FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=1)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=8408)

Posted by devourer on 21-09-2002 14:41:

Thumbs down cybertruck w wawie LOOOOL

Dzisaj razem z qpmlem postanowilismy wybrac sie do cyber-trucka, zeby tak w ogole zobaczyc jak wyglada to wszytko. Ci ktorzy nie byli... niech sie ciesza! Przed CB stala pokazna kolejka ludzi, kompow w srodku bylo ze 30 ale 3 byly dla MISZCZOW (krg-q3, xts-cs, mario-sb) i chyba z 5 dla obslugi. Weszlismy w kolejke, kiedy 1-si juz wchodzili. Z naszych wyliczen wychodzilo, iz mielismy czekac 1h aby wejsc. Wyszlo na to, ze czekalismy 2h+, dlaczego?? a to proste ciagle ktos sie wpychal naprzod, pare lamerow skonczywszy grac, zaraz ladowalo sie na poczatek kolejki, no i przeciez musialy byc kompy dla ekipy!! Wiadomo, przede mnie nikt sie nie wepchal ale przed garstke 10-latkow stojacych na przodzie ciagle ktos w ch*** robil. Jedynie muza z boku odgrywana troche zniweczyla bol czekania ale tylko troche. Aha zepomnialem, jakies "hostessy" rozdawaly ulotki WCG i badziewnego programu "tilt tv". Oczywiscie o zadnych telebimach nie bylo nawet mowy No ale w koncu dobilismy sie do ciezarowki. Hmm kompy. Monitory byly duze plaskie, klawa jakas zwykla myszki - jakas prostota, jeszcze by sie przelknelo gdyby byly podk�adki (czyzby kasy nie starczylo?). Oprocz grania w q3 ffa z totalna lameria (u mnie na lekcjach informatyki w q3 byl wiekszy poziom) zagralem z krg, nie wiem jak zdobylem te ~3 fragi na tej tandetnej myszce. To tyle.

No coz gdyby ktos pilnowalby kolejki (chociaz moznaby bylo zrobic system numerkow: Ludzie by stali w kolejce po numerki i wg nich by zapraszano do srodka kolejne osoby) bylby chociaz jeden malutki telebim, podkladki pod mysz no i zeby MISZCZE grali w swoje gry, a nie xts w q3, a mario w cs to moze i cos by z tego bylo.

Posted by devourer on 21-09-2002 16:39:

Oczywiscie gralo sie 30min.

Posted by Lucas on 22-09-2002 13:27:

Nie czytal mojej kolumny - przeciez o wszytskim tam napisalem... (oprocz podkladek - ale mi to umknelo)...

A ze w warszawie bydlo i nie umie sie w kolejke ustawic...

Posted by Q on 22-09-2002 16:04:

eee tam ja tefo shita olalem chociaz mialem 10 min drogi do niego

Posted by slawek on 22-09-2002 16:09:

W Lodzi te� m�odzie� poni�ej 14 lat zownowa�a imprez�
Ale nie chce mi si� pisa� detalicznie...

Posted by SweepeR on 22-09-2002 18:50:

E tam, marudzicie. To byly imprezki zeby zareklamowac eSport wsrod ludzi. Impreza masowa. A nie dla jakis hardkorowcow.

Kafejka, w ktorej se mogliscie za darmo pograc z Krogothem zajechala wam pod dom, grala muzyka, byla zabawa, a wy jeszcze marudzicie...

Posted by devourer on 22-09-2002 21:15:

quote:
Napisane oryginalnie przez Lucas
Nie czytal mojej kolumny - przeciez o wszytskim tam napisalem... (oprocz podkladek - ale mi to umknelo)...

No to co? Ty napisales relacje z Gdanska, a ja z wawy
o co ci chodzi

Posted by Lucas on 23-09-2002 14:06:

quote:
Napisane oryginalnie przez devourer

o co ci chodzi

Piszesz dokladnie o tym samy - tylko z drugiegu punktu widzenia...

Posted by krogoth on 23-09-2002 14:26:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]SweepeR
E tam, marudzicie. To byly imprezki zeby zareklamowac eSport wsrod ludzi. Impreza masowa. A nie dla jakis hardkorowcow.

Kafejka, w ktorej se mogliscie za darmo pograc z Krogothem zajechala wam pod dom, grala muzyka, byla zabawa, a wy jeszcze marudzicie...

Oto chodzi, oto chodzi

Z mojego punktu widzenia imprezka byla rewelacja. Dzieciaki graly za darmo, mialy mnostwo frajdy. eSport przez te 3 tygodnie zaistnial powaznie w mediach.

To, ze jednemu moze 10ciu gosciom nie pasowalo, bo oni sa "hardcorowi", to szczerze mowiac malo kogo obchodzi. Ilosc usmiechnietych malolatow, a takze duzo starszych "amatorow" na pewno satysfakcjonuje.

Good Job

Ps. Dev, lepiej bedzie jesli zaszyjesz glowe w domu i nie bedziesz wystawial do ludzi tej swojej pustej lepetyny, bo cybertruck zrobil "dla nas" przez te 3 tygodnie wiecej niz bylo zrobione do tej pory przez kilka poprzednich lat.

Posted by krogoth on 23-09-2002 14:35:

quote:

o co ci chodzi

Nie napisales nic oprocz "zrzedzenia z wawy". Do obiektywnej relacji temu czemus daleko, chociazby ze wzgledu na to, ze plusow bylo milion razy wiecej niz minusow, o czym zapewne przez przypadek zapomniales nadmienic.

Posted by szpak on 23-09-2002 14:41:

to ten slawny krogoth?
:}

Posted by steef on 23-09-2002 15:03:

quote:
Napisane oryginalnie przez naenun
to ten slawny krogoth?
:}

Tak to on

Posted by slawek on 23-09-2002 15:04:

A teraz napisz� detalicznie bo mam chwil�.
Raczej nie jestem debilem, kt�ry nie potrafi dostrzec prawdziwych cel�w przedsi�wzi�cia pt. Cybertruck. Jest tak jak napisa� Sweep -chodzi o rozpropagowanie zjawiska e-sportu.
Czy impreza spe�ni�a sw�j cel, jak to wygl�da�o od �rodka, tajniki kuchni, anegdoty, jakie� wnioski - to rzeczy, o kt�rych ch�tnie bym poczyta� w nowej kolumnie Krogotha ( go on, MW )
Wygl�da�o to ca�kiem nie�le bior�c pod uwag� ha�as jaki zrobiono w �odzi w okolicach CentraluB, ilo�ci i skuteczno��i (przynajmniej pod wzgl�dem ilo�ci rozdanych ulotek) hostess. Dodatkowe nag�o�nienie w mediach, kolejki do pogrania swiadcz� raczej o sukcesie. Nawet je�li przez niewielkie "s" to jednak imprez� zapisa� nale�y po stronie plus�w i spodziewa� si� raczej korzy�ci dla �rodowisk graczy w naszym kraju. Paru rodzic�w przyprowadzi�o swoje pociechy i mog�o przekona� si�, �e granie w te �mieszne gry komputerowe staje si� spraw� coraz powa�niejsz�, przyci�gaj�c� coraz wi�kszych sponsor�w, nagrody i coraz powa�niejszych ludzi (gdyby pomin�� oczywi�cie xts'a ). Impreza nie mog�a te� pozosta� niezauwa�ona przez tysi�ce przechodni�w, i jak to reklama - kiedy�, gdzie� zadzia�a na zasadzie skojarzenia , pod�wiadomo�ci na nasz� korzy�� oby.
jak to z hardcorowymi graczami by�o? Z tego co czytam to r�nie.
W Katowicach rzeczywi�cie pogra�o sobie par� os�b "zaanga�owanych".
W �odzi - przynajmniej dop�ki nie odpu�ci�em sobie i nie uda�em si� do c@fe - raczej nie ( a mia�em oko na ca�� ��dzk� �mietank� q3 ). Warunki: ch��d, kolejka dzieci, niemo�no�� pogrania na r�wnych prawach z najlepszymi (cfg) - zniech�ci�y najbardziej ��dnych krogothowej krwi.
Niew�tpliwie atrakcyjna impreza, ale nie dla zaawansowanych graczy. Zreszt�, nawet niekt�re ma�olaty zachowa�y do�� rozs�dku by nie wystawa� w kolejce dla w�tpliwej przyjemno�ci dostania dwudziestominutowych bat�w.
Odnios�em wra�enie, �e mimo reklamy, hostess, muzyki impreza by�a "zamkni�ta". Sta� sobie wielki samoch�d, ale nie wia�o od niego zabaw� i rozrywk�. Raczej tajemnic� i, z racji zm�czonych kolejkowicz�w, zniech�caj�cym zm�czeniem, a nawet nud�.
Szczerze przyznam, �e nie zajrza�em nawet do �rodka.
Nie wiem, jakie� otwarcie burty trucka, jaki� podgl�d tego co dzieje si� w �rodku, jakie� zach�ty, mo�e nagrody o�ywi�yby to przedsi�wzi�cie. Mo�e...
Co mog� jeszcze powiedzie� - fajnie, �e by�o, szkoda, �e tak jak by�o. Nie to, �ebym chcia� krytykowa�, deprecjonowa� prac� i �rodki jakie w�o�ono, nie - napisa�em na pocz�tku, �e cel zosta� prawdopodobnie osi�gni�ty. I oto chodzi.
Ale... ch�tnie te� bym sobie zagra�

Po edycji:
to czysty przypadek, �e zgadzam si� w podstawowych tezach z tymi zawartymi w wypowiedzi MW - w czasie gdy pis�aem powy�sze on zedytowa� swoj� wypowied�, kt�ra pocz�tkowo ogranicza�a si� do pierwszego zdania
Ale� ja u�mieszk�w wal�

Posted by SweepeR on 23-09-2002 15:12:

CyberSport is king. Nawet swoja klase juz tego nauczylem

Posted by slawek on 23-09-2002 15:15:

Sukces to b�dzie jak nauczysz swoich rodzic�w i nauczycieli

Posted by SweepeR on 23-09-2002 15:16:

Cholera. Kazal ci sie ktos odzywac?

Posted by e@gle on 23-09-2002 17:32:

Fajno macie u mnie w budzie s� dobre kompy ale nie mo�na w nic gra� nawet gdy nic nie ma do roboty.

Posted by oxygen on 23-09-2002 19:17:

w szkole sie nie gra tylko �czy...

Posted by [FPP]Lipas on 23-09-2002 20:21:

quote:
Napisane oryginalnie przez Q
eee tam ja tefo shita olalem chociaz mialem 10 min drogi do niego

i das gut

'U�miechnij si�, w�a�nie jeste� w ukrytym KillFile...'

[L]ipas | GG: 917123

Posted by Q on 23-09-2002 20:53:

quote:
Napisane oryginalnie przez krogoth

Oto chodzi, oto chodzi

Z mojego punktu widzenia imprezka byla rewelacja. Dzieciaki graly za darmo, mialy mnostwo frajdy. eSport przez te 3 tygodnie zaistnial powaznie w mediach.

To, ze jednemu moze 10ciu gosciom nie pasowalo, bo oni sa "hardcorowi", to szczerze mowiac malo kogo obchodzi. Ilosc usmiechnietych malolatow, a takze duzo starszych "amatorow" na pewno satysfakcjonuje.

no i to jest piekne

Posted by devourer on 24-09-2002 19:29:

Napisalem jak bylo. To nie byla zadna propaganda. Usmiechniete dzieciaki??? Chyba nie mowisz o tych ktorzy stali w kolejce 2,5h bo jakies przyglupy wpychaly sie na poczatek skonczywszy grac. Fakt faktem ze to impreza byla dla raczej bardzo, bardzo poczatkujacych graczy i tylko dla nich. Bo np dla mnie jak i dla wielu innych jechanie 1h, pozniej czekanie 2h zeby zagrac 1/2h na kiepskiej myszce bez podkladek chyba sie nie oplaca, nie sadzisz? Oczywiscie w q3; nie tam w zadnego Csa czy BW

krg ty nie zinterpretowales dobrze mojego textu. Nie pisalem o tym jak teraz to PROGAMING bedzie popularny w Polsce przez CB i w ogole beda Cpl-e pgl-e teraz, tylko o tym jak wygladal taki wyjazd z pova typowego gracza. Bo dla ludzi, ktorzy wiedza co to sa bunnyhopy raczej nie oplacalo sie tam jechac...

Posted by Q on 24-09-2002 21:18:

quote:
1h, pozniej czekanie 2h zeby zagrac 1/2h na kiepskiej myszce bez podkladek chyba sie nie oplaca, nie sadzisz? Oczywiscie w q3; nie tam w zadnego Csa czy BW

eee chwila... tam wlasnego sprzeta nie mozna podlaczac czy poprostu jak kazdy pro player go nie mieliscie?

Posted by [FPP]xen0m on 24-09-2002 21:52:

quote:
Napisane oryginalnie przez Q

eee chwila... tam wlasnego sprzeta nie mozna podlaczac czy poprostu jak kazdy pro player go nie mieliscie?

pomysl, 30min na gre. kazdy przynosi wlasna myszke, sluchawki, klawiature, podkladke... 50% osob ma problemy. "e, nie dziala mi mysz", "cos ten komputer chyba zepsuty jest" itd. itp. nie mowie juz co by bylo gdyby kazdy chcial swoj cfg wgrywac... lacznie czas gry by pewnie wyniosl ok. 2 minut.

Posted by Lucas on 24-09-2002 23:21:

A ponoc to ja jestem pesymista...

Posted by sYs|yavor on 25-09-2002 08:59:

Wszystko ladnie, pieknie. Wytlumaczcie mi tylko (to a propos paru uwag, jakie padly w tym temacie) jak chcecie z grania zrobic sport? Na razie widze podejscie "ktos przyjdzie i ktos zrobi". Nikt nie przyjdzie i nikt nie zrobi. Samsung ma reklame, bawi sie w tworce i sponsora WCG, jego prawo, bardzo fajnie. Tyle ze u nas efekty dzialania Samsunga sa widoczne przez jakies 3-4 dni i to wylacznie w paru punktach w kraju. Co przez pozostale 360 dni w roku? Czekamy na kolejnego wielkiego, ktory "przyjdzie i zrobi"?

Sorry, tak sobie pisze, bo szlag mnie trafia jak czytam o tych wszystkich *******ach typu "esport jest ql, esport to przyszlosc, jezu ile tam forsy mozna wygrac", a jak przychodzi co do czego to sie raptem okazuje, ze chetnych do pracy (tia, pracy, glupiej, durnej, spolecznej pracy, ktora jest podstawa organizacji kazdego sportu) nie ma. I ma prawo nie byc, ludzie zawsze lubili przyjsc na gotowe i nie jest to nic nowego. Tylko dlaczego wszyscy tak maniakalnie klepia, jaki to ten esport cudowny? To albo lekkie rozdwojenie jazni albo oczekiwanie az ktos przyjdzie i laskawie zrobi esport sportem. Pierwsze to choroba, drugie to naiwnosc.

Posted by Lucas on 25-09-2002 09:33:

quote:
Napisane oryginalnie przez sYs|yavor
Wszystko ladnie, pieknie.

[ciach]

Ej - bez pesymizmu - kazdy kto siedzi pol roku w q3 - wie ze esport w naszym kraju to mzonki.... Pozostaja tylko nowicjusze zapatrzeni w Wendera...

Zas do samsunga - to reklame mial - a oto chodzilo...

Posted by sYs|yavor on 25-09-2002 20:09:

>kazdy kto siedzi pol roku w q3 - wie ze esport w naszym kraju
>to mzonki....

To esport = Q3A? Acha. To sie nie dziwie, ze kazdy na tej scenie wie, ze to mzonki. Tzw. samospelniajace sie zyczenie...

Posted by Q on 25-09-2002 20:43:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]xen0m

pomysl, 30min na gre. kazdy przynosi wlasna myszke, sluchawki, klawiature, podkladke... 50% osob ma problemy. "e, nie dziala mi mysz", "cos ten komputer chyba zepsuty jest" itd. itp. nie mowie juz co by bylo gdyby kazdy chcial swoj cfg wgrywac... lacznie czas gry by pewnie wyniosl ok. 2 minut.

na cglu miales 5 min na manewry-nie udalo sie twoj problem mozesz dac wolkowera- i problemu nie bylo; ale w soomi rozumiem tutaj gralo 30 osob na raz HORROR
ps optymisci zyja dluzej

Posted by Lucas on 25-09-2002 22:06:

quote:
Napisane oryginalnie przez sYs|yavor
>kazdy kto siedzi pol roku w q3 - wie ze esport w naszym kraju
>to mzonki....

To esport = Q3A? Acha. To sie nie dziwie, ze kazdy na tej scenie wie, ze to mzonki. Tzw. samospelniajace sie zyczenie...

A ten zwykle sie czepia....

Oprocz q3 to co nam zostalo - jednynie jeszcze Star i CS - bo w niczym inym nie jestesmy w miare dobrzy...

Posted by oxygen on 26-09-2002 00:26:

quote:
Napisane oryginalnie przez Lucas

Oprocz q3 to co nam zostalo - jednynie jeszcze Star i CS - bo w niczym inym nie jestesmy w miare dobrzy...

jakto nie? nasz [FPP]Raptor jest w scislej czolowce europejskiej w warcrafta 3, a w dodatku w teamach 2v2 wraz z kolega zajmuje 1 miejsce w europie i co?

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 17:15.