FPP BOARD (http://board.fpp.pl//index.php)
- (http://board.fpp.pl//forumdisplay.php?forumid=16)
-- (http://board.fpp.pl//showthread.php?threadid=9835)
Program do map
poszukuje program do robienia map w pelnej wersji z gory dziekuje
a istnial kiedys taki edytor jak "dethmatch maker" ktory byl ponoc oficjalnym edytorem. gdzie takim moge znalesc
Wypluj te słowa! DM Maker to SYFFFF. Quark jest od niego 1000 razy lepszy, a przy tym dośc prosty, pewnie o to ci chodzi.
imo quark smierdzi, poszukaj sobie worldcrafta. Najlepiej zagadaj do misia to Ci moze podesle albo gdzies upchnie...
Jestem slawny
Lepiej ściągnij sobie GTK radianta 1.2.11 (+update do 1.2.12), kompilatory i definicjons do Q1.
Ściągnąć wszystko można z
ORG'a .
Jest dużo łatwiejszy w obsłudze od Quark'a, Worldcraft'a itd.
Speak for yourself.
Pracowalem duzo w Radiancie i w Worldcrafcie (wlasciwie: Hammerze).
I nie potrafie uzyskac takiego speeda w QR, jakiego mam w Ham.
Right! Hammer r0X! Hammer 1s D4 beST! Robilem mapke w Radiancie i kapa wychodzila. Jedyna fajna opcja to te curves Z Hammer'em do grobu
Co będzie jak mnie nie będzie!
Wszystkie edytory maja bugi, a najwiecej Quark.
Hammer zbyt wielu upierdliwych bugow nie ma, poza camerabug, miazdzace jest za to zabugowanie najbardziej z******go kompilatora bsp, czyli, tfu, tfu, dubsp.
Wlasciwie to Worldcraft > Hammer, bo mozna na tym pierwszym uzywac wszystkich kompilatorow, ktore dadza rade kazdej mapie (bsp havoca, bengta jardrupa itd.). Niestety, w WC nie ma texture lock przy obracaniu bryl :E
A w starym WC nie dziala zaznaczanie w 3dview na starych sterownikach do sil G.
Jak kiedys zrobilem mape to jestem fajny?
Aha misiu czemu po skompilowaniu, podczas gry przedmioty znikaja z daleka ??
A jak wszystkie sa, ale znikaja, jak sie odpowiednio obrocisz- nie masz visa, lub mapa jest zbyt visozerna (vide: Xmastree)
Czasami tez WC przesuwa przedmioty w dol i w lewo o chyba 16, czy 32. Nie wiem czego to jest wina ale chyba .fgd! Aha! MisYu - co to za bledy w dubsp? I wiesh ze czsami onelite robi taki bug ze mapa sie nie uruchamia - pisze ze jest "sm" a mialo byc "}". Dziwne...
Co do programów i tak gtkR rulez, choć i tak każdy ma inne przyzwyczajenia, mi się z gtk pracuje najlepiej (powinni zrobić w gtk wbudowany edytor do innych quakow, nie tylko do rtcw, sof, jk, itd. razem z kompilatorami, entitiesami). Choć i tak robię mapki do q3.
Szakal, nie znasz sie.
Chocbys nie wiem przez jakiego visa/bsp przepuscil Xmastree, itemy zawsze beda znikac, bo to jest specyfika engine Q1, ktore wymieka na otwartych przestrzeniach.
A przesuwanie itemow (o 32) to wina WC/Hammera, jak mniemam. W sumie niegrozny blad.
Nie wiem o bledach onelite, nie bawilem sie w custom stuff od roku.
Co do bledow dubsp to nie chce mi sie ich wymieniac, prawdopodobnie wkrotce sam sobie zrobie misbsp (flaki treebsp + converge) :E
Mmmm... MisBSP? Ustaw "tjunc" na "1" bo ostra afera byla z MatSP1 czy MatDM4 - nie pamietam MisYu nie przejmuj sie - to tylko mapper q3
Co będzie jak mnie nie będzie!
ano, do q3
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 21:47.