FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=8)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=8711)

Posted by [FPP]Shooler on 20-10-2002 12:07:

Pól miliona widzów obejrzało "Zemstę"

"Już 585 tys. widzów obejrzało "Zemstę" - pisze "Gazeta Wyborcza".

(c) film.onet.pl

http://film.onet.pl/0,0,573119,wiadomosci.html

Nie sadzicie ze zamist "widzow" powinno byc "ludzi, ktorzy mogli zamiast na lekcje isc do kina"? To kolejna ekranizacja jakiejsc ksiazki, nieudolnie zrobiona przez naszego "oscarowego" Wajde, ktory chyba zachlysnal sie ta statuetka. Od 2 lat nie zrobil zadnego wartosciowego filmu...

Co do zemsty. Pogratulowac obsady.

Wtf?

Posted by MaslaV on 20-10-2002 12:12:

i właśnie nasze kochane oskarowe polskie kino jedzie na kasie biednych uczniów którym kaze sie oglądać tak naprawde teatr telewizji w kiepskim wydaniu... załoba

Posted by Ulraunt. on 20-10-2002 12:17:

Zarabiaja na uczniach! Dlatego ja poszedlem wtedy na piwo

Posted by AlieneK on 20-10-2002 12:55:

no tak...jachciałem pojść na to z kolegami ale bydło z multikina nie objęło "Zemsty" wtorkową promocję i bym musiał płacis ponad dwie dychy zamiast jednej :/
moze kiedys obejze

Posted by Eustachy on 20-10-2002 13:04:

nie radze Alienku... nie idz na to jesli nie chcesz miec bezsensownie wywalonych 2 h ze swojego zyciorysu... Lepiej zrobić przez ten czas cos innego.. jest tyle mozliwości... Ja niestety juz popelnilem ten blad... ale jak powiedzial szuler lepsze to niz na przyklad 2 h chemii z pania profesor Kamińską... (pozdrawiam cie ty stara lampucero )

Posted by bizonek on 20-10-2002 13:47:

Film jest ble i już.
Dno itp!
Lepiej już 10 zł na piwo wydać

Posted by rcube on 20-10-2002 14:13:

Ja nie tylko nie rozwazam mozilwosci pojsca na ten film do kina ale nawet nie mysle w przyszlosci sciagac sobie Zemsta.Sharereactor.Vite.avi z jakiegos tam p2p

Posted by [FPP]Lipas on 20-10-2002 15:05:

quote:
Napisane oryginalnie przez rcube
Ja nie tylko nie rozwazam mozilwosci pojsca na ten film do kina ale nawet nie mysle w przyszlosci sciagac sobie Zemsta.Sharereactor.Vite.avi z jakiegos tam p2p

A ja skonczylem szkole i tego typu dylamty mam juz za soba
Ale, gdybym maila wybierac isc, czy nie isc, to bym nieposzedl

'Uśmiechnij się, właśnie jesteś w ukrytym KillFile...'

[L]ipas | GG: 917123

Posted by [FPP]Shooler on 20-10-2002 15:59:

quote:
Napisane oryginalnie przez Lipas
A ja skonczylem szkole i tego typu dylamty mam juz za soba
Ale, gdybym maila wybierac isc, czy nie isc, to bym nieposzedl

U mnie to jeszcze zalezy od zestawienia lekcji w dniu w ktorym mialbym isc do kina

Posted by on 20-10-2002 18:39:

Nie ma juz dobrych polskich filmow. Ostatni, ktory mozna bylo obejrzec, i sie jeszcze przytym dobrze bawic to byl "Poranek kojota".

-"Po co ci ta sluchawka w uchu?"
-"To, zebym mial kontakt z baza!"
-"Idioto! Ty nie masz przeciez kontaktu z wlasnym mozgiem!"

Posted by [FPP]Saari on 21-10-2002 12:38:

Mnie sie tam jeszcze "Dzien Swira" nawet podobal .. inny taki jakis byl....taki...prawdziwy ... :>

Co do Zemsty to jeszcze nie widzialam ale postacie Klary i Waclawa mialam okazje podziwiac kiedys w teatrze (podziwiac przez duze p ... grali ich porzadni i bardzo mili dla oka aktorzy), a to co wystepuje w filmie niejakiego Andrzeja W. to juz nie jest nawet smiech na sali ... to juz zaloba do kwadratu...

Poza tym juz szczerze powiedziawszy troche ekranizacjami ksiazek... ostatnio jest to okropny trend w polskiej kinematografii... a rzadko ktore z tych "dziel" jest wartosciowe...

A najbardziej to juz mnie denerwuja powtorki takie jak "W pustyni i w puszczy".... pierwotny film byl swietny, a postacie Stasia i Nel byly zagrane rewelacyjnie... po kija wiec bylo krecic to drugi raz i to z tak miernym skutkiem?

Posted by Lucas on 21-10-2002 13:33:

Czemu w ankiecie bral "nie widzialem i nie zamierzam..." ???

Posted by [FPP]Saari on 21-10-2002 13:41:

poniewaz ankieta dotyczy ogolnie polskich filmow... jakies chyba widziales?

Posted by AlieneK on 21-10-2002 14:24:

dobre polskie filmy to te ktore byly kręcone gdy mnie jeszce nie było ...
w sumie jeszce podobał mi sie "Chlopaki nie płaczą"

Teraz czekam na ekranizacje Solaris'a, ale to juz nie kręcą polacy dzięki Bogu (chociarz podobno bedzie sporo zmian)

Posted by [FPP]Shooler on 21-10-2002 17:55:

quote:
Napisane oryginalnie przez Lucas
Czemu w ankiecie bral "nie widzialem i nie zamierzam..." ???

Fakt, ankiete troche spieprzylem bo nie ma "Wstrzymuje sie" a w zasadzie sa dwie odpowiedzi negatywne. Z drugiej strony Saari ma racje, chyba kazdy widzial jakis polski film?

Posted by Iris on 21-10-2002 19:16:

Zemste obejrzalem w czasach szkolnych w teatrze i uwazalem za bardzo ciekawa komedyjke, to co jest obecnie w kinach zdecydowanie juz do dobrych nie nalezy.

Polskie Kino ostatnio cierpi na brak pomyslow...
co kilka miesiecy ekranizacja lektury albo kolejny glupawy i goraz gorszy film Olafa Lubaszenko.

A kiedys to bylo kino.

Posted by [FPP]Lipas on 21-10-2002 20:37:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Shooler
U mnie to jeszcze zalezy od zestawienia lekcji w dniu w ktorym mialbym isc do kina

niewazne co, wazne zeby przepadlo
ale mi sie zrymowalo.

'Uśmiechnij się, właśnie jesteś w ukrytym KillFile...'

[L]ipas | GG: 917123

Posted by bizonek on 24-10-2002 18:43:

quote:
Napisane oryginalnie przez Lipas
niewazne co, wazne zeby przepadlo
ale mi sie zrymowalo.

E tam.
;>
Najlepiej jest pić!
Wódke!
:>

Posted by [FPP]glan on 27-10-2002 14:24:

heh zemsta jest strasznie nudnym filmem.. jedyne co bylo pozytywne to fakt iz z kumplami wczesniej kupilismy trzy pizze i wpierdzielalismy w multikinie spokojnie podczas seansu )

Posted by [FPP]Shooler on 27-10-2002 15:07:

Zamiast Buzkowej mogli juz dac Bahlede Curus przynajmniej byloby na co popatrzec (kewstia gustu )

Posted by [FPP]Saari on 27-10-2002 17:59:

Jak dla nie mogliby dac jakiegos goryla i tak mam problemy z rozroznieniem aktorek

Wiem ktora jest Julia Roberts, Agnieszka Wlodarczyk ... no i ta Buzkowa z nosem jak orangutan (jak to powiedzial jeden z kolegow na innym boardzie).... a reszta jest taka sama

Posted by [FPP]Shooler on 28-10-2002 06:04:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Saari
Jak dla nie mogliby dac jakiegos goryla i tak mam problemy z rozroznieniem aktorek

To chyba jestes jedyna na tym boardzie Ludzie (w sensie faceci ) raczej nie maja problemu z odroznianiem aktorek

Posted by gazi on 28-10-2002 14:22:

nawiazujac do Polskich filmow to wczoraj na HBO byla premiera "W pustyni i w puszczy". Rodzice i babcia postanowili obejrzec ekranizacje ksiazki z dziecinstwa, no ale niestety po polowie filmu usneli. Potem opowiadali ze tak sztucznego nudnego z plytkimi dialogami dawno nie widzieli.
Podobno pierwsza wersja filmu z lat 60 byla miazdzaco lepsza i pod wzgledem akcji i gry aktorskiej.

W ciagu ostatniego roku jedynym polskim filmem ktory nawet mi sie spodobal byl Dzien Swira ze wzgledu na oryginalnosc i wysmiewczy, czarny humor.

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 05:14.