FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=77)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=8648)

Posted by [FPP]Saari on 14-10-2002 18:23:

Przegladarki? Mozilla? A moze nie?

Mam male pytanko. Ktos uzywa Mozilli?
Dotychczas przez caly czas siedzialam na starym dobrym ie 6.0 na ktorego raczej nigdy nie narzekalam. Ostatnio jednak zainstalowalam sobie opere i musze powiedziec ze chociaz rzeczywiscie szybciej laduje strony niz ie to jednak ma swoje wady.. nie obsluguje marginesow przez co strona zrobiona przeze mnie wyglada tragicznie... malo tego na boardzie niezbyt ladnie wyswietla tabelke i ma problemy z animowanymi usmieszkami..

Zastanawiam sie wiec nad Mozilla. Czy to dobry program? Czy jest tez szybki, a rownoczesnie nie ma problemow zadnych? A moze proponujecie cos innego? (tylko nie netszkape... chyba ze uz sie nie laduje tyle co wczesniejsze wersje)...

A moze znajdzie sie ktos kto pomoglby mi skonfigurowac opere tak zeby wszystko wygladalo w niej dobrzE? moze wy nie macie z nia taich problemow?

Posted by AlieneK on 14-10-2002 19:35:

ja mam i urzywam Mozille. Ale nie widzi mi czasem niektorych skrypt�w na stronkach. I wogole moj komputer to jeden wielki problem

czasem strony w php sie �le �aduj�
a np na stronce http://gamersconfig.net
nie moge sie zalogowac bo wogole nie moge wej�� do pola gdzie sie pisze (login i haslo). Niektore okienka (np to w ktorym teraz to pisze ) s� w�sze niz w IE, ale og�lnie nie jest najgorzej

Posted by Lesio on 14-10-2002 19:42:

Ja uzywam Mozilli i niemam z nia problemow. Wczesniej uzywalem tylko IE wiec mam porownanie. Z wyswietlanniem stron raczej problemow niemam. Niemialem kilku skruptow ale jak czegos potrzebabylo to odazu pytal czy pobrac i instalowal. Ogolnie wszystko ladnie i oki

AlieneK: Na tej stronnce cos jest skopane ale mozna sie zalogowac. Wystarczy kliknac troche powyzej na czarne tlo (look zalacznik)

Posted by MaslaV on 14-10-2002 21:21:

ja u�ywam g��wnie opery ze wzgl�du na bajery, i pr�dko�� chodzenia bo ilo�� megacherc�w u mnie jest nie do pozazdroszczenia

a tak na serio to u�ywa�em Mozilli ze wzgl�du na bajerne skiny oraz zak�adki... Opera natomiast szybko chodzi, jest zajebi�cie funkconalna (np. szybki dost�p do opcji "delete private data", pop-up killera i kilka jeszcze) oraz wyjefajnie �adna (du�o fajnych skin�w) a to �e troch� inaczej interpretuje html niz IE jest dla mnie nie istotne.

http://www.opera.com <- tw�j dzisiejszy cel

Posted by [FPP]Shooler on 14-10-2002 21:55:

imo opera lepiej interpretuje html'a od IE, ale wiekszosc stron jest pisanych pod IE

Posted by MaslaV on 14-10-2002 21:57:

Posted by [FPP]Saari on 14-10-2002 22:12:

czyli generalnie i tak dalej nie wiem co robic

Posted by MaslaV on 14-10-2002 22:14:

do przegl�darki nie przekonasz sie w ci�gu 5 minut, trza ka�dy program testowa� co najmniej przez 2 dni aby odczu� pozytywn� lub nie r�nic�.

Posted by on 15-10-2002 14:41:

Galeon pod Linuxem - twoj dzisiejszy cel

Posted by chimera on 15-10-2002 14:47:

Jak wreszcie wypuszcza stabilnego galeona2

Posted by BartiZ on 15-10-2002 17:18:

U�ywam mozilli od niedawna, i jestem zadowolony. Wcze�niej testowa�em opere, ale te b��dy w wy�wietlaniu stron... denerwuj�ce by�y. Jednak je�li chodzi o mozille - polecam. Jak narazie nie sprawia mi problemow, chyba ze jakis wybajerowany skrypcik, to wchodze na stronke z IE.

By no-one but myself
"
Vader - The Nomad

Posted by chimera on 15-10-2002 17:20:

A moze zamiast mozilli - phoenixa ? tego co pisza na jego stronie ma konkurowac wlasnie z takimi przegladarkami jak np. galeon. Ogolnie jest okrojona wersja mozilli - zostala sama przegladarka bez chatzilli, klienta poczty i innych smieci ... -> http://www.mozilla.org/projects/phoenix/

A wyglada to tak -> zalacznik:

Posted by on 15-10-2002 18:20:

Thumbs down

swojego czasu korzystalem z phoenix'a pod linux'em ale to wciaz bardzo wczesna beta i burakow za duzo...

Posted by [FPP]Saari on 15-10-2002 18:46:

quote:
Napisane oryginalnie przez chimera
A moze zamiast mozilli - phoenixa ?

O dzieki ze powiedziales ze mozilla ma tyle glupich dupereli A jak u tego feniksa z szybkoscia ladowania stron? dobrze? Mozna poczekac na lepsza wersje bo szczerze mowiac nie narzekam na ie

Posted by Ulraunt. on 15-10-2002 19:08:

Mozilla ma zejebista wlasciwosc - mozna sie poruszac gestami tzn - narysujesz kuleczko i otwiera ci twoja ulubiona strone

Posted by chimera on 15-10-2002 19:18:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Saari
O dzieki ze powiedziales ze mozilla ma tyle glupich dupereli A jak u tego feniksa z szybkoscia ladowania stron? dobrze? Mozna poczekac na lepsza wersje bo szczerze mowiac nie narzekam na ie

To po co ten topic ?

Posted by [FPP]Saari on 15-10-2002 19:54:

po to zeby sie dowiedziec czy nie ma lepszej alternatywy to ze cos jest dobre nie oznacza ze nie ma czegos lepszego prawda?

Posted by BartiZ on 15-10-2002 20:34:

Czy ten phoenix ma cos takiego jak "Sidebar" (bo na screenie tego nie widzia�em) ?

By no-one but myself
"
Vader - The Nomad

Posted by chimera on 15-10-2002 21:33:

Saari -> Narazie nie ma dobrej alternatywy dla ie - opera jest szybka ale wiekszosc stron zle wyswietla, z drugiej strony mozilla w miare dobrze radzi sobie z wiekszoscia stron jednak ma problemy z java (i pod windowsem uruchamia sie 20 sekund co jest wedlug mnie nie do przyjecia). Z tego co wiem sa nakladki na ie dodajace mozliwosci porownywalne z tymi z mozilli i opery. Mam nadzieje, ze wlasnie phoenix bedzie bedzie mogl walczyc z ie. Jak narazie - a testuje go od kilku godzin nie mialem z nim powazniejszych problemow (nie wiem jak pod windowsami ). W przyszlosci ma wyjsc opera 7 podobno z calkowicie nowym silnikiem - zobaczymy.

Bartiz -> Ma ale jak narazie strasznie ubogi.

Posted by MaslaV on 15-10-2002 21:46:

quote:
Napisane oryginalnie przez chimera
opera jest szybka ale wiekszosc stron zle wyswietla.

ko�ystam z Opery od 3 miech�w i z przykro�ci� musz� stwierdzi� i� to zdanie jest najwi�ksz� bredni� jak� ostatnio s�ysza�em. Ja osobi�cie nie mia�em takiej sytacji aby Opera co� �le wy�wietla�a !. Raz czy mo�e dwa tabelka nie by�a doci�nieta tak jak trzeba ale to wszystko, nigdy nie by�o tak �e ca�y lay sie rozlatuje z powodu przegl�darki. Pozatym flash wy�wietlany przez Oper� o wiele mniej mocy proca ni� wy�wietlany przez Ie albo Mozille. Ten phoenix to na linucha?

Posted by AlieneK on 16-10-2002 15:34:

quote:
Napisane oryginalnie przez Lesio

AlieneK: Na tej stronnce cos jest skopane ale mozna sie zalogowac. Wystarczy kliknac troche powyzej na czarne tlo (look zalacznik)

Buhehehe...ale LOL

thx

Posted by insmac*1337 on 17-10-2002 18:31:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]MajeS
Galeon pod Linuxem - twoj dzisiejszy cel

galeon ownage ... poza tym uzywam konquerora, ale glownie do netu to mozilli pod pingwinem, z ktorej jestem bardzo zadowolony

Posted by bizonek on 17-10-2002 23:04:

Mi Opera �le pokazywa�a, i nie wsie Javy dzia�a�y.

Posted by [FPP]Lipas on 17-10-2002 23:22:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]bizonek
Mi Opera �le pokazywa�a, i nie wsie Javy dzia�a�y.

Jak w piosence:
'all u need is patch ...'

'U�miechnij si�, w�a�nie jeste� w ukrytym KillFile...'

[L]ipas | GG: 917123

Posted by bizonek on 18-10-2002 13:36:

quote:
Napisane oryginalnie przez Lipas
Jak w piosence:
'all u need is patch ...'

u�ywa�em 6.03 i 6.04
wi�c dupa

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 14:24.