FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=10)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=5997)
Czy w dobrych klanach każdy gracz ma stałe miejsce?
1. Tzn. czy są gracze od ataku, wsparcia (M249), snajperzy itp?
2. I jeszcze jedno:jaką skuteczność ma M249 w CS? Czy warty jest aż tylu kredytów?
eeee na pierwszy żut oka to myślałem że to jest temat o tym czy mogą cie w każdej chwili wywalić z klanu
Spogladajac na temat myslalem, ze napiszesz jakiegos ambitnego posta, ale srodze sie zawiodlem A przechodzac do meritum:
1. CS to nie DoD - nie ma podzialow na snajperow, atakujacych czy obroncow... Mozesz kupic sobie dowolna bron i nia grac. Co innego, gdy grasz mecz klanowy i masz jakis cel np. pokryc brame na Aztecu stojac kilka metrow od niej. Wtedy jasne jest, ze nie kupisz sobie snajperki, a SMG czy tez jakiegos Rifle'a (M4A1 czy AUG'a).
2. Wedlug mnie zdecydowanie tak ! W tej wersji Para nie ma juz takiego rozrzutu przy strzelaniu i 3-4 strzaly w korpus = smierc przeciwnika. Po za tym ciagle pozostaje potezny magazynek (100 naboi).
Do czego w CS używa się M249?
M249 czyli Para - uzywana przewaznie przez graczy do "zabawy" albo do akcji samobojczych, czyli grasz jako terro na duscie i wbiegasz w srodek na biegnacych ct Trzymasz "fire" i zbierasz krwawe zniwo swojego ataku ...
Jest jeszcza jakaś możliwość poza samobójczym atakiem i zabawą? I o co chodzi z tą zabawą?
Rozbrajasz mnie (nie doslownie!) Zabawa - stan emocjonalny, kiedy robisz cos co sprawia ci przyjemnosc. Tak samo jest jak grasz Para - czyli nie traktujesz gry "serio" tylko biegasz sobie na spokojnie i strzelasz do wszystkiego co sie rusza. Wiesz dobrze, ze z tej broni masz nikle szanse ubic cokolwiek na dluzszy dystans (rozrzut itp), wiec nadaje sie tylko do walki w bliskim kontakcie.
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Hammer
z tej broni masz nikle szanse ubic cokolwiek na dluzszy dystans (rozrzut itp), wiec nadaje sie tylko do walki w bliskim kontakcie.
quote:
Napisane oryginalnie przez Venotom
Nawet jak wyślesz naraz 100 pocisków? I czy często M249 jest używane do usuwania drzwi i ścian?
quote:
Jak chcesz "usuwac drzwi i sciany" ? Czegos takiego robic w tej grze nie mozna
Czyli, ze dla Ciebie czasowniki usuwac i przebijac sa synonimami ? Gratuluje ...
Hammer nie filozofuj :P
quote:
M249 czyli Para - uzywana przewaznie przez graczy do "zabawy" albo do akcji samobojczych, czyli grasz jako terro na duscie i wbiegasz w srodek na biegnacych ctTrzymasz "fire" i zbierasz krwawe zniwo swojego ataku ...
na niektorych mapach jesli "wyczujemy" gdzie stoi przeciwnik owiele latwiej zdjonc go przez sciane paray niz z ak/m4a1 pozatym przydaje sie w tlumianiu rushy gdzie duuuuzy magazynek czyni cuda - wrog ginie od kilku strzalow i biegnie blisko siebie strzelanie z pary na oslep podobnie jak z awm moze miec efekt psychologiczny np. wrog odruchowo kucnie albo sie schowa (ew morze popuscic
) a i jeszcze jedno lepsza para niz beretty
(jak kogos zbulwersowalem ta wypowiedzia to celowo )
Efekt osiagniety Masz racje, ale Para nie jest tak bardzo wykorzystywana w tej grze ... A szkoda, bo w dobrych rekach jest na prawde zabojcza bronia. Szczegolnie teraz, gdy zmniejszyli znacznie rozrzut.
Para = boski wiatr
nie urzywam zabardzo....jest silna ale wolna i rozrzutna i droga i wogle.....czasem jak znajde to wezme dla zabawy...ale większą mam radość gdy zabijam z TMP poprostu wstyd jest zginąć z TMP i wiem jak sie czuje ktoś kogo właśnie zabiłem...
Da sie grac !
quote:
Napisane oryginalnie przez AlieneK
poprostu wstyd jest zginąć z TMP i wiem jak sie czuje ktoś kogo właśnie zabiłem...![]()
Nie wiem jak Wy, ale ta wersja jest stworzona do szybkich atakow ! Tak panowie ... Otoz kazda bron szybkostrzelna - P90, para, Uzi lub Tmp (te dwa w skrajnych przypadkach nadmiaru fuksa) sa smiertelnymi narzedziami, gdy sie komus doslownie "wjedzie" w cialko. Mimo, ze gra pseudo zwolnila to akcje zrobili sie o niebo ciekawsze
quote:
Napisane oryginalnie przez AlieneK
Para = boski wiatr
nie urzywam zabardzo....jest silna ale wolna i rozrzutna i droga i wogle.....czasem jak znajde to wezme dla zabawy...ale większą mam radość gdy zabijam z TMPpoprostu wstyd jest zginąć z TMP i wiem jak sie czuje ktoś kogo właśnie zabiłem...
![]()
większą mam radość gdy zabijam z TMPpoprostu wstyd jest zginąć z TMP i wiem jak sie czuje ktoś kogo właśnie zabiłem...
quote:
Napisane oryginalnie przez Eustachy
gówno prawda że sie tak dosadnie wyraże... TMP ma lepszą celność i siłe ognia od takiego na przyklad mp5.... a czy czujesz sie upokorzony ginąc z mp5? ...bo ja nie. Sam bardzo lubie TMP... własciwie jedyna jego wada to mały magazynek i to ze amunicja nie nalezy do najtańszych...
quote:
Oj przesadziles - nie zgodze sie z tym, ze TMP jest lepsze od MP5, poniewaz w wersji 1.4 ta druga bron nalezy do najlepszych. Jest tania, celna, idealna do headow... A TMP ? Tylko dla zabawy ... Chyba, ze lubisz, siedziec w zacienionych miejscach (np. pod wagonami na trainie i czekac na swoje ofiary)
a z glocka to juz wogula siarrrrrraa tak na powaznie to zaden wstyd zginoc z tych broni ale fakt faktem celnosc znacznie skoczyla w CS 1.4 bo teraz to z kalacha bez bolu mozna hedy zakladac a w 1.3 troszke trudnosci to sprawialo
![]()
AK roXrz...
Eustachy: to wszystko zalezy od tego jaki styl preferuje dany gracz Ale musisz przyznac, ze na dalsze odleglosci to TMP mozesz sobie co najwyzej w odbyt wlozyc - taka prawda. Nie zgodze sie natomiast z twierdzeniem, ze moc TMP przekracza moc MP5 - dlaczego tak sadzisz ?
dobra Hammer nie bede sie z toba spierał bo wiedze ze i tak nie dojdziemy do porozumienia Ja uważam zupelnie odwrotnie... wedlug mnie TMP jest wlasnie skuteczne na dalsze dystanse, natomiast na bliskie (tak jak to ladnie powiedziales) mozna se je w odbyt wlozyc... a co do mocy... hmmm... sam nie wiem na jakiej podstawie tak mowie... po prostu mam takie wrazenie... TMP mimo mniejszej szybkostrzelnosci kladzie przeciwnika szybciej niz mp5... to moze swiadczyc o wiekszej mocy...
...tak czy inaczej m4 rulez!
the end
quote:
Napisane oryginalnie przez Eustachy
dobra Hammer nie bede sie z toba spierał bo wiedze ze i tak nie dojdziemy do porozumieniaJa uważam zupelnie odwrotnie... wedlug mnie TMP jest wlasnie skuteczne na dalsze dystanse, natomiast na bliskie (tak jak to ladnie powiedziales) mozna se je w odbyt wlozyc... a co do mocy... hmmm... sam nie wiem na jakiej podstawie tak mowie... po prostu mam takie wrazenie... TMP mimo mniejszej szybkostrzelnosci kladzie przeciwnika szybciej niz mp5... to moze swiadczyc o wiekszej mocy...
...tak czy inaczej m4 rulez!![]()
Napisane oryginalnie przez eRbol
Nie pomylilo ci sie H&K UMP45 (moc i celnosc wieksza od mp5, magazynek na 25, i naboje .45 ACP, ktore sa drosze od 9mm)
z Steyr Tactical Machine Pistol (moc mniejsza-bo z tlumikiem, mniej celny, na te same naboje) ????????????????
UMP nie TMP
przynajmniej mi sie tak wydaje
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 08:13.