FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=77)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=7340)

Posted by DamnDog on 03-07-2002 22:40:

Unhappy XP shit 60Hz

gupia winda! w zadnej grze nie da sie ustawic odswiezania wiekszego niz 60 Hz! oczy mnie bola! w 98/me to moznabylo ustawic pod winda odswiezanie na jakie sie chce i pod gierka bylo takie same. a pod xp ni w chu. ustawiam na 100, a w grze mam 60. i co? i co z tego ze mam w q3 120 klatek jak monitor wyswietla tylko 60 ?? czy ja jakis kurna gupi jestem czy co?
walic te kompy kurna! rzucam to i ucze sie szydelkowania kurna, przynajmniej te druty mi sie nie zawiesza ani nie przestana dzialac, ani nie bede musial sciagac do nich nowych sterow itp. XP

Posted by [FPP]Lipas on 03-07-2002 22:48:

Re: XP shit 60Hz

www.windows2002.prv.pl

powinno wystarczyc, a jak nie, to:

http://xp.korba.st

GL ...

'U�miechnij si�, w�a�nie jeste� w ukrytym KillFile...'

[L]ipas | GG: 917123

Posted by DamnDog on 03-07-2002 23:05:

stronki: fuj, dobre dla poczatkujacych
moze cos bardziej konkretnego? ktokolwiek rozwiazal ten problem? a moze nikomu to nie przeszkadza.

ps.http://xp.korba.st - widzialem ta stronke po raz pierwszy i ostatni (flashowe reklamy)
niedorozwiniete systemy beta wypuszczaja i udaja ze wsio jest ok.

Posted by d4 on 03-07-2002 23:19:

Niejste� g�upi, bez wyzwisk. Przejrzyj nvidia.pl i www.frazpc.pl tam znajdziesz programik pod win xp ustawiaj�cy inne od�wierzanie ni� 60Hz. Refresh fix to si� nazywa lub podobnie. Nie mam teraz czasu Ci to poszuka�. Jak nie znajdziesz to Ci znajd� ale pu�niej.

Posted by d4 on 04-07-2002 01:11:

RefreshForce 1.0 - na bol�czki oczu !! - 18:56
Vegita'2001
RefreshForce 1.0 to doskona�e, darmowe narz�dzie dzi�ki kt�remu raz na zawsze pozb�dziemy si� problem�w z od�wie�aniem obrazu w systemach Windows 2000 oraz XP ! Wielk� zalet� tego� programu jest jego uniwersalno�� (pracuje na kartach m.in. NVIDIA, ATI, PowerVR czy Matrox) z dowolnymi sterownikami ! Program wystarczy uruchomi� raz, skonfigurowa� dowolnie warto�ci od�wie�ania (lub u�atwi� sobie prac� poprzez wybranie ustawie� automatycznych) i zrestartowa� system ! Program nie rezyduje w pami�ci oraz nie ma absolutnie �ADNYCH wymaga� odno�nie sterownik�w kart graficznych ! Gor�co polecam !!!

RefreshForce 1.0 mo�ecie pobra� z dzia�u PLIKI !

�r�d�o - www.frazpc.pl

Posted by Lucas on 04-07-2002 05:49:

Ja nie mam problemow z odswierzaniem - moze by tak sie poszukalo sterow do karty i monitora???

Posted by jasio14 on 04-07-2002 09:41:

nie wymadrzaj sie - problem dotyczy jedynie czesci uzytkownikow i to, ze ty w swojej konfiguracji nie miales problemow nie znaczy, ze majac inna karte graf. (na ten blad w xp sa najbardziej podatne geforce) po 'poszukaniu sterow do karty i monitora' pracowalbys w wiecej niz 60hz

Posted by [FPP]Lipas on 04-07-2002 11:00:

quote:
Napisane oryginalnie przez DamnDog

ps.http://xp.korba.st - widzialem ta stronke po raz pierwszy i ostatni (flashowe reklamy)
niedorozwiniete systemy beta wypuszczaja i udaja ze wsio jest ok.

no to zajrzyj sobie na forum ...
'i nie oceniaj ksiazki po okladce'

Posted by Lucas on 04-07-2002 16:11:

quote:
Napisane oryginalnie przez jasio14
nie wymadrzaj sie - problem dotyczy jedynie czesci uzytkownikow i to, ze ty w swojej konfiguracji nie miales problemow nie znaczy, ze majac inna karte graf. (na ten blad w xp sa najbardziej podatne geforce) po 'poszukaniu sterow do karty i monitora' pracowalbys w wiecej niz 60hz

Tak sie sklada ze mam ge-forca, co wiecej mialem 3 geforce, MX, Pro a teraz Ti - i nie bylo problemow...

Powtorze jeszcze raz dokladnie - sterowniki do monitora - taki maly gowniany plik inf - xp nie pozwala na wiele rzeczy bo bill sobie tak zazyczyl...

Posted by [FPP]Lipas on 04-07-2002 16:30:

quote:
Napisane oryginalnie przez Lucas

Powtorze jeszcze raz dokladnie - sterowniki do monitora - taki maly gowniany plik inf - xp nie pozwala na wiele rzeczy bo bill sobie tak zazyczyl...

Zgadzam sie z Lucasem, w winXP rzeczywiscie tak jest, ale czasami ciezko jest znalezc te najwlasciwsze stery do monitora i wszystko parszywie chodzi ...

Posted by chimera on 04-07-2002 22:10:

Jezeli chodzi o gry pod directx'a to odpal dxdiag.exe i daj zakladke "more help" i buton "override" i wpisz ile hz bys sobie zyczyl w grach. To niestety jest ustawienie dla wszsystkich rozdzielczosci wiec ustaw tyle zeby twoj monitor sie nie spalil.

Posted by Insmac_old on 05-07-2002 08:49:

Re: XP shit 60Hz

quote:
Napisane oryginalnie przez DamnDog [tu byly przeklenstwa i wywod na temat xp]

ROTFL ... chlopie ... nie mozna bylo tego lepiej napisac ... lamerze glupi ...

Posted by DamnDog on 05-07-2002 12:28:

Re: Re: XP shit 60Hz

quote:
Napisane oryginalnie przez Insmac_old

ej no chlopcze! chyba nie do konca zdajesz sobie sprawe z kim masz do czynienia! nazwij mnie jeszcze raz lama to cie znajde. qwa lam mu sie zachcialo...

Posted by DamnDog on 05-07-2002 12:39:

znalazlem jeden taki programik ktory jednak okazal sie dzialac zupelnie odwrotnie niz chcialem, zamiast zwiekszyc mi odswiezanie zmniejszyl mi liczbe klatek w quaju do 60 bo tyle bylo Hz, ale dziadostwo.
dzieki deadpool wszystko dziala jak nalezy! wreszcie mam te 100Hz!
insmac - syn micro i softu... ...broni rodzicow

Posted by [FPP]Lipas on 05-07-2002 17:06:

Re: Re: XP shit 60Hz

quote:
Napisane oryginalnie przez Insmac_old

dziecinada, chlopaki - ile Wy macie lat ???

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 23:00.