FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=10)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=5503)
morde fps
cze
poda mi ktos jakies komedny ktore zwieksza moje fpsy ?
mam cel466 128ram riva2m64
podczas gry mam ok 20-25 fps (w opengl) w 800x600
probowalem z hifpsmodels ale u mnie nie widac roznicy (nie chce NIGDY przekroczyc 33fps) maxfps mam na 65
za to jak ustawie na direct3d do mam ze 40-45 fps (z hipsmodels) ale myszka dziwnie sie zachowauje tzn - "plywa" i nie da sie grac :/ , wiec pozostaje mi tylko opengl...
moze sa jakies komdeny wylaczajace jakies bajery (jak np luski czy dziury w scianach)
cokolwiek bo w wiekszym zamieszaniu to mam slideshow......pzdro
Greg
hehe zle mi sie napisalo
morde
Re: morde fps
quote:
Napisane oryginalnie przez GreG
cze
poda mi ktos jakies komedny ktore zwieksza moje fpsy ?
mam cel466 128ram riva2m64
podczas gry mam ok 20-25 fps (w opengl) w 800x600
probowalem z hifpsmodels ale u mnie nie widac roznicy (nie chce NIGDY przekroczyc 33fps) maxfps mam na 65
za to jak ustawie na direct3d do mam ze 40-45 fps (z hipsmodels) ale myszka dziwnie sie zachowauje tzn - "plywa" i nie da sie grac :/ , wiec pozostaje mi tylko opengl...
moze sa jakies komdeny wylaczajace jakies bajery (jak np luski czy dziury w scianach)
cokolwiek bo w wiekszym zamieszaniu to mam slideshow......pzdro
Greg
komendy chcecie.... no moge wam troche zapodac... mam celerona 400 64 ram i rive TNT i dzieki zastosowaniu specjalnych czarow mam 30-40 fps... Przedewszystkim r_drawviemmodel 0 (to jakies 5 fps wiecej ale nie wszystkim odpowiada granie bez widoku broni...) poza tym max_smokepuffs 0 i max_shells 0... to pierwsze wlacza "chmurki" przy strzale w sciane a to drugie widok wylatujacych lusek... kolejne 5-10 fps wiecej... A zreszta co ja tu bede pisal jest to wszystko na c-s.pl gdzies w poradnikach... poszukajcie dobrze...
komendy chcecie.... no moge wam troche zapodac... mam celerona 400 64 ram i rive TNT i dzieki zastosowaniu specjalnych czarow mam 30-40 fps... Przedewszystkim r_drawviemmodel 0 (to jakies 5 fps wiecej ale nie wszystkim odpowiada granie bez widoku broni...) poza tym max_smokepuffs 0 i max_shells 0... to pierwsze wlacza "chmurki" przy strzale w sciane a to drugie widok wylatujacych lusek... kolejne 5-10 fps wiecej... A zreszta co ja tu bede pisal jest to wszystko na c-s.pl gdzies w poradnikach... poszukajcie dobrze...
GG 1090334
reinstal systemu ?!
No w sumie ja mam durona 900 256 ramu geforce 2 mx i fpsy nie siegaja wyzej niz 50.......reinstalka systemu tez mi nie pomogla...probowalem ze wszystkim i gowno.....az sie dziwie ze na takim sprzecie moze byc tak kiepsko....ale coz jakos sie przyzwyczailem
Warto zainwestowac w GF 4 MX. Ja mam Winfasta (Leadtek) [od 500 do 700 zl, zalezy gdzie ]
Ustawilem tak jak zalecali na cs.pl i mam max 33.4 fps
nie wiem czamu ale za nic nie chce przekroczyc tej wartosci :/
gram na opengl
na direc3d spoko mam 50 fps'ow ale wtedy mi myszka "plywa"
moze to wina sterownikow?mam najnowsze detonatory z www.twaek.pl
co myslicie?
Sprobuj wylaczyc VSYNC w OPNEGL.
Na pulpit wlasciwosci ... do opcji NVIDI, pod zakladka OPENGL, synchronizacja jak�� tam [VSYNC] wylacz.
nie mam takiej opcji :/
quote:
Napisane oryginalnie przez Mevlana
ONIX to nie do ciebie ale ten wczesniejszy kolo niech sprobuje fps_max 100 i fps_modem 200
ja tak mam w cfg i mam 97 fps'ow non stop i nie mam lepszego kompa od ciebie ONIX
Nawet jesli to mam od tego brata Ktory mi do 50 jakos zrobil
Wiecie ja sondze �e.....
Ca�e te fps`y zale�� od kompa.
Czy cz�ci s� dobrze dopasowane i itp.
Zw�aszcza obrot�wDysku twardego.
A komendy to podstawa zwi�kszenia fps`�w.
A trzeba sie zastanowi� jakiego systemu sie u�ywa.
Na Windows:
95 - to lepiej nie gra�
98 - To jest Dobrze da sie gra�
Milenium - nie warto prubowa�
2000 - To chyba potrzebne najlepiej w testach wypada
Xp - to ja mia�em na Celeron 533 G-Force [1] 32mb DDR i 168 Ram
Dyski IBM obr. 7200 i mia�em 70-80 Fps`�w na openGL.
Takie jest moje zdanie .
Napisane oryginalnie przez nemesis.kt
Sprobuj wylaczyc VSYNC w OPNEGL.
Na pulpit wlasciwosci ... do opcji NVIDI, pod zakladka OPENGL, synchronizacja jak�� tam [VSYNC] wylacz.
quote:
Napisane oryginalnie przez GreG
To jak powie mi jakas modra glowa co jest grane z moim kompem?
Niezbyt,
GF4 MX to nie ten sam chipset co GF4 TI, tylko GF 2 MX wyzej taktowany.
Juz GF3 jest lepszy od GF4 MX.
Jesli ktos chce GF4 to tylko TI. MX sux
Robilem format pare dni temu......
gl_playermip 2 0 Zmienia jako�� modeli graczy w OpenGL. Znaczne przyspieszenie dzia�ania CS.
max_smokepuffs 0 30 Ustala maksymaln� ilo�� "dymk�w" pojawiaj�cych si� po uderzeniach kul.
max_shells 0 30 Ustala maksymaln� ilo�� widocznych �usek. Podobnie jak max_smokepuffs ustawienie na 0 powoduje znaczne przyspieszenie gry.
fastsprites 1 0 Zmienia jako�� dymu z granat�w. Ustawienie na 1 zapewnia przyspieszenie grafiki, przy p�przezroczystym(!) dymie.
fps_max 50 72 Maksymalna liczba klatek na sekund�. Ni�sze ustawienie zmniejsza obci��enie procesora.
mp_decals 20 300 Maksymalna ilo�� wy�wietlanych logo, dziur po kulach. Powoduje widoczne przyspieszenie dzia�ania gry.
hisound 0 1 Zmniejsza jako d�wi�ku, jednocze�nie przyspieszaj�c dzia�anie gry.
loadas8bit 1 0 Podobnie jak "hisound" zmniejsza jako�� d�wi�ku (do 8bit).
bgmvolume 0 1 Wy��cza CD Audio.
gl_smoothmodels 0 1 Wy��cza wyg�adzanie modeli (tylko dla kart Voodoo3, Riva TNT2 i lepszych).
gl_round_down 1 3 Zmienia wyg�adzanie tekstur (tylko dla kart Voodoo3, Riva TNT2 i lepszych).
gl_picmip 2 0 Zmienia jako�� tekstur w OpenGL. Znacznie przyspiesza dzia�anie gry, ale drastycznie pogarsza grafik�.
GF 4 MX jest LEPSZE od GF 2, jednak slabsze od GF3. ALE poniewaz GF3 [porzadny] kosztuje kolo 1000 zl, a GF 4 MX w granicach 500-700, wole kupic 4reczke.
Z porownaniem do TNT2 i tak mi baaaaaardzo duzo dalo, wiec w zadnym wypadku NIE zaluje i nadal polecam
EHm, sorrry Mantis ale tej wypowiedzi twojej z Vsynciem nie skpowalem ... [moze i jestem glupi ]
quote:
Napisane oryginalnie przez Mantis
Racja lugo racja MX we wszelkiej formie smierdza jak ktos ma qpic jakiegos MX to niech lepiej qpi karte o stopien nizsza bo od gf 2 MX 200/100 czy 400 lepiej wypada gf1 na ddr , a od gf4 MX 420 440 czy 460 wypadaja gf3 ti 200 czy 500
quote:
Napisane oryginalnie przez <NiE>SneS
(...)fastsprites 1 0 Zmienia jako�� dymu z granat�w. Ustawienie na 1 zapewnia przyspieszenie grafiki, przy p�przezroczystym(!) dymie. (...)
w zadnym wypadku nie polecam nikomu fastsprite "0"... nawet gdyby fps'y spadaly mu do 3 to nie ustawiajcie tego nigdy na 0... Wtedy dym z granatow staje sie poruszajaca bia�a textura ktora ani troche nie przypomina dymu.. nie jest nawet przezroczysta... to daje ogramna przewage przeciwnikowi bo wam sie wydaje ze was nie widac (textura zaslania caly obraz) a w zeczywistosci jestescie widoczni jak na dloni... To stwaza nierowne szanse, jak ktos zuci so�ka...
fastsprites "0" SUX!
Popieram w 100 %! Lolki kupuj� sobie GF2 MX 200 64 MB, zamiast kupi� porz�dnego GTS'a lub co� starszej generacji (jednak wcale nie gorszej!). Ju� sam symbol "MX' kojarzy mi si� z syfem...![]()
Kole� chcia� zab�ysn�� wy�miewaj�c przy tym wszystkich po kolei... Uwielbiam takich!
Ja mam inny problem. Na moim kompie ( duron 800, geforce 2 mx 400 64 mb, 256 ramu ) w openGl wyciskam 60 fps max. jeszcze nigdy nie przekroczy�em tej warto�ci newiem dlaczego. fpp_max mam ustawione na 100. Ca�kiem inaczej jest w Direct3d. Tam skacze mi fps jak niewiem. Wartosci zminiaj� sie od 60 - 99 fps ale i tak nie da sie grac - mysz "p�ywa". Niewiem dlaczego ale przyzwyczai�em sie do wartosci 60 w OpenGl i jakso sobie radze . Moze jak zainstaluje Windows Xp to cos pomoze
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 06:01.