FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=1)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=9135)
Pamietacie? Czy juz zapomnieliscie....?
pamietacie swoje poczatki z q3?
jak sie z nim zetkneliscie
z q3 i jesli gracie to z cpma/ra3/ut
ja poczatkowo gralem w unreal tournament. Przez okolo 3 miesiace, az pojechalem do wuja, ktory mial stalke i odpalil mi q3 test. Zaczalem mlocic i po godzinie stwierdzilem ze rzucam UT. Kupilem singla q3 i meczylem boty i tak juz zostalo i zostanie!
Napisane oryginalnie przez DreeD
dobre pytaniegothic Ty w q3 zaczoles grac wlasciwie przeze mnie
![]()
Ja pamietam bo bylo to pare miechow temu
z vq3 to bylo tak ze wbilem na jakis server gdzie byltylko rail a ze nie umielame strzelac z raila biegalem i siekalem ludzi z gauntleta i o dziwo bylme 1 na servie
A z CPma to bylo tak ze wbilem na jakis serv CPMA czekalem okolo 10 min i wbil jakis koels i zaczal mnie loic
ojezy ja jeszcze pamietam ja u nas w ch-zy w I cafe( ktra pozniej zplajtowa�a) byly I q3test jaki sie ukazal i q3dm17.. jezy masakra wszyscy w to grali w tej cafe zrodzili sie najlepsi chodziezscy gracze tacy jak Troll (to nie jest kryptoreklama) q3 rulez
cpma jest o niebo lepszy ale wydaje mi sie ze q1 to bylo cos a q2 to totalny syf:/
Wtedy jeszcze nie mialem netu. Wyszedl pierwszy Q3Test - zobaczylem go w Reset CD, ktory natychmiast kupilem (co bylo lolem, bo mialem prenumerate, ale na wersje bez CD wiec teraz mam dwa egzemplarze tego samego numeru). W chacie nie mialem zadnego akceleratora, wiec oczywiscie mi nie dzialal. Ale jeszcze tego samego wieczoru poszlismy grac z giberem do cafe i tak sie zaczelo. Wyszlismy cali podjarani, szczegolnie podobal nam sie odglos "Quad Damage!"
Wtedy tez mniej wiecej powstala moja xyvka btw
A co do CPM, to niezle sie na to napalalem jak RooS pisal o nim w QuakeWorldzie w Resecie (to zajebiste demo krg vs. satyr (aka zoomer vs. marcopolo). No i oczywiscie jak wyszla pierwsza wersja beta to od razu z kumplem sciagnelismy i zagralismy. Pierwszy moj mecz na CPM byl na q3tourney5
Zaczynalem od q2 jak mi wgral boty a pozniej q3 i tak do teraz na cpma ofkoz. W zalaczniku widac dokladnie kiedy zaczelem grac w q3 i az musialem zrobic screena zeby zapamietac te wspaniala date (za miesiac rocznica)
ta ta stare dobre czasy... Q3 sie pojawil jak jeszcze 486 mialem...wczesniej tylko w q1 gralem ; w q3 na poczatku z botami w kafei pogrywalem za ciezka kase; potem kumple sie znalezli i zaczelo sie bzykanie prawie codziennnie na LANSANITY to byl mod; kasa na gre szla bardzoo duza w zasadzie przez pierwszy rok obecnosci q3 to tylko po kafejach;
dziwna sprawa wiidze ze wszyscy koledzy zaczynali dosyc pozno
ja na poczatku zawsze z dreedem gralem na cpm1
gralismy tez czesto na q3dm17 i na innych q3dmxx
stare czasy
jak sobie przypomne jak gralem to mi sie zygac chce P (zero skilla
) dopiero w marcu tego roku kolega pokazal mi cpma a ze juz mialem inet to posciagalem jakies film dema i ogarnal mnie szal q3-cpma (wczesniej gralem non stop w rtcw) nauczylem sie movmentu combosow , zagralem kilkanascie meczy z zawodowcem (to o tobie HkN
bo napewno nim jestes) dostalem lomot od niego i gram nadal w cpma , a rtcw skasowalem
(...)
M�j avatar pochodzi z gazety "NIE" z tematu "Czy w polsce b�dzie jeszcze ta�sza w�dka"
Ja prawde mowiac nie pamietam wszystkiego dokladnie wiem ze kiedy pierwszy raz zobaczylem Q3 u kolegi stwierdzilem ze to totalny chaos, nie wiem co sie dzieje i ze wole QW (zreszta tak jest nadal ). Pozniej mialem nowy komputer
jedna z pierwszych gier jaka na nim byla to oczywiscie Q3 (bo jak moglo by byc inaczej u goscia ktory ma w polu widzenia pasek ze zdrowiem, armorem, bronia jak to jest w grach fpp
) Pozniej pozyczylem od kumpla jakies Resety, gdzie w jednym z nich RooS pokazal swoje demko z botami na modzie (juz nie pamietam czy to bylo napewno ProMode ale byla szybka zmiana broni i kontrola lotu) i stalo sie
Na poczatku usilne poszukiwania w kosoli Q3 komendy do zmiany szybkosci zmiany broni
) Pozniej jak to nie zadzialalo poszukiwania w internecie i... jest Challenge Pro Mode 1.0... wiecej od tego czasu juz mi nic wiecej nie potrzeba
poza przeciwnikami za ktorych mialem kumpli ale ich udalo mi sie bez wiekszych problemow przeciagnac na strone CPM (bo w koncy to u mnie w domu robilo sie gralnie
)
PS MArtin dzieki ale wystarczy jak powiesz o mnie "zawodowiec lokalny"
Masz oczy, masz m�zg i skal� warto�ci. Nie pozw�l, by ktokolwiek ci� oszuka�,
nawet ja. A kiedy nadejdzie czas, je�li nadejdzie, upewnij si�, �e wybierasz
samodzielnie. Nic co dzia�o si� wcze�niej,nie b�dzie wtedy mia�o znaczenia.
Roger Zelazny �Ksi��e chaosu�
ja specjalnie dla quake3 kupilem akcelerator. unreal tournament nie wymagal go wiec go nei kupilem, a jakas moja stara ATI 4 megowa nawet dobrze radzila sobie z grafika, wiec ogolnie byl luz. Kupilem voodoo 3 2000 agp i mlocilem boty, a czasami lana z ekipa urzadzalem (zreszta do dzisiaj to robimy)
Mi znajomy najpierw pokazal Q2... pogralam soie troche ale ludzie mnie straszie bili wszyscy wiec jak tylko wyszedl pierwszy Q3test to sie przesiadlam. Wtedy w kafejce mialam jakies szanse z innymi cieciami bo tak jak ja dopiero poznawali mapki i uczyli sie obslugi broni.... ahh stare dobre czasy
zobaczymy, co bedzie dalej.
chcialbym na nowo sie do ut przekonac, ale jakos nie moge :/
917123
quote:no ja za czasow q3testu to jzu niezle rznalem bo sporo gralem w q2 i q1 i mialem pewne doswiadczenie
Napisane oryginalnie przez [FPP]Saari
Mi znajomy najpierw pokazal Q2... pogralam soie troche ale ludzie mnie straszie bili wszyscy wiec jak tylko wyszedl pierwszy Q3test to sie przesiadlam. Wtedy w kafejce mialam jakies szanse z innymi cieciami bo tak jak ja dopiero poznawali mapki i uczyli sie obslugi broni.... ahh stare dobre czasy![]()
Napisane oryginalnie przez [FPP]Krypton
no ja za czasow q3testu to jzu niezle rznalem bo sporo gralem w q2 i q1 i mialem pewne doswiadczenie
917123
quote:tylko ze wtedy na wiekszosci komputerow q3 chodzil przyzwoicie a z doomem jest troche inaczej
Napisane oryginalnie przez Lipas
to tak samo, jak ja
ale jak q3test wyszedl, to byl chyba taki sam podjar, jak teraz na Dooma3 ??
Napisane oryginalnie przez [FPP]SweepeR
Wtedy jeszcze nie mialem netu. Wyszedl pierwszy Q3Test - zobaczylem go w Reset CD, ktory natychmiast kupilem (co bylo lolem, bo mialem prenumerate, ale na wersje bez CDwiec teraz mam dwa egzemplarze tego samego numeru). W chacie nie mialem zadnego akceleratora, wiec oczywiscie mi nie dzialal.
917123
quote:
Napisane oryginalnie przez Lipas
no bo z tym d3, to ewidentnie przesadzili :/
nie wiem, po co az tak dowalili, moze zeby podniesc sprzedaz high-endowego sprzetu![]()
a liczysz na to ze na procesorze 1.5 ghz i geforce 4 wyciagniesz 30 fps?
a liczysz na to ze na procesorze 1.5 ghz i geforce 4 wyciagniesz 30 fps?
Yes, this story ends with my end, with my death tomorrow
(c) Edgard Allan Poe - The Black Cat
(...)
M�j avatar pochodzi z gazety "NIE" z tematu "Czy w polsce b�dzie jeszcze ta�sza w�dka"
quote:
Napisane oryginalnie przez MArtin
z d3 demo jest pewnie tak samo jak z BF1942 , demko chodzilo mi w 10 fps same slideshow a full smiga jak sie patrzy
pozniej kupilem sobie kompa i przestalem chodzic do cafe...nie mialem netu ale q3 test na kompie byl...gralem ostro z botami na q3tourney2 (dm17 nie lubialem od poczatku i dalej nie lubie) pozniej wyszedl full i jazda....wciagnelo mnie strasznie i gralem czasami po ok 8 h z botami 1v1...a jak wyszlo cpm i zobaczylem demka satyra i krogotha to przenioslem sie na to (pamietam na poczatku nie wiedzialem jak bunny hoopy sie robi lol po okolo 2 dniach wpadlem na to...) cpm 1.00 to do tej pory moj ulubiony mod na q3...pozniej wyszedl nowy patch (1.25) i cpm juz na nim nie dzialal ;( za to wspanialomyslny pan arq postanowil przeniesc szybkiego promode'a na nowego patcha...z kazda wersja coraz bardziej go spowalniajac i wprowadzajac jakies kosmiczne zmiany coraz mniej mi sie to podobalo...az jakos ostatnio z miesiac temu zaczalem grac w qw i teraz jestem happy
quote:
Napisane oryginalnie przez Lucas
To jest jeszcze nie skonczona gra (niezoptymalizowana)...
917123
Ja zacz��em gra� kiedy przeczyta�em gdzie�, ze Q3umiera.
Poniewa� �al mi wszelkich wymieraj�cych byt�w (wieloryby, szarotka, panda itp.) postanowi�em wspom�c zagro�one wymarciem zwierz�tko.
Poniewa� beznetowy z domu jestem, wi�c nawala�em te wirtualne byty. Najpierw po kolei mapy na HMP, potem nast�pny pozim itd. Skirmish ruszy�em po przej�ciu ka�dej mapy przynajmniej 3 razy na Hardcor
taki mia�em sobie zamys� i Plan Rozwoju Zawodnika. D
Lolowo, a wszystko to zacz�o si� dok�adnie... przedwczoraj
ostatnio z miesiac temu zaczalem grac w qw i teraz jestem happy![]()
you accept (reject, respect);
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 07:46.