FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=8)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=5631)

Posted by Ieyasu on 14-04-2002 22:33:

Talking Szelki

Czesc - jestem Grzes. Koledzy mowia na mnie Grzesio. Na chacie radia parada bywam jako Dziarski_Grzesio_19, ale nie bede sie rozpisywal o sobie, a duuzo mozna by bylo napisac. Tematem mojego krotkiego wywodu beda szelki, a jak widac w moim CV, ktore wypelnialem w jakims smiesznym formularzu to moja pasja. Otoz zainteresowani wiedza, ze szelki kupilem przedwczoraj w sklepie z szelkami (staram sie jak najwierniej oddac wam czas i miejsce). Moje sa grube i w kolorze niebieskim i calkiem nie pasuja do koloru moich oczu, bo ja mam brazowe - niektorzy mowia, ze piwne, co jest calkiem prawdopodobne, bo ostatnimi czasy czesto mi sie zdarza konsumowac ten szlachetny napoj. Nie wiem, czy wiecie moi ziomale jakimi fantastycznymi i praktycznymi rzeczami moga byc szelki. Oprocz tego, ze sluza mi do podwieszania bokserek moge z nich np strzelac. Odkrylem 4 rodzaje strzelania z szelek:
1) z przodu - obie na raz
2) przednia lewa potem prawa
3) przednia prawa potem lewa
4) tylna
Wszystkimi 3 nie potrafie. Moze sie to wydawac smieszne (zalosne), ale strzeanie z szelek jest niezbednym elementem na koncertach zespolow industrialowych. Co prawda jeszcze tego nie widzialem i nikt o tym nie mowi. Mozna je rownie fajnie stroic jak gitare i i tak nie brzmia - polega to mniej wiecej na zmianie ich dlugosci (analogia do stun). Szelki sa fajne z jeszcze innego powodu. W amerykanskich sensacyjnych filmach, ktorych akcja rozgrywa sie na prerii wszyscy kierowcy duzych ciezarowek nosza szelki i dlugie brody. Np.: w filme "Domek na Prerii" wszyscy twardziele - nawet ten podobny troszke z facjaty do Davida Hasselhoffa ze "Slonecznego Patrolu" czy "Knight Ridera" nosi szelki - mimo ze tam nie jezdza ciezarowki, nawet te male. Moim zdaniem kazdy bohater komiksu powinien je miec. Wezmy takiego Supermana - on mial tylo Pelerynke i majtki na spodniach i byl niesmiertelny, a trzeba sie zastanowic o ile bardziej by byl niesmiertelny gdyby od niebieskiej dresopizamy i czerwonych bokserek a'la lata 60 (byl chyba funem ABBY) w kolorze czerwonym mial jeszcze niebieskie szelki. Nie musialby sie martwic, ze mu te fantazyjne pantalony spadna pod wplywem pedu powietrza. Kolejny bohater komiksu SPAWN - tez mial czerwona pelerynke, ale zrobil juz niewielki postep, bo mial lancuszki, ktorymi mogl podtrzymywac ewentualnie spodnie, a od czasu do czasu lapac bandziorow. Jednaj jesli sie pojdzie na disco, to mozna zobaczyc pelno amantow z lancuszkami i opalonymi na solarium jak SPAWN - to malo fantazyjne. Co innego szelki. O ile bardziej groznie by wygladal SuperSPAWNMan w szelkach??? To retoryka - tego pytania nawet nie trzeba zadawac!!!. Starsze babcie przechadzajace sie po parkach ze swimi pudelkami, ratlerkami i innymi rottweilerami padalyby ze strachu. Ale o tym nie musze Was przekonywac. Z tego wlasnie powodu zalaczam obrazek CLOWNA bez szelek ktory sam zrobilem, ale mimo tej jednej wady i tak jest fajny :-p

Posted by [FPP]3Rm4C on 14-04-2002 22:38:

Talking

???????????????????????????

Posted by rcube on 14-04-2002 22:38:

hm.. Ile� g��bi zawar�e� w swoim po�cie

Witamy na boardzie, zapnij pasy (szelki), tu jest ostra jazda, ludzie w sanda�ach proszeni o nie wchodzenie na pok�ad

Posted by deathcrush on 14-04-2002 22:43:

miazga!
musze znalezc szelki gdzies w szafie...

Posted by [FPP]3Rm4C on 14-04-2002 22:44:

Heheh, prawde mowiac takiego rozumowania na temat szelek jeszcze nie czyta�em

Posted by [FPP]3Rm4C on 14-04-2002 22:48:

Talking

quote:
Napisane oryginalnie przez tram-
miazga!
musze znalezc szelki gdzies w szafie...

Good idea, lece po szelki

Posted by [FPP]Saari on 14-04-2002 22:58:

cholera a ja nie mam

Musze sobie kupic - zycie przeciez strace

Posted by [FPP]3Rm4C on 14-04-2002 23:01:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Saari
zycie przeciez strace

coz, tak jest cena nie posiadania wszechwielkich szelek

Posted by Lesio on 15-04-2002 12:35:

To sie nazywa topic. Na boardzie fpp pisac o szelach, tego chyba jeszcze ie bylo

Posted by [FPP]3Rm4C on 15-04-2002 12:38:

Talking

quote:
Napisane oryginalnie przez Lesio
To sie nazywa topic. Na boardzie fpp pisac o szelach, tego chyba jeszcze ie bylo

Jak chcesz mozemy powolac do zycia topic o podwiazkach do ponczoch

Posted by Insmac_old on 15-04-2002 12:53:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]3Rm4C

Jak chcesz mozemy powolac do zycia topic o podwiazkach do ponczoch

ale najpierw niech sie aga zrobi na to bostwo pustyni, potem pogadamy

Posted by [FPP]3Rm4C on 15-04-2002 12:58:

Talking

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Insmac

Coz, pozostaje nam tylko czekac

Posted by [FPP]Saari on 15-04-2002 13:36:

quote:

LoL .. a za te Age to masz juz ode mnie po nosie Niech tylko dorwe

Posted by [FPP]3Rm4C on 15-04-2002 13:37:

Talking

oj insmac insmac, nieladnie postepujesz z kobietami

Posted by Insmac_old on 15-04-2002 13:41:

quote:

LoL .. a za te Age to masz juz ode mnie po nosie Niech tylko dorwe

no to teraz ju� wiesz po co pyta�em cie o twoja droge na zajecia

Posted by [FPP]Saari on 15-04-2002 13:42:

Ale zdradziles sie przy tym gdzie mieszkasz - szykuj sie na swoj koniec

Posted by Insmac_old on 15-04-2002 13:42:

quote:
Niech tylko dorwe

A w ogole to niezdrowo sie odzywiasz. Jak mo�na jesc sniadanie o 3-ciej

Posted by Insmac_old on 15-04-2002 13:44:

quote:
Ale zdradziles sie przy tym gdzie mieszkasz - szykuj sie na swoj koniec

Ouaaa nadciaga saari - zolnierz wermachtu (oczywiscie w lateksowym kombinezonie)

Posted by [FPP]3Rm4C on 15-04-2002 13:44:

Talking

beeek, wlasnie po obiedzie jestem

Posted by Insmac_old on 15-04-2002 13:47:

quote:
beeek, wlasnie po obiedzie jestem

zachowuj sie

Posted by [FPP]Saari on 15-04-2002 13:47:

jak sie wstaje przed 13 i jeszcze trzeba isc kupic sniadanie to co zrobic?

Posted by Insmac_old on 15-04-2002 13:49:

quote:
jak sie wstaje przed 13 i jeszcze trzeba isc kupic sniadanie to co zrobic?

ranny ptaszek to ty nie jeste�

Posted by [FPP]3Rm4C on 15-04-2002 13:51:

quote:

zachowuj sie

No co, najadlem sie troche

Posted by [FPP]Saari on 15-04-2002 13:51:

jestem leniuch i lubie duzo spac

Poza tym jak sie chodzi o 2-3 w nocy spac to potem takie sa wyniki

Posted by [FPP]3Rm4C on 15-04-2002 13:53:

Talking

hehhe, ja pomimo ze wstaje ok. 7-8 rano, chodze spac o 2, moze 3 w nocy

Posted by Insmac_old on 15-04-2002 14:00:

quote:
hehhe, ja pomimo ze wstaje ok. 7-8 rano

Nie sciemniaj ... o 6

Posted by [FPP]3Rm4C on 15-04-2002 14:01:

Talking

quote:

Nie sciemniaj ... o 6

Grr, wydales mnie co masz na swoje usprawiedliwienie

Posted by [FPP]3Rm4C on 15-04-2002 14:18:

Talking

quote:

Ouaaa nadciaga saari - zolnierz wermachtu (oczywiscie w lateksowym kombinezonie)

LLLLLLLLOLLLLLLLL ciekawe masz wizje przyszlosci

Posted by Ieyasu on 15-04-2002 18:22:

Red face

w morde - dobrze, ze nie mam uczulenia na latex :-p
jest dzis dopiero 19 a ja musialem sie zrywac z wyrka - buuuu
jak ja nie cierpie sie budzic.
Mialem jakis dziwny sen. Wiem, ze jeszcze takiego drastycznego nie widzialem. Bylem w jakims pokoju - to byla niby moja podstawowka - sala w ktorej mielismy zajecia, jak chodzilem do 0-ki, ale wtedy mialem 6 lat, a teraz we snie mialem tyle ile mam. Sala byla obskurna, w ogole nie przypominala mi tamtej, ktora pamietalem. Sciany byly poobdrapywane w brazowym, zamiast jaskrawo-zielonym kolorze, pokryte plesnia koloru ciemnej zieleni i zaciekami. okna byly potluczne i nieumyte, a zaslonki i firanki porozrywane. Tak jak w jakims naturalistycznym filmie. Ta wizja byla jeszcze bardziej przytlaczajaca niz ta przedstawiona u Bulchakowa czy Rozewicza. Owe pomieszczenie klasowe bylo pokryte na podlodze parkietem, wytartym i brudnym, bardzo zdeformowanym, jakby nie byl cyklinowany od kilkudziesieciu lat. Na srodku byl maly brazowy taboret, z okraglym siedzeniem i czterema nogami, nierownej dlugosci i rozchodzacymi sie na boki u dolu. Na nim siedziala moja babcia i cos do mnie mowila. Nie pamietam co - nie rozumialem jej. Pozornie wygladala sympatycznie i milo. Gdy sie w nia wpatrywalem coraz bardziej brzydla. Pojawialy sie na niej zacieki i strupy. Jednak w tepie niezauwazalnym. Zmiany dopiero bylo widac po 15 minutach sluchania jej nie wiadomo czego. Gdy tak mowila - nagle zorientowalem sie, ze odpadly jej nogi - nadgnite, jak od tradu, a z ust zaczely wychodzic robaki. Takie biale, jak larwy much, ktore potem przybraly odcien kakaowy, ktory takze przybrala jej skora. Jednoczesnie we snie mialem migawy z koncertu Kultu. Widzialem jak z "kotla" wyprowadzaja mlodego chlopaka, nieswiadomego tego co se dzieje, bedacego w absolutnym szoku. Z oczodolu siekla mu strumieniem krew. Te dwa nieznosne obrazy sie nakladaly i robily coraz bardziej koszmarne. Wtedy sie obudzilem. Nie moglem juz zasnac - byla 5 nad ranem i mialem jescze 5 godzin potencjalnego snu. A jednak nie udawalo mi sie. Mysl o mojej krewnej nie dawala mi spokoju. Razem z dziadkiem byla tu przeciez przez 4 tygodnie i nic jej nie bylo, dlaczego wlasnie dzis i to w taki sposob mi sie przysnila??? A dlaczego mialem "flashback" z koncertu, na ktorym bylem swiadkiem tego nieszczesnego wypadku??? Czy to jakis znak??? Nie wiem. Juz od kilku lat ni mialem koszmarow. I od tylu saamo lat sie nie balem do tego stopnia w nocy. Dlaczego akurat musial przyjsc w najmniej porzadanym momencie??? Wielokrotnie pragnalem sie troche pobac w nocy i nigdy moje zyczenie sie nie spelnialo. Teraz kiedy chcialem sobie pospac musalo przyjsc!!!

Posted by on 15-04-2002 18:28:

Ieyasu - ej nie do przesady nie musisz nam opisywac swoich dziwnych snow

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 13:08.