Edytuj swój profilRejestracja jest darmowaKalendarzZnajdź użytkownika
FAQ - pomocSzukajStrona główna
FPP BOARD > Gry > Tribes2 > POLAND: 14v14? 10v10!
  Poprzedni Temat   Następny Temat
Autor
Temat    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
borowies
uber 1337zor

POLAND: 14v14? 10v10!

Hmm... jak by to powiedzieć. Na ladderze 14v14 jest 13 drużyn. Wszystkie są bardzo dobre, jest to swoista elita base. Natomiast na 10v10 dołączyło ostatnio wiele drużyn, są tam zarówno mocne, średnie i słabe. Uważam, że pakowanie się na ladderka 14v14 jest skazaniem się na dłuuuugi okres porażek. Myślę, że grając (przynajmniej początkowo) z klanami równymi/nieco lepszymi od POLAND więcej wyciągnelibyśmy z gry (ja wiem, że na błędach/przegranych team się uczy, ale na masakrach nie bardzo). Zobaczmy najpierw jak wychodzi nam gra (na scrimmach), a potem zadecydujmy gdzie. Bo ja - nomen omen - zbyt wielkich szans rozwojowych na czternastce nie widzę.

Przynajmniej obecnie!

Aha, czy nie można by zrobić osobnego "katalogu" na tym forum dla POLAND? Żeby nie trzeba było tego szukać w gąszczu innych tematów, tylko mieć pełen przejrzysty wgląd od razu. Nie wiem, czy to możliwe, pytam więc .

Zgłoś post do moderatora | IP: Zalogowane

Old Post 21-05-2003 18:47
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil borowies Kliknij tutaj by wysłać e-maila do borowies Znajdź więcej post'ów przez  borowies Dodaj borowies do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać borowies prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|yavor
Elite (Fiend)

Simon, tez tak myslalem. Prawda jest jednak taka, ze polscy gracze maja wielkie problemy z elastycznoscia gry. W grze 10v10 kazdy musi byc swiadomy tego, czego aktualnie potrzebuje druzyna jako calosc i musi umiec przejsc na nowa pozycje. Praktyka pokazala, ze jest to sztuka dosc trudna.

W ladderze 14v14 jest wiecej osob w druzynie, co oznacza, ze kazde zadanie realizuje liczniejsza grupa. Dzieki temu elastycznosc - aczkolwiek bardzo potrzebna - nie jest tak krytyczna dla przebiegu meczu. Uwazam, ze znacznie lepsze wyniki uzyskamy grajac wlasnie w meczach 14v14 niz w 10v10. W 14v14 bedzie przynajmniej walka.

Poza tym mam pewne okreslone zalozenia taktyczne i chcialbym je w ramach POLAND zrealizowac. Sadze, ze moga byc ciekawe (o taktykach skrobne wstepnie przy okazji pierwszego skladu, odnoszac sie personalnie do osob, ktore beda graly).

Old Post 21-05-2003 19:15
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sYs|yavor Znajdź więcej post'ów przez  sYs|yavor Dodaj sYs|yavor do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|pio
Warrior (Scrag)

Simon, nie sraj w majty przed "elite base", gramy w 14v14

Old Post 23-05-2003 20:42
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sYs|pio Znajdź więcej post'ów przez  sYs|pio Dodaj sYs|pio do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać sYs|pio prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
borowies
uber 1337zor

malo smieszne pio. mowie jak jest a nie sram w majty. Wg ciebie sa to slabe dupki ktorych rozwali sie od razu, ew. nawiaze rownachna gre? lepiej sie wpisz do Poland: gracze...

Old Post 23-05-2003 21:46
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil borowies Kliknij tutaj by wysłać e-maila do borowies Znajdź więcej post'ów przez  borowies Dodaj borowies do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać borowies prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|pio
Warrior (Scrag)

Ja tylko mowie zebys nie sral w majty przed ta elita i tyle. Bo w sumie takie gadanie, ze oni sa dobrzy to my tam nie pojdziemy jest ciut dziwne. Wkoncu od przegranych sie zaczyna...

Old Post 23-05-2003 21:58
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sYs|pio Znajdź więcej post'ów przez  sYs|pio Dodaj sYs|pio do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać sYs|pio prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|StEELhEArT
Czarny Ofiec

emmm
spokoj dopoki ja nie bede gral macie szanse na zwyciestwo

Old Post 24-05-2003 00:15
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sYs|StEELhEArT Znajdź więcej post'ów przez  sYs|StEELhEArT Dodaj sYs|StEELhEArT do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać sYs|StEELhEArT prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
borowies
uber 1337zor

Od przegranych a nie od masakr. Po prostu masakry sa malo rozwojowe. I zostaw te sranie w majty. Jakies przykre doswiadczenia masz czy co

Old Post 24-05-2003 09:02
sYs|pio
Warrior (Scrag)

Lol, srasz widze i tyle skoro mowisz o masakrach

Old Post 24-05-2003 11:42
borowies
uber 1337zor

quote:
Napisane oryginalnie przez sYs|pio
Lol, srasz widze i tyle skoro mowisz o masakrach

ej naprawde jakies przykre skojarzenia masz. a jak bedzie to sie przekonamy. i zobaczysz czyje bedzie na wierzchu.

PS: nie wszyscy maja zuzyte zwieracze

Old Post 24-05-2003 12:26
sYs|pio
Warrior (Scrag)

Nie wiem jak tobie, ale mi sie to z niczym nie kojarzy.

Old Post 24-05-2003 16:39
borowies
uber 1337zor

Cóż, tak nastajesz na to sformułowanie, myślę że masz jakieś konkretne powody :>.

Old Post 24-05-2003 20:01
Rzbik
Skilled (Knight)

eeh chlopaki wrzuccie wsteczny bieg, damy sobie jakos rade.. ja tam do batow przyzwyczajony jestem, ale nie o to tu chodzi, bo dostajac baty moge wykonac wiele pozytecznych dla teamu zadan (a o to przeciez chodzi), nie musze w indywidualnych spotkaniach pokonywac kazdego gracza sposrod przeciwnikow.. poza tym wydaje mi sie, ze im wyzsza poprzeczka, tym bardziej sie spinasz zeby ja przeskoczyc..
mam jeszcze tylko nadzieje, ze mi sie uda wetknac (chocby tylko pol stopy) do jakiegos skladu. juz kompletuje pingi do wpisu na bordzie..
narTka.

Old Post 24-05-2003 21:55
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil Rzbik Kliknij tutaj by wysłać e-maila do Rzbik Znajdź więcej post'ów przez  Rzbik Dodaj Rzbik do Listy Znajomych Kliknij tutaj aby wysłać Rzbik prywatną wiadomość  Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
sYs|yavor
Elite (Fiend)

a) Osobiscie ucze sie wylacznie od lepszych. Niezle na tym wychodzilem przez cale zycie, niezle wyjdzie na tym POLAND, o ile gracze po 2-3 przegranych meczach nie schowaja ogonkow pod siebie i nie pojda grac w duele

b) Gra w teamie 14v14 jest latwiejsza niz gra w teamie 10v10, chocby dlatego, ze lepsi gracze moga przesuwac sie z pozycji na pozycje w zaleznosci od potrzeb bez ryzyka, iz w wyniku takiego przejscia calkowicie zalamie sie ta formacja, z ktorej odeszli. To zas jest ogromny plus.

b) Simon, pio - jeszcze jedna taka wymiana zdan na forum i bedziecie mieli pare dni przerwy w pisaniu postow. Dluzszej niz standardowy odstep pomiedzy postami, ktore piszecie.

Old Post 25-05-2003 19:13
Kliknij tutaj aby zobaczyć profil sYs|yavor Znajdź więcej post'ów przez  sYs|yavor Dodaj sYs|yavor do Listy Znajomych Edycja/Kasowanie Posta    Odpowiedź
Wszystkie czasy są EU (PL). Aktualna godzina 10:14.    Wyślij nową wiadomość    Wyślij Odpowiedź
Poprzedni Temat   Następny Temat
[ Pokaż wersje do druku | Wyślij tą stronę do przyjaciela! | Otrzymuj informacje o aktualizacji tego tematu ]

Szybkie wybieranie:
Oceń Dyskusje:

Reguły obowiązujące na boardzie:Kto może czytać board'a? Każdy zarejestrowany i niezarejetrowany użytkownik.
Kto może zakładać nowe tematy? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Kto może pisać odpowiedzi? Każdy zarejestrowany użytkownik.
Zmiany: Post'y mogą być edytowane i kasowane przez ich autorów.
Posty: kod HTML jest OFF. Uśmieszki są ON. vB code jest ON. [IMG] jest ON.

Zajrzyj na F·P·P · N·E·W·S
po więcej news'ów ze świata gier FPP.

< Kontakt - f·p·p · b·o·a·r·d >

SERWISY
fpp.pl | avp.fpp.pl | avp.fpp.pl/ogl | bia.fpp.pl | bhd.fpp.pl | cgl.fpp.pl | chrome.fpp.pl | cs.fpp.pl
cod.fpp.pl | cz.fpp.pl | doom3.fpp.pl | duke.fpp.pl | ghostrecon.fpp.pl | halflife.fpp.pl halo.fpp.pl | j2k.fpp.pl
moh.fpp.pl | of.fpp.pl | swbf.fpp.pl | quake.fpp.pl | quake2.fpp.pl | quake3.fpp.pl | unreal.fpp.pl | redfaction.fpp.pl
sof.fpp.pl | rtcw.fpp.pl | tribes2.fpp.pl | bhd.fpp.pl

ZASOBY
news.fpp.pl | cgl.fpp.pl | battlenet.pl | gry-video.pl | g4ce.pl UrbanTerror.pl

board.fpp.pl
Podłącz nasz baner

© 2000 - 2004 fpp productions