FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=46)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=9417)

Posted by $corcerer on 27-12-2002 20:29:

Post Skrypty

Właśnie - skrypty. Jakich używacie? Jakich radzicie używać a jakich się wystrzegać?

Posted by JAKuS on 27-12-2002 21:14:

moje to :

[SKRYPT] BomberHud.vl2
[SKRYPT] cdcmChatAlert.vl2
[SKRYPt] DEDDemoNames.vl2
[SKRYPT] DioGamma.vl2
[SKRYPT] freehuds.vl2
[SKRYPT] FrostyTransGui.vl2
[SKRYPT] HalKillSound.vl2
[SKRYPT] Halsshot.vl2
[SKRYPT] hudmover.vl2
[SKRYPT] support.vl2
[SKRYPT] tabmenu.vl2
HalFPSping
MortFOV

Posted by sYs|yavor on 27-12-2002 21:38:

Niemal kazdy skrypt, ktorego uzywam, zostal przeze mnie "dotkniety".

- skrypt pozwalajacy w oknie chatu uzywac znakow typu :-)

- skrypt nazywajacy dema w formacie nick-mapa-numer

- skrypt przypominajacy o nagraniu dema na 5 sekund przed rozpoczeciem meczu w trybie tournament

- skrypt wyswietlajacy w malym okienku ping i fps

- skrypt wyswietlajacy minimalny, maksymalny, sredni i aktualny fps,

- skrypt pozwalajacy rozgladac sie wokol postaci w trybie kamery patrzacej zza gracza (przydaje sie glownie przy robieniu screenshotow),

- skrypt informujacy o zdobyciu fraga, podajacy nicka ofiary oraz odtwarzajacy odglosy znane z unreala, czyli multi kill, killing spree, headshot itp,

- skrypt ponawiajacy co 3 sekundy probe wejscia na zapchany serwer,

- skrypt podpinajacy zmiane zooma pod rolke myszy,

- skrypt pozwalajacy wykonywac screenshoty bez HUD-a,

- skrypt usuwajacy tlo z okna rozmow,

- skrypt wyswietlajacy na VS liczbe dostepnych pojazdow.

Nie polecam zadnych skryptow automatyzujacych robote, typu automissile, autoflare czy... bomberhud :-P

Posted by bizonek on 28-12-2002 09:39:

yavor: możesz mi na maila zapodać ?
[email protected] :-]

Posted by sYs|Piotrusek on 28-12-2002 12:04:

ja uzywam skryptow yava + uberfova + voidsaya

Posted by Ulraunt. on 28-12-2002 13:55:

Yavor: zarzucisz mi tez swoje skrypty na poczte? [email protected]

Posted by savko on 28-12-2002 15:41:

To ja tez: [email protected]

Przez ostatnie tygodnie zainstalowalem i odinstalowalem tyle skryptow, ze juz glupieje... Na pewno zostaly PJ'a: SuperStats, ThirdPerson, TimeHud, SpeedHud, Forums (juz nie ma PF ) i JoinRetry.

Ja odradzam autorepair, wlacza sie w najmniej odpowiednich momentach. Automissile by sie przydal, ale mi jakos nie dziala

Posted by sYs|yavor on 28-12-2002 15:46:

Automissile? Ten obyav lamerstwa? Bozia raczek nie dala do naciskania guziczka? ;-P

Posted by remiq on 28-12-2002 17:15:

Są jakieś tutoriale pisania skryptów? Wiem, leniwy jestem i nie chce mi się szukać. Moglibyście polecić jakieś dobre?

Posted by JAKuS on 28-12-2002 18:25:

quote:
Napisane oryginalnie przez savko
To ja tez: [email protected]

Przez ostatnie tygodnie zainstalowalem i odinstalowalem tyle skryptow, ze juz glupieje... Na pewno zostaly PJ'a: SuperStats, ThirdPerson, TimeHud, SpeedHud, Forums (juz nie ma PF ) i JoinRetry.

Ja odradzam autorepair, wlacza sie w najmniej odpowiednich momentach. Automissile by sie przydal, ale mi jakos nie dziala

heh
nie polecam tego
czasem jak ktos gdzies polozy marker i sie najedzie na niego celownikiem to sie dzieja ciekawe zeczy ;p

Posted by savko on 28-12-2002 21:09:

quote:
Napisane oryginalnie przez sYs|yavor
Automissile? Ten obyav lamerstwa? Bozia raczek nie dala do naciskania guziczka? ;-P

Dala, ale nie wystarczajaco szybkie

Bylem niegrzeczny, przyznaje. Ja tez moge dostac te skrypty, prosze? Na [email protected]

Posted by savko on 28-12-2002 21:35:

quote:
Napisane oryginalnie przez remiq
Są jakieś tutoriale pisania skryptów? Wiem, leniwy jestem i nie chce mi się szukać. Moglibyście polecić jakieś dobre?

Tutaj sa linki do linkow. Nie pamietam, ktore probowalem.
http://www.mage-tower.com/BadShot/
http://hosted.tribalwar.com/t2faq/index.shtml

Posted by sYs|yavor on 28-12-2002 23:05:

Generalnie pisanie skryptow nie jest najprostsze, bo brakuje dobrej dokumentacji... Najwiecej mozna wywnioskowac z budowy skryptow innych osob oraz z tego, co tkwi w scripts.vl2.

Skrypciki podesle za godzinke dwie...

Posted by remiq on 28-12-2002 23:52:

Dzi¤kuje bardzo. Mam nadziej¤, ze wreszcie mi sie uda napisa˘ skrypt, o ktorym mysle. Mianowicie:
Rzut granatem-kamera i jednoczesne wyswietlenie widoku z niew w trybie picture-in-picture w hudzie.

Posted by sYs|yavor on 29-12-2002 15:23:

OK, wreszcie podsylam (nie ma to jak miec dwa systemy operacyjne, w tym glowny w wersji okrojonej...). Tutaj zamieszczam opis, bo moze ktos jeszcze bedzie chcial, to sobie moze do mnie pomailowac :-)

Dodam takze, ze nie polecam stosowania zadnych dodatkowych skryptow (moze z wyjatkiem skryptow do waypointow, ale skrypcik, nad ktorym pracuje, wciaz ma bledy, wiec nie zamieszczam go). W szczegolnosci nie polecam zadnych skryptow ulatwiajacych gre, typu automissile, autoflare, autorepair, bomberhud itd. Skrypty te nie daja jakiejs dodatkowej przewagi, a mozna sie narazic na malo przyjemne uwagi innych graczy :-P

Pliz przekopiować pliki w takie katalogi, w jakich są umieszczone w archiwum.

Część skryptów wymaga zdefiniowania klawiszy - jak zwykle, w ustawieniach gry, tam gdzie cała klawiszologia.

newchat.vl2

Podczas chata można używać wszystkich znaków, w tym emotikonów.

newscrollzoom.cs

Zmiana stopnia powiększenia pod rolką myszy. To nie włączenie powiększenia, tylko sama zmiana - włączanie powiększenia musi być zdefiniowane pod innym klawiszem.

newdemoreminder.cs

Przy meczach rozgrywanych w trybie Tournament na 5 sekund przed początkiem meczu pojawia się przypomnienie o konieczności nagrania dema.

newfpsping.cs

Na HUDzie pojawia się małe okienko, w którym widzimy aktualny FPS i ping.

newfpsstats.cs

Gdy aktywujemy ten skrypt klawiszem, pojawia się okienko. Tak długo, jak długo jest otwarte, dokonuje pomiarów FPS-a i podaje minimalny, maksymalny, średni oraz aktualny FPS.

newfreelook.cs

Po przełączeniu na kamerę za plecami wciskamy klawisz aktywujący skrypt i możemy się obracać wokół postaci.

newkillpopup.cs

Wyświetla małe okienko informujące, kto jest naszą ofiarą. Ten skrypt jest przerabiany przeze mnie, niestety autor źródła użył złej metody identyfikacji przeciwników i niekiedy nie jest wyświetlany poprawny nick (widać tylko tag klanowy lub wręcz nic). Jest to na tyle rzadkie, że nie chce mi się tego skryptu poprawiać :-P Dodatkowo skrypt odtwarza dźwięk przy headshocie oraz przy wszystkich premiach znanych z Unreal Tournamenta, w rodzaju double kill czy killing spree.

newretryconnect.cs

Ponawia logowanie na zapchany serwer co 3 sekundy. Ktoś może bez tego skryptu żyć???

newdemonames.cs

Zapisuje dema do katalogu base/recordings z nazwą w formacie: nick-mapa-liczbaporządkowa. Nie nadpisuje starszych dem.

newsshot.cs

Wykonuje screenshota do katalogu base/screenshots. Screenshot jest wykonywany bez HUD-a i zapisywany z nazwą w formacie nick-mapa-liczbaporządkowa. Nie nadpisuje istniejących screenshotów.

newtranschathud.cs

Likwiduje ten wstrętny betonowy podkład pod oknem z komunikatami.

newvehiclestationhud.cs

Ten skrypt ma parę byków, ale generalnie działa, więc też nie chce mi się poprawiać czyiś niedoróbek. Po wejściu na VS widzimy wszystkie dostępne pojazdy, widać także, ile ich jeszcze pozostało do dyspozycji. Dodatkową zaletą skryptu jest fakt, że niezależnie od mapy pod klawisze 1-6 zawsze są przyporządkowane te same pojazdy, zatem wybór shrike'a to zawsze wciśnięcie klawisza 4.

Posted by sYs|StEELhEArT on 29-12-2002 21:36:

automissile i bomberhud sa zabronione na ladderze...

Posted by $corcerer on 30-12-2002 16:14:

ojojoj... ależ odpowiedzi....
Hmmm... Ja tam używam jedynie skryptów od PJ, a wydaje mi się, że yavor też się nimi inspirował ???

Posted by JAKuS on 30-12-2002 16:48:

pj

ja jakos nie przepadam za jego skryptami, ofszem niektore sa insteresujace, ale jak zainstaluje jaki obowiazkowy skrypt to on mi dodaje pelno jaki syfow.
Czeba je na poczatku dobze poustawiac, zeby sie nimi cieszyc.
wiem ze w niedalekiej przyszlosci ich nie zainstaluje ;p

Posted by $corcerer on 31-12-2002 09:14:

yevor, tyle osób Cię prosiło, to może ja też?
pliz mailnij mi tymi skryptami (szczególnie tym podpinającym rolke pod powiększenie) na [email protected]

Posted by Ulraunt. on 31-12-2002 11:49:

Juz ci wyslalem Scor.

Posted by sYs|yavor on 31-12-2002 16:34:

Thx POZ. W redakcji bede jakos tak jutro lub pojutrze, wiec nie bardzo mialbym Ci jak podeslac Sor...

Posted by Ulraunt. on 31-12-2002 16:38:

No problem. Tak sie składa ze Scor to mój sąsiad hehe
Zycze wszystkim wesołego sylwestra!

Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 12:45.