FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=1)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=8366)
Orgaznizacja turnieju - pytania
Witam!
Orgaznizuje lokalny turnieik cpma. Looknelem na regulamin turnieju ktory ma byc w Opolu i zainteresowal mnie punkt:
4.13 Następujące komendy w configu "cfg" gracza MUSZA być ustawione na wartości:
+button4 – default
freeze – default
r_lodcurveerror - default
cl_timenudge - wartosc 0
testgun - default
testmodel - default
cl_maxpackets - wartosc 30 do 60
snaps - wartość od 20 do 40
rate - do 25000
Chcialbym dodac ten punkt do regulaminu mojego turnnieju tylko ze nie wiem jakie znaczenie maja powyzsze opcje :/
Moze ktos mi wytlumaczy?
Z gory dzieki za info!
gl man
Re: Orgaznizacja turnieju - pytania
+button4 – czwarty przycisk myszy - o ile dobrze kojarze to czasami to sie lubi wykrzaczac....
cl_timenudge - symulowanie "laga" na LANie - najlepiej ustawic w cfg serwera server_timenudgemin "-1" i server_timenudgemax "1"
cl_maxpackets, snaps, rate - komendy do optymalizacji gry po sieci - zle dobrane potrafia utrudnic gre. Komendy do serwera - server_maxpacketsmin, server_maxpacketsmax, server_ratemin
Reszty nie za bardzo kumam, nigdy nie sprawdzalem ich, ale nie msz sie co przejmowac - z doswiadczenia wiem, ze a) nikt tych komend nie uzywa, b) nikt nie sprawdza cfg graczy (dopiero jesli zobaczy cos dziwnego).
Napisane oryginalnie przez [FPP]SweepeR
[Bnikt nie sprawdza cfg graczy (dopiero jesli zobaczy cos dziwnego). [/B]
quote:
Napisane oryginalnie przez Goth1c
ciekawe czy sprawdza jak mi RG sam zaczne celowac i jak bede mial z kazdej broni po 150 %![]()
Re: Re: Re: Orgaznizacja turnieju - pytania
quote:
Napisane oryginalnie przez Goth1c
ciekawe czy sprawdza jak mi RG sam zaczne celowac i jak bede mial z kazdej broni po 150 %![]()
quote:
Napisane oryginalnie przez Q
wlasnie bo ja tez organizuje lokalny turniej dzisiaj o 22 u mnie w chacie... zapisanie - sama smietanka sceny q3 min: Visor, Major, Klesk i honorowo Q![]()
"Niech przeciwnik muśnie twą skórę gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj się na bezpiecznym uniknięciu - połóż swe życie przed nim"
quote:
Napisane oryginalnie przez killertowa
Strary u mnie też takie turnieje często się odbywają. Wreszcie ktoś rozumie co to jest prawdziwa elyta![]()
O quchnia! Killertowa! Na smierć zapomniałem o tych dupach!!!
Wybacz, ostatnio mam ciężki okres...
Postaram się naprawić szybko, ale tym razem nie obiecuję tego szybko
sorka
"Niech przeciwnik muśnie twą skórę gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj się na bezpiecznym uniknięciu - połóż swe życie przed nim"
quote:
Napisane oryginalnie przez Grzesioo
W Stargardzie Szczecinskim, Caffe Klik (dotychczasowy regulamin na stronie www.klik.stargard.pl)
Ale uwaga Panowie, to jest _Stargardzki_ turniej Quake, ktorego celem jest wylonienie miszcza naszego miasta, dlatego nie zapraszamy ziomali z innych grodow
quote:
Napisane oryginalnie przez Grzesioo
Ale uwaga Panowie, to jest _Stargardzki_ turniej Quake, ktorego celem jest wylonienie miszcza naszego miasta, dlatego nie zapraszamy ziomali z innych grodow
GL
W Stargardzie Szczecinskim, Caffe Klik (dotychczasowy regulamin na stronie www.klik.stargard.pl)
SweepeR - dzieki za odpowiedzi, byczy z Ciebie chlop!
GL
quote:
wlasnie bo ja tez organizuje lokalny turniej dzisiaj o 22 u mnie w chacie... zapisanie - sama smietanka sceny q3 min: Visor, Major, Klesk i honorowo Q![]()
quote:
Napisane oryginalnie przez Gazor
Jezeli Menthor jeszcze gra to powinien go wygrac![]()
quote:
a no to gratylacjie i hf
oxy gratuluje 3001. posta pamietam jak dobijales do 2k wydaje sie ze to bylo tak niedawno![]()
quote:
Napisane oryginalnie przez oxygen
thx ale juz kiedys mialem 3100 tylko dziwnym trafem zniklo mi 200 postow![]()
tatta zagrazales po prostu lucasowi i tyle
quote:
tatta zagrazales po prostu lucasowi i tyle
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 21:32.