FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=46)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=5645)

Posted by OnO on 15-04-2002 14:06:

Cool Kilka pytan od nowego gracza

Witam Wszystkich !

(Tych, ktorym nie kce sie czytac tego wszystkiego, zapraszam na dol tego posta)

Wszystko zaczelo sie od tego, ze z przyjaciolmi chcielizmy napisac gierke i po dlugich poszukiwaniach trafilismy na GarageGames (www.garagegames.com) i wspanialy engine Torque. Od razu zostalem zafascynowany jego mozliwosciami (i polapem cenowym ). Oczywiscie od razu sciagnalem i odpalilem . Chodzilo wspaniale na tych zagranicznych serwerkach.

Pchany pragnieniem chce wiecej, sciagnalem demko Tribes 2. Po przejsciu wszystkiego co sie da i kilku godzinach biegania po mapach samemu stwierdzilem, ze cos poczytam o Trybach. I co sie okazalo, ze w Polsce jakos mizernie to sie przyjmuje. Znalazlem tylko 1 serwer, ktory czasami chyba nie chodzi (www.gry-online.pl), ale za to ma ping srednio 3ms ) (1 hop z MS AGH). Jednak z tego co sie dowiedzialem polskie grono gra najczesciej na jakis zachodnich serwerkach.

Dzikie pragnienie zagrania w ta gre po Internecie, zmusilo mnie do zamowienia jej w sumie nie drogo po ok. 50zl. Teraz czekam i nie moge sie doczekac....

A teraz do rzeczy - Mam pare pytan do grupowiczow:
(Czesc zwana dolem posta)

1. Na jakich serwerkach najczesciej gracie ??

2. Czy kiedys / gdzie / i jak / jest szansa na jakies nowe polskie serwerki Tribes 2 ?

3. Czy jest ktos z Was z jakiegos miasteczka studenckiego ? MS AGH ?

4. Czy mala ilosc postow na tych / i innych forum jest spowodowana faktem ze wbudowany chat w Tryby zapokaja bardzo dobrze potrzebe komunikacyjna, czy tez malo Polakow grywa w Tryby ?

5. Czy tribes2.fpp.pl jest jedyna duza strona traktujaca o Tribes 2 po polsku ?

6. (Retoryczne) Kiedy do licha dostarcza mi pudeleczko z Tribes 2 ?

Pozdrawiam,

Posted by on 15-04-2002 18:12:

Thumbs up Re: Kilka pytan od nowego gracza

Witam... i ju� odpowiadam !!

> Co tydzie� spotykamy si� wszyscy razem na jednym serwie ... BDW. do postawienia serwa wystarczy 128 kb/s tak wiec kto chce ten stawia

2. Czy kiedys / gdzie / i jak / jest szansa na jakies nowe polskie serwerki Tribes 2 ?
>Jak bedzie gralo wiecej ludzi to na pewno ...

> ...

4. Czy mala ilosc postow na tych / i innych forum jest spowodowana faktem ze wbudowany chat w Tryby zapokaja bardzo dobrze potrzebe komunikacyjna, czy tez malo Polakow grywa w Tryby ?
>W grze T2 jak widziales w demie jest caly mini-net (Community) i wszystko odbywa sie tam (jest tam forum, przegladarka, kazdy ma swoj mail i dlugo jeszcze wymieniac...).

>Jest najwiekszym serwisem Pl o T2 - tak to prawda ...
Jest jeszcza jedna minisie�ka stronka ... (moja ) www.t2icea.prv.pl - sa tam moje mapy, skiny, itp. itd... Zapraszam!

>To zalezy od kuriera ...

Pozdrawiam!

Posted by Enigmus on 15-04-2002 21:23:

Re: Re: Kilka pytan od nowego gracza

-Tak jak powiedzial icea. poza tym, ja czesto gram na barry's world (kilka serwerow, zagranicznych. ale ping jest ok, a i ludzi od groma). no a jesli sie stesknisz i akurat nikogo nie bedzie na naszym serwku ani nikogo na bw (tj nikogo z nas), to mozesz nas poszukac, sprawdzajac kto jest online na liscie czlonkow polskiego forum i chwilowo dodac go do "buddy list". potem w przegladarce serwerow wybierasz filtr "servers with buddys" i gotowe.

-ja nie widze potrzeby. kod sieciowy t2 jest tak dobry, ze granie na zagranicznych serwerach nie jest wcale takim strasznym koszmarem.

-ja nie. ja mieszkam w kanadzie.

-ta pierwsza odpowiedz jest poprawna. praktycznie wszystko odbywa sie na naszym forum.

-taaaa....
a szkoda, bo to tylko z braku powaznej konkurencji....

a widzisz?
a widzisz?
bylo kupic w empolu?
a mowilem!

nie mowilem?
a...
to sorry....

Posted by sYs|yavor on 15-04-2002 22:42:

Dodam od siebie dwa zdania. Zakladajac konto nie wpisuj zadnych dziwnych znakow typu = / itp, potem zwykle sa problemy, nie mozna takich graczy znalezc wyszukiwarkami i musza oni miec zmieniane nicki przed adminow Sierry.

Jak juz zalozysz konto, daj wyszukiwanie klanu o nazwie Polskie Forum, a nastepnie wyslij prosbe o zaproszenie do klanu (Request invite, zdaje sie ze to w zakladce Options). Zaproszenie jest wysylane zwykle w ciagu 1-2 dni. A jak bedziesz na Polskim Forum, to juz bedziesz mial sie kogo pytac :-))))

Posted by OnO on 16-04-2002 13:16:

Talking

Wielkie dzieki za odpowiedzi

Heh.. nie mam szczescia: "Przepraszamy za op�nienie w realizacji zam�wienia... Zam�wienie zostanie zrealizowane w ciagu najbli�szych kilku dni. (bla bla bla)" :/

No ale mysle, ze sie spotkamy juz nie dlugo na sieci.

Narazie zostaje mi fragowanie kolegow na QuakeWorld'zie.
A wczoraj wieczorem calkiem niezle mi szlo... cos w rodzaju kierownika masarni.

Pozdrawiam,

Posted by sYs|yavor on 16-04-2002 19:03:

Naciesz sie, naciesz :-) Czeka Cie pare miesiecy pokory :-)))

Posted by Enigmus on 16-04-2002 20:43:

taaaa....
ja tez jestem wzglednie nowy i wiem cos o dobijaniu yavora...
tj dobija cie on swoim rozwalaniem ciebie bez najmniejszych problemow....
pokora to chyba najlepsze wyjscie....
ale nic, potem zawsze mozna sie dowartosciowac na bw...

(rany, ale bredze... )
anyways, przykro mi z powodu opoznienia, i pamietaj, jesli grasz w quakeworld, czeka cie diametralna zmiana stylu gry. ale pewnie juz o tym wiesz...
(tu czesto wazniejszy jest pomyslunek niz umiejetnosci)

Posted by sYs|yavor on 17-04-2002 01:21:

Enigmus, nie pisalem o sobie :-P Po prostu pamietam, jaka lekcje dostalem w ciagu pierwszych paru miesiecy...

Posted by Pajda on 17-04-2002 15:27:

Chyba jednak nie dolacze do trajbsowcow narazie ;P Dzis dzwonili z timsoftu, ze jest i czy biore ale zrezygnowalem :PPP Czasu siakos brak ostatnio... Dolacze do Was pozniej :P

Posted by OnO on 18-04-2002 15:07:

Angry

Ze mnie tez nici.

Po tygodniu czekania i ciszy, zadzwonili z WS.pl i powiedzieli, ze nie ma Towaru u dystrybutora (??!?), jakas sciema totalna - "najlepszy polski sklep online" lol.

W ten sposob juz mi sie totalnie odechcialo
Zbiliza sie maj trzeba sie zajac nauka i robota.

Szkoda...
Takie zycie

Pozdrawiam i zycze Wam milej zabawy,

Posted by Enigmus on 19-04-2002 00:43:

trudno...
thx...
my zyczymy ci za to milej pracy...

Posted by bizonek on 19-04-2002 12:30:

quote:
Napisane oryginalnie przez OnO
Ze mnie tez nici.

Po tygodniu czekania i ciszy, zadzwonili z WS.pl i powiedzieli, ze nie ma Towaru u dystrybutora (??!?), jakas sciema totalna - "najlepszy polski sklep online" lol.

W ten sposob juz mi sie totalnie odechcialo
Zbiliza sie maj trzeba sie zajac nauka i robota.

Szkoda...
Takie zycie

Pozdrawiam i zycze Wam milej zabawy,

www.wirtualny.com
www.timsoft.pl
oni maj� to na stanie.

Posted by OnO on 20-04-2002 15:40:

Wink

Dzieki,

Mialem zalamanie, ale sie nie poddalem.

Zamejlowalem do www.stereo.pl czy to co jest na ich stronie to nie jest jakas sciema... potwierdzili ze wszystko ok, zamowilem i ma byc w srode u mnie

Tak wiec, moze sie jednak spotkamy.

Tymczasem, czeka mnie weekend nad robota i projektami.

P.S. Czasami strasznie trudno zamowic cos oryginalnego w naszym kraju

Pozdrawiam,

Posted by Enigmus on 21-04-2002 01:26:

w takim razie czekamy.
jak juz sie polaczysz, nie zapomij dac znac, to damy ci invite'a na forum.

Posted by OnO on 24-04-2002 17:44:

Talking

Dodastalem dzisiaj oczekiwana przesylke - 11.38 CET.

No i o 16-tej (po zajeciach :/) zaczelem grac.... oj, to nie jest QW
Na razie troche sie gubie w klawiszologi i wogole w tym co sie dzieje. Huh.

Probowalem "Request Invite" (taki link na opisie klanu "Polskie Forum"), ale mi wywalilo "Warning! - Unable to request invite"

Moze sie jeszcze uda,

Jak cos to /me is called OnO

Do zobaczenia w wertykalnej cyber-przestrzeni,

Pozdrawiam,

Posted by sYs|yavor on 24-04-2002 18:34:

Heh, wole horyzontalna :-)

Juz wysylam Ci zaproszenie, bedzie do odebrania w zakladce EMAIL.

Posted by Enigmus on 25-04-2002 21:00:

witka...
widze ze juz wszystko jest ok, bo jestes na liscie czlonkow pf.
gratulacje!

Posted by OnO on 27-04-2002 03:07:

Talking

Dzisiaj mocno wdrazalem atak z powietrza na Sanctuary....

Wrexam: Need a tailgunner
OnO: Hold that vehicle I'm comming
Wrexam: Command acknowledged
....
OnO: Thanks
Wrexam: Anytime
....
a potem kolejnie 5 minut w powietrzu.. zanim za 10 podejsciem nas zestrzela, albo trzeba wrocic do bazy po flary i zeby naprawic bombowiec )... no i udalo mi sie uzbierac 150pktow.

Wrexam to rewelacyjny pilot

Pa i do zobaczenia,

BTW> Enigmus ladna macie ta stronke Paladins of Light, tylko dlaczego na tribes2.fpp.pl jest tylko POISON ?
No i dlaczego do licha sie usmiechales kiedy obszarpaniec z granatem pod nogami przezywal ostatnie sekundy zycia ?
Przeciez zabijanie dla paladyna to powinna byc smutna powinnosc. A moze sie nie znam ??

Posted by Enigmus on 27-04-2002 03:29:

quote:
Napisane oryginalnie przez OnO

BTW> Enigmus ladna macie ta stronke Paladins of Light, tylko dlaczego na tribes2.fpp.pl jest tylko POISON ?
No i dlaczego do licha sie usmiechales kiedy obszarpaniec z granatem pod nogami przezywal ostatnie sekundy zycia ?
Przeciez zabijanie dla paladyna to powinna byc smutna powinnosc. A moze sie nie znam ??

jesli chodzi o pierwsze pytanie, to nie powinienes kierowac go do mnie, a do Icei, ew gosci z fpp.pl. ja jestem w klanie dopiero kilka(nascie?) dni. a w ogole, jakie to ma znaczenie? i tak wszyscy wiedza ze najlepsza polska strona o t2 jest forum pl, a nie tribes2.fpp.pl...
kto by sie wiec nimi przejmowal?

natomiast co do drugiego pytania...
coz, zabijanie sprawia mi przyjemnosc. nic na to nie poradze...
a tak powaznie:

1) kiedy to bylo, bo nie pamietam?

2) pewnie zabilem go w jakis fajny sposob...

3) w zasadzie to go nie zabilem, tylko teleportowalem go do jego bazy...

Posted by on 27-04-2002 09:55:

Nie ma nas w fpp.pl poniewaz z tego co wiem Yareq poszedl do moro... I nie ma kto nas wpisac ... ja juz nie jestem w redakcji...

Smiejesz sie z zabijania - oj niewolno enigmus
Ale z drugiej strony smiech to zdrowie

Posted by OnO on 27-04-2002 12:37:

Cool

No tak to pytanie bylo do Icea uzmyslowilem sobie to jak wstalem dzisiaj z lozka... Przepraszam za gafe, czlowiek w nocy ma jeszcze dobre odruchy warunkowe i instynkty - co sprawia, ze gra nienajgorzej w T2, natomiast kumacja spada do 0%.

W kazdym razie fakt, ze nie ma sYskich i PaL na tribes.fpp.pl sprawia, ze moze sie komus wydawac, ze nikt w Polsce / nikt z Polakow (Enigmus ) nie gra duzo w Tryby... no a przeciez tak nie jest.

No i wreszcie pytanie z 10pktow, czy te dlugonogie dziewczeta biegajace z ELFami (moze dlugonogie Elfy) to rzeczywiscie przedstawicielki plci pieknej ? No i jak to sie ma w gronie polskich graczy ?

Pozdrawiam,

Posted by sYs|yavor on 27-04-2002 12:48:

"Pci" pieknej w polskim T2 niet... Heh, nie ma kogo podrywac... No i sie doczekac nie moge tych komentarzy 6 juggerow, ktorych kobieta-pilot wpakuje transportowcem w najblizsza gore...

Posted by on 27-04-2002 17:12:

no niestety kobitek w PL T2 nie ma .

PS. Nie PaL tylko PoL

Posted by Enigmus on 27-04-2002 17:45:

a widzisz, bo my z posrod fanow wielu gier jestesmy jak niegdys chiny. odizolowani poprzez forum, chaty i inne takie w grze. jezeli ktos nie przejdzie przez mur (czyt. nie kupi gry), nigdy nie dowie sie, ilu nas jest NAPRAWDE...
a jest nas jednak calkiem sporo.
a co do kobiet:
niestety, kobiety wybiera sie z trzech powodow:
1) jest ciensza i trudniej ja trafic - przyzwyczajenia z innych gier
2) ktos moze wolec kobiece voice'y
3) niekturzy mysla, ze jak wybiora kobiete, to nikt nie bedzie strzelal tylko wszyscy sie beda gapic (naiwniacy )...

ale raczej nikt nie wybiera kobiety, dlatego ze jest kobieta. zwyczajnie z braku kobiet...

a co do gafy - spoko, niektorym zdarzaja sie takie rzeczy w srodku dnia....

Posted by Simon Destroyer on 28-04-2002 12:08:

Cool

Ja np. gram kobit� ;-). Dlaczego?
1) Na pewno nie dlatego, �e trudniej j� trafi�. "Szkielet" jest taki sam jak u faceta, wi�c serwer zalicza tak samo.
2) Voice'a na pewno ma lepszego - szczeg�lnie "you're not so bad" ;-).
3) Faktycznie kobiet nie jest za du�o w tym �wiecie, a poza tym niech te wstr�tne brudasy wiedz�, �e kobiet bi� nie wolno ;-P.
4) Zagapianie si� wcale cz�sto si� zdarza, o ile ty i przeciwnik dysponujesz skinem TribesUniverse albo PoL i gracie w deathmatcha ;-).

Posted by Enigmus on 28-04-2002 21:09:

z tym ze kobieta jest ciensza, chodzilo mi o to, ze niektorzy maja przyzwyczajenia z innych gier, w ktorych faktycznie latwiej trafic faceta niz kobiete.
voicepacki nietkorym sie podobaja. szczegolnie dobre wrazenie robi cienki na maksa cadet. wydaje sie, ze grasz z kreskowkowa wiewiorka...
co do tego ze kobiet nie wolno bic:
TY SZUWINISTYCZNA SWINIO! MAMY ROWNOUPRAWNIENIE! KOBIETY WOLNO BIC TAK SAMO JAK MEZCZYZN!!!!!!
o...
same chcialy, teraz niech maja.

no i zagapienie:
ja tam nawet nie patrze w co wale. zwracam tylko uwage na trojkacik na gorze...
wiec na mnie to nie dziala. i zaraz, przeciez PoL nie ma jeszcze skina. a co dopiero skina dla kobiety (nikt nie dodal do swojego prototypu)...
wiec o co ci chodzilo?

Posted by Simon Destroyer on 29-04-2002 16:02:

Arrow

quote:
Napisane oryginalnie przez Enigmus
i zaraz, przeciez PoL nie ma jeszcze skina. a co dopiero skina dla kobiety (nikt nie dodal do swojego prototypu)...
wiec o co ci chodzilo?

Jak nie ma? Szepnij s��wko do Icei to ci mo�e prze�le mego skina. Albo ja ci go prze�l� ;-P. Ju� leciiiii..!

Poza tematem - nie jestem pewny ale chyba jeden z cz�onk�w 3w. jest p�ci pieknej (chocia� �eby gra� w 3w. to trzeba sp�dza� tyle czasu przy kompie, �e chyba pi�kna to nie jest..).

Posted by on 29-04-2002 18:44:

Odbierzcie maile... nowe skiny s�... dla kobiet niedugo te� si� znajd� Simon

Posted by Enigmus on 30-04-2002 20:28:

ano sa, ale jednak wymagaja jeszcze troche pracy.......

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 10:56.