FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=64)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=8538)

Posted by [FPP]Saari on 02-10-2002 11:52:

A moze neo+

Juz jest tpic gdzie wszyscy narzekaja na astercity... boje sie ze jak tam napisze to niewiele osob przejrzy ... mianowicie chodzi mi o to czy ktos ma i moze cos powiedziec o usludze tepsy "neostradzie +"? Jak to dziala, jakie sa pingi itp?

Posted by Swiety on 02-10-2002 12:44:

Re: A moze neo+

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Saari
Juz jest tpic gdzie wszyscy narzekaja na astercity... boje sie ze jak tam napisze to niewiele osob przejrzy ... mianowicie chodzi mi o to czy ktos ma i moze cos powiedziec o usludze tepsy "neostradzie +"? Jak to dziala, jakie sa pingi itp?

Co do neo+ - w por�wnaniu z SDI pingi raczej b�d� takie same - w ko�cu podobna technologia z t� r�nic� �e mamy max 512 kB transfer do nas i 128 kB od nas. Tracimy te� sta�e ip.

Okres oczekiwania podobnie jak w wypadku SDI - od zaraz do kilku miesi�cy. Cena o 50% wy�sza

Co do neo+ - ludzie maj� problemy z zainstalowaneim tego na win98 ale da si� obej��.

Sporo os�b ktore mia�y wcze�niejsze neo po przej�ciu na neo+ narzeka, podobnie niekt�rzy m�wi� �e nie zamieniliby SDI na neo+ ALE WI�KSZO�� JEDNAK MA DOBRE WARUNKI

Posted by Berti =||= on 02-10-2002 14:31:

Re: Re: A moze neo+

quote:
[i]
Okres oczekiwania podobnie jak w wypadku SDI - od zaraz do kilku miesi�cy. Cena o 50% wy�sza
[/B]

??? Abonament Neo+ w przyp. umowy na czas okreslny to 191 z�.

Zamieni�em lokala na kt�rym mia�em czesto transfery grubo ponad 900kbitow na neo, bo �acze zacz�o byc zapchane i niestabilne ->pingi powyzej 150.

Jako�c po��czenia zupa! pingi praktycznie zawsze rzedu 50, transfer srednio wahaja sie w granicach 400-500 raczej nie schodzi nizej, chyba ze jakis beznadziejny serwer.

Generalnie:
Warto.

Posted by Omega_Ra on 02-10-2002 14:53:

Red face TSPA Ssie

Neo + to chyba jedna sensowna oferta obok Astercity i do tego jeszcze w miare tania Chyba ze ktos nie ma co robic z pieniedzmi, az do tego topnia ze sra nimi to niehc sobie zalatwi lacze stalem jakis 1Mbit

Posted by Swiety on 02-10-2002 21:08:

Re: TSPA Ssie

quote:
Napisane oryginalnie przez Omega_Ra
Neo + to chyba jedna sensowna oferta obok Astercity i do tego jeszcze w miare tania Chyba ze ktos nie ma co robic z pieniedzmi, az do tego topnia ze sra nimi to niehc sobie zalatwi lacze stalem jakis 1Mbit

LoL LoL LoL
O AsterCity jest super wielki post kt�ry przeczyta�o prawie 2000 os�b i w kt�rym kilkudziesi�ciu ludzi pisze jakim g�wnem jest Aster City. Aster City to chyba najmniej sensowna oferta. Wog�le wszelki internet z r�nych kabl�wek i osiedlowych prowajderk�w jest najcz�sciej do dupy.

Posted by Killah on 03-10-2002 12:20:

Ale jest najta�szy

Posted by Sierp on 03-10-2002 17:28:

Wlasnie, jest tani a nie jak ja 160 zeta na mieh :| jusz o tyh 500 za zalozenie nie wspomne

W tym roku miko�aj trafi� do wszystkich dzieci...

Posted by Rebelyell on 03-10-2002 21:23:

quote:
Napisane oryginalnie przez Sierp
Wlasnie, jest tani a nie jak ja 160 zeta na mieh :| jusz o tyh 500 za zalozenie nie wspomne

Ja za za�o�enie ACN zap�aci�em niewiele mniej jak sobie przypominam a miesi�czny rachunek mam rz�du 140 z groszami (us�uga zintegrowana z tv kablow�) Wi�c czy to faktycznie jest tak tanio to sprawa dyskusyjna

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 16:29.