FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=1)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=8514)

Posted by D3al3R on 29-09-2002 23:55:

Dzwiek w q3-przeczytajcie to !

Chodzi mi o to ze jesli sie ustawi glosnosc w q3 na mniej wiecej wysoki poziom to np. jesli sie bierze armour to dzwiek sie przycina, bardzo dobrze to slychac robiac rj przy zabieraniu armura
To samo sie dzieje jesli odpalimy w windowsie z katalogu sound\misc (pak0.pk3) plik ar2_pkup.wav np. w winampie
Wtedy jesli ustawimy glosno to odtwarzany plik jest slyszalny jako zgrzyt P
a jesli damy cicho to prawidlowo bedzie slychac to co ma byc
na q3 jesli ustawimy cicho to tez prawidlowo
jesli sie ustawi cicho w q3 a na glosnikach glosno to dalej jest normalnie czyli tak jak ma byc
Czyli jednym slowem co jest z tym ustawianiem glosnosci w q3 !
Dzwiek jest na high
Moze jest jakas komenda zeby bylo normalnie na wysokim stopniu glosnosci ? Bo to denerwuje
Mam sb audigy
na sb live jest tak samo
u innych tez tak jest

Posted by PizzaDriver on 30-09-2002 02:31:

Re: Dzwiek w q3-przeczytajcie to !

perpetum mobile

Posted by oxygen on 30-09-2002 16:21:

Re: Dzwiek w q3-przeczytajcie to !

quote:
Napisane oryginalnie przez D3al3R
Chodzi mi o to ze jesli sie ustawi glosnosc w q3 na mniej wiecej wysoki poziom to np. jesli sie bierze armour to dzwiek sie przycina, bardzo dobrze to slychac robiac rj przy zabieraniu armura
To samo sie dzieje jesli odpalimy w windowsie z katalogu sound\misc (pak0.pk3) plik ar2_pkup.wav np. w winampie
Wtedy jesli ustawimy glosno to odtwarzany plik jest slyszalny jako zgrzyt P
a jesli damy cicho to prawidlowo bedzie slychac to co ma byc
na q3 jesli ustawimy cicho to tez prawidlowo
jesli sie ustawi cicho w q3 a na glosnikach glosno to dalej jest normalnie czyli tak jak ma byc
Czyli jednym slowem co jest z tym ustawianiem glosnosci w q3 !
Dzwiek jest na high
Moze jest jakas komenda zeby bylo normalnie na wysokim stopniu glosnosci ? Bo to denerwuje
Mam sb audigy
na sb live jest tak samo
u innych tez tak jest

nie masz innych problemow?

Posted by Q on 30-09-2002 20:20:

u mie na zintegrowanej karcie jest git moze s_volume masz jakies wieksze niz powinno byc ? i pobaw sie z komendami na s_....

Posted by -->JuiCe<-- on 05-10-2002 14:51:

Hmm....

Mo�e to wynika z jako�ci sprz�tu? Wiem, wiem masz audigy!! Ostatnio kupi�em sobie s�uchwaki philipsa za 50 zl i caly hepi ide na Lanparty. Odpalam CS'a (lincz!!) podpinam sluchawki bezposrednio do karty - i mi qrde wszystko trzeszczy jakby basy by�y za du�e. No to siup stare sluchawki i wszystko OK. Jak te nowe pod��czy�em przez g�o�nik to wszystko dzia�a poprawnie. Karta to SB 128 zintegrowany z p�yt� wi�c st�d mog� si� bra� te problemy (zak��cenia) ale dlaczego stare s�uchawki dzia�aj� dobrze (a s� to jakie� badziewiaki za 20 zl). Mam XP wi�c bawi�em sie ustawieniami g�o�no�ci tak jak ty (tzn w windzie og�lnie sound cicho, a si�a g�osu g�o�nik�w g�o�no i na odwr�t) i nie wiele mi to pomog�o.

Niemniej w�a�nie mam zamiar kupi� jak�� kart� d�wi�kow� i g�o�niki 5.1 i je�eli ten problem le�y w sprz�cie creativa to sie chyba mocno zaczne zastanawia� nad kupieniem czego� innego ni� audigy...

Posted by Lucas on 05-10-2002 15:52:

Re: Hmm....

quote:
Napisane oryginalnie przez -->JuiCe<--

Niemniej w�a�nie mam zamiar kupi� jak�� kart� d�wi�kow� i g�o�niki 5.1 i je�eli ten problem le�y w sprz�cie creativa to sie chyba mocno zaczne zastanawia� nad kupieniem czego� innego ni� audigy...

A ten jak sie nie pochwali - to bedzie chory

Posted by Q on 05-10-2002 21:19:

no ja tez sie pochwalilem

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 13:27.