FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=1)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=8357)
malo FPS w Q3 !!
yyy mam p4 1800 mhz , asus p4b533 , 256 ddr kingston , Ati radeon ve 32 ddr + najnowsze stery .. odpalam timedemo na fastest i co ?!??! ok 70 FPS.. myse ze na takiej maszynie to zdeka za malo... jak to wszystko skonfigurowac dla lepszych rezulatatow ??
Re: malo FPS w Q3 !!
najnowsze stery... to ,ze sa najnowsze wcale nie znaczy ,ze najwydajniejsze .Jaki masz system postawiony?
a masz drajwery do agp? (tyczy sie tylko plyt via)
Generalnie nie zaszkodzilo by zainstaowac tego pakieciku...znajdziesz go na plytce od plyt glownej
Przyda�oby si� jeszcze by� okre�li� dok�adnie jak� masz graf�. Samo ATI Radeon nie styknie. No i jeszcze k�opoty mog� by� spowodowane producentem karty. Poszukaj na www.benchmark.pl. Tam jest info jacy producenci tych kart s� ok a jacy s� be.
A na ko�cu, albo na pocz�tku sprawd� czy nie jedziesz na max detalach i max rozdzielczo�ci.
Max detale + max rozdzielczo�� + 32 bitowa g��bia kolor�w = ma�o fps nawet na takim sprz�cie
"Niech przeciwnik mu�nie tw� sk�r� gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj si� na bezpiecznym unikni�ciu - po�� swe �ycie przed nim"
ja w wakacje mialemcos podobnego
porzyczylem z kumplem kompa do testu (radeon 75000;ath 1.8;250ram)
robimy na nowo widowsa i stery odpalamy q3 i uwaga _____20 FPS !!! na q3dm 17 (jak sie spadalo to skoki do 25)
917123
Proponuje zajzec do biosu - cos ktos zle ustawil....
Re: Re: malo FPS w Q3 !!
^ to tak apropo nieprzewidywalnych zachowan niektorych systemow...
miskacy - wymien ten badziew na AMD 8),ale jesli zamierzasz sie z tym babrac to polecam poczytac manuale do plyty ,nagrac "service packi" ,pogrzebac w biosie ,configu q3, sprawdzic czy tak samo dzeije sie na d3d, nagrac sobie win98se eng, sprawdzic przerwania, podwyzszyc napiecie na agp/pci, wyjac wszystkie karty oprocz grafiki ,pozmieniac sloty ramu ,sprawdzic innego proca(p4 obniza sobie taktowanie jak mu sie nudzi)...w miedzy czasie sprawdzaj rezultaty timedemo - niema to jak te 2-3 fps'y wiecej...
tak to wyglada mniej wiecej jak ktos zajmuje sie grami i tylko grami [vel moj brat ] jakims cudem poza pograniem tu i uwdzie jak mu sie nie przugotuje kompa do instalki to nie zainstaluje. Trzeba wiedziec np, co sie ma w tle odpalone, ustawienia biosu, ustawienia windy [rowniez te w rejestrze] a nie tylko grac.
A jakos nie wierze w taka niekompatybilnosc ze akurat taki sprzet wywoluje konflikt i obnizenie jakosci.
Napisane oryginalnie przez PizzaDriver
miskacy - wymien ten badziew na AMD 8
Re: Re: Re: Re: malo FPS w Q3 !!
quote:
Napisane oryginalnie przez oxygen
a p3 550@800 chodzi bezawaryjnie i bezproblemowo od 2 lat
malo FPS w Q3 !!
Ja mam K7s5a (p�yta) + Athlon XP 1600 + 256MBram + Riva TNT 2 Pro Asus'a i mam permanentnie 74FPS'y - wi�c nie pieprzcie gupot o AMD - please !!!
quote:
Napisane oryginalnie przez chivas
J[...]a mam K7s5a (p�yta) + Athlon XP 1600 + 256MBram + Riva TNT 2 Pro Asus'a i mam permanentnie 74FPS'y - wi�c nie pieprzcie gupot o AMD - please !!!
917123
quote:
Ja mam K7s5a (p�yta) + Athlon XP 1600 + 256MBram + Riva TNT 2 Pro Asus'a i mam permanentnie 74FPS'y - wi�c nie pieprzcie gupot o AMD - please !!!
Heh a ja do ***** nedzy mam celerona 400@500 256 SDram hdd 5400 Voodoo3 3k i na max ustawieniach mam 70 FPS, na min - 120 - jaki z tego moral? albo ja mastah albo reszta lames:>
Heh a ja do ***** nedzy mam celerona 400@500 256 SDram hdd 5400 Voodoo3 3k i na max ustawieniach mam 70 FPS, na min - 120 - jaki z tego moral? albo ja mastah albo reszta lames:>
917123
quote:
Napisane oryginalnie przez Rzadzins
jaki z tego moral? albo ja mastah albo reszta lames:>
quote:
"Niech przeciwnik mu�nie tw� sk�r� gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj si� na bezpiecznym unikni�ciu - po�� swe �ycie przed nim"
nie zamieniam si� !!!
pewnie,�e 74FPS'y to malo - po wymianie procka i p�yty g��wnej zapomnia�em o zmianie w konfigu 'maxFPS' z 74 na nieco inn� warto�� - po zmianie mam ok. 110FPS
quote:
Re: Re: Re: Re: Re: malo FPS w Q3 !!
quote:
no patrz co za ***** ironia - moj duron700@1000 chodzi juz przeszlo dwa lata ,kosztowal dwa razy mniej ,chodzi o 20% szybciej i ma w dupie Twojego p3
wiesz co to BOX ,a co to OEM???
Re: Re: Re: Re: Re: Re: malo FPS w Q3 !!
quote:
nie mowie o wszystkich ale wielki procent prockow amd to buble
wiem co to box i co to oem
boxy maja trzyletnia gwarancje ,czemu klamiesz mowiac ,ze roczna?
i mam w dupie twojego amd ktory dziala jak kaloryfer...
nie moge zrozumiec Twojej slepej nienawisci do procesorow firmy innej niz ta ,ktorej produkt posiadasz...
cena = jakosc
w grudniu jest wiosna
w temperaturze 50-60 stopni lol nie mowie o wszystkich ale wielki procent prockow amd to buble
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: malo FPS w Q3 !!
quote:
Napisane oryginalnie przez Lucas
![]()
kolejna bzdura
IMO procek ****** sie z Twojej winy i teraz wyzywasz sie na AMD za swoja nieudolnosc - jak to sie dzieje ,ze wszystkim chodzi ,a Tobie nie?
AMD robi lepsze procesory niz intel
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: malo FPS w Q3 !!
quote:
z mojej winy? a co ja niby takiego zrobilem...przeciez powiedzialem ze duzy procent prockow amd to buble
jakis 0,1%
ja trafilem na bubla no coz jakos przezyje...a procki amd smierdza doslownie...
moze sprobuj zamontowac wiatrak i radiator?
zreszta kto tu sie nad kim wyzywa ? to Ty pierwszy zaczales wyzywac sie na intelu...
no to mnie zastrzel
amd faktycznie jest tha best...im szybciej tym lepiej nie wazne jakim kosztem...wszyscy jaraja sie wydajnoscia a jakosc juz jest nie wazna...
amd jest szybsze ,tansze ,nie psuje sie - jak to przedstawiasz: po roku bez powodu i do tego bezczelnie 3 dni po koncu gwarancji! - i (best of all) nie smierdzi.. pozatym intela nie moglbym miec w domu ,bo mialbym wrazenie ,ze wspieram milion po******ch korporacji ..:p amd to mniejsze zlo
ta AMD rula i wcale nie smierdz� nawet po calej nocy, chociaz troche sie grzj�
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 10:27.