FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=42)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=9266)
Spas-12
Wypowiadajcie się o tej broni...
i jej użytkownikach...
Jak dla mnie naciągnęli tego SPASa na maksa... to jakiś przekręt... psuje zupełnie grywalność jak takich 2-3 znajdzie się na serwerze...
Jak dla mnie każdy kto używa SPAS to albo newbie albo lamer...
Niestety niektórzy gracze z takich klanów jak +SG+ lub *Av* też używają SPASa. No cóż widocznie chęć łatwego fraga i nabijania wyników "na pokaz" przed innymi "jaki to ja mocny/a" wygrywa :///
SPAS-12 sux forever... nie powinni nawet poprawiać tej broni - ona jest tak zjebana że nie da się poprawić jej... PO PROSTU USUNĄĆ
i myślę że to by było najlepsze posunięcie...
bo jak pb jest i już nie mogą z SR-8 za każdym razem bez przypliżenia heda strzelić (ich ulubiony cheat-program nie działa) to biorą SPAS żeby się podniecić
chwała wszystkim którzy nie używają SPASa
Troche się z tobą zgodze - troche nie... Po co wyrzucać od razu, ta broń niekiedy się przydaje, ale żeby grać z nią, wolałbym (chciałbym?) żeby najpierw parametry zmienili.... Ja z nią gram czasami - jak qrwicy dostane - trza sie przecie jakoś wyrzyć!
po za tym widze ze nie orientujesz sie co planuje SID, otoz jeszcze poprawia ta bron i wraz z nowa beta bedzie wystepowala juz jako primary weapon tylko...
SPAS to bron jak bron, kazdy moze jej uzywac przeciez, jedyne co mnie denerwuje w niej ze jak ktos strzela do mnei ze spasa to jednoczesnie blokuje moje pociski z mpk tak ze nic w niego nie trafia :/
do kazdej mapy dobieram sobie bron
i nawet jak by byl spas taki czy sraki i tak bym znim gral
tu piszesz ze nie da sie zabic goscia ze spasem?
czy boisz sie grac na gosci ze spasami?
wkurwia mnie takie gadanie ze kto ra ze spasem ten lama
takie *******enie nie wiem skad to sie wzielo takich zawodowcow z siebie robicie
P
zabije mnie ktoś ze spassa to biore spassa i tez nim zabijam, nickt mnie nie zabije spasem to nie biore spassa
Ja osobiscie w 2.5 nie mialem nic do spasa ale tera mnie to wkurza.
Gosciu(lama) z ok 25 metrow wali do mnie ze spasa i nagle dostaje head z odlamka i gine .Ale jak ktos mi sprzeda centralnie kulke z mpk5 w lepek to zyje .Po drugie moc spasa trzeba obciac bo jest za duza.Ogolnie to tera ok 70 % zabic sa ze spasa wiec mnie to wkurza.Więc mam nadzieje ze go obetna i to niezle w patchu a chyba sobie jeszcze na niego troche poczekamy
ehh
moglbys miec problemy jakby inni mogli miec tego spasa a ty nie a tak? wtp?
ALE
napewno nie w tej postaci, czyli powinni zmnmiejszyc jego sile (jakies 10-15%) i napewo zdecydowanie zasieg . I bedzie git , bo w tej chwili to jest maszynka do trzepania fragow z tymi parametrami. Co wiecej , ten co zdobywa fragi spasem niejest moze od razu lamerem (;ppp) ale na pewno frag zdobyty spasem nie swiadczy ze ktos ma skilla , bo zabic spasem to nie sztuka
buhaha
tak spas ma przegiety zasieg to prawda ale !!!!! qwa to jest bron przystosowana na bliskie zasiegi !!! qwa i powinna miec takiego kopa !!! (tak jest w ralu, wiec dlaczego z grze mieli by go obcinac hee ?) (POLICJA WYPIERDALA DRZWI JEDNYM STRZALEM A WY MI TU GADACIE ZE SPAS MA ZA WIELKA MOC )
cos mi sie wydaje ze na spasa najbardziej narzekaja osoby co poprosty tego typu broni nie lubia i nie umieja sie bronic pzred nia (przykladowy kamper sr8 co siedzi w jakims zawszonym koncie a tu nagle wypada na niego gosc ze spasem i ten nie ma szansy ) ( WIEC WTEDY TAKIE GADANIE SPAS JEST PZREGIETY,,, NO SKILL ITP ... stuknij sie w glowe czloweiku ....
spas byl jest i bedzie ... i jak komus sie nie podoba to mioze przestac grac w UT albo napisac list ze skarga...
jesli wszycy by narzekali na bron qturej nie lubia to *** by z tej gry byl ....
moze zaczniemy odrazu heee ... sr8 jest przegiete ... DE jest przegiety
HE jest pzregiety bo moze 3 kolesi naraz za*******ic ... co ... LUSTRO ... zastanow sie co piszesz troszke czloweiku ...
a co do headow z konca mapy to sa one ze wszystkiej broni ... nie tylko ze spasa ... (dostac head z AK albo nawet SE z 2 konca mapy to standard i wszystkich wnerwia)
LUSTRO mozesz se gadac do woli i wyzywac od no skill i lamer ... moze bedziesz lepiej spal w nocy
ale to z tymi chitami to zes qurwa przesadzil bo wielu na takie gadanie niezasluguje qwa !!
bawilem sie spasem jaki byl bawie sie jaki jest i bede sie bawil jaki on bedzie bo to qultowa bron i wala mnie tego typy gadki
lustro sux
"Zabijajcie ich swoimi mieczami, zabijajcie lancami i włóczniami, zabijajcie ich bełtami waszych kusz. Zabijcie ich wojowników, ich kobiety i dzieci, starych i chorych. Zabijcie ich psy, bydło i inwentarz. Ale ponad wszystko, zabijajcie z przyjemnością."
spas:
-zabija z drugiego konca tunelu wtf?
-zabija przy full zycia bedac trafionym w left leg, czy right arm
-za duza sila razenia i zasieg
-scena z servera: czaje sie przed wejsciem do central, wychodzi koles i oboje dajemy po jednym celnym strzale: on nie drasniety, ja zginalem trafiony w helm
slowem, zajebiscie....
spas:
-zabija z drugiego konca tunelu wtf?
-zabija przy full zycia bedac trafionym w left leg, czy right arm
-za duza sila razenia i zasieg
-scena z servera: czaje sie przed wejsciem do central, wychodzi koles i oboje dajemy po jednym celnym strzale: on nie drasniety, ja zginalem trafiony w helm
jak widze zdania ze spas jest ***owy sa w wiekszosci snajperzy ... typowe
"Zabijajcie ich swoimi mieczami, zabijajcie lancami i włóczniami, zabijajcie ich bełtami waszych kusz. Zabijcie ich wojowników, ich kobiety i dzieci, starych i chorych. Zabijcie ich psy, bydło i inwentarz. Ale ponad wszystko, zabijajcie z przyjemnością."
hmm..
morfi nie wiem gdzie ty tu widzisz wkurwionych snajperow wez wyluzuj, moim zdaniem spas powinien zostac zdegradowany i byc czyms pomiedzy tym czym byl w 2.5 i tym czym jest w 2.6, pozatym morfi jest patrzysz sie na realia typu ze jest bardzo mocny z bliska i wywalaja nim drzwi to przepraszam to jest tylko gra ktora ma dawac przyjemnosc a nie hiper duper realizm jesli on ma zostac taki dobry to ja chce z mp5 zawsze trafiac heada.. w koncu goscie z sas , delta force czy specnazu na wszystkich specjalnych akcjach zawsze tych wszysktich terrorystow trafiaja w glowe tak samo snajperzy jest nawet taka zasada ze snajper musi zabic pierwszym strzalem bo inaczej jest to plama na jego honorze, dobra dosc tych moich farmazonow, spas powinna byc bronia wywazona i tyle:
sr-8 jest dobry de jest dobra bronia co do headow z konca mapy to sorry gregory ale dostac kalacha heada w koncu kalach ma te ponad 1,5 kilometra zasiegu pewnego trafienia choc ma duzy rozrzut a spas ma troszke mniejszy zasieg... a pozatym ma wyjsc patch... w ktorym spas i psg zostana zmienione tak by moglby byc grywalne wiec spas bedzie zmieniony czy tego chcesz czy nie i nie trzeba pisac zadnych elaboratow do sida wiele juz zostalo napisanych i to wystarczy, jak sie slabo gra i sie w jednej grze zostanie raz zabitym z tej broni raz z tej, to rozumiem ze mozna zaczac narzekac na wszysktie bronie, ja uwazam ze lamerski jest noz bo jak trafia mnie w glowe to umieram... jeszcze jedna rzecz apropo loostra : spas stal sie bronia konieczna gdy gramy np z mocnymi klanami w lidze ladder bo jak inaczej chcesz przeprowadzic RUSH na wroga ? przypuscmy wpada z fountain na patio 3 gosci z mp5 / ump ? i co ? dostaja ze spasow z 3 stron i jest po nich ogien trzeba zwalczac ogniem i uwazam ze na meczach klanowych niemozliwe jest nie korzystanie ze spasow przynajmniej do momentu az go nie naprawia i oslabia, na pewno ten kto uzywa spasa nie jest lamerem chociaz sam czesto bluzgam chwilke jak ktos mnie ze spasa zabije jest to jednak wywolane glownie tym ze osoby majace slaby komputer maja problemy z bronieniem sie przed spasem poniewaz komputer musi obliczac przebieg naraz wielu pociskow ( spas wystrzeliwuje nie jeden pocisk ale pare co oznacza wiekszym polem strzalu w jednym momencie) niektore komputery nie nadazaja i wysiadaja powodujac bardzo duzy spadek fpsow ... dlatego spas mi sie nie podoba wszystkich spaserow trzeba z daleka spasom mowimy nie spasa na klanowkach bede uzywal a na public najlepszy jest g36 + mp5 + flash
-jak ktos ma slabego kompa .. hmm to jego sprawa nie dotyczaca innych graczy
JEDNAK nie o to mi chodzilo w tym wszystkim by bronic tego spasa do konca ale o same wypowiedzi np. lustra
ze goscie ze spasem to lamerzy, chiterzy ze skilla nie maja
i wogule ten caly pojazd .... niektórzy zachowuja sie jak dzieci w piaskownicy...
zreszta puki jest spas to jeden z drugim moga se gadac ze jest on taki i owaki jednak ludzie i tak beda z nim grali dlatego takie gadanie nie ma sensu wogule ... a jak komus sie wydaje ze mpk jest zaslabe na spasa to niech se zwalcza spasa spasem i tyle ...
ps. FrD kozik jest przegiety na maxa :>
ehhh
no niewiem z czego panika taka?..jagged zacza pisac spas lama i te jego bindy i sie ludzie zarazili, ale to nieważne....Wszyscy mówimy: wygramy z tymi i z tymi. Oni czesto grają sr8+spas12 i wygrywają mecze. To można nazwac w pewnym sensie profesjonalizmem, bo jak komuś niepodoba sie ump( a szczegółnie w 2.6) to tym niegra. Jak chcesz wygrywac to bierzesz spasa...tak? NIE...ktoś tutaj podkreślił słowo"taktyka" a otóź np. gram na docks i mam pozycje tam w fish factory, tp nie wezme ump bo mi trudno bedzie go zabić, biore spasa i jest jush po nim...każdy moze twierdzić inaczej, ale jak jush chodzi o realizm rozgrywki to imho powinni podciągnąć UMP i mp5k aby dorównało dla spasa i by niebylo gadania że spas to lame broń...
P.S. A tak wogle ja lubie czesto na serverach sie wyrzyć i biore spasa, ale ostatnio jak zaczełem grać w UP to tam takie hasło: "Spas UP* Your Life" . Chodź niekażdy gra ze Spasa, ale jak jush gra to go podziwiaja za skilla, np. ja wziełem sie za UMP bo uważam że ta broń ma dużą przyszłość
P.S.2 Grajmy dla zabawy, profesjonalizmy tylko wtedy gdy mamy na to chęci
P.S.3 Dość *******enia " spas lama"....może i coś w tym jest, ale ci co tak mówią to chyba tez używali kiedys spasa i jak nim zabijali to podniecali sie...jej dość walenia że spas to gówno!
P.S.4 dość moich farmazonów!!!
Morfi... a co ty myslalem zeby taki policjant spasem wywalil drzwi a nie np trafil sie w noge.. tez jest potrzebny skill
co do spasa i slabego kompa to tak to sytuacja dotyczaca pojedynczych graczy ale nie chodzi mi tu o wyklocanie sie nad wyzszoscia bozego narodzenia nad swietami wielkiej nocy... to tylko andegdotka przytoczone tu apropo tematu: co sadzicie o spasie
i zgadzam sie z tym ze nie powinno sie na gosci uzywajacych spasa brzydko mowic chociaz wiele razy juz napisalem spas lama wlasciwie powinnismy sie denerwowac na SiD'a ze dal nam taka armate na komary ktora troszke niszczy zabawe w grze no ale nic poprawia bedzie git
gr8 nie generalizuj tak ze niby jagged zaczal robic bindy to zaraz cala scena sie zrazila mysle ze kazdy mial swoj powod a wonty co do spasa byly juz przed jego zrobieniem bindow pozatym sporo osob robilo sobie rozne takie bindy i wyzywalo od spas lam lub tez po prostu rozprawialo spokojnie o tym jaki spas jest przegiety, podciaganie innych broni do poziomu spasa jest imho bez sensu... lepiej jest oslabic spasa niz spowodowac ze runda na abbey bedzie trwala 15 sekund a ump bedzie zabijal po strzalach w dlon... tak to mozna by jeszcze zrobic z flashow mini pombe jadrowa albo granaty fosforowe rzucasz i wszyscy w pomieszczeniu sie topia.. to by bylo fajne, jak sam mowilem pelnego realizmu rozgrywki w tej grze nigdy nie bedzie... i nie ma co nawet nad nim rozprawiac bo to i tak do niczego nie prowadzi urt to pseudo relaistyczna gra majaca oddawac walki miedzy terrorystam i brygada specjalna... i majaca byc przyjemna i niesc przyjemnosc z tej gry
peace
ps. powinni podciagnac kozika zeby sie dalo jednym naraz dwa hedy walnac
no nareszcie
wreszcie ktos pomyslal i zalozyl taki temat calkowicie sie zgadzam z loostro ja juz od dawna o tym gadam zarowno jak pare innych znanych naszej scenie osob i nie jestem lamerem ktory sobie nie potrafi poardzic ze spasowcem tylko mnie wqrwia ze byle lama moze zdobyc chocby tego jednego fraga nie dzieki swoim umiejetnosciom tylko sil;e i razeniu spasa ktorym pierdzi we wszystkie strony ze spasem nie musisz centralnie tak jak masz celownik trafic w przeciwnki wystarczy gdzies w okolicy a gdybys mial bron normalna to bgys w tym momencie nie trafil w przeciwnika wiec mi o to chodzi , a inna sparawa jest jak ktos od dawna gra ze spasem bo mu sie spodobal czy cos i dalej z nim gra a co innego paly ktore teraz nagle zaczely sie masowo na niegp rzesiadac przeciez teraz to z 80% polskiej sceny gra z tym gownem.
na koniec powiem tak jezlei sie uwazasz za dobrego i szanujeacego sie gracza to graj czymkolwiek ale nie spasem masz jeszcze wybor.
po drugie, jak juz mowilem a co pewnie wiekszosc przeoczyla, w nowej becie sa plany aby wzmocnic SPASa jako ze jest to shotgun i powinien byc mocny, ale bedzie dostepny tylko jako primary weapon co powinno rozwiazac wiekszosc problemow graczy...
Morfi *******isz i tyle. Wkurzam sie, ze byle newbie mnie zabija ze spasa jednym strzalem, w bliskim starciu w sytuacjach jak opisalem "strzal przy full zycia w left arm i zdychasz". Generalnie nie mam nic przeciw, niech sobie gra skoro mu tak lepiej. Ale w moich oczach poki spas jest taki lamerski ten gosc co go uzywa dla mnie jest noskillem. Jedynym sposobem, zeby uniknac spasa jest byc szybszym z ump lub z sr8, albo szybko sie cofac zeby oddalic sie od zasiegu spasa. W 2.5 sie nie wkurzalem, bo spas byl normalny, 2-3 trafienia zdala zeby zginac a naprawde z bliska 1 strzal wystarczyl. W 2.6 w 90% przypadkow wystarczy jeden strzal zbyle jakiej odleglosci zeby zostac ukatrupionym. Gdzie tu normalnosc?
A odwolywanie sie do rzeczywistosci "ze spas rozwala drzwi" jest nie na miejscu, bo gra a zycie to 2 rozne rzeczy... imo spas tylko psuje zabawe i skilla tym, ktorzy go uzywaja... nie martwilbym sie tylko o tych naprawde dobrych graczym, ale o newbie jzu tak.. ale lepiej isc tym, z czym latwiej, nie?
skubany raczej bugowania
sadzem ze nie nalezy dziwic sie tym co spasa uzywaja, tylko tym co mowia ze ci co graja ze spasem sa dobzi
ps. sam jestem i za 'nie' i za 'tak'
"W 2.5 sie nie wkurzalem, bo spas byl normalny, 2-3 trafienia zdala zeby zginac a naprawde z bliska 1 strzal wystarczyl"
"a inna sparawa jest jak ktos od dawna gra ze spasem bo mu sie spodobal czy cos i dalej z nim gra a co innego paly ktore teraz nagle zaczely sie masowo na niegp rzesiadac przeciez teraz to z 80% polskiej sceny gra z tym gownem. "
Absolutnie sie zgadzam z Koodem i Sqbanym btw czesto i gesto widze "tandemik" sr8/psg1 + spas ...... i ci goscie sie nazywaja snajperami phiiiiiiii ;p
A jesli spas bedzie jako primary weapon to nawet moze zostac taki jaki jest .
hehe
kurde ja ze spasem zawsze gralem, od poczatku mej kariery a teraz chwilowo gram z mpk ale i tak moge grac ze spasem w kazdej chwili i denerwuje mnie ze jak zabije kogos ze spasa to jestem lama, to co jak bron jest za dobra to mam z niej nie korzystac??jest przejebana ale co z tego mam przestac z niej korzystac bo wy tak mowicie??eh::
spas jest niewywazony wzgledem innych secondary? PRAWDA
kazdy kto uzywa spasa to lama? NIEPRAWDA
w rzeczywistosci spas jest potezny? PRAWDA
ut powinno byc zblizone do rzeczywistosci kosztem wywazenia rozgrywki? NIEPRAWDA!
ut jest swietna gra, gram juz 7 miesiecy i dalej ja uwielbiam, ale to co zrobili chlopcy z SIDa ze spasem w 2.6 to lekkie dogiecie. zreszta na forum Oswald napisal, ze przed samym wydaniem 2.6, wprowadzili "niewielkie" zmiany do psg i spasa, ktore mialy byc w zalozeniu kosmetyczne, efekt widac, za co teraz SID przeprasza. Obiecywali juz dwa tygodnie po wydaniu 2.6 ze pojawi sie latka.
Po pierwsze: co uzytkownicy moga sadzic o firmie, ktora najpierw testuje produkt, a pozniej w ostatnim momence wprowadza zmiany nie testujac ich? (odnosnie tekstow Oswalda a propos rzekomego wielkiego testowania 2.6 to wzbiera we mnie dziki smiech)
Po drugie: co uzytkownicy moga myslec o firmie, ktora mija tak sie z terminami jak SID?
Jednakze co by nie mowic, to oni stworzyli wspaniale UT i chwala im za to. W koncu UT jest bezplatny.
Napisane oryginalnie przez AnImAtE
Mala poprawka: SID obiecywal ze latka pojawi sie okolo dwa tygodnie po wydaniu 2.6, zle sformulowalem to co mialem na mysli.
zauwazcie tez, ze zapomnieli pare komend dolaczyc do bety, ktore na czas jakiegos testu (smiech) zostaly usuniete. Moze zapomnieli tez nieco zmienic "te kosmetyczne" zmiany i dostalismy spasa jaki mamy.
Offtopic: gratuluje adminom snajpera za to, ze sa przychylni cheaterom. Nie rozumiem jak mozna siedziec cicho i nic nie robic. Zwlaszcza kiedy na serverze mam kontakt z adminem i mowie, zeby poczynil pewne kroki. To on milczy, ciekawe dlaczego? W ciagu tygodnia spotkalem sie z dwoma aimbotami na snajperze, jakis portugalec czy inny rzekl "Estupidos!" i mial racje...
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 05:15.