FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=42)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=9092)
Liga 1 vs 1....
Ma ktoś propzycje w jakim systemie zrobić punktację do ligi 1vs1?
Wiem , że w cb jest punktacja na podstawie systemu szachowego. Ale nie rozumiem tego systemu i nie mogę znaleźć nigdzie wytłumaczenia , jak on działa i na czym polega...
Proponujcie...
Aha i system powinien być elastyczny , żeby nie było np. tak , że ilośc wygranych meczy decyduje , bo można wygrać 50:10 a można 50:49 i obaj gracze mają być sobie równi , bo obaj wygrali? No właśnie. Dlatego tęgie umysły Polskiej scenu UrT - myślcie i piszcie!
Wszelkie propozycje rozważę....
JA tam i tak w 1v1 niebede bral udzialu (po to przestalem grac w baseq3 ze wole gre teamowa ;ppp) ale czy niebylo by dobrym pomyslem liczyc hmmm same punkty ? tzn ktos wygral jeden mecz 10:6 , drugi przegral 8:10 czyli ma pkt. 18 . Mozna by tez zrobic tak ze niedosc ze liczy sie wszystkie punkty to za wygrana jest bonus w postaci np 5`ciu punktow (ciezko mi w tej chwili powiedziec jak wysoki powinien byc ten bonus). Mysle ze to rozwiazanie jest ok, ALE w tej chwili wlasnie przyszlo mi cos takiego na mysl, ze ktos moze przegrac wszystkie mecze np 10:9 a bedzie mial wyzsze miejsce niz ten kto wygra wiecej meczy ale np mniejszymi wynikami ;\\\\\\ juz sam niewiem moze wiekszy bonus powinien byc ;p
:D
jak liga 1 vs 1 ruszy to punktacja powinna sie opierać na standardach czyli zwyciastow 2 punkty remis 1 a porażka 0
w momencie kiedy dwóch graczy uzyska taki sam wynik w dużych punktach to liczy sie małe proste i logiczne
hehe
ja proponuje że wygrana jest to 5 pkt..remis 3 pkt i przegrana 0...A jak bedzie np 10-10 to zrobi sie dogrywke w stylu...kto pierwszy kogo zabije
ktoś ma lute z remisem
a co do punktacj 3 punkty zwycięstwo 1 remis 0 porażka 3 punkty za zwycięstwo żeby pokazać że ktoś jest wyraźnie lepszy bo będzie miał dużo zwycięstw w przypadku równej ilości punktów liczy sie małe punkty z pojedynków,a jak to da remis
to można zastosować sposóg Greateye do pierwszego killlaaaa
Ja tam wole zebys sie loostro zabral do porzadku za lige 4vs4 bo 1 na 1 to mozna grac w q3 ale UrT to z zalozenia gra ZESPOLOWA. No coz jesli beda chetni to prosze bardzo. A moja propozycja jest taka : 10 punktow za zwyciestwo + roznica w wyniku np. koles wygral 10-5 wiec dostaje 15 punktow - 10 za wygrana i 5 z roznicy punktow. Przegrany nic. To by bylo na tyle ;P
Ja tam wole zebys sie loostro zabral do porzadku za lige 4vs4 bo 1 na 1 to mozna grac w q3 ale UrT to z zalozenia gra ZESPOLOWA.
Hmmm ja lubie 1v1
Podoba wam sie moj Avatarek ?
GG : 464202
-------------------------------------
L4s†L4m3
All rights reserved®
liga 1v1 nie
liga 4v4 nie
..................
liga 5v5 tak
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 13:15.