FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=46)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=9247)
Windows XP
No dobra, zainstalowalem to badziewie, bom musial. Wpakowalem toto na druga partycje... I jestem w szoku. Na Thin Ice mialem zwykle 25 fps, teraz mam 35 fps. Grafa chodzi znacznie, znacznie plynniej. Nie mowiac juz o tym, ze w ogole nie musialem instalowac T2 pod XP, po prostu odpalam go z katalogu, gdzie dzialal pod W98...
Poezja, krotko mowiac, mam wrazenie, jakby komp P 800 MHz zamienil sie w 1.3 GHz co najmniej...
Polecam (i nie sluchac ludzi twierdzacych, ze pod XP T2 nie dziala ).
:o home czy professional? Sam uzywam 2k, moze sie przezuce...
professional
eeeeeeeee tam mi nie dziala i tyle, i nie tylko mi
Widocznie pod tym wzgledem jestem sszczesciarzem...
BTW Icea, odezwij sie do mnie na GG, jakos nigdy nie moge Cie "zlapac", a mam pare spraw do obgadania...
ja posiadam xp prof od dawna i nigdy problem�w z trybami nie u�wiadczy�em, nawet unhandled exception nie widzia�em od miliona lat, natomiast pod win me to by�a norma.. u mnie i tak jest tragicznie ma�o fps.. moim zdaniem win xp jest najbardziej udanym dzieckiem micro$oftu i wi�kszo�� negatywnych opinii na temat tego systemu to wroga propaganda poza tym kiedy� widzia�em por�wnanie wydajno�ci xp'ka z me oraz 98se.. wszystkie testowane aplikacje oraz gry szybciej nie tylko si� �adowa�y ale wykazywa�y sk�onno�� do szybszego dzia�ania.. ja osobi�cie r�wnie� polecam win xp, aczkolwiek wiadomo jak to z windami bywa.. u jednych dzia�aj� u innych nie. trzeba sprawdzic na w�asnym kompie, bo te nasze sk�adaki (hehe przypomina mi sie wigry3) to nigdy nie wiadomo z czym b�d� chcia�y wsp�pracowa�...
powiedzia�em.
XP jest w pe�ni 32bitowy ;-]
a 98/98se/me sa w 16 i 32 bitowe ;D
UPDATE
Dysk mi pad�, zainstalowa�em wind�XP jeszcze raz i... Unhandeled Exerption przy KAZDYM w��czeniu ;( grrr...
UPDATE 2
Po zainstalowaniu Detonator�w, T2 ju� chodzi.
Mam od niedawna XP Home Edition i jest nie�le... lepiej ni� by�o pod 98. Lagi jakby mniejsze (wprawdzie nie bardzo rozumiem dlaczego, ale i grafa chodzi p�ynniej). Tyle �e z instalacj� mojego Gainwarda GF4Ti mia�em problemy i musia�em troch� kompa pooszukiwa�, co si� zreszt� uda�o. Nie wr�c� ju� do Win98!
Powy�sze dotyczy wersji legalnej. Przedtem przez chwil� mia�em skrakowane XP ProffEdit i wszystko by�o do dupy: unhandled exception co 3 minuty, niekontrolowane restarty, zawisy itp. Mo�e to t�umaczy takie du�e r�nice w indywidualnych ocenach WinXP?
GL
Mam craka XP Prof. wczesniej ��zi�em na 2K i nie mia�em nigdy problem�w z t2. czasami sie b�ad pojawi ale z rzadka.
Tez polecam
Tribes zbeszczeszczone ?!
Propo carck�w i cheatow:
Wiecie ze teraz mozna w T2 na piracie normalnie pogrywac, ale tylko grac, communa wtedy niedziala - ale poco komu ona (tmail tylko sie przydaje).
Dogrywa sie maly pliczek, wlacza solo'n lan i tam mozna juz sie doczepic do kazdego serwa... damn.
Lepiej nie pisz tego glosno
Tak serio: podeslij pliczka z odpowiednim komentarzem do Sierry, zalataja przy nastepnym patch'u servera (hope ze sie da)
E, to zdaje sie nie tak :-P Serwer trzeba miec odpowiednio skonfigurowany... Idea jest taka, aby oglupic serwer lanowy za pomoca proxy tak, aby myslal, ze gra po lanie, a w rzeczywistosci obslugiwal adresy podlaczone do proxy.
Tyle, ze bez odpowiednio skonfigurowanych serwow caly trick o kant mozna... Wiec swoboda obyczajow rodem z UT nam nie grozi :-P
Nie chcac zakladac nowego tematu odswieze stary
Co zrobic zebym mogl w koncu zagrac w T2 na winXP, bo caly czas wyskakuje mi przy wlaczeniu "unhandled exeption"
Czy cos jeszcze procz zainstalowania nowych detonatorow mozna dla tej sprawy zrobic?
Z gory dzieki
pozdro
sciagnac najnowsze T2 i modlic sie aby zadzialalo. Jak nie - to dac sobie spokoj...m Piracki czy nie z doswiadczenia wiem ze sie gryzie z niektorymi konfiguracjami sprzetow.
...
T2 pod XP chodzi perfekcyjnie.
Czysta instalacja systemu, nowe sterowniki, odrobina dbalosci o system i smiga ile wlezie.
Jednak zmiana detkow rozwiazala problem, sorry za klopot
/btw. T2 mam orginalne prosto z timsoftu
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 16:34.