FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=64)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=8569)

Posted by DaBi on 04-10-2002 13:23:

Question Pytanie dotyczące PB

Topic może i głupi ale chyba niektórym się przyda ( w tym mi)
Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak ustawione są zabezpieczenia na polskich serwerach bo niestety od jakiegoś czasu jestem z paru skutecznie kopany. Chcialbym stworzyć confa żeby móc grać na wszystkich ale niestety nie znam ustawień tychże serwów a na granie bez pewnych uproszczeń w grafice nie mam komputera
Z góry dzięki za pomoc.

Posted by STEIN on 05-10-2002 15:20:

Lightbulb :/

Wystarczy trzymac sie glownie tych ustawien i no way kick more:

rate: min. 3000, max. 25000
cl_timenudge: min. -50, max. 0
snaps: min. 20, max. 40
cl_maxpackets: min. 30, max. 100
r_picmip: min. 0, max. 5
r_picmip2: min 0 , max 5
r_mapoverbrightbits: min. 0, max. 4
r_overbrightbits: min. 0, max. 4
r_uifullscreen: 0
r_ext_NV_fog_dist: 0
com_maxfps out of 0.0000001 and 40

Posted by on 06-10-2002 01:16:

Podkleje sie do topa (za pozwoleniem) i spytam, czy ktos moze bedzie wiedzial dlaczego jestem regularnie kopany z serva Fear Factory Clan - zawsze wchodze na ulamek sekundy po czym w konsoli pojawia sie wypracowanie czerwonym drukiem o niemozliwosci odpowiedzi jakiegos zapytania na cos - kick i laduje z komunikatem - unpure client ... brak jakiegos-pliku.pk3
I oso hozi?
plz hlp thx

Posted by bluesdriver on 06-10-2002 11:00:

Miałem na FF problem z osp 0.3 To moze byc ten sam błąd. Najpierw zainstaluj osp ver. 0.22, na to dopiero 0.3. U mnie pomogło.

Posted by on 06-10-2002 13:42:

quote:
Napisane oryginalnie przez Bluesdriver
Miałem na FF problem z osp 0.3 To moze byc ten sam błąd. Najpierw zainstaluj osp ver. 0.22, na to dopiero 0.3. U mnie pomogło

BIG THX B-Drvr

Posted by DaBi on 06-10-2002 16:41:

Dzieki bo to ciagłe kickanie z co poniektorych serwów było wkurzające. Sprawdzę jak to ja mam ustawione bo config nie mój. Zobaczymy ... mam nadzieje że pomoże.

Posted by Omega_Ra on 06-10-2002 20:17:

Talking Tia

Mnie tez kopalao na poczatku, nawet na defaultowym cfg - jhak zmienilem wszystko zaczelo choidzic normalnie PB czasmi ma tka na****** ze sam nie wie co jest grane

Posted by Swiety on 07-10-2002 07:33:

Re: Tia

quote:
Napisane oryginalnie przez Omega_Ra
Mnie tez kopalao na poczatku, nawet na defaultowym cfg - jhak zmienilem wszystko zaczelo choidzic normalnie PB czasmi ma tka na****** ze sam nie wie co jest grane

PB nic nie ma na*********. Poprostu jeśli będziesz miał ustawione coś powyżej lub poniżej dozwolonych wartości to cie kopnie. Wcześniej oczywiście ostrzega ale mało osób zwraca uwagę na komunikat od PB a jeszcze więcej go nie rozumie
Po za tym PB czasami kopie od razu czasami po jakimś czasie (losowo) wszystko zależy od dokładnych ustawień PB i wsyzstko jest opisane w dokumentacji PB

Posted by on 07-10-2002 08:35:

Problem w tym, ze ustawienia PB sa rozne w zaleznosci od servera - dlatego dobrze by bylo ustalic jakies wartosci graniczne (chyba, ze juz sa ustawione - to wtedy przepraszam i w ogole )

Posted by Pivoo on 07-10-2002 18:48:

Angry A

U mnie jest taka dziwna rzecz: Zwykle jak sie lacze z jakims serwerem to musze czekac z 10 minutek. Ciągle na awaiting gamestate stoi. Kiedys sie normalnie łączyło. Teraz mam duze prawdobodobienstwo na to ze mnie wykopie za to ze sie za dlugo lacze . Albo jak nagle serwer sie wypelni i ja sie wtedy lacze, kiedys naciskalem esc, mijala chwilka i juz bylem w menu głównym. Teraz Naciskam esc, czekam ok. 20 minut i jestem w menu głównym Jest na to jakis sposob oprócz reinstalki? Płyta z grą mi sie zgubiła

Posted by DaBi on 07-10-2002 20:03:

RTCW to jednak coś nieprzewidywalnego

Pomijając już że PB kickał mnie z niektorych serwów to ostatnio notorycznie przytrafia mi sie jedna rzecz. Gram sobie grzecznie fraguje innych , mnie fragują leczę innych inni mnie leczą aż tu nagle ta sielankę przerywa nalot albo granat albo tak po prostu bez niczego. Czarny ekran jakies durne buczenie... I tylko restart pomaga. Nie wiem co robić wczesniej tak nie miałem może conf jest niestabilny ( o ile to mozliwe) , LOL ( Lord Of Lags ) mnie nie lubi albo może moje Cel 500 64 ramu nie wyrabia ( do tej pory dawalo radę bez takich niespodzianek , )
W ten sposób jestem najcześciej wywalany z serwera Piekary.

Posted by STEIN on 07-10-2002 22:13:

:/

Wyłączcie sobie tez obowiazkowo AUTO UPDATE !! nie bedzie wisiał tak podczas laczenia.

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 07:59.