FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=10)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=650)

Posted by [SUN]SnipeR on 23-07-2001 20:57:

Lekalizacja Full Brightow

ludzie co o tym sadzicie w q1 i w q3 sie przyjelo moze tez sie prszyjmie w cs

i tak da sie schowac w cieniu nawet jak koles jest zolty albo inny
a przynajmniej wiadomo do kogo strzelac

to jest moje zdanie ale glownie dlatego jestem za bo sam uzywam

Posted by [FPP]zorro on 23-07-2001 21:27:

w q2 tez sie przyjelo...... nie toleruje tego... teraz juz snipera bede kickowal z serwerow na ktorych mam admina..
rownie dobrze mozna uzywac powiekszonych modeli... bo w jakies tam grze sie to przyjelo....

Posted by DisposableHero on 24-07-2001 07:21:

dla mnie to cheat taki sam jak aimbot, autoshoot itp.
niestety sa kafejki, w ktorych fullbrighty sa na kazdym kompie...

Posted by <MaD>Magirk on 24-07-2001 07:39:

Unhappy

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]zorro
w q2 tez sie przyjelo...... nie toleruje tego... teraz juz snipera bede kickowal z serwerow na ktorych mam admina..
rownie dobrze mozna uzywac powiekszonych modeli... bo w jakies tam grze sie to przyjelo....

We wszystkich Q si� przyj�o... chocia� w Q2 modele i tak wida� z daleka . W CS jednak zabija to zdrowe wsp�zawodnictwo, niestety wed�ug mnie te� to jest oszukiwanie, tak jak spiked models - przecie� w CSa gra si� bo ma w sobie chocia� troch� realizmu, a fullbrighty po prostu mu go odbieraj� :. Widzieli�cie kiedy� terroryst� (albo policjanta) we fluorescencynym ubraniu? Bo ja nigdy...

Posted by DisposableHero on 24-07-2001 08:09:

quote:
Napisane oryginalnie przez <MaD>Magirk

Widzieli�cie kiedy� terroryst� (albo policjanta) we fluorescencynym ubraniu? Bo ja nigdy...

zacznijmy od pytania: widzieliscie kiedys terroryste?

Posted by <MaD>Magirk on 24-07-2001 09:17:

Talking

quote:
Napisane oryginalnie przez DisposableHero

zacznijmy od pytania: widzieliscie kiedys terroryste?

Widzieli�my: moja pani od fizyki mnie terroryzowa�a, a przy okazji nie nosi�a ciuszk�w fullbright

Posted by [SUN]SnipeR on 24-07-2001 10:50:

zaraz zaraz po telefonie od administratora gorala wszystkie modele w naszej kafejce wrocily do normy i jesli tego nie akceptujecie to dla mnie bez roznicy czy bede rozwalal zielony lep czy normalny ale bede mial opory jak przyjdzie do kafejki jakas slepa lama zeby z nia grac jasne zreszta da sie wykryc jakie mam modele wiec najpierw to zrob zorro a potem mozesz myslec czy mnie kikac czy nie jasne????

powtarzam modele na moim i na wszystkich innych kompach wrucily do normy

ale i tak uwazam ze fullbright przeszkadzaja kamperom no ale sila wyzsza bede gral normalnie

a tak na marginesie to q1 roxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Posted by Rzeznik on 24-07-2001 18:35:

quote:

Widzieli�cie kiedy� terroryst� (albo policjanta) we fluorescencynym ubraniu? Bo ja nigdy...

Policja�ci steruj�cy ruchem maj� fluorescencyjne ubrania �eby ich lepiej bylo widac...

A tak na serio to nie da si� zakaza� podmienia� skin�w, czy modeli na lepiej widoczne. Trzebaby przecie� przy tym zakaza� wog�le zmiany czegokolwiek (podmieniania plik�w), a wszyscy wiemy co to by oznacza�o...

Posted by [STER]climhazzard on 24-07-2001 19:07:

YEAH!!! YoshiMitsu ROXORZ!!!

Posted by Rzeznik on 24-07-2001 19:22:

quote:
Napisane oryginalnie przez [STER]climhazzard
YEAH!!! YoshiMitsu ROXORZ!!!

Mi�o, �e ci si� podoba... Obrazek "troch�" nie pasuje do ksywki, ale co� musia�o by�. Yoshimitsu g�r�!

Posted by [SUN]SnipeR on 25-07-2001 15:43:

nieprawda bo Lei gora pozatym jest glina i pasuju do csa

Posted by Dark_old on 26-07-2001 14:19:

eeeeeeeeeeeeeeeee ja sie nie wypowiem

Pozatym fullbright'y przeciw? a ja widzialem cos lepszego niz one... zawarte w cs'ie... taka mala komenda a efekt praktycznie tak samo dobry... zainteresowanych prosze na icq.

105265763

Posted by $hizO on 27-07-2001 12:27:

Talking

........W Q moglo byc ale w C'Se nigdy..... Gra stracila by swuj sens.... co to za zabawa ja sie jest jednego koloru a tak jestes w cieni i mozesz podejs przeciwnika i go z noza potraktowac...

GG: 1201520

Posted by [FPP]zorro on 27-07-2001 13:00:

dark czyzbys mowil o komendzie gl_max_size ?

Posted by [STER]climhazzard on 27-07-2001 16:57:

"dark czyzbys mowil o komendzie gl_max_size ?"
Z tego co wiem - to ona oznacza, w jakiej rozdzielczo�ci maj� by� wy�wietlane textury na modelach???

Posted by $hizO on 31-07-2001 17:43:

quote:
Napisane oryginalnie przez [STER]climhazzard
"dark czyzbys mowil o komendzie gl_max_size ?"
Z tego co wiem - to ona oznacza, w jakiej rozdzielczo�ci maj� by� wy�wietlane textury na modelach???

Kolorowy skin.... BLlleeeeeeeeeeeeeee.......... ;(

Posted by [FPP]zorro on 31-07-2001 18:04:

nie tylko na modelach ale na calej mapie.. gdyby nie to ze nie widac cyferek (np ile ma sie pieniedzy, albo ile czasu do konca rundy) fajnie by sie gralo...

Posted by $hizO on 31-07-2001 18:11:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]zorro
nie tylko na modelach ale na calej mapie.. gdyby nie to ze nie widac cyferek (np ile ma sie pieniedzy, albo ile czasu do konca rundy) fajnie by sie gralo...

eeeeeeee.........niepowiem ze fajnie.......napewno bylo by Bllleee......

Posted by Red on 31-07-2001 18:12:

po co legazlizowac full bright ... zrobcie od razu gre na ktorej sa swiecace zielone ludki i swiecace czerwone !!!! ..... Ja myslalem ze to jest Counter-Strike do *****a a nie paint ball ... gdybym mial ochote postrzelac do kosmitow zainstalowal bym sobie UFO ... zawsze lubilem CS , bo zachowywal pozory autentycznosci .... Liczy sie dobra zabawa i gra czy statsy ??????

Posted by $hizO on 31-07-2001 18:27:

quote:
Napisane oryginalnie przez Red
po co legazlizowac full bright ... zrobcie od razu gre na ktorej sa swiecace zielone ludki i swiecace czerwone !!!! ..... Ja myslalem ze to jest Counter-Strike do *****a a nie paint ball ... gdybym mial ochote postrzelac do kosmitow zainstalowal bym sobie UFO ... zawsze lubilem CS , bo zachowywal pozory autentycznosci .... Liczy sie dobra zabawa i gra czy statsy ??????

Kolo dobrze gada....

Posted by <MaD>Magirk on 01-08-2001 07:06:

quote:
Napisane oryginalnie przez Red

To si� w�a�nie nazywa zabijanie ducha gry. W Q2 te� fajnie si� gra�o dop�ki nie zacz�to u�ywa� fullbright�w.

Posted by Mantis on 01-08-2001 08:40:

Ja mam aktualnie podmienione skiny w bardzo prosty sposob : wszyscy CT to skin SEAL a T to skin gorilla - banal.
A co do cienia to mnie nawet nie rozsmieszajcie - ja nie mam zadnych ciemnych miejsc ( dla niewtajemniczonych jest taka opcja w ustawieniach karty graficznej jak brightness ) i tyle z realizmu w CSie ( a propo realizmu to najbardziej realistyczny jest HE ktory rani przez betowe sciany - total hardcore nowhere to hide - niezla bzdura odlamki o mniejszej gestosci niz zbrojony beton konstrukcyjny [vertigo] , przechodza jak przez ciasteczko ,
albo assault tez bzdura po co w CSie jest ograniczenie do 1 HE skoro kolesie stoja sobie w jednym miejscu i wydaja kase i pac pac w rogi budynku ... a moze sobie rzuce w rure ?? eee chyba nikt tak glupi nie jest zeby pchac sie przez rure jak zabilem tam 5 kolesi trzema granatami ... wiec moze glowna brama ??... a moze sobie rzuce w drzwi ?? ... o qrde zostalo mi tylko 5000 $ musze uwazac bo mi sie jeszcze kasa skonczy ... . Kolejna mega realistyczna rzecz to sa upadki skoczysz ze skrzynki to sobie noge skrecisz za np 7 hp ale jak skoczysz z dachu i zlapiesz sie drabinki nad sama ziemia to ci reki ze stawu nie wyrwie ( moze ja mam jakies bio implanty ) - zostawie ten temat niedokonczony bo nie chce mie sie wiecej pisac

Posted by Mantis on 01-08-2001 08:45:

quote:

To si� w�a�nie nazywa zabijanie ducha gry. W Q2 te� fajnie si� gra�o dop�ki nie zacz�to u�ywa� fullbright�w.

Moze sie naraze duzej ilosci ludzi ale dla mnie quejki maja taka kolejnosc Q3 , Q1 ... i to koniec Q2 mi sie wogole nie podoba.
I prosze was nie piszcie wiecej na tym boardzie o quejkach bo od tego sa inne miejsca np. board o q2 czy q3 czy q1. Ja sie potrafie powstrzymac przed porownywaniem CS z Q wiec wy tesh mozecie.

Posted by cthsqd on 01-08-2001 10:53:

quote:
Napisane oryginalnie przez Mantis
[B]Ja mam aktualnie podmienione skiny w bardzo prosty sposob : wszyscy CT to skin SEAL a T to skin gorilla - banal.
A co do cienia to mnie nawet nie rozsmieszajcie - ja nie mam zadnych ciemnych miejsc ( dla niewtajemniczonych jest taka opcja w ustawieniach karty graficznej jak brightness ) i tyle z realizmu w CSie

szkoda gadac..
macki opadaja

quote:

( a propo realizmu...

i co z tego ze cs ma mnostwo nierealistycznych cech ? znaczy to ze trzeba sobie instalowac widoczne z daleka modele i likwidowac cienie, wszystko w celu zwyciestwa ? zalosne..
ja nie mam zadnych poprawek w konfigu czy bindow, i nie przeszkadza mi to grac

Posted by [SUN]Lis3n on 01-08-2001 21:07:

to z tego ze to miala byc gra realistyczna

nie ma to jak panienki z Bulowic

mail me : [email protected]
give me a sign GG : 1454393

Posted by cthsqd on 01-08-2001 21:37:

Gra nie miala byc realistyczna, to sobie ludzie ubzdurali po tym jak skonczyli z kwakiem a nie widzieli rainbow six na oczy. Nie bronie sobie podjasniac w gamma correction czy jakkolwiek, ale nie lubie takiego kombinowania, bo jak juz ktos powiedzial, zabija to ducha gry. Natomiast legalizacja fullbrightow to jakis dowcip chyba.. Moze w kwakach ludzie na to nie zwracaja uwagi, ale wez pod uwage ze nie wszyscy tu przyszli z quake'a.
W Jedi Knight podczas duela udezenie bezbronnego jest uwazane za dyshonor, na calym swiecie tak jest.

Posted by Red on 01-08-2001 23:40:

quote:
Napisane oryginalnie przez Mantis
Ja mam aktualnie podmienione skiny w bardzo prosty sposob : wszyscy CT to skin SEAL a T to skin gorilla - banal.
A co do cienia to mnie nawet nie rozsmieszajcie - ja nie mam zadnych ciemnych miejsc ( dla niewtajemniczonych jest taka opcja w ustawieniach karty graficznej jak brightness ) i tyle z realizmu w CSie ( a propo realizmu to najbardziej realistyczny jest HE ktory rani przez betowe sciany - total hardcore nowhere to hide - niezla bzdura odlamki o mniejszej gestosci niz zbrojony beton konstrukcyjny [vertigo] , przechodza jak przez ciasteczko ,
albo assault tez bzdura po co w CSie jest ograniczenie do 1 HE skoro kolesie stoja sobie w jednym miejscu i wydaja kase i pac pac w rogi budynku ... a moze sobie rzuce w rure ?? eee chyba nikt tak glupi nie jest zeby pchac sie przez rure jak zabilem tam 5 kolesi trzema granatami ... wiec moze glowna brama ??... a moze sobie rzuce w drzwi ?? ... o qrde zostalo mi tylko 5000 $ musze uwazac bo mi sie jeszcze kasa skonczy ... . Kolejna mega realistyczna rzecz to sa upadki skoczysz ze skrzynki to sobie noge skrecisz za np 7 hp ale jak skoczysz z dachu i zlapiesz sie drabinki nad sama ziemia to ci reki ze stawu nie wyrwie ( moze ja mam jakies bio implanty ) - zostawie ten temat niedokonczony bo nie chce mie sie wiecej pisac

gosciu a powiedz szczerze gdzie byles jak w szkole uczyli czytac ???? ja napisalem zachowuje pozory autentycznosci , a to chyba nie znaczy ze jest w 100 % realistyczna ... po za tym wychodzisz z zalozenia ze skoro gra i tak ma kupe bledow (znaczy spadanie ze skrzynek itd.) to nalezy z niej zrobic wesole miasteczko ???? Bez kitu podmienianie modeli , fullbrighty i inne duperele zmieniaja CS i caly klimat gry ..... dla mnie ktos kto ma tak zmodyfikowana gre nie ma prawa nazywac prawdziwym counterstrajkowcem

jak to ktos bardzo ladnie uchwycil ... takie kombinowanie zabija ducha gry ....

Posted by Dark_old on 02-08-2001 00:05:

Zorro:
Tak ale trzeba jeszcze umiec go odpowiednio ustawic tego gl_max_size'a... Wtedy widac to co trzeba a fullbright'y nadal miekna...

Ja tego nie uzywam bo to grania w ten sposob trzeba sie dlugo przyzwyczajac... i BH tez sie nie da robic...

Posted by <MaD>Magirk on 02-08-2001 06:09:

Angry

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Dark
Zorro:
Tak ale trzeba jeszcze umiec go odpowiednio ustawic tego gl_max_size'a... Wtedy widac to co trzeba a fullbright'y nadal miekna...

Ja tego nie uzywam bo to grania w ten sposob trzeba sie dlugo przyzwyczajac... i BH tez sie nie da robic...

Zaraz zaraz... wydaje mi si� �e gl_max_size odpowiada za maksymalny rozmiar tekstur - i tyle . Co to mo�e przeszkadza� przy BH? A zreszt� po co u�ywa� BH? A wog�le dla mnie FBrighty to zwyk�e oszukiwanie - koniec, kropka.

Posted by Red on 02-08-2001 11:30:

quote:

Zaraz zaraz... wydaje mi si� �e gl_max_size odpowiada za maksymalny rozmiar tekstur - i tyle . Co to mo�e przeszkadza� przy BH? A zreszt� po co u�ywa� BH? A wog�le dla mnie FBrighty to zwyk�e oszukiwanie - koniec, kropka.

dobrze gada ... masz 5 u mnie

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 22:51.