FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=8)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=8503)
Brutalne gry? nie!
http://newsroom.chip.pl/news_44711.html
Grupa naukowców wzywa sąd apelacyjny Stanów Zjednoczonych do obalenia prawa zabraniającego osobom niepełnoletnim możliwości swobodnego kupowania brutalnych gier wideo. 33 badaczy pracujących w takich uczelniach, jak MIT, University of California at Los Angeles czy University of London, twierdzi, że obowiązujące przepisy bazują na błędnych przesłankach.
Ich zdaniem w większości eksperymentów związanych z grami wideo nie zaobserwowano negatywnych efektów, wnioski potwierdzające taki wpływ wysnuto zaś dzięki niewielkim różnicom statystycznym oraz częstemu mierzeniu agresywnego zachowania "efektami zastępczymi", np. rozpoznawaniem niebezpiecznych wyrazów na ekranie komputera. Uważają oni, że prowadzone w młodym wieku gry wyobraźni z elementami przemocy mają istotne znaczenie w przezwyciężaniu lęków, panowaniu nad gniewem i znajdowaniu bezpiecznego ujścia dla agresji.
Te wszystkie złe rzeczy to przez telewizje ! Komp jest niewinny !
By no-one but myself"
Vader - The Nomad
Wkoncu ktos to powiedzial. Tak! To cala sprawe rozdmuchaly media, ktore poprostu szukaly sensacji.
... i kozla ofiarnego.
Swoja droga, zamiast tej przemocy mogliby sie zajac promowaniem i milosci, jak rozowa landrynka.
ten swiat jest chory ... szkola od samego poczatku wprowadza niemila amosfere (moj brat po pierwszej klasie podstawowej drugiemu powiedzial ze jak tamten pojdzie do szkoly to skonczy sie dla niego normalne zycie a zacznie koszmar!!)... rodzice nie maja czasu dla dzieci bo ganaja jak glupie za kasa i sie dzieci wychowuja na ulicy...a potem jest ze gry komputerowe i telewizja.... loooool
Mam dwoch braci w wieku 5 i 7 lat ... od poczatku zycia maja do czynienia z grami komputerowymi i brutalnymi bajkami z cartoon network... i jakos sa strasznie spokojni i przyjacielscy...
[...]sa strasznie spokojni i przyjacielscy...
By no-one but myself"
Vader - The Nomad
ja mam starsza siostre i nie ogladala bajek, nie grala na kompie i jest brutalna
saari ja bym na twoim miejscu nie spal spokojnie
Re: Brutalne gry? nie!
quote:
Napisane oryginalnie przez BartiZ
rozpoznawaniem niebezpiecznych wyrazów na ekranie komputera
Zazwyczaj jestem pod ich wrażeniem ze strony artystyczej ( zajefane modele postaci - Morrowind, zejbana muzy - Morrowind, zajefany swiat gry - Morrowind, fizyka gry- Tribes 2 ) a nie ze tam odrazu bym każdemu przyjebał.
Ale wiem że zawsze następuje taki moment żeby komuś przyjebać.
Napisane oryginalnie przez [FPP]bizonek
Ale wiem że zawsze następuje taki moment żeby komuś przyjebać.![]()
dla tych panów!
Czyli jednak jest jeszcze ktos inteligentny na swiecie (poza mna oczywiscie ) Szkoda ze tak pozno no ale lepiwej niz wcale. Nigdy nie uwazalem zeby gry w jakikolwiek sposob rodzily w czlowieku agresje. I niech mi teraz ktos wyskoczy z pytaniem "w jakie to ja brzydkie gry gram?"...
Napisane oryginalnie przez KKPhGS
we mnie rodza, jak sie dowiaduje, ze nie moge grac, bo
- mam pinga 6krotnie wyzszego od pozostalych graczy, (w ASE pokazuje ping = 30ms, a wychodzi 300)
- pocket losty podskakuja do 30 % (w ASE pokazuje 0)
- wyswietla, ze nie mam punkbustera (a mam dzialajaca najnowsza wersje)
- server wyswietla informacje typu "unpure client" (a ja mam przeciez do Q%#&@#wy maci legala!!!)
kto z Was w takiej sytuacji nie przygrzmocliby z calej paki w monit?
By no-one but myself"
Vader - The Nomad
Oj nie.... z tymi pingami to juz nawet moj starszy traci cierpliwosc a ma duzo ponad 18
quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]glan
a tam.. duzy ping.. wy nigdy duzego pinga ni mieliscie)
Dla Ciebie ping 400 - 9999 to malo?![]()
Re Re Kum Kum :P
Brutalność w grach !! LOL !!
Gry może są i brutalne ale jak ktoś potrafi odróżnić rzeczywistość wirtualną od realnej to po co się takich czepiać. Oni zatroszczą się o siebie, a jak takiemu coś strzeli do głowy to zastanowi się najpierw nad konsekwencjami swojego czynu.
A to że jest wprowadzane ograniczenie wiekowe to nie znaczy, że ma być od razu źle. Dla przykładu mam młodszego kuzyna (3 klasa podstawówki) co chciał q1. Troche się upierał ale i tak mu nie dałem bo widziałem jak się zachowuje. Za bardzo go ponosiło czasami. Poza tm widok gibów i krwi na ekranie raczej nie wpłynie pozytywnie na jego wyobraźnię.
Małe pytanie dlaczego zeszliście na temat pingu ??
Ja nie gram na necie bo nie lubię opóźnień, wolę lan
Napisane oryginalnie przez [FPP]Saari
z tego co rozumiem to chyba 600ms to sekunda ale glowy sobie nie dam uciac :>
saari.deviantart.com
quote:
Napisane oryginalnie przez Gazor
1d - 24h
1h - 60min
1min - 60sec
1sec - 1000ms
![]()
"Niech przeciwnik muśnie twą skórę gauntletem, ty przywal mu shotgunem. Niech przeciwnik przywali ci shotgunem, ty przywal mu RL. Niech przeciwnik przywali tobie RL, a ty zabij go z RG. Nie koncentruj się na bezpiecznym uniknięciu - połóż swe życie przed nim"
Yyy... prosze mi tu z takimi skomplikowanymi wzorami nie wyjezdzac
m = mili = 10 do minus 3![]()
Nomx.:-).:P.
Skomplikowane wzory oczywiście że tak ja nic z tego nie kumam jestem człówiek z 6 klasy :roftl:.
Ja mam 12 lat i siedze przy pececie i szarpie w FPP'y leci krew jakies gluty bleach...
Stary przyjeżdza z pracy coś *******i żeby nie grać w strzelaniny a i tak on jest przy pc lamerem to nie wie co to jest FPP :P:.
Raz se grałem w mafieeeee no i miałem wyścig w to za dużoo nie gram to poprosiłem ładnie starego no i mi przeszedł hehe :D:.
smile :smile:<smile>testuje usmieszki :D:.
quote:wyjdz, plonk
Napisane oryginalnie przez KrOpIeK
Skomplikowane wzory oczywiście że tak ja nic z tego nie kumam jestem człówiek z 6 klasy :roftl:.
Ja mam 12 lat i siedze przy pececie i szarpie w FPP'y leci krew jakies gluty bleach...
Stary przyjeżdza z pracy coś *******i żeby nie grać w strzelaniny a i tak on jest przy pc lamerem to nie wie co to jest FPP:.
Raz se grałem w mafieeeee no i miałem wyścig w to za dużoo nie gram to poprosiłem ładnie starego no i mi przeszedł hehe:.
smile :smile:<smile>testuje usmieszki:.
Re: Nomx.:-).:P.
quote:
Napisane oryginalnie przez KrOpIeK
[cut]
Także można powiedzieć, że jest odwrotnie proporcjonalna do ilości fragów...
no to mysle, że osiągniemy konsensus :o
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 10:24.