FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=8)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=8725)

Posted by Infinite on 21-10-2002 15:50:

poświęcenie

co sadzicie o poswieceniu
czy warto jest ryzykowac zycie zeby ratowac obcych ludzi

Posted by AlieneK on 21-10-2002 16:23:

jak wszystkie nasze ( i ogolnie) decyzje są zalezne od wielu czynnikow
zależy włąsnie dla kogo mamy się poswięcić i w jakim celu. Czasem taki ratunek moze byc odruchem. A co do mnie to zależało by od sytuacji i od osoby .. jesli to mieliby byc obcy ludzie ktorych nie znam a bym wiedział, ze mam szasne to moze bym zaryzykowal

Posted by G.mbit on 21-10-2002 17:07:

Talking Re Re Kum Kum :P

Można i by się narazić ale to już należy uważać aby się samemu nie wpakować w kłopoty. Przed działaniem chłodna i szybka kalkulacja jak najbardziej wskazana.
Chociaż stanie bezczynne nie jest zbyt ciekawe.
Każde działanie przynosi ze sobą jakiś skutek i czasami nawet niepożądany.
Raczej jestem zwolennikiem działania z namysłem.

Posted by Iris on 21-10-2002 19:08:

Uwazam ze absolutnie nie mozna sie narazac - nasze zycie jest najwazniejsze i niemozna go w bezsensowny sposob stracic
jesli ktos kogo ratujesz wpadl w tak beznadziejna sytuacje ze moze zginac, no to juz tylko jego wina. Dlaczego ja mam ginac a on wtedy przezyje? Czy nie lepiej jest na odwrot?
Zreszta bedzie mial nauczke na przyszlosc. ()

Posted by szpak on 21-10-2002 19:26:

ja pomoglbym napewno...
panience...
ladnej :>

zbliżać się do rzeczywistości, jeśli mozna się tak wyrazić, ale nigdy nie przybliżymy się dostatecznie,
gdyż rzeczywistość to w nieskończoność następujące po sobie kroki, stopnie postrzegania, fałszywe dna,
i dlatego właśnie jest niewyczerpalna, nieosiągalna. Można wiedzieć coraz więcej i więcej o jednej rzeczy
ale nie można wiedzieć o niej wszystkiego - to beznadziejne. Tak więc żyjemy w otoczeniu przedmiotów
bardziej lub mniej przypominających duchy (...)"

Posted by Cali on 21-10-2002 19:53:

trudno odpowiedzieć na to pytanie bo z jednej strony to każdy chce żyć i nie każdy by chciał żucić sie pod tory żeby wyciagnąć jakiegoś ćpuna i każdy myśli innaczej kiedy zdaży się wypadek i trzeba udzielić pierwszej pomocy tu już my nie decydujemy tylko tu decyduje pewien impuls chwila

Posted by MaslaV on 21-10-2002 20:02:

zależy jak bardzo ja sie sam narażam.
w ankiecie nie zagłosowałem, bardzo ciężko o szczerą odpowiedź. nigdy nie byłem w takiej sytuaji więc nie wiem

Posted by on 21-10-2002 20:07:

Ja uwazam, ze zycie jest wartoscia najwyzsza, i niezaleznie od tego co sie mysli, kazdy jest zobowiazany, aby ratowac swoje, cudze zycie. Osobiscie nie wiem jak bym sie zachowal w takiej sytucji, bo nigdy w takowej sie nie znalazlem, ale mam nadzieje, ze pomoglbym danej osobie. Pomagac to dawac cos od siebie dla zycia, dla innych, a nie tylko brac. Taka altruistyczna nutka.

Posted by [FPP]Lipas on 21-10-2002 20:17:

zycie dla innych, hmm...
dla rodziny - tak,
dla kobiety - tak,
dla przyjaciol - tak,
dla innych - nie wiem ... (zalezy od sytuacji)

'Uśmiechnij się, właśnie jesteś w ukrytym KillFile...'

[L]ipas | GG: 917123

Posted by Infinite on 21-10-2002 20:26:

quote:
Napisane oryginalnie przez MaslaV

zależy jak bardzo ja sie sam narażam.

mozesz stracic zycie...
w ankiecie nie zagłosowałem, bardzo ciężko o szczerą odpowiedź. nigdy nie byłem w takiej sytuaji więc nie wiem

a ja bylem i to wielokrotnie. a topic zalozylem po ostatnim zajsciu ktore omal nie pozbawilo mnie zycia.

Posted by MaslaV on 21-10-2002 20:41:

wtajemnicz

Posted by [FPP]Lipas on 21-10-2002 20:44:

quote:
Napisane oryginalnie przez Infinite
[...]
a ja bylem i to wielokrotnie. a topic zalozylem po ostatnim zajsciu ktore omal nie pozbawilo mnie zycia.

To brzmi strasznie !!

'Uśmiechnij się, właśnie jesteś w ukrytym KillFile...'

[L]ipas | GG: 917123

Posted by j@rzabek on 21-10-2002 20:52:

infi jaki szpan jakis ty skromny

Posted by Infinite on 21-10-2002 21:05:

taaak zajebisty szpan!
czuje sie taki wazny!

:/

Posted by bizonek on 21-10-2002 21:29:

Ech.......... ja sam nie wiem.... naprawde zależy dla kogo, zalezy od sytuacji, od impuslu, od tej iskierki która przeskakuje.....

Posted by [FPP]Saari on 21-10-2002 22:21:

Nie wiem... nikt nie chce stracic zycia... ani osoba ratowana ani ratujaca.. dlatego wlasnie o tym czy pomozemy czy nie decyduje jeden moment, nie myslenie nad tym lecz impuls...

Posted by Cali on 22-10-2002 10:55:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Saari
[...]
dlatego wlasnie o tym czy pomozemy czy nie decyduje jeden moment, nie myslenie nad tym lecz impuls...

to samo napisałem

Posted by j@rzabek on 22-10-2002 14:12:

quote:
taaak zajebisty szpan!
czuje sie taki wazny!

Moglbys odrazu powiedzec a tak zwracasz na siebie uwaga a moze i zle cie ocenilem statnio wszystkich od dresow wyzywam

Posted by fajnygosc on 22-10-2002 14:51:

Ja uwazam ze warto sie narazac dla kogokolwiek, chociaz nei wiem czy bylbym w stanie to zrobić. Zawsze mozna odejsc stąd z dumą, gorzej gdy jesteś za kogoś odpowiedzialny na ziemi. Mozliwe ze zle, ze nie szanuję swojego życia, ale nie zależy mi tak bardzo, żeby dotrwać do etapu czytania bajek wnukom.

-edit-

Wyszlo zbyt poważnie to dodam troche smajlejów.
;D :D

Posted by Ulraunt. on 22-10-2002 15:16:

quote:
taaak zajebisty szpan!
czuje sie taki wazny!

Co ci sie takiego zdarzylo? Jesli mozna wiedziec.

Posted by fajnygosc on 22-10-2002 15:18:

Ściągnął kotka z drzewa

Posted by insmac*1337 on 22-10-2002 16:24:

quote:
Napisane oryginalnie przez fajnygosc
Ściągnął kotka z drzewa

wyjdź.

Wracajac do tematu: tak naprawde to narazalbym zycie tylko dla osoby ktora kocham (np. dziewczyny), dla obcego raczej watpie...

Posted by gazi on 22-10-2002 16:35:

Infi ma teraz odpowiedzialna i niebezpieczna prace wiec wszystko moglo sie zdarzyc. :>

Co do tematu to niebede sie rozpisawac tylko napisze,ze prawdopodobnie poswiecilbym sie tylko dla dziewczyny i dla najblizszej rodziny...

Posted by Infinite on 22-10-2002 18:11:

to nie praca
z reszta to nie jest istotne
interesuje mnie tylko wasze zdanie na temat pytania zadanego w ankiecie

Posted by S4i1or on 24-10-2002 13:22:

Poświęciłbym się dla rodziny i dla przyjaciół (to już się zdarzyło), z jeśli chodzi o inne osoby, nie wiem...

Posted by bizonek on 24-10-2002 20:45:

quote:
Napisane oryginalnie przez S4i1or
Poświęciłbym się dla rodziny i dla przyjaciół (to już się zdarzyło), z jeśli chodzi o inne osoby, nie wiem...

Własnie, wtedy już instykt działa. :-]

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 20:16.