch�opiec, a Japo�czyk dziewczynka. To si� r�ni� od siebie: p�ci�. To wtedy ju� tak jak u ludzi." - Robotnik Budowlany, Warszawa, 1978

sxn | blog

Posted by chimera on 19-04-2002 05:33:

Mnie najbardziej zdziwila mozliwosc rozpakowywania plikow *.iso przez winrar'a najnowszego

Posted by LoveBeer on 19-04-2002 09:25:

tak, ale on mowi o bin'ach tak jak mowie - winiso roxx

"Dziecko Chi�czyk i dziecko Japo�czyk to si� niczym od siebie w og�le nie r�ni�. No tylko nazw�: Chi�czyk, a tu Japo�czyk. No, chyba tylko jak Chi�czyk jest ch�opiec, a Japo�czyk dziewczynka. To si� r�ni� od siebie: p�ci�. To wtedy ju� tak jak u ludzi." - Robotnik Budowlany, Warszawa, 1978

sxn | blog

Posted by [FPP]xen0m on 20-04-2002 20:38:

no mi tez bardzo odpowiada winiso git programik

Posted by oxygen on 23-04-2002 16:08:

quote:
Napisane oryginalnie przez Gazor
mozna tez zainstalowac Deamon Tool. Stworzy on w windowsie virtualny cd-rom do ktorego mozesz wrzucac prosto z dysku wlasnie pliki *.bin *.cue

skad to sciagnac?

update: oki juz sam znalazlem

Posted by LaGranda on 24-04-2002 07:27:

quote:
Napisane oryginalnie przez oxygen

skad to sciagnac?

update: oki juz sam znalazlem

Mam polskie tlumaczenie jak ktos chce! BTW tez szykuje mi sie bin z jedi2 do wypalenia, jeszcze tylko chwilka na dc i mom

Posted by [FPP]xen0m on 24-04-2002 17:35:

jk2 sux

Posted by LoveBeer on 24-04-2002 19:01:

Red face

q3 sux
ut sux
rtcw sux
moh sux
d3d sux
jk2 sux
sof sux

hehe, fajne nie

sxn | blog

Posted by weirdo on 24-04-2002 19:08:

q2 rules

you accept (reject, respect);

Posted by [FPP]xen0m on 25-04-2002 11:57:

i qw zostaje...

ale q3 rulz i tak

Posted by MaslaV on 26-04-2002 09:46:

*.bin prosze pana to rozszerzenia z stylu *.zip
tylko �e na Maca!!!!!!! otworzysz to tylko na macu

Posted by LoveBeer on 26-04-2002 10:13:

he ??? moze i racja, ale .bin to takze koncowka imageow z programow do cdrow otworzysz to na kazdym pccie

sxn | blog

Posted by slawek on 26-04-2002 13:59:

.bin to skr�t rozszerzenia MacBinary - spos�b kodowania plik�w macowych do transportu np. w sieci tak, aby zawiera�y wszystkie sk�adowe danego pliku i nie zagin�y gdzie� na pecetowej drodze.
W skr�cie: pliki maca sk�adaj� si� z dw�ch cz�ci: data fork - czyli konkretna zawarto�� pliku (zdj�cie, tekst itp.) oraz resource fork - czyli opis tego pliku (nazwa, podgl�d, dane findera). Dzi�ki temu u�ytkownicy mac�w od zawsze mogli ola� si� na rozszerzenia - plik sam wie w jakim jest formacie i klikni�cie na niego powoduje, �e otwiera go przypisana mu aplikacja. Do�� d�ugo pecetowcy patrzyli na to jak na jakowy� cud.
Ma to jednak swoje wady. Ot� pecety nie widz� tej drugiej cz�ci pliku (resource fork). Skutkuje to tym, �e je�li gdzie� na drodze pojawi si� pecet, dane te gin�, i nie da si� ich otworzy�. Po prostu dla maca taki plik jest niekompletny i uszkodzony. St�d zawsze nale�y u�ywa� kompresowania i kodowania plik�w macowych gdy wysy�a si� je w przestrze�, umieszcza na ftp itd. itp.
Odkodowuje si� .bin za pomoc� najlepszego na �wiecie, stworzonego przez firm� Aladin programu do obs�ugi kompresji i kodowania (istnieje wersja pecetowa) - mowa o systemie StuffIt (niezwykle wszechstronny, intuicyjny, wygodny, niekonfliktowy i r�ne inne "ochy" i "achy")
Ale co robi� .bin w systemie windows niestety poj�cia nie mam, chocia� spotyka�em si� ju� z tym gdzie� tam. Zdaje si�, �e nale�y zmieni� to rozszerzenie na jakie� inne...

Posted by LoveBeer on 26-04-2002 15:29:

quote:
Napisane oryginalnie przez slawek
Ale co robi� .bin w systemie windows niestety poj�cia nie mam, chocia� spotyka�em si� ju� z tym gdzie� tam. Zdaje si�, �e nale�y zmieni� to rozszerzenie na jakie� inne...

tez nie wiem co tu robia, ale sa i mozna je bez problemu uzyc zreszta wystarczy przeczytac caly topic od poczatku

sxn | blog

Posted by MaslaV on 26-04-2002 19:48:

quote:
Napisane oryginalnie przez slawek
.bin to skr�t rozszerzenia MacBinary -

no s�awczas jedyny czu�owiek tutaj kt�ry mnie rozumie

Posted by slawek on 29-04-2002 11:31:

quote:
Napisane oryginalnie przez LoveBeer

tez nie wiem co tu robia, ale sa i mozna je bez problemu uzyc zreszta wystarczy przeczytac caly topic od poczatku

Zawsze czytam ca�e topici, je�li ju� do nich zagl�dam. Po prostu naprawd� mnie ciekawi ta sprawa z .bin i pc bo wiem �e s� i maj� jakie� zastosowanie...

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 05:07.