FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=10)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=5846)

Posted by [FPP]Hammer on 24-04-2002 08:29:

Thumbs down Ramm i Che w Tenbicie

Dzisiaj w nocy (gdzies kolo pierwszej) w studiu programu Tenbit.pl zasiadlo dwoch przedstawicieli naszej sceny Counter-Strike'a. Mianowicie Rammstein i Che Guevara. Chcialbym tutaj poznac Wasz opinie na temat tego spotkania ? Jesli ktos nie ogladal to zapraszam do przeczytania calej rozmowy na naszych lamach.

Ja skomentuje to nastepujaco:

1. Prowadzacy to bezmozgie Yeti - prowadzi ten program w sposob zenujacy. Dobrze, ze podczas tego programu nie chcial sprawdzac po raz drugi refleksu Ramm'a

2. Ramm i Che zaprezentowali sie bardzo dobrze. Mowili rzeczowo i na temat. Mozna bylo wysnuc (trafny z reszta) wniosek, ze doskonale wiedza, o czym mowia - w przeciwienistwie do "Prowadzacego"

3. Obok tej 3 siedziala mloda klientka - nie powiem, ze brzydka, ale co ona tam robila ? Kwiatkow nie mieli to dziewczyne zaprosili ?

Co Wy na to ?

Posted by Mevlana on 24-04-2002 15:23:

nice post

Posted by Eustachy on 24-04-2002 16:03:

Ja tam nic nie mam do prowadzacego i tej laski co kolo niego siedziala... co innego jesli chodzi o t� od chata... "Pim" czy jak jej tam... To jest dopiero kwintesencja g�upoty... zastanawiam sie tylko skad ja wzieli... Samo wystapienie Ramm'a i Che wypadlo dobrze... tylko wydaje mi sie ze nie na miejscu byly te g�upie "pytania od czatujacych" do Agnieszki Frytkowskiej odnosnie jej zatargow z "Kenem" z Big Brathera akurat w momencie kiedy Ramm opowiada� o lidze narod�w w CS

Posted by fr3zzer on 24-04-2002 16:22:

quote:
Napisane oryginalnie przez Eustachy
... tylko wydaje mi sie ze nie na miejscu byly te g�upie "pytania od czatujacych" do Agnieszki Frytkowskiej odnosnie jej zatargow z "Kenem" z Big Brathera akurat w momencie kiedy Ramm opowiada� o lidze narod�w w CS

zalosne... ale nie bede wiecej mowil bo na pewno ktos tu lubi bb. mysle ze fajnie ze cos takiego sie stalo... to znaczy ze nawet w polce sie cos robi. gratuluje gosciom ich odpowiedzi bo naprawde byly dobre i nic im raczej nie mozna zarzucic... tylko ten kawalem ze komunikacja glosem to lamerstwo (powiedziane przez prowadzacego) mnie troche zaskoczylo...

GG 1090334

Posted by [FPP]Hammer on 24-04-2002 16:22:

Podsumowujac:

+

1. Reklama
2. Rzeczowe wypowiedzi
3. Nowi ludzie na naszej scenie (tu mozna sie sprzeczac )

-

1. Kiepskie pytania
2. Zupelnie nieprzygotowany do rozmowy Prowadzacy - "lamerski voice", jezyk!

Cos jeszcze ?

Posted by Partyzant on 24-04-2002 16:40:

to ze voice jest lamerski to mnie calkowicie rozwalilo brechalem sie na podlodze jak glupek (czytalem CS.FPP.PL) poprostu big LOL

MoJa DoMoWa PaGiNa

Posted by [FPP]Hammer on 24-04-2002 17:22:

Wiem Ja w sumie zlewalem sie z tego kilka razy:

1. Gdy ogladalem "live"
2. Gdy odsluchiwalem
3. Ponowne odsluchanie
4. Gdy przepisywalem
5. Gdy sprawdzilem

Kurde - prawie jak kilkakrotny orgazm

Posted by KosiMazaki on 24-04-2002 17:38:

A ja nie ogladalem , zaraz sie porycze , takie wydarzenie i ja nie widzialem .

BTW: A tak na marginesie to koles prowadzacy jest spoko ale reszta to jakies zmrole czy ramole

Posted by [FPP]Emzor on 24-04-2002 17:51:

ja niestety te� nie ogl�da�em wczorajszego tenbitu... .
i �a�uj�, ale dzi� o 7:00 pobudka by�a... heh...

a o programie: czasami jest fajny, zale�y o czym m�wi�, ale jak czyta�em ten ,,wywiad" spisany przez hammer'a to wielki lol... ,,prowadz�cy" powinien pracowa� w mi�snym a nie w programie o kompach itd... no ale c�...

Posted by Cali on 25-04-2002 06:20:

TEKST WZI�TY Z cs.fpp.pl

Prowadz�cy Co jest takiego szczeg�lnego w CS'ie, ze jest teraz najpopularniejsz� gr� fpp na �wiecie ?

Ramm Trudno powiedzie�, co jest takim fenomenem... Po pierwsze chyba to, �e by�a to gra, kt�ra powsta�a jako nak�adka na HL i jest wyrazem takiego jakby amatorskiego dzia�ania. Stworzyli to po prostu programi�ci, kt�rzy chcieli sobie pogra� w inna gr� ni� gra standardowa z troch� innymi regu�ami, z gra dru�ynow�, a nie indywidualn�. No i przede wszystkim to, �e by�a to tylko gra internetowa czy tez multiplayerowa (nie by�o w og�le gry singlowej), co si� wi�za�o z takim "wybuchem internetowym". Te dwie rzeczy zagra�y i wszyscy graj� w CS'a

Prowadz�ca Powiedzia�e�, �e jest to gra dru�ynowa ile musi grac taka dru�yna by osi�gn�� sukces ?

Che Tak jak w ka�dym innym sporcie - im d�u�ej tym lepiej znasz swoich partner�w, tym lepiej wiesz jak si� zachowa�, jak oni si� zachowaj�. Tak�e po prostu chodzi o zgranie. Tak samo jak w pi�ce no�nej czy w innym sporcie.

Ramm Polskie dobre klany graj� ju� od dw�ch lat mniej wi�cej - to s� te klany, kt�re s� w tej chwili w czo��wce.
Prowadz�cy Mam pytanie - jak ty selekcjonujesz? Jak kogo� przyjmujesz, bo to mnie zdumiewa, bo wiadomo, �e w sporcie jest jaki� pokaz meczy jakiego� zawodnika, a tutaj staczasz jaki� pojedynek?

Che Bardzo podobnie jak w innym sporcie... Tutaj tez s� nagrywane mecze, mo�na je ogl�da� i na tej podstawie mo�na oceni� zawodnik�w i umiej�tno�ci
Prowadz�cy No dobrze, a jakie s� takie podstawowe zasady na �wiecie. Wiadomo, ze CS staje si� teraz coraz bardziej popularny i s� ju� nawet takie akcje, ze s� sponsorzy, kt�rzy sponsoruj� graczy...

Che Na zachodzie jest to ju� ga��� przemys�u. Jest bardzo popularne

Prowadz�cy To ju� jest profesja... zaw�d...
Che Tak, tak. Ludzie z tego �yj�, nagrody s� pot�ne, organizowane s� pot�ne turnieje, nagrody id� w kilkaset tysi�cy dolar�w...

Ramm Tak samo na wschodzie. Wszelkiego rodzaju gry internetowe s� bardzo rozwini�te i popularnie nie tylko na zachodzie czy w stanach, ale tak�e Azja - wszyscy si� tym bardzo pasjonuj�
Prowadz�ca Czy istniej� mistrzostwa �wiata ?
Ramm Istniej� - trudno powiedzie�, �e mistrzostwa �wiata - jest kilka lig, niekt�re o zasi�gu �wiatowym, kt�re dzia�aj� i zdoby�y sobie jak�� tam renom�. Natomiast nie ma jakiej� og�lnej organizacji, kt�ra nad tym czuwa, bo to jest jeszcze w trakcie tworzenia

Prowadz�cy Okey, a powiedz mi czy jest ju� taka mo�liwo�� by w Polsce zacz�� �y� z grania?
Ramm Trudno w tej chwili by�oby z tego wy�y�. Nie ma takiego sponsoringu jak w normalnym sporcie, gdzie s� stypendia zawodnicze. Jest to dopiero pocz�tek dyscypliny sportu, kt�ra w ten spos�b kie�kuje. Natomiast sponsorzy coraz ch�tniej w to wchodz� i jest to ju� sport masowy - kilkadziesi�t m�odych ludzi. Wiec por�wnuj�c to do innych dyscyplin jeste�my w zdecydowanej przewadze.

Prowadz�ca A ile os�b zajmuje si� tym profesjonalnie?
Ramm Teoretycznie mo�na powiedzie�, �e jest kilka klan�w, kt�re s� klanami sponsorowanymi. Natomiast ten sponsoring jest r�ny. Najcz�ciej jest to sponsoring kafejkowy, czyli w�a�ciciel daje nagrody czy ta�sze lub tez gratisowe granie. Idzie to czasami dalej, czyli wysy�anie na turnieje o jakiej� wi�kszej randze, ale tez pojawiaj� si� sponsorzy, kt�rzy inwestuj� w to. Jest na razie pierwszy klan - eX - tam gracze graj� r�wnie� w Starcrafta i inne gry, kt�ry tworzy zal��ki polskiego zawodowego sportu

Prowadz�cy S�uchaj... W cs'ie jest zaimplementowany system komunikowania si� g�osem. Ja wiem, �e gracze zawodowi odnosz� si� do tego sceptycznie, to jest takie lamerstwo...
Ramm Nie, to nie jest tak ..

Che To znaczy: to jest u�yteczne do gry na internecie, gdy chcesz sobie pogra� sam w jakim� towarzystwie to zawsze jest przyjemnie kogo� pozna�, us�ysze�
Prowadz�cy Poczatowac sobie po prostu ?
Che Tak, na tym to polega

Ramm Natomiast w takich rozgrywkach bardziej profesjonalnych gracze porozumiewaj� si� werbalnie bez konieczno�ci interfejsu komputerowego

Che S� to ju� gracze na takim poziomie, �e nie musza si� porozumiewa�, s� na tyle zgrani, ze ju� wiedza gdzie, kto jest...
W tym momencie �Prowadz�cy� rzuci� na zako�czenie kolejne glupie has�o i ta farsa dobieg�a ko�ca. Dlaczego farsa ? Poniewa� osoby, kt�re prowadz� Tenbit prezentuj� �a�osny poziom zaanga�owania w omawiany temat, a wspomnienie o tym, ze Voice jest lamerski ca�kowicie mnie rozbroi�o Jednocze�nie trzeba pogratulowa� "naszym reprezentantom" tre�ciwych odpowiedzi. Wypadli bardzo dobrze pod wzgledem merytorycznym i przede wszystkim zareklamowali Counter-Strike'a, a przecie� o to chodzi�o ...

�r�d�o: f�p�p � c�s

szczerze m�wi�c to by�o �enuj�ce prowadz�cy nie mia� poje�ia o co pyta chyba na oczy tej gry nigdy nie widzia� !

Posted by Eustachy on 25-04-2002 10:59:

quote:
Napisane oryginalnie przez |SUN|Cali

Prowadz�cy S�uchaj... W cs'ie jest zaimplementowany system komunikowania si� g�osem. Ja wiem, �e gracze zawodowi odnosz� si� do tego sceptycznie, to jest takie lamerstwo...
Ramm Nie, to nie jest tak ..

LOL po stokro�!!!

Posted by CzAsZeK on 10-05-2002 23:11:

Szkoda, �e jego mikrofon w studio nie jest lamerski - co za debil

Posted by [FPP]takjakby on 11-05-2002 09:51:

grrr prosze nie odgrzebujcie starych topicow...
rozmawialismy juz o tym jakis czas temu...

Posted by [FPP]Hammer on 11-05-2002 09:53:

Racja ... Sa ciekawsze sprawy - chociazby mecz Polska vs Wlochy ...

Posted by c35 on 11-05-2002 11:02:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]takjakby
grrr prosze nie odgrzebujcie starych topicow...
rozmawialismy juz o tym jakis czas temu...

tjb: chyba zle sie troche wyraziles

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 00:04.