FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=77)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=7323)

Posted by Venotom on 02-07-2002 23:01:

Question Monitory 19" LCD

Jakie monitory tego typu polecacie? Może ktoś z was ma doświadczenia z takimi monitorami?

Posted by [FPP]xen0m on 03-07-2002 00:09:

po co lcd? za drogie. zwykla 19'' lepsza.

Posted by bizonek on 03-07-2002 09:05:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]xen0m
po co lcd? za drogie. zwykla 19'' lepsza.

Popieram

Posted by MaslaV on 03-07-2002 11:05:

hehe niewiem co to za jakas moda na te LCD. Ja tam fetyszyzuje sie w starych 21'. To sa dopiero potwory! Ja mam stara 17' od maca
i jest to tak zajebisty monitor ze nie zamienil bym go na zaden inny (no chyba ze na wiekszy ).

Posted by DamnDog on 03-07-2002 14:14:

z lcd to nie jest taka prosta sprawa, ze za drogie i juz. jezeli masz kupic jakies tanie gowno za 1500 zeta to se daruj. to co tanie jest do dupy. dlaczego? ano dlatego ze:
kat widzenia jest znacznie mniejszy niz powinien
jasnosc tez jest znacznie mniejsza (od 300:1 jest ok)
mniej ustawien i regulacji
maja braki w pikselach (norma to 10 dziur)
gorsza jakosc obrazu na innych niz standardowa rozdzielczosc
pomijajac cala ta tanioche to lcd to swietna rzecz, ale nie kieszen zwyklego zjadacza gier. jezeli mialbym kupic monitor lcd to bylaby to 17, ale na razie to jeszcze nierealne. monitory te dzialaja w inny sposob (czego niektorzy nie rozumieja) i wyswietlaja obraz na wszystkich pikselach jednoczesnie, a nie tak jak wtradycyjnych piksel po pikselu z gory na dol, dlatego tez nawet wielogodzinna praca przy nim nie meczy oczu (wiem bo mialem przyjemnosc grania w quakea 5 godzin nonstop i po oderwaniu wzroku od monitora nie czulem tego ciezaru co przy monitorach crt). w przyszlosci oczywiscie zaleja nas tanie monitory plasmowe ale na to jeszcze pare lat musimy poczekac.

Posted by [FPP]Lipas on 03-07-2002 22:56:

Re: Monitory 19" LCD

quote:
Napisane oryginalnie przez Venotom
Jakie monitory tego typu polecacie? Może ktoś z was ma doświadczenia z takimi monitorami?

poszukaj sobie najlepiej w jakichs archiwalnych chip-ach, albo na www.chip.pl !!!

imho - najlepsze sa pewnie philips'y, samsungi i jakies iiyamy !!!

'Uśmiechnij się, właśnie jesteś w ukrytym KillFile...'

[L]ipas | GG: 917123

Posted by [FPP]xen0m on 04-07-2002 00:21:

quote:
Napisane oryginalnie przez DamnDog
z lcd to nie jest taka prosta sprawa, ze za drogie i juz. jezeli masz kupic jakies tanie gowno za 1500 zeta to se daruj. to co tanie jest do dupy. dlaczego? ano dlatego ze:
kat widzenia jest znacznie mniejszy niz powinien
jasnosc tez jest znacznie mniejsza (od 300:1 jest ok)
mniej ustawien i regulacji
maja braki w pikselach (norma to 10 dziur)
gorsza jakosc obrazu na innych niz standardowa rozdzielczosc
pomijajac cala ta tanioche to lcd to swietna rzecz, ale nie kieszen zwyklego zjadacza gier. jezeli mialbym kupic monitor lcd to bylaby to 17, ale na razie to jeszcze nierealne. monitory te dzialaja w inny sposob (czego niektorzy nie rozumieja) i wyswietlaja obraz na wszystkich pikselach jednoczesnie, a nie tak jak wtradycyjnych piksel po pikselu z gory na dol, dlatego tez nawet wielogodzinna praca przy nim nie meczy oczu (wiem bo mialem przyjemnosc grania w quakea 5 godzin nonstop i po oderwaniu wzroku od monitora nie czulem tego ciezaru co przy monitorach crt). w przyszlosci oczywiscie zaleja nas tanie monitory plasmowe ale na to jeszcze pare lat musimy poczekac.

w 100% sie zgadzam. i o to mi chodzilo. DOBRE lcd sa za drogie narazie. ja uzywam tradycyjnego Philipsa 19'' (109P Brilliance) z kineskopem SONY Trinitron i imho wymiata. oczywiscie zamienialbym na 19'' lcd, ale jak mowil Dog narazie nierealne

Posted by Lucas on 04-07-2002 05:53:

Re: Monitory 19" LCD

quote:
Napisane oryginalnie przez Venotom

Uuu...... 19" to jeszcze kosztuje fortune...

Posted by [FPP]Lipas on 04-07-2002 11:08:

Re: Re: Monitory 19" LCD

quote:
Napisane oryginalnie przez Lucas

Uuu...... 19" to jeszcze kosztuje fortune...

Jak to sie przyjelo w zwyczaju mowic: 'Ven - nie spiesz sie, a na pewno nie stracisz ...'

Poczekaj, ceny spadna, wejda nowe modele ...
A jak nie masz miejsca na biurku, to kup nowe biurko

'Uśmiechnij się, właśnie jesteś w ukrytym KillFile...'

[L]ipas | GG: 917123

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 12:23.