FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=64)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=8375)

Posted by ^poeta^ on 18-09-2002 18:13:

Exclamation Ctf Multi Demo

TE Ctf Multi Demo to parodia wolfa leci calymi dniami kiedys jak tego niebylo to mialem dosyc Beach ale teraz jak zobacze na jakims serwie Beach to albo jest pusty albo 1-2 ludu ten CTF to wykaczy wolfa ;( to jest idiotyczne jak gra 16 osob na tej planszy po 8 w teamie ja nie wiem jak wy ale chyba rzuce wolfa jak tak dalej pojdzie ;(

Posted by JohnnyR on 18-09-2002 18:42:

Bo to nie jest mapa na tyle luda, powinno być max 3x3 żeby gra była sensowana. A mapka jest dobra żeby sobie poprawić skuteczność w walce 1 na 1, ale oczywiście na poważne zawody to się nie nadaje.

Posted by Swiety on 18-09-2002 19:35:

Taaaa

Mapa jest bardzo dobra, pod warunkiem że nie gra na niej 16 ludzi. To tak samo jakby na beach grało 50.
Autor projektował mape do gry 1/1 2/2 max 3/3 ale to co sie dzieje ostatnio to jakas parodia. Ludzie graja na niej 8 na 8 i nie chcą zmienić na jakąś większą

Posted by Killah on 18-09-2002 19:58:

Re: Taaaa

quote:
Napisane oryginalnie przez Swiety
Mapa jest bardzo dobra, pod warunkiem że nie gra na niej 16 ludzi. To tak samo jakby na beach grało 50.
Autor projektował mape do gry 1/1 2/2 max 3/3 ale to co sie dzieje ostatnio to jakas parodia. Ludzie graja na niej 8 na 8 i nie chcą zmienić na jakąś większą

Świety w tym wypadku ma rację Czyżby znowu

Posted by MAr-n on 18-09-2002 22:19:

tak w ta mape gra sie fajnie 2vs2 badz 3vs3 potem to jest tlok i glopie mlucenie bo zaden team nie moze wziasc dokow

(c) Edgard Allan Poe - The Black Cat
(...)
Mój avatar pochodzi z gazety "NIE" z tematu "Czy w polsce będzie jeszcze tańsza wódka"

Posted by RafRasz^ on 19-09-2002 07:36:

HEHEHE to mi wyglada na druga Beach.Lubie grac na multidemie ale jak jest 8 ludzi w jednym teamie to mozna grac do usranej smierci bo nawet jak jakims cudem dobiegnie sie po doki to i tak z nimi dlugo sie nie pozyje a calego respaunu sie nie wytnie

Posted by Omega_Ra on 19-09-2002 14:09:

Talking Parodia powaidacie

Hmm mapka jest okejh tak jak juz stwierdzil Swiety na mala ilosc osob, tak na wiecje to granei na neij mija sie z celem
Mapka byla pomyslana tak byl 4 graczy cwiczylo skilla, motoryke wali itp itd, ale jak gra na niej 16 sob to nic tylko strzelac jak nawalony byle gdzie - w koncu kogos trafisz .
Hmmm i tu przy takiej ilosci ludzi nawet lol kgos zatlucze i bedzie mial dobre staty :>

Posted by Scarab on 19-09-2002 20:22:

BLEEEEEEEEEEEEEEEEE

Jednego nigdy nie potrafilem zrozumiec:dlaczego czepiacie sie byle gowna? Jak narazie cft dobrze sie sprawdza i nie wyglada to tak , ze jest na kazdym serverze. Sa servery na ktorych jej nie ma wogole i nie mozna tu porownywac tej sytuacji do poprzedniej z mapa beach gdyz beach bylo rzeczywiscie wszedzie. Pamietam jeszcze jak na #wolfpl wpadl FF|Spanz i zapytal czy chcielibysmy czegos nowego, jakas odmiane w wolfie(pozdrowienia dla Spanza) i wszyscy entuzjastycznie przyjeli ten pomysl(powstal nawet pomysl malej ligi).Jak kiedys gralo sie na beach ? A no tak , ze kazdy votowal aby zmienic na beach jezeli juz jej nie bylo bo wszyscy lubili ta mape.Jakos nie widac , zeby ludzia nudzila sie ta mapa,a co istotniejsze jest przydatna gdy juz godzine grasz na beach w 4(cft na 4 to bajka). Na dzien dzisiajejszy tj. 19.09.2002 na eye jest 15 aktywnych serverow polskich i o godzinie 21:09 tylko na jednym jest cft_multidemo. Jakos nie przypomnam sobie zebym musial ciagle grac w ta mape. Jezeli nawet jest ona na 5 serverach to idz na ten 6 i nie rob problemow bo nie ma po co. Ja nigdy nie ide na server jak nie cierpie mapy, po prostu wybieram inny. Poza tym jezeli na serverze jest okolo 16 graczy to to juz wynika z wysokiego poziomu inteligencji tego co wszedl 6 i tych zaraz po nim. Jezeli juz jest tych 16 to przewaznie mapa jest zmieniana na inna.
PS:Jezeli masz tylko kilka serverow zglos sie do mnie chetnie dam pare ciekawych IP.

Posted by Przecinek on 19-09-2002 21:02:

Hmm nie gralem nigdy w CTF Multidemo bo zobaczylem screeny i jezeli sie nie myle to ta mapka to kilka blokow i ramp rodem z Quaka .

Trash

Posted by Swiety on 19-09-2002 21:15:

Re: BLEEEEEEEEEEEEEEEEE

quote:
Napisane oryginalnie przez Scarab
Jednego nigdy nie potrafilem zrozumiec:dlaczego czepiacie sie byle gowna? Jak narazie cft dobrze sie sprawdza i nie wyglada to tak , ze jest na kazdym serverze. Sa servery na ktorych jej nie ma wogole i nie mozna tu porownywac tej sytuacji do poprzedniej z mapa beach gdyz beach bylo rzeczywiscie wszedzie. Pamietam jeszcze jak na #wolfpl wpadl FF|Spanz i zapytal czy chcielibysmy czegos nowego, jakas odmiane w wolfie(pozdrowienia dla Spanza) i wszyscy entuzjastycznie przyjeli ten pomysl(powstal nawet pomysl malej ligi).Jak kiedys gralo sie na beach ? A no tak , ze kazdy votowal aby zmienic na beach jezeli juz jej nie bylo bo wszyscy lubili ta mape.Jakos nie widac , zeby ludzia nudzila sie ta mapa,a co istotniejsze jest przydatna gdy juz godzine grasz na beach w 4(cft na 4 to bajka). Na dzien dzisiajejszy tj. 19.09.2002 na eye jest 15 aktywnych serverow polskich i o godzinie 21:09 tylko na jednym jest cft_multidemo. Jakos nie przypomnam sobie zebym musial ciagle grac w ta mape. Jezeli nawet jest ona na 5 serverach to idz na ten 6 i nie rob problemow bo nie ma po co. Ja nigdy nie ide na server jak nie cierpie mapy, po prostu wybieram inny. Poza tym jezeli na serverze jest okolo 16 graczy to to juz wynika z wysokiego poziomu inteligencji tego co wszedl 6 i tych zaraz po nim. Jezeli juz jest tych 16 to przewaznie mapa jest zmieniana na inna.
PS:Jezeli masz tylko kilka serverow zglos sie do mnie chetnie dam pare ciekawych IP.

W czasach gdy Beach była grana non-stop ktoś powiedział
- "Granie na beach zabija polską scene Wolf-a"
Ja powiem coś innego
"Granie w 16 osób na mp_ctfmultidemo zabija polską scene Wolfa"

Posted by Scarab on 19-09-2002 21:18:

ee

Ty chciales cos przez to dodac czy juz sam nie wiem co zrobic ?
Nie mozna powiedziec, ze cft zabija Polska scene wolfa bo nie kazdy lubi ta mape i mimo wszystko gra sie w nia coraz rzadziej.

Posted by Swiety on 19-09-2002 21:41:

Re: ee

quote:
Napisane oryginalnie przez Scarab
Ty chciales cos przez to dodac czy juz sam nie wiem co zrobic ?
Nie mozna powiedziec, ze cft zabija Polska scene wolfa bo nie kazdy lubi ta mape i mimo wszystko gra sie w nia coraz rzadziej.

Ja sam lubie grać na tej mapie, ale nie w 16 osób. Z twojego postu wynika że wszystko jest Ok i nie ma problemu.

Posted by Scarab on 20-09-2002 08:54:

EE

Nie o to chodzi Swiety. Jakbys uwaznie przeczytal obydwa posty to z nich wynika , ze ja tez uwazam , ze gra na tej mapie 8vs8 to porazka.

Posted by Swiety on 20-09-2002 09:55:

Hmmmm

Chciałem powiedzieć że czasami ludzie grają w 16 osób i wbrew zdrowemu rozsądkowi nie chcą zmienić na większą mapę. Podobna sytuacja jak kiedyś z beach, kiedy grano tą mapę non stop i nikt nie chiał jej zmieniać. W eye jest i może 15 Polskich serwerów ale gra się wyłącznie na kilku z nich. Co z tego że na 10 serwerach polskich nie ma mapy mp_ctfmultidemo skoro nikt tam nie gra.

Posted by MAr-n on 20-09-2002 14:58:

Re: Re: BLEEEEEEEEEEEEEEEEE

quote:

To powiedzialem ja i DX nawet napisal o tym tu na boardzie
quote:

z tym sie zgodze

(c) Edgard Allan Poe - The Black Cat
(...)
Mój avatar pochodzi z gazety "NIE" z tematu "Czy w polsce będzie jeszcze tańsza wódka"

Posted by Omega_Ra on 20-09-2002 17:55:

Talking

Hmm teraz jest w ***** fajnych mapek na wielu graczy, a nikt po nie nie siega - monotonia nas wykonczy- dlatego czesc graczy ma juz dosc wolfa grajac juz tysieczny raz w te same mapy.
Ludzie nned maps

Posted by Woo on 21-09-2002 00:27:

quote:
Napisane oryginalnie przez Omega_Ra
Hmm teraz jest w ***** fajnych mapek na wielu graczy, a nikt po nie nie siega - monotonia nas wykonczy- dlatego czesc graczy ma juz dosc wolfa grajac juz tysieczny raz w te same mapy.
Ludzie nned maps

To moze admini serwerow mogli by tutaj zamiescic spis customow jakie sa zainstalowane u nich, coby ludziska wiedzieli co maja sobie sciagnac? Bo tak na slepo to troche bez sensu szczegolnie ze tych mapek troche jest.

Posted by Dr.Mengele on 21-09-2002 00:49:

Unhappy

Robimy z igly widly imho...

To co zabija scene wolfa to zachowanie i postepowanie nas samych =graczy.
Ostatnio zauwazylem pewna tendencje...dwie druzyny w jednej gracze z czolowych klanow.W drugiej mniej doswiadczni czy tez po prostu gorsi skillowo zawodnicy.
I jest ok gramy!!!!!!!!!Zapadzamy gorszych do respa i mamy super ubaw!!!! IHA !! Wohooo!...Momentami jeszcze lock zrobimy zeby nowy gracz musial isc do gorszej druzyny, albo stwierdzenie "ej debilu , idz do drugiego teamu, nie to spie@@@@@@" I KICKA mu a co!!!!!!!!!!!

Grac sie odechciewa !!! GG I GL, jak tak dalej pojdzie sami nedlugo bedziecie grali w wolfa.

pozdrwiam

Posted by Swiety on 21-09-2002 03:53:

quote:
Napisane oryginalnie przez Dr.Mengele
Robimy z igly widly imho...

To co zabija scene wolfa to zachowanie i postepowanie nas samych =graczy.
Ostatnio zauwazylem pewna tendencje...dwie druzyny w jednej gracze z czolowych klanow.W drugiej mniej doswiadczni czy tez po prostu gorsi skillowo zawodnicy.
I jest ok gramy!!!!!!!!!Zapadzamy gorszych do respa i mamy super ubaw!!!! IHA !! Wohooo!...Momentami jeszcze lock zrobimy zeby nowy gracz musial isc do gorszej druzyny, albo stwierdzenie "ej debilu , idz do drugiego teamu, nie to spie@@@@@@" I KICKA mu a co!!!!!!!!!!!

Grac sie odechciewa !!! GG I GL, jak tak dalej pojdzie sami nedlugo bedziecie grali w wolfa.

pozdrwiam

O boshe - z gry na ctf robi sie topic o zabijaniu sceny Wolfa - Ok.
No napewno gra na ctf_demo w 16 osób niczego nie uzdrawia.

Co do gry w nierównych (skillowo) squadach to już inna bajka.
Trzeba rozróżnić dwie sytuacje:

- Kiedy w drużynie grają ludzie rozumiejący dobrze zasady gry, ale słabsze skillowo - wtedy z przyjemnością dołączam do takiej drużyny

- Kiedy w drużynie grają ludzie, którzy nie wiedzą na czym polega teamwork i do tego są słabi skillowo - Po kilku minutach gry w takiej drużynie chce się przejść do innej.

No mnie też nie bawi za bardzo zapędzanie kogoś do respa - bo to żaden trening, żadna zabawa i żadna gra.
Bo najlpesza gra, najlepszy trening jest wtedy kiedy kiedy szala wygranej przechyla się z jednej strony na drugą, gdzie są bardzo zacięte walki.

Lekarstwem według mnie nie jest shuflowanie, nawoływanie do wyrównywania teamów tylko porządny serwer FFA na hasło dla lepszych. Wtedy w większości zniknie problem nierównych teamów.
Lepsi nie będą wyzywać i wqrwiać się na gorszych. Gorsi pograją sobie na innym serwerze w komfortowych warunkach, gdzie mogą być lepszymi.

Posted by Dr.Mengele on 21-09-2002 07:25:

Angry

quote:

Ja powiem coś innego

Ty Swiety zaczoles o zabijaniu sceny...Twoim zdaniem to multidemo,moim nie.Podalem powod ktory wg mnie zniecheca ludzi do gry.

EOT

Posted by Swiety on 21-09-2002 18:47:

Zle mnie zrozumiales

quote:
Napisane oryginalnie przez Dr.Mengele

Ty Swiety zaczoles o zabijaniu sceny...Twoim zdaniem to multidemo,moim nie.Podalem powod ktory wg mnie zniecheca ludzi do gry.

EOT

Ja bardzo lubie grać na ctf ale nie w 16 osób i uważam że gra w tyle osób jest totalnym bezsensem w przypadku mapy mp_ctfmultidemo

Posted by AlphA on 22-09-2002 18:11:

Lightbulb !

popieram

Posted by Pivoo on 22-09-2002 19:53:

?

Za bardzo sie przejmujecie, zawsze jak JA gram i sie przylaczam do serwa z ctfmultidemo i jak juz sie uzbiera te 16 ludzi to mapa jest zmieniana, jeszcze nigdy mi sie nie przytrafilo zeby ta mapa caly czas stala niezmieniona na serwerze! Albo trafiliscie na wyjatkowo glupich ludzi, albo poprostu byliscie za malo cierpliwi i sie nie doczekaliscie zmiany mapki. To tyle co mam do powiedzenia... a tak wcale to czesto przy zmianie mapy polowa ludzi jakims cudem znika z serwa i zostaje tylko 8 wtedy trza znowu zmieniac na ctfa bo mapki sa za duze na 4vs4

Posted by on 24-09-2002 15:44:

quote:
czesto przy zmianie mapy polowa ludzi jakims cudem znika z serwa i zostaje tylko 8 wtedy trza znowu zmieniac na ctfa bo mapki sa za duze na 4vs4

Biorac pod uwage to, co powyzej i fakt, ze mozna chyba zablokowac timy mam najprostsze na swiecie pytanie:
dlaczego znowu zrzucacie wine na przedmioty?
Czy to beach jest winna temu, ze pan X z klanu X jest zwyklym chamem?
Czy to ctf multidemo jest winna temu, ze pan Y z klanu Y - admin servera, lub jego uzytkownik - jest bezmyslny?
Chamstwa, glupoty i bezmyslnosci jestescie sobie winni sami...

A co do pustych serverow, wystarczy wejsc na server i poczekac 10 minut, gwarantowana frekwencja, zwlaszcza przy takich tagach i nickach, jak P, C4, THC, BK, i co tam jeszcze chcecie.

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 07:40.