FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=1)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=8357)

Posted by miskacy on 16-09-2002 15:13:

Unhappy malo FPS w Q3 !!

yyy mam p4 1800 mhz , asus p4b533 , 256 ddr kingston , Ati radeon ve 32 ddr + najnowsze stery .. odpalam timedemo na fastest i co ?!??! ok 70 FPS.. myse ze na takiej maszynie to zdeka za malo... jak to wszystko skonfigurowac dla lepszych rezulatatow ??

Posted by toFu on 16-09-2002 15:27:

Re: malo FPS w Q3 !!

najnowsze stery... to ,ze sa najnowsze wcale nie znaczy ,ze najwydajniejsze .Jaki masz system postawiony?

Posted by suchy staszek on 16-09-2002 15:37:

a masz drajwery do agp? (tyczy sie tylko plyt via)

Posted by toFu on 16-09-2002 15:40:

Generalnie nie zaszkodzilo by zainstaowac tego pakieciku...znajdziesz go na plytce od plyt glownej

Posted by killertowa on 16-09-2002 15:48:

Przyda�oby si� jeszcze by� okre�li� dok�adnie jak� masz graf�. Samo ATI Radeon nie styknie. No i jeszcze k�opoty mog� by� spowodowane producentem karty. Poszukaj na www.benchmark.pl. Tam jest info jacy producenci tych kart s� ok a jacy s� be.
A na ko�cu, albo na pocz�tku sprawd� czy nie jedziesz na max detalach i max rozdzielczo�ci.
Max detale + max rozdzielczo�� + 32 bitowa g��bia kolor�w = ma�o fps nawet na takim sprz�cie

"Niech przeciwnik mu�nie tw� sk�r� gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj si� na bezpiecznym unikni�ciu - po�� swe �ycie przed nim"

Posted by Goth1c on 16-09-2002 17:02:

ja w wakacje mialemcos podobnego
porzyczylem z kumplem kompa do testu (radeon 75000;ath 1.8;250ram)

robimy na nowo widowsa i stery odpalamy q3 i uwaga _____20 FPS !!! na q3dm 17 (jak sie spadalo to skoki do 25)

Posted by [FPP]Lipas on 16-09-2002 22:12:

Jak widac - sam hardware nie wystarcza

'U�miechnij si�, w�a�nie jeste� w ukrytym KillFile...'

[L]ipas | GG: 917123

Posted by Lucas on 16-09-2002 22:19:

Proponuje zajzec do biosu - cos ktos zle ustawil....

Posted by PizzaDriver on 17-09-2002 23:14:

po zmianie plyty z Asusa A7V na Abita KT7(tak dla zgrywu) nie moge robic strafow do tylu :-ooo

do przodu wszystko ok ,a tu w druga ma�ke ani rusz...8) wiem ,ze to brzmi jak zart ,ale to prawda - po prostu *******a sie przerwania na tym Abicie

Posted by PizzaDriver on 17-09-2002 23:26:

Re: Re: malo FPS w Q3 !!

^ to tak apropo nieprzewidywalnych zachowan niektorych systemow...

miskacy - wymien ten badziew na AMD 8),ale jesli zamierzasz sie z tym babrac to polecam poczytac manuale do plyty ,nagrac "service packi" ,pogrzebac w biosie ,configu q3, sprawdzic czy tak samo dzeije sie na d3d, nagrac sobie win98se eng, sprawdzic przerwania, podwyzszyc napiecie na agp/pci, wyjac wszystkie karty oprocz grafiki ,pozmieniac sloty ramu ,sprawdzic innego proca(p4 obniza sobie taktowanie jak mu sie nudzi)...w miedzy czasie sprawdzaj rezultaty timedemo - niema to jak te 2-3 fps'y wiecej...

Posted by [FPP]Fausto on 18-09-2002 12:32:

tak to wyglada mniej wiecej jak ktos zajmuje sie grami i tylko grami [vel moj brat ] jakims cudem poza pograniem tu i uwdzie jak mu sie nie przugotuje kompa do instalki to nie zainstaluje. Trzeba wiedziec np, co sie ma w tle odpalone, ustawienia biosu, ustawienia windy [rowniez te w rejestrze] a nie tylko grac.

A jakos nie wierze w taka niekompatybilnosc ze akurat taki sprzet wywoluje konflikt i obnizenie jakosci.

Posted by oxygen on 18-09-2002 17:08:

Re: Re: Re: malo FPS w Q3 !!

quote:
Napisane oryginalnie przez PizzaDriver
miskacy - wymien ten badziew na AMD 8

sam jestes badziew tak samo jak amd ze swoja zajebana roczna gwarancja...

u mnie na 2 kompie procek amd siadl 3 dni po uplynienciu rocznej gwarancji...intele maja 3 lata btw

a p3 550@800 chodzi bezawaryjnie i bezproblemowo od 2 lat

Posted by PizzaDriver on 18-09-2002 18:08:

Re: Re: Re: Re: malo FPS w Q3 !!

quote:
Napisane oryginalnie przez oxygen
a p3 550@800 chodzi bezawaryjnie i bezproblemowo od 2 lat

no patrz co za ***** ironia - moj duron700@1000 chodzi juz przeszlo dwa lata ,kosztowal dwa razy mniej ,chodzi o 20% szybciej i ma w dupie Twojego p3

wiesz co to BOX ,a co to OEM???

Posted by chivas on 18-09-2002 20:08:

malo FPS w Q3 !!

Ja mam K7s5a (p�yta) + Athlon XP 1600 + 256MBram + Riva TNT 2 Pro Asus'a i mam permanentnie 74FPS'y - wi�c nie pieprzcie gupot o AMD - please !!!

Posted by [FPP]Lipas on 18-09-2002 20:13:

quote:
Napisane oryginalnie przez chivas
J[...]a mam K7s5a (p�yta) + Athlon XP 1600 + 256MBram + Riva TNT 2 Pro Asus'a i mam permanentnie 74FPS'y - wi�c nie pieprzcie gupot o AMD - please !!!

a co maja do rzeczy gupoty o AMD ??

Posted by PizzaDriver on 18-09-2002 20:16:

quote:
Ja mam K7s5a (p�yta) + Athlon XP 1600 + 256MBram + Riva TNT 2 Pro Asus'a i mam permanentnie 74FPS'y - wi�c nie pieprzcie gupot o AMD - please !!!

na jakich ustawieniach(upladuj config)? mam kompa ath1000 z tnt2 pro i jest napewno wiecej

Posted by [FPP]Fausto on 18-09-2002 22:04:

Heh a ja do ***** nedzy mam celerona 400@500 256 SDram hdd 5400 Voodoo3 3k i na max ustawieniach mam 70 FPS, na min - 120 - jaki z tego moral? albo ja mastah albo reszta lames:>

Posted by [FPP]Lipas on 18-09-2002 23:23:

quote:
Napisane oryginalnie przez Rzadzins
Heh a ja do ***** nedzy mam celerona 400@500 256 SDram hdd 5400 Voodoo3 3k i na max ustawieniach mam 70 FPS, na min - 120 - jaki z tego moral? albo ja mastah albo reszta lames:>

teach us mastah

Posted by oxygen on 19-09-2002 01:53:

quote:
Napisane oryginalnie przez Rzadzins
jaki z tego moral? albo ja mastah albo reszta lames:>

to chyba oczywiste

Posted by killertowa on 19-09-2002 08:04:

quote:

Na: AMD 650 MHZ (SLOT A) + 128 RAM + RIVA TNT2 PRO (MSI) + win98 + p�yta ASUS A7V to ja mia�em 120 FPS
... wi�c przemy�l to....

P.S. jak chcesz to ch�tnie si� zamieni� z tob� na kompy (m�j ma ju� 256 RAM i graf� GF2MX400) i jako� przebieduj� z tymi 74 fps'ami

"Niech przeciwnik mu�nie tw� sk�r� gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj si� na bezpiecznym unikni�ciu - po�� swe �ycie przed nim"

Posted by chivas on 19-09-2002 16:18:

nie zamieniam si� !!!

pewnie,�e 74FPS'y to malo - po wymianie procka i p�yty g��wnej zapomnia�em o zmianie w konfigu 'maxFPS' z 74 na nieco inn� warto�� - po zmianie mam ok. 110FPS

Posted by oxygen on 19-09-2002 16:28:

quote:

lol

Posted by oxygen on 19-09-2002 16:30:

Re: Re: Re: Re: Re: malo FPS w Q3 !!

quote:

no patrz co za ***** ironia - moj duron700@1000 chodzi juz przeszlo dwa lata ,kosztowal dwa razy mniej ,chodzi o 20% szybciej i ma w dupie Twojego p3

wiesz co to BOX ,a co to OEM???

wiem co to box i co to oem

a amd byl niue kreconym boxem ha!

i mam w dupie twojego amd ktory dziala jak kaloryfer...

cena = jakosc

przynajmniej wiem za co place a nie za jakis shit o ktorego musze sie bac bo nie krecony chodzi qfa w temperaturze 50-60 stopni lol nie mowie o wszystkich ale wielki procent prockow amd to buble

Posted by Lucas on 19-09-2002 17:25:

Re: Re: Re: Re: Re: Re: malo FPS w Q3 !!

quote:

nie mowie o wszystkich ale wielki procent prockow amd to buble

Posted by PizzaDriver on 19-09-2002 20:50:

Re: Re: Re: Re: Re: Re: malo FPS w Q3 !!

quote:

wiem co to box i co to oem

boxy maja trzyletnia gwarancje ,czemu klamiesz mowiac ,ze roczna?

i mam w dupie twojego amd ktory dziala jak kaloryfer...

nie moge zrozumiec Twojej slepej nienawisci do procesorow firmy innej niz ta ,ktorej produkt posiadasz...

cena = jakosc

w grudniu jest wiosna

w temperaturze 50-60 stopni lol nie mowie o wszystkich ale wielki procent prockow amd to buble

kolejna bzdura

IMO procek ****** sie z Twojej winy i teraz wyzywasz sie na AMD za swoja nieudolnosc - jak to sie dzieje ,ze wszystkim chodzi ,a Tobie nie?

AMD robi lepsze procesory niz intel

Posted by [FPP]Fausto on 19-09-2002 21:19:

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: malo FPS w Q3 !!

quote:
Napisane oryginalnie przez Lucas

/me couldn`t agree more!

Posted by oxygen on 19-09-2002 23:23:

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: malo FPS w Q3 !!

quote:

kolejna bzdura

IMO procek ****** sie z Twojej winy i teraz wyzywasz sie na AMD za swoja nieudolnosc - jak to sie dzieje ,ze wszystkim chodzi ,a Tobie nie?

AMD robi lepsze procesory niz intel

z mojej winy? a co ja niby takiego zrobilem...przeciez powiedzialem ze duzy procent prockow amd to buble ja trafilem na bubla no coz jakos przezyje...a procki amd smierdza doslownie...zreszta kto tu sie nad kim wyzywa ? to Ty pierwszy zaczales wyzywac sie na intelu...

amd faktycznie jest tha best...im szybciej tym lepiej nie wazne jakim kosztem...wszyscy jaraja sie wydajnoscia a jakosc juz jest nie wazna....bo wkoncu skoro nie widac roznicy (na pierwszy rzut oka) to poco przeplacac?

Posted by PizzaDriver on 28-09-2002 14:25:

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: malo FPS w Q3 !!

quote:

z mojej winy? a co ja niby takiego zrobilem...przeciez powiedzialem ze duzy procent prockow amd to buble

jakis 0,1%

ja trafilem na bubla no coz jakos przezyje...a procki amd smierdza doslownie...

moze sprobuj zamontowac wiatrak i radiator?

zreszta kto tu sie nad kim wyzywa ? to Ty pierwszy zaczales wyzywac sie na intelu...

no to mnie zastrzel

amd faktycznie jest tha best...im szybciej tym lepiej nie wazne jakim kosztem...wszyscy jaraja sie wydajnoscia a jakosc juz jest nie wazna...

amd jest szybsze ,tansze ,nie psuje sie - jak to przedstawiasz: po roku bez powodu i do tego bezczelnie 3 dni po koncu gwarancji! - i (best of all) nie smierdzi.. pozatym intela nie moglbym miec w domu ,bo mialbym wrazenie ,ze wspieram milion po******ch korporacji ..:p amd to mniejsze zlo

Posted by Q on 29-09-2002 20:15:

ta AMD rula i wcale nie smierdz� nawet po calej nocy, chociaz troche sie grzj�

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 10:27.