FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=8)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=8779)

Posted by [FPP]Saari on 27-10-2002 12:27:

Jakim jestes odbiorca?

Czasem gdy rozmawiam z kims na temat filmu czy ksiazki to mi mowia ze do kitu bo domyslali sie konca, bo wiedzieli co sie za chwile zdarzy. ja sie staram tego nie robic, wole w trakcie filmu cy ksiazki po prostu sledzic bieg wydarzen i pozniej po zakonczeniu myslec nad tym wszystkim (chociaz jak jest bardzo mierny film to czasem wszystko sie samo nasuwa).. A wy? Czy staracie sie domyslic co bedzie pozniej, analizujecie poszczegolne wydarzenia czy raczej staracie sie najpierw uwaznie sledzic bieg wydazen a pozniej dopiero przemyslec to wszystko?

Posted by [FPP]Shooler on 27-10-2002 12:35:

Ja zawsze zwracam uwage na wszystkie szczegooly. Czasami w kiczowatych produkcjach jeste w stanie przewidzec 2-3 sceny od przodu (za co juz nie raz mi obiecywano f_******* na CGL'u).

Jak sie oglada film to trzeba na bierzaco analizowac bo czasami (przy bardziej zamotanej fabule) mozna sie zgubic i po filmie nie bardzo wiadomo o co chodzi

Posted by [FPP]Lipas on 27-10-2002 12:37:

Coz, to zalezy od filmu.
Mam podzielna uwage i podczas ogladania 'mniej wymagajacych' filmow potrafie jednoczesnie sledzic bieg wydarzen i je analizowac (domyslajac sie, co bedzie dalej), ale sa takze i te filmy z gornej polki, podczas ktorych musze calkowicie skoncentrowac sie na sledzeniu filmu i nie mylse, co bedzie dalej.

'U�miechnij si�, w�a�nie jeste� w ukrytym KillFile...'

[L]ipas | GG: 917123

Posted by [FPP]xen0m on 27-10-2002 12:54:

wszystko zalezy od filmu...

ogladalem ostanio Mulholland Drive i film niezle zakrecony. nie za bardzo w ogole wiadomo o co chodzi

Posted by Lucas on 27-10-2002 13:52:

Dokladnie - zalezy jaki film... Czasem nie trzeba sie wysilac - bo kolejne sceny sa oczywiste... Film pokazuje dopiero klase jak te "oczywiste nastepne sceny" nie nastepuja - czyli krotko moiwac - film zaskakuje nas...

Posted by [FPP]glan on 27-10-2002 14:19:

wiesz.. niektore produkcje zaskakuja za kazdym razem i myslenie podczas filmu moze nas zaskoczyc.. niektore filmy zas tego wymagaja od nas..

Posted by [FPP]Lipas on 27-10-2002 17:00:

wymagaja myslenia podczas ogladania ??
to miales na mysli Glan ??

'U�miechnij si�, w�a�nie jeste� w ukrytym KillFile...'

[L]ipas | GG: 917123

Posted by d4 on 27-10-2002 17:15:

Film psychologiczny z dobrym studium psychiki bohatera. Je�eli nie b�dziesz my�la� i kojarzy� fakt�w to nie zrozumiesz filmu poprostu.

Bezmy�lnie to si� da obejrze� jaki� film akcji i to jest nawet wskazane, po co przewidywa�, dopatrywa� si� jaki� niedorubek, kt�rych bankowo jest du�o, lepiej patrze� na �liczne wybuhy i inne wspania�e efekty.

Zale�y od filmu.

Swoja drog� lubi� filmy, co obejrz� i przez conajmniej tydzie� jeszcze o nich my�l�. Ogl�dam po raz 20sty i znajduj� w nim co� nowego /Pulp Fiction/ lub pojedy�cza secna mnie przera�a i zmienia moje my�lenie /California, 7/. Tym si� ce***e dobre kino.

Posted by MaslaV on 27-10-2002 18:01:

jak poprzednicy

zalezy od filmu....

Posted by [FPP]Saari on 27-10-2002 18:07:

quote:
Napisane oryginalnie przez [FPP]Shooler

Jak sie oglada film to trzeba na bierzaco analizowac bo czasami (przy bardziej zamotanej fabule) mozna sie zgubic i po filmie nie bardzo wiadomo o co chodzi

tzn nie chodzilo mi o to czy w ogole myslisz podczas ogladaia filmu tylko czy staracie sie przewidziec kolejne sceny co zaraz moze nastapic

Posted by d4 on 27-10-2002 18:26:

Predykcja?
Staram si� tego nie robi�.

Posted by AlieneK on 27-10-2002 19:54:

eee .. roznie :/

jak jest jakis g�upi film to juz tak sam z siebie domy�lam sie co zaraz b�dzie...ale jak jest co� sensownego to po prostu ogl�dam i czekam na rozwoj wydarzen

Posted by G.mbit on 27-10-2002 21:04:

Talking Re Re Kum Kum :P

Hmm ... nie ma 3. opcji czasami tak i nie (powa�nie !!)
Wszytsko zale�y od stanu umys�u i to czy zaczyna si� dzia� co� ciekawego
Jak czytalem ostatno Diune to czasami przemy�lenia same si� nas�wa�y, a czasmi nie. Dla mnie to jak na razie nie ma znaczenia. Wa�ne abym podaczas rozmowy potrafi� trzyma� w�tek tematyczny

Posted by [FPP]glan on 28-10-2002 07:55:

quote:
Napisane oryginalnie przez Lipas
wymagaja myslenia podczas ogladania ??
to miales na mysli Glan ??

ta to mialem na mysli

Posted by d4 on 29-10-2002 22:26:

Je�eli widz� film i wiem co si� stanie w przeci�gu 3ch nast�pnych scen, to zazwyczaj przestaj� ogl�da�, tylko przewijam na fina�.

No chyba, �e to komedia jest, to jest wybaczalne.

Posted by szpak on 31-10-2002 10:20:

Najnowszy post:
31-10-2002 10:23
przez Deadpool

topic mam od dwoch dni w "swiezych"
co jest?

zbli�a� si� do rzeczywisto�ci, je�li mozna si� tak wyrazi�, ale nigdy nie przybli�ymy si� dostatecznie,
gdy� rzeczywisto�� to w niesko�czono�� nast�puj�ce po sobie kroki, stopnie postrzegania, fa�szywe dna,
i dlatego w�a�nie jest niewyczerpalna, nieosi�galna. Mo�na wiedzie� coraz wi�cej i wi�cej o jednej rzeczy
ale nie mo�na wiedzie� o niej wszystkiego - to beznadziejne. Tak wi�c �yjemy w otoczeniu przedmiot�w
bardziej lub mniej przypominaj�cych duchy (...)"

Posted by Lucas on 31-10-2002 11:30:

quote:
Napisane oryginalnie przez naenun
Najnowszy post:
31-10-2002 10:23
przez Deadpool

topic mam od dwoch dni w "swiezych"
co jest?

mozesz rozwinac o co chodzi???

Jak pytasz o godzine - to board ma przesuniety czas...

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 04:16.