FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=10)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=662)
Hmm..crosshairs
Elo all
hmm dopiero co zaczynam ciupac w csa..i wqrwia mnie jedno...ten glowny celownik ?? czy da sie go jakos zmienic (nie chodzi mi o crossy na zoomie i snajperach bo to to wiem...) ?!?!?
--------
bonio_rules
Re: Hmm..crosshairs
Na www.counter-strike.pl ukazał się ostatnio artykuł o zmienianiu celowników, możesz przestudiować.
Następnym razem przed zakładaniem nowych tematów radzę poczytać sobie polskie serwisy o CS. Z pewnością dowiedziałbyś się, że celowniki da się podmieniać.
taaak, ale jemu chodzi o ten głowny - a to już nie taka łatwa sprawa...
"I'm worth a million in prizes. With my torture films. Drive a GTO. Wear a uniform. All on a government loan."
Powinien sie dac podmienic
Chyba, ze jest generowany przez gre. Ale wlasciwie po co podmieniac? Weglug mnie jest to co trzeba - prosty i komunikatywny
Napisane oryginalnie przez Xkill
Chyba, ze jest generowany przez gre. Ale wlasciwie po co podmieniac? Weglug mnie jest to co trzeba - prosty i komunikatywny![]()
po co grac z celownikami .. grajcie bez .. to dopiero mozna sie nauczyc .. a wogole najlepiej zamknac gałki jak sie gra ...
jak powiadal Ben Kenobi ... "Użyj mocy Luk"
Przy najmniejszej postaci jest git...ale przy strzalach sie powieksza....a dla mnie im mniejszy celownik tym lepszy....Q2 :/
Ehh...ale coz chyba bede musial sie do niego przyzwyczaic..
Po co zmieniac???
Jesli porobicie sobie jakies super-ultra-mega-bajeranckie celowniki, to nie bedzie celu widac. A w tedy byloby zle... . A ze sie rusza to jest realizm. Czy wyobrazasz sobie wycelowac (w realnym swieice) np. z kalacha i nie poruszajac sie (cialem, glownie glowa i rekami) puscic serie caly czas idealnie celujac??? Celownik sie rozszerza gdy strzelasz a zmniejsza gdzy nie strzelasz (przycelowanie). Tak ja w zyciu.
Rzeznik a ja przed odpowiedzia radze dokladnie przeczytac posta
quote:
Napisane oryginalnie przez Rzeznik
O co ci chodzi??? Przeczytałem dokładnie posta i odpowiedziałem na temat. Może ty zaczniesz dokładniej odpowiedzi czytać...
I to, że się rozszerza to nie jest największe g***, to pomaga celować (wiesz kiedy ci "schodzi").
Rozrzut Broni
"Celownik sie rozszerza gdy strzelasz a zmniejsza gdzy nie strzelasz (przycelowanie). Tak ja w zyciu."
Wy to trochę źle rozumujecie. Celownik rozszerza się dlatego, iż ciągle strzelacie, a to powoduje gwałtowny spadek celności broni (i to nie z powodu, że żołnierz nie może jej utrzymać, lecz to jest po prostu natura broni palnej). Czyli, np. AK - przy burst - rozrzuca pociski na wszystkie strony. A celownik mniej więcej pokazuje, jak duży jest w tej chwili rozrzut broni. Jeżeli ktoś chce się nauczyć nauczyć dobrze strzelać z tej rewelacyjnej broni (bo z pewnością jest, jeżeli się umie z niej strzelać, kiedyś nabiłem nią wynik 51:13 ), to musi się właśnie nauczyć rozumieć celownik. Bo nie ma najmniejszego sensu strzelać kogoś kto jest w odległości, kiedy celownik jest duży
. A już na pewno nie strzelać ogniem ciągłym - tylko seriami 1-5 pocisków (najczęściej 3). A jeżeli ktoś uważa, że celowniki w CS są duże, to niech spojrzy na Front Line Force, tam koło rozrzutu przy CKM'ie potrafi zajmować prawie cały ekran
.
Jak mnie to wkurza, gdy ktoś po raz setny pisze rzeczy oczywiste... To, dlaczego wielkośc celownika się zmienia wiedzą chyba wszyscy. Po co marnować czas i miejsce na boardzie na pisanie czegoś takiego...
Re: Re: Rozrzut Broni
quote:
Napisane oryginalnie przez Rzeznik
Jak mnie to wkurza, gdy ktoś po raz setny pisze rzeczy oczywiste... To, dlaczego wielkośc celownika się zmienia wiedzą chyba wszyscy. Po co marnować czas i miejsce na boardzie na pisanie czegoś takiego...
Napisane oryginalnie przez Red
hehehe a moze nie wszyscy ... badz tolerancyjny ...![]()
![]()
![]()
Re: Rozrzut Broni
Wszyscy wiedza, tylko jednym to pasuje a drugim nie
ojoj, naprawde celownik sie zmienia? Jakos nie zauwazylem. A wiec jak widac ten post sie przydal.
Rzeznik - wyluzuj nieco
ojoj, naprawde celownik sie zmienia? Jakos nie zauwazylem.
"Celownik rozszerza się dlatego, iż ciągle strzelacie, a to powoduje gwałtowny spadek celności broni (i to nie z powodu, że żołnierz nie może jej utrzymać, lecz to jest po prostu natura broni palnej). "
To cos co powiem,(moze tym razem nie z zycia wziete). Odleglosc ok. 25m... Wale w kolesia z mp5 (bardzo celna bron) i juz mi sie rozszerzyl maxymalnie cross. Ale zanim sie zmiejszyl, popatrzylem, gdzie sie moglyby przecinac kreski i walnalem headshota. Celownik utrudnia strzelcowi strzelanie, bo sama bron jest tak samo celna (no chyba, ze ma taki podrzut jak kalach, ale w tedy jest inna fajna taktyka - strzelaj w korpus seria - trzy headshoty pod rzad mialem, wiec dziala).
ale to juz inna bajka
Co do celownikow? nie podoba ci sie? trudno mozesz najwyzej zmienic jego kolor na, np niebieski. Komenda ktora uzywasz z konsoli (chyba to wiecie ale rozne dekle chodza po tym swiecie) to: adjust_crosshair . Za kazdym razem gdy ja wpiszesz celownik zmieni kolor raz, wiec musisz ja wpisac pare razy by uzyskac przez siebie zadany kolor.
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Dark
Co do celownikow? nie podoba ci sie? trudno mozesz najwyzej zmienic jego kolor na, np niebieski. Komenda ktora uzywasz z konsoli (chyba to wiecie ale rozne dekle chodza po tym swiecie) to: adjust_crosshair . Za kazdym razem gdy ja wpiszesz celownik zmieni kolor raz, wiec musisz ja wpisac pare razy by uzyskac przez siebie zadany kolor.
"Wiesz nie chce się chwalić, ale moja ostatnia zabawa (bez skojarzeń...) z [BOR-07]TaZ'em na pompki zakończyła się 61/7 ale to już inna bajka"
Skoro nie chcesz - to nie musisz... 1 na 1
- Ja mówię o FFA
...
Wiem, Ja też bardzo lubię M3, tylko ograniczam się z jego używaniem z powodu lagoof. Firek jest ode mnie lepszy w M3 - ale jeszcze nie spotkałem takiego co by mnie pobił na Scout'y .
Skoro wszyscy wiedzą to dlaczego piszecie to:
"Celownik się rozszerza gdy strzelasz a zmniejsza gdy nie strzelasz (przycelowanie)."
??? (wiem, XKill o co ci chodziło - ale Rzeźnik myśli, że wszyscy wiedzą...)
Celownik łatwo zrobic .... ale ...... celownik do zooma to trudna sprawa .........
quote:
Napisane oryginalnie przez $hizO
........Ja tam wole po grac niz kombinowac.......
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Napisane oryginalnie przez Red
racja racja racja ....![]()
![]()
![]()
:-)
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 04:14.