FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=64)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=6792)

Posted by Xceed on 02-06-2002 14:28:

Exclamation poważne bugi w 1.32 ?!

Jak to ! Ja nic o tym nie wiem !
http://www.forumplanet.com/PlanetWo...&tid=668821
- jakiś kolo coś tam napomknął o tym bugu przy wskrzeszaniu , w USA wszyscy grają na 1.31 z tego powodu ?! What the fuck ?!?

Oświećcie mnie co jest grane ???

/me idzie szukać prawdy ... the truth iz *gdzieśtam*

Posted by kag on 02-06-2002 14:48:

widocznie malo medem grasz
a bug polega na tym ze przy podnoszeniu mozesz sie przykleic, co gorsza bywa tak ze podniesiony koles zdazy juz wstac i pobiec a ty nadal stoisz i sie nie mozesz ruszyc ...

Posted by Allan on 02-06-2002 14:50:

Jaki bug przy wskrzeszaniu ??
Hmm, w czasie jednego z ostatnich meczy przegraliśmy runde bo 2 medyków próbowało mnie wskrzesić w RR z 20sekund. bez rezultatu !!
Myślałem ze mam takie lagi że jestem poza grą i dlatego nie mogli !!
wiesz coś więcej o tym bugu ??

Posted by Xceed on 02-06-2002 14:58:

quote:
Napisane oryginalnie przez kag

...trafiłeś w sedno
nie gram bo kojarzy mi się z pavulonem i handlem 'skórkami' :/
nie gram tym 'czymś' wcale bo med to gupi dziad i tyle

A co do buga to przykre jest , że robią ciągle te patche i zawsze jakiś shitowy bug się trafi :/

Bugów jest więcej :
http://www.rtcw.co.uk/forums/showth...p?threadid=1734

hehe , kolesi wykickowuje bez powodu z serwera
[ możnaby ironicznie dodać , że być może grają tak beznadziejnie , że wolf odmawia im posłuszeństwa ]

Posted by Slizgacz on 02-06-2002 15:50:

Inny bug

Nie wiem czy to bug czy skopany kod patcha ale czesc z was pewnie zauwazyla spadek fps przy patchu 1.32 i to nie tylko tram choc od tego sie zaczyna bo na TRAM ma sie 15-20fps ale zastanawiajac sie nad tym dluzej mozna dojsc do wniosku ze mniej fps powinno byc na assault gdzie widocznosc jest wieksza. Tu jest widocznosc mniejsza a 2 poruszajace sie kolejki nie powinny miec takie wplywu na sprzet ze fps spadaja ponad 50%. Cos jest nie tak...

Posted by Nikramo on 02-06-2002 17:29:

Hmm ja z 1.32 mam dziwny problem, bo nagle przy zmianie mapy mnie wywala do menu glownego :o Nigdy tak nie malem, a teraz gdy zaczyna sie wczytywac nowa mapa to wolf wraca do menu, wiec jak widze ze vote passed, to juz wczesniej musze reconnecta robic.

Posted by MAr-n on 02-06-2002 17:38:

Mnie jeszcze ani razu nie wywalilo z serwera na 1,32 nie kicknelo zauwarzylem tylko ten spadek fps na tram strasznie to dokucza

(c) Edgard Allan Poe - The Black Cat
(...)
Mój avatar pochodzi z gazety "NIE" z tematu "Czy w polsce będzie jeszcze tańsza wódka"

Posted by DaBi on 02-06-2002 17:58:

Mi sie wolf wiesza po tym patchu tak że tylko restart pomaga.
Zdarza sie to czasami ale i tak stanowczo za czesto żeby można to zignorować

Posted by on 02-06-2002 18:37:

U mnie tez czesciej wiesza sie gra niz pod 1.31 A spadku fps jakos nie zauwazylem - moje szczescie; Na pewno mapki sie wczytuja dluzej niz kiedys...
Bug z medykiem tez jest dokuczliwy czasami...

Posted by Sphere on 02-06-2002 20:16:

jedyny bug, jaki osobiscie doświadczyłem, to to, ze czasem przy zmianie klasy ni stad, ni z owąd przerzuca mnie do wrogiego teamu :o

Posted by Lew7 on 02-06-2002 21:15:

mi ostatnio odjelo samo z siebie 10 pkt albo i wiecej , ale napewno spadek fps jest i to spory, tak samo mapki sie dlugo laduja a po zmianie mapy wywali mnie ze cos folder wolfa zly czy jakos tak

Posted by ProspeR on 02-06-2002 21:48:

Ja czesto medykuje i przyklejanie sie do podnoszonych to zmora

Posted by D@RK_LORD on 02-06-2002 22:33:

Mi też wyskakuje do menu i pisze INVALID GAME FOLDER, ale mialem tak tez w 1.31. Kiedys też klase zmieniłem i mnie do drużyny przeciwnej wywaliło.

WWW.UNITEDTEAM.PRV.PL

Posted by Xceed on 02-06-2002 22:50:

Angry Niah , tego jest sporo jednak :/

Czyli jednak 1.32 jest zabugowane mocno ... teraz zbieramy to do kupy i ciachamy na [email protected] ;D

Posted by [FPP]Saari on 02-06-2002 22:51:

quote:
Napisane oryginalnie przez kag
a bug polega na tym ze przy podnoszeniu mozesz sie przykleic, co gorsza bywa tak ze podniesiony koles zdazy juz wstac i pobiec a ty nadal stoisz i sie nie mozesz ruszyc ...

QUE????
Ej no gram medem zawodowo - bardzo rzadko sie zdaza bym brala jakas inna postac i nigdy w zyciu nie spotkalam sie z problemami przy podnoszeniu

Natomiast gralam chwile w 1.31 i ze trzy razy mi sie zdarzylo ze bedac podnoszona przykleilam sie do plecow meda...

Posted by ProspeR on 02-06-2002 23:27:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Saari

QUE????
Ej no gram medem zawodowo - bardzo rzadko sie zdaza bym brala jakas inna postac i nigdy w zyciu nie spotkalam sie z problemami przy podnoszeniu

Natomiast gralam chwile w 1.31 i ze trzy razy mi sie zdarzylo ze bedac podnoszona przykleilam sie do plecow meda...

Bo ty Truskafeczko jestes kobieta a nimi jest chyba troche inaczej

Posted by DarkXenocide on 03-06-2002 02:48:

U mnie chodzi ok 1.32 (pomijam bugi medow), ale FPSy sux strasznie, nawet karte podkrecilem niewiele dalo.
Za to sporadycznie sie spawnuje kolo flagi alies np w FFD to samo na depot tez kolo flagi wroga heh.

Raz mnie wywalilo narazie do menu po loadingu mapy.

FIRST IMPACT: board.hive.pl

Posted by SOLAR on 03-06-2002 07:46:

quote:
Napisane oryginalnie przez Nikramo
Hmm ja z 1.32 mam dziwny problem, bo nagle przy zmianie mapy mnie wywala do menu glownego :o Nigdy tak nie malem, a teraz gdy zaczyna sie wczytywac nowa mapa to wolf wraca do menu, wiec jak widze ze vote passed, to juz wczesniej musze reconnecta robic.

No niestety mam podobny problem jak ty.

Ale nawiazujac do reszty wypowiedzi (m,in. z tym przykleajniem sie do leczonego goscia) jak na razie nie mialem takie przypadku choc jak wpomniala Saari w 1.31 zdazalo sie (ale to pewnie z tytulu dluzszego obowiazywanie patcha1.31), natomast mam GF3 ti200 i spadek fps jest znaczny, niestety, chociaż mam poobcinane bajery graficzne i gram w 1024x768.

Ogolnie nie ma takiej tragedyi, a z pewnoscia do rozpoczecia nowej ligii jakas nowa lata wyjdzie. Pozostaje tylko plakac ze za tak ciezkie pieniadze otrzymujemy tak liche wsparcie techniczne

Gralem dzisiaj na serwie BiA i nie wiem dlaczego ale mailem strasznie malo FPS momentami na assalut ponizej 13 !!! Ranio zainstalowalem OSP, ale gralem na 1.32 (oczywiscie bez wlaczonego OSP) nie wiem czy zauważyliscie (tak btw) ze OSP jest na 1.31. I dochodzę do pytania: Czy to moze miec jakis wplyw na wydajnosc ze gra jest zpachowana na 1.32 lecz w katalogu posiada rowniez OSP na wersje 1.31 ?

Posted by alf on 03-06-2002 16:15:

Unhappy

U mnie jest taki numer ze po paru minutach grania wywala mnie z serva z komunikatem CL_ParsePacketEntities: end mesage albo jakies inne *******y na 99% jest to wina patcha bo juz robielm wszystko wlacznie z przeinstalowaniem systemu z i telefoenem do tpsa. Ktos niezla lipe odjebal, proponowal bym zlinczowac ch...a. Pozdrowionka :(

Posted by MAr-n on 03-06-2002 17:56:

Alf tu cie zasmuce bo to nie wina patcha mialem identyczna sytauacje na 1.31 i na 1.1 przeinastalowalem system i dziala idealnie myslalem ze kompa rozniose to jest jakas wina lacza bo wysyla chyba za duzo pakietow napewno nie patch bo u mnie po formacie a bylo to jakies 2 miesiace temu chodzi idealnie

(...)
Mój avatar pochodzi z gazety "NIE" z tematu "Czy w polsce będzie jeszcze tańsza wódka"

Posted by alf on 03-06-2002 18:44:

quote:
Napisane oryginalnie przez MArtin
Alf tu cie zasmuce bo to nie wina patcha mialem identyczna sytauacje na 1.31 i na 1.1 przeinastalowalem system i dziala idealnie myslalem ze kompa rozniose to jest jakas wina lacza bo wysyla chyba za duzo pakietow napewno nie patch bo u mnie po formacie a bylo to jakies 2 miesiace temu chodzi idealnie

Martin dzieki za odpowiedz ale ja system juz przeinstalowalem i nic nie pomoglo moze sdi mi cos swiruje, odpisz czy robiles jakies zmiany i wogole pomocy !!!!

Posted by MAr-n on 03-06-2002 19:15:

Mialem identyczny problem co ty raz moglem pograc moze 10 min i jeb wywalilo mnie potem jak weszlem to gora 3 min i po grze
U mnie format pomogl i ponowna instalka wolfa a nie tak jak kiedys zrobile sformatowalem a instalke zostawilem bo i tak bez cd chodzi chodzila ale problem powrucil Jezeli tak zrobiles to skasuj wolfa daj format i zainstaluj jeszcze raz
Jezeli to nie pomoze spr w configu cl_maxpackets ile masz ustawione

(...)

Posted by BadIdea on 03-06-2002 22:32:

desperaci

Posted by Swiety on 08-06-2002 08:19:

Jest jeszcze jeden bug

Oprócz bardzo odenerwującego przyklejania się medyków do wskrzeszancyh gości to można przykleić się do kolejki na tram. Po prostu wystarczy zdeżyć się z wagonikiem w momencie kiedy wagonik jedzie w waszą stronę.

Posted by Swiety on 08-06-2002 08:26:

Re: Inny bug

quote:
Napisane oryginalnie przez Slizgacz
Nie wiem czy to bug czy skopany kod patcha ale czesc z was pewnie zauwazyla spadek fps przy patchu 1.32 i to nie tylko tram choc od tego sie zaczyna bo na TRAM ma sie 15-20fps ale zastanawiajac sie nad tym dluzej mozna dojsc do wniosku ze mniej fps powinno byc na assault gdzie widocznosc jest wieksza. Tu jest widocznosc mniejsza a 2 poruszajace sie kolejki nie powinny miec takie wplywu na sprzet ze fps spadaja ponad 50%. Cos jest nie tak...

Kolejki mają bardzo mały wpływ na ilość fps. Zauważcie że tram to gigantyczna mapa. Sam pak ma kilkanaście Mb.
Wolf jest na enginie Queaka 3 a wszystkie engine Q nie dają sobie rady z wielkimi mapami w przeciwieństwie do np takiego UT.
Co jest dobre dla Q3dmxxx nie musi być wcale najlpesze do mp_tram.

Najlepiej nagrać jakieś dwa bardzo podobne do siebie demka - jedno pod 1.31 drugie pod 1.32 i porównać w timedemo gdzie mamy więcej klatek. Tak czy siak subiketywnie uważam że pod 1.32 fps jakby mniej.

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 13:35.