FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=9)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=6902)
Akcje
Sciagam se plika do Dukea i czytam archiwum foruma. I nagle widze se, ze Kazik kiedys napisal o topicu "akcje". Co wy na to zeby te akcje tu poopisywac? Wiecie, jakies fajne kosiary alienow??? Byloby spox!
Napisane oryginalnie przez AlexPistol
Sciagam se plika do Dukea i czytam archiwum foruma. I nagle widze se, ze Kazik kiedys napisal o topicu "akcje". Co wy na to zeby te akcje tu poopisywac? Wiecie, jakies fajne kosiary alienow??? Byloby spox!![]()
Gram sobie teraz w The Gejta (BDP Duke). W jednym levelu z miastem na planecie obcych byla sala, w ktorej byly 4 pietra polaczone schodami (dosc niskie). Dach byl wsparty na kolumnach (dla wtajemniczonych to level Into the City - 2 z 4 epizoda). Bylo tam chyba z 15 trooperow. Zrobilem sejwa przed drzwiami, wlazlem tam z CD Throwerem (bron zamiast Freezera, strzela odbijajacymi sie od scian plytkami - b. fajne) i ich fajnie wykosilem. Tak mi sie to spodobalo, ze jeszcze raz zaladowalem giere i zrobilem to samo z pomoca maszynoovy. Fajnie bylo!
Chodzi o to, �eby opisywac rozne coolowe i smieszne przygody z Dukea. Co wy na to???
Najciekawiej by�o podczas jednego z turniej�w klanowych w Rzeszowie- grali�my w p�finale- 2 na 2 i do 20 punk�w na HH. Tak si� z�o�y�o, �e przegrywali�my 1 punktem 18 do 19 i marnie to wygl�d�o. Wyszed�em na plac i zwi��em RPG. Jeden z przeciwnik�w tak niefortunnie si� ustawi� w rogu placu (ko�o wej�cia biletowego- nie wiem co tam robi�, ale najwyra�niej mnie nie widzia� jeszcze), zaryzykowa�em i wystrali�em 3 rakiety pod rz�d (go�� dalej kr�ci� si� ko�o tego roku) pierwsza rakieta trafi�a idealnie, a go�� mia� takiego pecha, �e teleportowa�o go w tym samym czasie w to samo miejsce (w rogu placu), kiedy 2 rakiety by�y jeszcze w powietrzu- jedna trafi�a i to wystarczy�o Wygrali�my mecz i taki fuks mia�em jeszcze 2 razy tego dnia.
W tym samym dniu mia�em te� taki przypadek, ze jakims cudem zaciela mi sie myszka, bylo w ten sposob, ze jak skrecalem szybko w prawo to automatycznie zaczynala strzelac, a jak szybko w lewo to zgodnie z moimi ustawieniami- skakac Jako, ze prowadzilismy 7 punktami to postanowilem grac dalej. W pewnym momencie wszedlem do kina i ostro skrecilem w prawo, RPG wypalil prosto w drzwi, ktorymi wchodzil jeden z przeciwnikow do sali. Niestety pozniej nie mialem tyle szczescia bo punkt stracilem podczas wchodzenia w ekran w kinie kiedy RPG wystrzelil w sciane kolo ktorej sie poruszalem
W tym meczu ty�ki uratowal nam Gimbo ktory w bardzo ladnym stylu zakonczyl rozgrywke.
Myszka poszla od razu do kosza i w zamian dostalismy nowitkie myszki ergonomiczne- w tamtych czasach byl to szczyt techniki i mialy byc one udostepnione tylko do meczy finalowych do tej pory mam jedna z nich...
Ooooo tak! Deathmatche tez milo sie wspomina. Dawno nie gralem (bedzie juz rok!!!), ale ciagle pamietam numery z metka uruchamiana za pomoca Ctrl i powiekszaniem sie przy pomocy sterydoow. Pamietam jeden deatchmatch na moja siostre: ja szedlem z shrinkerem, a ona z freezerem. To byla mapka Bank Roll (E3L2). Wybieglismy z dwoch stron na ulice i odrazu zaczelismy grzac. Skonczylo sie na tym, ze jednoczesnie ja j� zmniejszylem, a ona mnie zamrozila... Niestety, ja mialem tylko 1% zycia i mnie po odmrozeniu i powiekszeniu wykonczyla...
Jak dostan� weny, to napisz� o jakiej� fajnej ,,akcji". Czekajcie...
Akcja 1 !!! =]
No wi�c, nie wiem co to za mapa ( zapomnia�em ). Wiem, �e by� to wie�owiec. M�j qmpel postanowi� si� ukry� i kaza� si� szuka�. Dosy� d�ugo to robi�em, ale znudzi�o mi si�. Postanowi�em mu to powiedzie�. Wlaz�em do jakiego� pomieszczenia i stan��em przy biurku, powstrzyma�em si� od pisania. Zauwa�y�em guzik, no kt�rej� ze �cian. Nacisn��em iii... Otworzy�em sejw, kt�ry by� w tym pomieszczeniu. Hehe, wyskoczy� na mnie z dewastatorem,
Ja mia�em pistola. Warto zwr�ci� uwag� na to, �e pok�j zbyt du�y nie by�. Strzela�, a Ja skaka�em od �ciany do �ciany. W ko�cu ammo zabrak�o, zmarnowa�em na nim par� magazynk�w i uda�o mi si� go zabi�. Mia�em pancerza i HP po 100 - zosta�o ma�o, ale nie pami�tam ile.
Oczywi�cie w lepszych akcjach bra�em udzia�, ale nic mi do g�owy nie przychodzi...
Aaaa, mam !
,,Akcja" dzia�a si� na mojej ulubionej mapce Mansion.
M�j brat nawala� si� z jakim� go�ciem na 2 pi�trze, Ja by�em na dole. Patrzy�em i czeka�em co si� wydarzy. W pewnym momencie obaj skoczyli do fontanny, kt�ra znajdowa�a si� ni�ej, postanowi�em wokorzysta� moment. Wzi��em granaty i szybko zrobi�em z nich u�ytek. Fajosko flaki polecia�y w g�r�.
Spodoba�a mi si� to...
Albo w kinie na tej samej mapie.
Id� kanalizacj� do kina, i patrz�, a tam napierducha 2 moich koleg�w. Wtr�ci�em si� odrazu, ale nadal siedz�c w kanalizacji, �eby mnie nie widzieli. Jednego pojecha�em, w tedy wyskoczy�em i z tym drugim walczy�em, mia� ma�o energii, wi�c walka d�ugo nie trwa�a...
To na tyle, p�niej wi�cej wymy�l�...
Oto moja pechowa akcja z deathmatcha w mapce... chyba Rambo2, albo moze Rando2... Nie pamietam, mniejsza z tym. Byla tam taka dziura w podlodze, bardzo gleboka, ze sie lecialo i lecialo, a kazdy spadek = flaki w gorze i smierc. Zostalem zmniejszony. Uciekalem i wpadlem niechcacy do tej dziury. Ale nic mi sie nie stalo, bo bylem maly i mozna mnie bylo tylko zgniesc... Przezylem, ale nie mialem jet Packa i musialem popelnic samobojstwo :-(((( devastator w sciane). Ale i tak wygralem ;-)))))
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 15:38.