FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=46)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=9610)
Zlikwidowac missile launchera!
No bo zawsze trzeba brac flary a nie mozna innych granatow, gdyz zaraz sie ginie - oto opinia leniuchow :-) Sam gram bardzo czesto bez flar, nawet gdy buszuje pod baza przeciwnika.
I oto pytanie:
Zostalismy namierzeni przez rakiete. Leci bydle na nas... Naprawde nie mamy zadnych szans na przezycie?
Od razu dodam, ze na 99% jestem w stanie podac jeden sposob wiecej na unikniecie trafienia od Was... (nie ma jak podpucha, co? :-P)
Lec�c shrikiem mo�na po prostu da� po garach i ucieka� p�ki sie jej paliwo nie sko�czy.
Albo zacisnac zeby i przyjac pocisk na pancerz.
E.... nie gadamy o shrike'ach... Dla nich rakiety sa relatywnie niegrozne. Pytanie brzmialo: lece scoutem i wpadlem na pomysl, ze przeciez granaty to bron :-P wiec chce jej uzyc zamiast flar. Niestety, namierzyl mnie gosc z rakietnicy. Widze lecacy pocisk. Kurna, no nie mam flar, bom sie polakomil na te granaty... Mamy do wyboru dwie opcje:
a) zginac
b) nie zginac.
Opcja b) jest nieco atrakcyjniejsza, jednak malo prawdopodobna. Co zrobic, zeby zwiekszyc prawdopodobienstwo przezycia takiego ataku?
Hmm wydaje mi sie ze pocisk leci tylko na postac w powietrzu. Wiec wystarczy szybko wyladowac i oddalic sie o pare (nascie) krokow... chyba
Zatem Twoj sposob sie nie sprawdzi. Co wiec zrobic, zeby korzystac z granatow i jednoczesnie miec jakas szanse na przetrwanie? (nie mowie o ostroznym lataniu bez nagrzewania jetpacka, bo to jest oczywiste; chodzi o sytuacje, gdy kierowany juz sie do mnie zbliza, wiem, ze nakierowuje sie na mnie).
Hmm... W takim razie nie ma praktycznie zadnego rozwiazania jak chodzenie z kompanem ktory by rzucal nam nad glowy flary
>Stanac na przeciwko niej i w odp. momencie dac max do gory
>najlepiej wspomagaja sie jeszcze jakims weapon jumpem ?
>(mozna jednoczesnie lekko kierowac sie na nia aby skrocic
>dystans)
O, a to bylo blisko, choc przepis jest calkowicie zly Po pierwsze, nie stawac, bo klucz do sukcesu to jak najwieksza predkosc wzgledna. Zakladam, ze ktos, kto nie bierze flar, nie jest durniem, wiec jesli przelatuje blisko goscia z rakietnica, to nie nagrzewa jetpacka. Czyli pocisk leci z jakis 300-400 m (maksymalny zasieg namierzenia to 450). Slyszac zblizajacy sie pocisk wznosimy sie zwiekszajac maksymalnie predkosc i starajac sie leciec w miare wysoko z maksymalna predkoscia. Na 2-3 sekundy przed trafieniem wylaczamy jetpacka i staramy sie uzyskac jak najwieksza szybkosc spadania, tak jakbysmy chcieli wleciec pod rakiete. Wzajemne predkosci sa wowczas ogromne (bo suma predkosci rakiety + spora predkosc gracza), a zmiana kierunku ruchu wynikajaca z dzialania grawitacji szybka. W efekcie faktycznie wlatujemy pod rakiete, ktora jednakze wybucha. Ale... nie na nas, tylko nad nami. W efekcie scout moze stracic zaledwie polowe pancerza. Dodatkowa szansa na wykiwanie rakiety jest wowczas, gdy uda sie nam tak wpasowac z momentem spotkania z rakieta, ze ta bedzie musiala wyleciec spoza wzniesienia. Taka sytuacja daje bardzo duza szanse na przezycie, jest jednak trudna do uzyskania na przyklad na Katabatiku. Jednak jesli na takim Feign namierzy nas rakieta wystrzelona przez juggera dreptajacego dolinka, mamy spora szanse na przezycie. Z tym spora to moze przesadzam, ale na pewno niezerowa :-PPP
>A moze da sie rakiete rozwalic jak np. w ut celnym strzalem ?
Pewnie sie da... Dwa spiny moga sie zderzyc... Jest tylko drobny problem...
Traf :-P
rakiety daja sie zestrzelic chaingunem dosc czesto.
mozna tez wejsc za jakiegos frajera ktory sie placze w okolicy.
rakiety dobrze lataja nad gruntem ale uderzaja w budynki,kamienie itp.
no i nie dzialaja w wodzie
bardzo czesto tank-gunner z tego kozysta (jesli jest bystry) czy piechociaz to moze zrobic niewiem, pewnie tak.
co do trafiania sie pociskow:
raz wykonalem bardzo efektowne samobojstwo nad flaga wroga na Pandemonium =] wchodzilem po flage i chcialem spinem stracic miny z podestu niestety moj spin tuz przed moim nosem zostal trafiony przez spiderclampa BOOM !!! a mialem juz 75% HP wiec zgon jak od MA. TYLKO TO BYLO SELF-MA
A co by sie stalo gdyby rzucic w strone rakiety granat zwykly/wstrzasowy tak by wybuch gdy ona bedzie w zasiegu jego pola razenia ?
rakieta leci na nas
ladujemy i w ostatniej chwili odskakujemy bez jeta w bok, mi to dosyc czesto wychodzi ale... wtedy trzeba sie zatrzymac a nawet czasami na nia wbiec (wtedy latwiej), jest tylko jeden klopot, szczegolnie dla cappera ktora zwiewa z flaga, zgadnijcie jaki ???
ja znam jeszcze jedna metode: za$&#%&^#&#% do wody tak szybko jak tylko mozna. pod woda rakieta rakieta przestaje cie widziec i leci prosto. problem w tym, ze nie na kazdej mapie jest woda...
BTW: m�wi�em ju�, �e narazie mnie si� to nie uda�o?
niejestem penwien ale hyba raz mi sie zdzylo ze zamianst flar mialem granaty ktore odruchowo zucilem, i hyba rakieta w niego trafila, ale to mogl byc zwykly przypadek, pozatym niebardzo wiedzialem co sie dzieje
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 22:21.