FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=1)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=7655)
trick
Heh, to troche dziwna sprawa a dokladniej to chodzi o wykonanie pewnego tricku na mapce ktora zrobilem jakies 2 lata temu
Czasem sobie z kumplem na niej gramy na lanie i przez ten okres
czasu wymyslilismy kilka mniej i bardziej przydatnych trickow. A niedawno wpadlem na jeszcze 1 i az sie dziwie ze nigdy wczesniej na to nie wpadlem no ale ze nie gram najlepiej to poprostu mam problem z jego wykonaniem i jak chce go zaprezentowac kumplowi to jak zwykle nigdy mi nie wychodzi. No i on twierdzi ze tak sie nie da. Pytam wiec czy znalazlby sie wsrod was mastahow ktos kto pomoglby w nagraniu tego demka?
Jesli tak to dam linka do mapki i powiem o co dokladnie chodzi.
Oka, podejeme sie ryzyka hehe, tylko powiedz o co biega w tym tricku i na jakiej mapie.
You are not going to believe this story. But it is a true story, as true as I sit here writing it - as true as I will die in the morning.
Yes, this story ends with my end, with my death tomorrow
(c) Edgard Allan Poe - The Black Cat
(...)
M�j avatar pochodzi z gazety "NIE" z tematu "Czy w polsce b�dzie jeszcze ta�sza w�dka"
Czemu 2 lata temu nie pokaza�es �wiatu tej mapy?
Mam nadzieje ze ci o to chodzi
(...)
M�j avatar pochodzi z gazety "NIE" z tematu "Czy w polsce b�dzie jeszcze ta�sza w�dka"
Heh
nie o to mi chodzilo, tak to ja tez potrafie, chyba zle mnie zrozumiales a to dziwne bo wyraznie napisalem zeby to zrobic bez pomocy rocket jumpa. Trzeba poprostu skoczyc do MH, jest na to sposob. Myslalem ze to zauwazysz, choc ja tez tego nie wiedzialem przez caly czas. Zaraz Ci powiem o co dokladnie chodzi.
Otoz w miejscu RG po obu stronach teleportu sa takie 2 male kolumny w ktore mozna jakims cudem wskoczyc a wiec wskakujesz z rozbiegu ze schodkow na pierwsza, pozniej na druga a stamtad hop do MH. To sie da zrobic bo juz kilka razy zrobilem tylko ze bardzo rzadko mi to wychodzi.
zycze powodzenia
chyba o to ci chodzilo z tym ze demko nagrane na OSP
z promode 1
a tak przy okazji fajna mapa
quote:
Napisane oryginalnie przez morgoth
Heh![]()
![]()
![]()
nie o to mi chodzilo, tak to ja tez potrafie, chyba zle mnie zrozumiales a to dziwne bo wyraznie napisalem zeby to zrobic bez pomocy rocket jumpa. Trzeba poprostu skoczyc do MH, jest na to sposob. Myslalem ze to zauwazysz, choc ja tez tego nie wiedzialem przez caly czas. Zaraz Ci powiem o co dokladnie chodzi.
Otoz w miejscu RG po obu stronach teleportu sa takie 2 male kolumny w ktore mozna jakims cudem wskoczyc a wiec wskakujesz z rozbiegu ze schodkow na pierwsza, pozniej na druga a stamtad hop do MH. To sie da zrobic bo juz kilka razy zrobilem tylko ze bardzo rzadko mi to wychodzi.
zycze powodzenia
(...)
doszedlem do wniosku ze mozna to zrobic prosciej
spoko...
manyac- Jeste� wielki, chyl� przed tob� sw� �ysin�...
morgoth- mnie tam si� podoba ta mapa, nie ten mi�d co cpm1a:>> ale jest �wietna i narazie tylko na niej gram.
dood --> milo slyszec mile slowa
Co do innych trickow to mozna na tej mapce zrobic jeszcze kilka, chcialem nagrac demka ale wlasnie wtedy mi nie wychodza ale to chyba przez ten ****** g_syncronusclients 1, przez to jakos wogole gra sie ciulowo. Jako ze demek nie nagram to podsylam screena na ktorym widac 3 kolejne skoki ze schodkow, imho dosc przydatne, szczegolnie 2 pierwsze do GL i YA a ten trzeci na przeciwlegly mostek z jumppadem imho troche trudny (przynajmniej dla mnie )
Ciekawe co sie jeszcze da wymyslic na tej mapce, nawet nie przypuszczalem ze az tak wiele. Jak macie jeszcze jakies pomysly na 1337 tricki do dajcie znac. Tak mi sie to spodobalo ze zamierzam zrobic remake tej mapki, poprawic wszystkie niedociagniecia i troche zmienic architekture, textury...etc.
Chcialbym zeby to byl projekt otwarty dla wszystkich. Niedlugo postawie jakas stronke i zaczynam. Czekam na Wasze zdanie w tej sprawie.
Po co ci g_syncronousclients? /autorecord i nie ma problemu. I najlepiej jeszcze sv_fps 125.
Heh to dziwne bo wczoraj napisalem posta a wygladal tak jakby zupelnie nie zostal dodany tzn. tresc jest ale na stronie glownej nie zostalo to uwzglednione, nie wzrosla liczba postow w tym topicu i mnie rowniez nie wzrosla liczba postow choc to jest tutaj najmniej istotne.
Co jest grane?
quote:
Napisane oryginalnie przez morgoth
Heh to dziwne bo wczoraj napisalem posta a wygladal tak jakby zupelnie nie zostal dodany tzn. tresc jest ale na stronie glownej nie zostalo to uwzglednione, nie wzrosla liczba postow w tym topicu i mnie rowniez nie wzrosla liczba postow choc to jest tutaj najmniej istotne.
Co jest grane?
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 12:42.