FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=10)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=5777)
Granat dymny
Czy może ktoś z Was wie jak bozbyć sie problemu z wyglądem dymu?
Chodzi mi o to, że dym jest plaski i bardzo ciemny. Powinien być siwy i półprzeźroczysty.
mój sprzęt to ATI RADEON 8500
najnowszy patch to hl, cs 1.3, ati fix.
co jest?
fastsprites na "0" w konsoli i masz problem z głowy....
wycisnąc wszystko ile sie do ze sprzętu?
kilka topicow wczesniej byl topiq o fps'ach ("more fps") i tam masz rozne komendy jesli chodzi o grafike.
GG 1090334

quote:
Napisane oryginalnie przez jaceksuper
dzięki
Znasz jeszcze jakieś inne komendy aby poprawić graf?
Chociaż jeżeli masz słaby procek do tego, to komendy się na nic nie zdadzą (ich skuteczność jest niebo lepsza przy odwrotnej sytuacji - słaba karta, dobry procesor).
Squall jak zwykle dopshe gada...respect
nie zrozumielismy?
quote:
Napisane oryginalnie przez jaceksuper
dzięki
Znasz jeszcze jakieś inne komendy aby poprawić graf?
W drugą stronę to raczej CS nie ma za dużych możliwości. Ja ogólnie wyznaję zasadę, że grafika w grach FPP (multipalyer oczywiście) powinna być przede wszystkim przejrzysta, dopiero w dalszej kolejności ładna.
Jeżeli już naprawdę chcesz coś umiększyć do włącz sobie aniliasig 4x z poziomu karty graficznej
. Chociaż w wyższej rozdziałce przy sporej zadymie możesz mieć problem z fps'ami. Radeon 8500 jest dobry, ale nie jest to jeszcze taka karta, żeby przedobrzać
. Lepiej stałe fps'y, niż super efekty z trochę mniejszą płynnością.
Ja mimo, że miałbym stałe 100 fps (do 4 grantów dymnych na fastsprites "1", inaczej spadają
) w 1280x960 to gram 800x600 + antialiasing. Wszystko jest o wiele bardziej przejrzyste i nawet celownik większy... 
ja tam wolę aby grafika była ładna i co ważne: płynna, a przejrzystość - hm... Jak grafika ładna to i przejrzysta
.
) gdy stoje na respie to fpsy latają od 80 do 90 w walce spada do okolo 60 (zalezy od walki). Na niektorych niestandardowych mapach (konkretnie de_dusttown_ex jakos tak) to mi spada do 30 i to nie w walce ale to wszystkim nie tylko mi.
I mam pytanko.....wiem ze gl_max_size 1 jest niedopuszczalne (p-rzynajmniej kiedyś tak bylo) i wogle uwazany jako czit. Ja se zmieniłem z 256 (standart) na 128...i chyba nie jest to zadne wykroczenie???
boze co 2 dni te same topici "jak mam zrobic zeby na moim 486 bylo wiecej niz 10 fps'ow" quwa nieumiecie poszukac sobie w starych tematach odpowiedzi na wasze dawno juz przedyskutowane rozebrane na czesci pierwsze i rozwiazane problemy(pytania)
chcesz rade to ci dam kup se nowy komputer to ci bedzie szybciej cs dzialal i niepisz takich bzdur tutaj bo juz to sie nudne robi...
Dzieki za odpowiedzi. Chodziło mi o to aby wycisnąć z gry jak najwięcej, piękne efekty itp. Gram aa i smothvision na max i wszystkie bajery w tweakerze na max na 1024.... i jest ok, więc pomyślałem ze coś jeszcze da sie wycisnąć.
Ale i tak sądze że ten engin od HL jest już wystarczająco "przejrzysty".
quote:
Napisane oryginalnie przez mAJKiEL
boze co 2 dni te same topici "jak mam zrobic zeby na moim 486 bylo wiecej niz 10 fps'ow" quwa nieumiecie poszukac sobie w starych tematach odpowiedzi na wasze dawno juz przedyskutowane rozebrane na czesci pierwsze i rozwiazane problemy(pytania)
chcesz rade to ci dam kup se nowy komputer to ci bedzie szybciej cs dzialal i niepisz takich bzdur tutaj bo juz to sie nudne robi...
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 21:38.