FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=77)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=7323)
Monitory 19" LCD
Jakie monitory tego typu polecacie? Może ktoś z was ma doświadczenia z takimi monitorami?
po co lcd? za drogie. zwykla 19'' lepsza.
i jest to tak zajebisty monitor ze nie zamienil bym go na zaden inny (no chyba ze na wiekszy ).
jasnosc tez jest znacznie mniejsza (od 300:1 jest ok)
mniej ustawien i regulacji
maja braki w pikselach (norma to 10 dziur)
gorsza jakosc obrazu na innych niz standardowa rozdzielczosc
pomijajac cala ta tanioche to lcd to swietna rzecz, ale nie kieszen zwyklego zjadacza gier. jezeli mialbym kupic monitor lcd to bylaby to 17, ale na razie to jeszcze nierealne. monitory te dzialaja w inny sposob (czego niektorzy nie rozumieja) i wyswietlaja obraz na wszystkich pikselach jednoczesnie, a nie tak jak wtradycyjnych piksel po pikselu z gory na dol, dlatego tez nawet wielogodzinna praca przy nim nie meczy oczu (wiem bo mialem przyjemnosc grania w quakea 5 godzin nonstop i po oderwaniu wzroku od monitora nie czulem tego ciezaru co przy monitorach crt). w przyszlosci oczywiscie zaleja nas tanie monitory plasmowe ale na to jeszcze pare lat musimy poczekac.
Napisane oryginalnie przez Venotom
Jakie monitory tego typu polecacie? Może ktoś z was ma doświadczenia z takimi monitorami?
917123
quote:
Napisane oryginalnie przez DamnDog
z lcd to nie jest taka prosta sprawa, ze za drogie i juz. jezeli masz kupic jakies tanie gowno za 1500 zeta to se daruj. to co tanie jest do dupy. dlaczego? ano dlatego ze:
kat widzenia jest znacznie mniejszy niz powinien
jasnosc tez jest znacznie mniejsza (od 300:1 jest ok)
mniej ustawien i regulacji
maja braki w pikselach (norma to 10 dziur)
gorsza jakosc obrazu na innych niz standardowa rozdzielczosc
pomijajac cala ta tanioche to lcd to swietna rzecz, ale nie kieszen zwyklego zjadacza gier. jezeli mialbym kupic monitor lcd to bylaby to 17, ale na razie to jeszcze nierealne. monitory te dzialaja w inny sposob (czego niektorzy nie rozumieja) i wyswietlaja obraz na wszystkich pikselach jednoczesnie, a nie tak jak wtradycyjnych piksel po pikselu z gory na dol, dlatego tez nawet wielogodzinna praca przy nim nie meczy oczu (wiem bo mialem przyjemnosc grania w quakea 5 godzin nonstop i po oderwaniu wzroku od monitora nie czulem tego ciezaru co przy monitorach crt). w przyszlosci oczywiscie zaleja nas tanie monitory plasmowe ale na to jeszcze pare lat musimy poczekac.
Re: Monitory 19" LCD
quote:
Napisane oryginalnie przez Venotom
Uuu...... 19" to jeszcze kosztuje fortune...
917123
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 12:23.