FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=64)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=7845)
Battlefield 1942 MP demo
Graliście już? Ja jezcze nie ale kończe ściągać, ale nie wydaje mi się, żebym się przestawił na bf, bo chyba bardziej wypasiony (wypas!) jest RtCW.. ale zobaczymy... ściągajcie już tera!
Od roku chodzę z fantastyczną dziewczyną. Miesiąc temu postanowiliśmy rozpocząć współżycie. Niestety, byłem tak podniecony, że po chwili pieszczot, zanim doszło do zbliżenia, byłem już "po". Bardzo mnie to zdenerwowało. Co robić?
Marek, 18 lat
BRAVO.pl
podajcie linka do jakiegos szybkiego serwera
Winston Churchill
Sciagnalem zainstalowalem. Uruchamiam (mieli hdd) nagle wyskakuje z powrotem na pulpit.
WinXP
Właśnie Ha3m podaj jakiegoś linka skąd można demko zassać
Peja- rocznik 1976
sciagnalem zagralem skasowalem za dobry mam komp na takie gry Mowie o single ale mysle ze MP bedzie taki sam
----Edit----
ftp://ftp.bluesnews.com/bf1942/demos/bf1942_mp_demo.exe
Macie link jak sie dopchacie na serwer to sciagniecie mi sie jeszcze nie udalo
(...)
Mój avatar pochodzi z gazety "NIE" z tematu "Czy w polsce będzie jeszcze tańsza wódka"
Juz sobie pomoglem:
http://www.acomba.de/forums/showthread.php?threadid=798
typowy sredniak, jak na razie dalej rzadza RTCW (PC) i MoH (PS2). chyba, ze wersja finalna bedzie kopac w dupe
***** takie gry
Jak narazie to dla mnie wielki shit D
1: na sdi nie idzie grac, all jest server side,... wiec wystarczy pomyslec.
2: na kazdym serwie wtyki , 0 szans na gre, na zachodzie tez sie skarza.
3: test serwa 1vs1 na sdi vs sdi , postawilem serw, zeniram wszedl i ping 580 LOL nie da sie grac ofkorz...
4: kod do dupy, tak jak wczesniej mowilem nie na PL lacza, moze na DSLe 512kb z tpsy za 300zl per month czy jakos tak.
Narazie zawiodlem sie bardzo.
------
Jak sie komus nie odpala zmienic refresh na 60hz w res w ktorej chcecie grac, mi przez to nie szlo ze mialem 85 , na 60 chodzi LOL.
Nie wyciągajmy z tego pochopnych wniosków.
Jak uczy doświadczenie często nie można oceniać gry tylko na podstawie wersji demo lub beta
Najnizszy jaki wycisnalem to 150ms w PL. A tak ogolnie PL/World 250+ , srednio 300-480.
gram, gram, nagle wchodzi jakis olo i ping ponad 900, no to byl szook
Pamietam jak w mohaa z RamSem gralem, stawialem serv, to spoko 6 osob gralo, a tutaj ..... Mam nadzieje ze cos z tym zrobia, bo gralem i gierke jest wypasiona.
PS. =PEF= juz tam jest
PS2. Te demko lezy jeszcze na gry.wp.pl
ftp://ftp.gry.wp.pl/pub/demo/battle...player_demo.exe
Po wielu godzinach grania zauwazylem ze praktycznie nie dochodzi do starc jak w wolfie typu 1 on 1, a skill nie ma zadnego znaczenia w walce. Trafiasz w przeciwnika a on stoi (to nie wina pingu bo w wolfie na 150 trafialem
Gra jest dretwa, ale bardzo rozbudowana (troche az za bardzo - na sile). Przez to widac, autorzy nie mogli sobie poradzic ze wszystkim. Jest jeszcze wiele bugow, np. idacy w samochodzie koles (ci co ogladali flinstones wiedza o czym mowie lol).
Latanie samolotem jest trudne (trudniejsze od latania w symulatorach), a trafienie drugiego samolotu z powietrza graniczy z fartem.
Slowem brakuje mi elastycznego i przy tym dynamicznego enginu + dopracowanego kody sieciowego.
Bo jesli walka przy takich pingach ma sie sprowadzac do strzelania dzialami i PF'ami to lepiej zrezygnowac z sil piechoty (tylko eng by zostal).
Kwestia dopracowania/olania przez tworcow.
quote:
Napisane oryginalnie przez esso
To jest gra na lacza amerykanckie. Mysle ze poprawia kod.
Po wielu godzinach grania zauwazylem ze praktycznie nie dochodzi do starc jak w wolfie typu 1 on 1, a skill nie ma zadnego znaczenia w walce. Trafiasz w przeciwnika a on stoi (to nie wina pingu bo w wolfie na 150 trafialem
Hmm, pograłem cały dzionek w to i powiem, że mnie ta gra nie porwie, chyba że zmienią baaaaaardzo dużo w co wątpie. Największe zastrzeżenia, poza pingiem oczywiście (bo jak znajde serwer z pingiem ok 150-200 to mało ze szczęścia z krzesła nie spadam) mam do dynamiki gry. Niestety jestem przyzwyczajony do dynamiki z wolfa i jak biegam w BF 1942 to myśle ze chyba mi sie komputer przycina, to nie bieg tylko człapanie chorego człowieka. Nie mówie już o celowaniu, które chyba tu nie istnieje. Ech pomysł był naprawde świetny, ale chyba troszke przerósł producentów. Dla mnie to dokładnie taki drugi MOHAA, tylko że dodali sprzęt którym można się bawić.
Tak więc dalej będę trzepał w naszego ukochanego wolfa czekając na dodatki, które na pewno go odświeżą.
Ja bede ryczal bo nie ma jak engineer z TNT odpalanym po drutach... co za mozliwosci
co za fun hehe.
ALe w RTCW to jatka by byla :> z takim cackiem. Chyba by musieli dorobic mozliwosc przestrzelnia drutow ale to by bylo mocno skomplikowane
W koncu odpalilem i tez musze stwierdzic ze pomysl moze i fajny, ale realizacja jest do bani. Faktycznie gra nie wciaga tak bardzo i po calym dniu grania mialem dosc tej kaszany. A co do lagow to tak samo jest jak w OperationFlashpoint- gra nie na polskie lacza.
Ale z ta roznaic ze Flashpoint byl zajebisty
a ja niezagrałem bo trak samo jak MArtin mam zadobry komp na takie słabie gierki
Tlen:[email protected]
Mini Portal i nietylko
quote:
Napisane oryginalnie przez DarkXenocide
nie ma jak engineer z TNT odpalanym po drutach... co za mozliwoscico za fun hehe. ALe w RTCW to jatka by byla :> z takim cackiem. Chyba by musieli dorobic mozliwosc przestrzelnia drutow
![]()
Napisane oryginalnie przez Omega_Ra
W koncu odpalilem i tez musze stwierdzic ze pomysl moze i fajny, ale realizacja jest do bani. Faktycznie gra nie wciaga tak bardzo i po calym dniu grania mialem dosc tej kaszany. A co do lagow to tak samo jest jak w OperationFlashpoint- gra nie na polskie lacza.
Ale z ta roznaic ze Flashpoint byl zajebisty![]()
quote:
Napisane oryginalnie przez Sphere
najlepsza gra wojenna jaka widzialem ... gdyby nie te pingi to bylby cud
Polecam GameSurf DE
to jedne z niewielu na ktorych sie mi gra gut.
I konia z rzedu temu kto wykuma jak torpedy uzywac... z zenim testowalismy pol h rozne zrzuty na lotniskowiec i dno.....
tylko 1 samolot ma torpedy.1 vs 1 SDI - ping 50-100 ...
dużo osób może sie zniechęcać, gdyż prawie zawsze po wejsciu na jakikolwiek serwer są megalagi (800-1000 ms)
ale to mija po ok 30 sek ... troche cierpliwości panowie (panie ? )
quote:
Napisane oryginalnie przez XTr3M
W zasadzie sie zgadzam , ale tylko jezeli chodzi o SP bo pingi masakruja MP strasznie..Niestety do czasu naprawienia tego jak sie wydaje mega bledu z pingami pozostaje nam czekac na ET.
![]()
Co do innych i lepszych propozycji to przedatwie wam America's Army Operations Recon - gra MIODZIO - najlepsze sa skoki spadochronowe ( rozwijajcie spad. nad samą ziemia ) http://americasarmy.com/ops/index.php - gra tylko sieciowa.
Robic mozna wszystko - no !! ograniczen
a ja sobie nie zagram i sie nie podziele z wami tymi informacjami na temat tej gry. Jak juz ktos wspomnial mam za dobry komp zeby takie gry miec.
Winston Churchill
BF multiplejer tak na 8/10
Po ostrym testowaniu mogę już napisać parę zdań co sądzę o tym całym BatelFildzie ...
FUNtastic ! Jest dobrze , samoloty są , statki są , wszystko niby OK ... ale ta gra nie przebije wolfa ...bo nie ma klimatu WW2 ... wolf tak szczerze też tego niewiele ma . Już na 1szy rzut oka widać , że kolesie z Dice postawili na to , żeby ta gra była grywalna .... w sumie o to w grach chodzi , żeby rozgrywki były interesujące . Tak w ogóle to gierki 16 vs 16 są ...nudnawe , bo zanim przeciwnicy się skrzyżują to minie parę dłuższych chwil ... Niestety nie widziałem serwera oferującego zapowiadane 32 vs 32 a szkoda ... Bo jak na razie to Wake Island pustawe . W BFie owszem . Podoba mi się w nim praktycznie wszystko . Jednak jest sporo zgryztów *niedowybaczenia* :
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 21:21.