FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=64)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=8291)
Pierwsza transmisja WolfTV w Polsce
Dzisiaj nastała wiekopomna chwila
Transmitowaliśmy mecz Fuzz vs IC w lidze D-day.
Było OK, trochę niedokonfigowałem serwer i 3 razy padł . Oglądało nas jednocześnie 50 osób, co jak na polskę, zero reklamy, start na ostatnią chwilę, itp. było moim zdaniem sukcesem. Będzie tylko lepiej.
Ale pod jednym warunkiem. Musimy dostawać informację o datach i hasłach na mecze. Do wszystkich klanów: jeśli chcecie żeby mecz był w WolfTV, prześlijcie jego datę, i najlepiej pass (ew. na Ircu #hive.pl przed meczem) na mail [email protected].
Skąd można zassać demka ? Bo logiczne że nie mogłem oglądać tego meczu bo lamiłem podczas niego. Mam nadzieję że camera-man będzie lepszy niż na niektórych meczach Qcon2002 . Słyszałem że Frytka robi za kamerą ? Moze jakiś dział na forum z komentarzami odnośnie meczy ? Wszystkie zjeby pod naszym adresem chętnie wysłuchamy
I'm awake, I'm awake.
WolfTV to rzecz zajebista i ciesze sie ze az tyle osob to ogladalo.
Ah chcialbym widziec komentarze . Bo wkoncu ogladamy ludzi z ktorymi sie znamy i z ktorymi na codzien gramy na serwach.
Hitem na pewno bedzie transmisja z finalow D-Day.
Moznaby to roztrabic nie tylko w swiatku wolfowym ale takze w mediach, a radio z Mit0sem w roli komentatora tez by bylo cool .
spoko .. wszystko sie da zalatwic
#1 mit0s na finalach to podejrzewam ze raczej grac bedzie a nie komentowac <informacja niepotwierdzona ;>
#2 jesli chodzi o wolfTV to postaram sie postawic w eloko, na ich serverach master-server do TV, tak jak bylo na qcon
do niego sie podepnie powiedzmy biaserv/ic/tvk/byry i co tam sie znajdzie, zeby ludzie ktorzy beda nieobecni na miejscu mogli tez popatrzec
a na miejscu ... jeszcze nie jest dokladnie okreslone ale ja tak to widze i zobaczymy na ile sie uda toto zalatwic
w pubie obok (lokomotywa) bedzie rzutnik+mocny komp ktory bedzie spectowal po ludzikach
jednoczesnie bedzie pierwszy camermanem na wolftv
kolejny to prawdopodobnie na oddzielnym kompie (a moze i na drugim rzutniku) komentator radiowy
prawdopodobnie beda jeszcze dwa widoki - sedziowie
nie wiem jeszcze jak z widownia
raz - mozna all posadzic w lokomotywie (chodz jak przyjedzie ze 3fury ludzi to moze byc ciasno) ale za to chcialbym tam upchnac 2 rzutniki i komentarze live i to samo szlo by w "eter" wolftv/shoutcast
mozna by 3 rzutnik tak jak ostatnio byl w eloko samym, i ludzi przed i troche w srodku, ale raz ... graczy troche deprymuja komentarze (Czasem dosc niewybredne...), dwa robi sie ciasno a finalisci jakis komfort miec powinni nie?
no i trzecia rzecz ...
teoretycznie przed loko, w koncu all widac i wogole kewl, i 7fur ludzi sie miesci
ale to o ile sie nei myle bedzie srodek zimy :/
ie. jakis grudzien czy cos
ehh ... zobaczy sie jeszcze
jakby ktos mial gienialne pomysly to zapraszam )
pozdrawiam
ps.
jakby ktos nie wiedzial to jedna fura ludzi przeklada sie na
ok. 10osob+lepshe polowy tych osob+zapas %% w postaci min. polzgrzewkizywcaperuepek
Oferma , good ideas! Mysle ze w takiej formie ( a moze i nawet z wiekszym rozmachem) takie finały to będzie uczta (nie tylko beerowa) dla real fans of RTCW. Podejrzewam ze zainteresowanie (obym wykrakał) będzie tak duże że trzeba by pomyśleć o większym lokalu (hehe najlepiej spory pub podpiety do inetu ) ale nie mam na razie koncepcji na takie miejsce
.
PS.
"... w tym roku finały polisch RTCW Leage odbyły się w Warszawie, transmisja była bezpośrednio prowadzona na 2 telebimach pod Pałacem Kultury gdzie rzesze fanów Wolfensteina i nie tylko podziwiali akcje w wykonaniu najlepszych polskiej sceny rtcw..."
Science Fiction?
or make the fiction come true...?
hm ..
tegez
nie wiem czy wiesz berti ale wlasnie lokomotywa jest takim pubem
wpadasz tam
zamawiasz piwo/drinka/cokolwiek
wyciagasz notebooka, a pod stolem masz gniazdko ethernetowe
i radosnie sobie surfujesz =]
of corz free (w sensie dopoki zamawiasz to siedzisz
wiec spoko looz - nawet w polsce cooda sie zdarzaja
a co do tego telebeama na pajacu to sorry ... badzmy reaslistami
jeszcze musze z nonem dogadac jak wyglda sprawa sponsoringu medialnego (gdzie mamy cdaction) bo jak cos to moze i wyborcza bym sciagnal, a konkretniej dzial internet
moze jakis livecam, moze wywiady etc.
ale narazie to plany, kombinacje&stuff
a co wyjdzie sie okarze ... bedziemy sie starac of corz
no wrescie, długo czekałem na to a teraz będe mógł ogladać polskie klany w wolftv szkoda że wczoraj mi wolf niedziałał i niemogłem oglądać a kiedy zrobiłem to skończyli grać
Tlen:[email protected]
Mini Portal i nietylko
Co do genialnych pomyslow:
Mozna by zlikwidowac na okres finalow pare dobrych servow na fast laczach i podpiac pod nie wolftv i radio. Co to daje: mogli by wszyscy ogladac i sluchac bez wiekszych lagow i przystankow a to daje dobra wizje tego co sie dzieje. Po naglosnieniu w takim cd- action ze wolf ma tv i radio oraz po podaniu namiarow na obamysle ze nie tylko pl scena wolfa by ogladala wolv tv ale rowniez wszyscy z dostepem do sieci (chociazby zeby wiedziec jak to wyglada) a to znowu moze przysporzyc nowych graczy. Licze ze nie zamieszalem a jeszcze jedno komentator moglby (powinien) byc na miejscu zdarzenia co by po meczu przeprowadzil wywiad () i widzial wszystko co sie dzieje (to duzo adje moim skromnym zdaniem)
Udalo mi sie zobaczyc wiekszosc meczu i musze powiedziec ze widowisko bylo swietne WolfTV moze sie przyczynic do znacznego rozwoju PL sceny wolfa. Wiadomo ze kazdy gracz ktory bedzie wystepowal w wolfTV bedzie sie dodatkowo "spinal" przed publika =] Cale klany beda powazniej podchodzic do takich meczow, ktorych widzami moga byc czesto newbes.
Wysoki poziom gry i duza widowiskowosc zaowocuje zapewne sporym przyplywem nowych fanow RTCW.
hyhyhyhy, spinac to moze sie i beda, ja sie trzeslem jak galareta
To jednak spora presja wiedziec ze obserwuje cie kilkadziesiat osob i komentuje
No ale pierwsze lody zostale przelamane, teraz czekam na mecze, ktore ja bede sobie mogl obejrzec
quote:
Napisane oryginalnie przez [=||=]Daniel
No ale pierwsze lody zostale przelamane, teraz czekam na mecze, ktore ja bede sobie mogl obejrzec![]()
Dopiero dzisiaj wrocilem do sieci, a tu taka wiadomosc! Fantastyczna sprawa! Big THX dla ludzi "odpowiedzialnych" za pomysl i jego realizacje, mam nadzieje, ze bedzie sie to rozwijac w dobrym kierunku. Jak widze zabrala sie za to ekipa hive.pl (a wiec DX`a i kag`a), gratuluje mocnego wejscia, cos takiego tej scenie bylo bardzo potrzebne.
pozdrawiam
d0ktOr
www.ridclan.prv.pl
Jest jedna rzecz dla której warto żyć........ HIP-HOP i nie zmienia sie nic
Peja- rocznik 1976
HEHE
Doktor to nie ty sie kapneles ja Ci powiedzialem
quote:
Napisane oryginalnie przez DOKTOR
MI się podobało bardzo.Szkoda tylko ze troche pozno sie skaponąłem że leci meczykJeszcze popcorn i bedzie Git
![]()
![]()
Faktycznie meczyk byl super - coz za emocje i jeszcze te komentarze, jak tak dalej pojdzie to nie bede gral tylko ogladal. (zarcik ). Ale wartoby upowszechnic tego typu relacje z meczow
Pomysl su[er - i tylko trzeba teraz nasladowcow
Pozdro
quote:
Napisane oryginalnie przez [=||=]Daniel
No ale pierwsze lody zostale przelamane, teraz czekam na mecze, ktore ja bede sobie mogl obejrzec![]()
Swietny mecz ale smutne ze jednym z glownych aktorow widowiska byl lag :/ Moze juz niedlugo doczekamy sie servow ktore beda staly nietylko na wypasionym laczu ale rowniez na wypas sprzecie...
Jeśli ktoś ma jeszcze problemy zapraszam do tego posta:
http://board.hive.pl/viewtopic.php?p=1792
P.S. to wcale nie kryptoreklama, tylko oszczędność miejsca na serwerach
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 07:19.